FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
 Ovladače k PC
 Reálné letectví
 Recenze addonů
 Tutoriály, návody
 X-Plane
 Archiv aktualit
FÓRUM
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Archiv aktualit
Je čas udělat pápá... Karel Kříž  ::  08. 08. 2005
Vzhledem k událostem minulých týdnů, zejména zde na foru, jsem se rozhodl ukončit veškerou tvorbu do FS pro veřejnost, respektive, žádné další mnou ohlášené projekty nebudou nikdy volně ke stažení. Platí to pro repainty, scenerie i další addony. Vyjímku tvoří pouze addony pro CVARS, které budou distribuovány členům přes netScenery. Taktéž prosím abyste mi již neposílali žádné žádosti o repainty či scenerie. Díky.
LKPR 2004 Karel Kříž  ::  02. 08. 2005
Po dlouhých letech se objevuje zcela nová scenerie největšího letiště v ČR, Prahy - Ruzyně. Addon je vytvořen dle nejnovějších standardů a postupů, při využití fototextur a dalších vychytávek, které se podařilo ve FS2004 zprovoznit.

Základní instalace obsahuje pojezdový systém, systém radionavigačních zařízení, všechny 3D modely budov na letišti a potřebné textury. Též je přidán update pro ortofotomapu Prahy.

Vzhledem k tomu, že se vyskytlo několik chyb, které sa dají u veřejné betaverze čekat, byl zveřejněn email, na který se mohou hlásit všechny chyby, týkající se nové scenerie.

Prosím neřešte je tedy zde na foru, ale posílejte na support@lkpr2004.wz.cz

Před odesláním si pozorně přečtěte buglist na oficiálním webu (odkaz níže), zda Váš problém již není vyřešen, či se nepracuje na jeho odstranění.

Let L-410 UVP-E Karel Kříž  ::  29. 06. 2005
Dnes byl dán ke stažení nový, upravený model L-410 UVP-E, který má několik vylepšení od předchozí verze, např. piloti v kokpitu se zobrazují pouze když jsou motory v chodu, plynulá animace spoilerů, odstranění antén a další. Součástí balíku je i upravený 2D panel s autopilotem a čtveřice textur stroje s imatrikulací OK-RDA. Tento model neobsahuje úravu VC a jeho nočního osvětlení, jako tomu je u exkluzivní verze L-410 TAM pro CVARS. Ke stažení jsou i další dva repainty - CEF a Škoda air.
Pohár Aeroklubu ČR ve virtuálním létání Svatopluk Tomšů  ::  22. 06. 2005
Zveme Vás k účasti v soutěžích Mistrovství České republiky ve virtuálním létání - v disciplínách akrobacie jednomotorových letounů (simulátor Il-2) a přesné létání (FS2004). Akce se koná 16. 7. na letišti v Hradci Králové v rámci nevirtuálního Mistrovství Evropy v letecké akrobacii a mezi cenami jsou i lety reálnými letouny. V den konání virtuální soutěže proběhne na letišti veřejná exhibice pilotů ME.
LKAA FIR 30 hodin online Filip Dvořák  ::  17. 06. 2005
Vážená česká virtuálně-létající komunito, na 5.-6.7.2005 pro vás česká divize IVAO připravuje něco, co českých luzích a hájích opravdu ještě nebylo. Akci, která svým pojetím, organizací, délkou trvání, počtem zúčastněných jak ze strany ATC, tak předpokládaným počtem pilotů, zcela přesahuje stávající význam slovního spojení "online slet". A co že na této akci je tak extra?
  • pokrytí LKAA FIR od 5.7. 1600UTC do 6.7. 2200 UTC, tedy celkem 30 hodin
  • zúčastní se více než 10 řídích letového provozu
  • ve večerních "špičkách" plně obsazené letiště Praha Ruzyně (včetně stanovišť Delivery, Final Director nebo Praha Information), po zbytek sletu obsazena důležitá stanoviště dle provozu
  • réalné postupy při řízení, včetně koordinace hlasem, použití proužků, projekce pohledů z věže a dalších
  • online zpravodajství o průběhu sletu včetně např: webové kamery zabírající pracoviště řídících či statistik
  • zcela nový způsob bookingu "na přání", který umožňuje uspořádat provoz užitím slotů a přitom ponechá pilotovi volbu destinace a nenutí je letět předepsané lety

Chcete se dozvědět víc? Zúčastnit se ať už jako člen nějaké VA na její lince, soukromý pilot brázdící nebe se svým "bulíkem", VFR nadšenec který si letí prohlédnout krásy hlavního města ze svého "rodného" letiště či pilot vrtulníku zasahujícícho při nehodě? Neváhejte a pravidelně sledujte stránky akce kde se dozvíte vše potřebné a mnoho dalších podrobností.... PS: A možná se u příležitosti sletu dočkáte jednoho velmi příjemného překvapení....

Czech Virtual Air Rescue Service zahajuje ostrý provoz! Jiří Masník  ::  25. 04. 2005
Několik posledních měsíců intenzivního testování a vývoje je u konce. Všichni zájemci o zajímavé a netradiční virtuální létání pozor - uvádíme oficiálně do simulátorového světa věc doposud nevídanou – Czech Virtual Air Rescue Service. CVARS je uskupením virtuálních pilotů, kteří prostřednictvím MS Flight Simulatoru a specializovaného nástroje netScenery létají ve světě doplněném o mnoho nadstandardních objektů a možností. V tomto světě plní různorodé úkoly a jejich činnosti jsou poté zaznamenávány a hodnoceny v rámci kariérního systému. CVARS je především leteckou záchrankou, ale nejen to. Nabízíme možnost uplatnění jak pilotů vrtulníků, tak také letadel. Možnosti jsou skutečně téměř neomezené a každý pilot toužící po sofistikovanějším a různorodějším létání, netradičních zážitcích a poznávání nového si přijde na své. CVARS piloti mají možnost létat offline pro zábavu, ale také s významnou přidanou hodnotou v prostředí online světa sítě IVAO. Tak se snažíme přiblížit naše létání skutečnosti i v dalším aspektu – spojení s řídícími letového provozu. CVARS nabízí mnohem víc, než jste měli doposud možnost ve virtuálním létání zažít. Více informací se dozvíte na stránkách Czech Virtual Air Rescue Service, které se nachází na adrese http://www.virtualskies.net/cvars/. Tamtéž také najdete registrační formulář v případě že se rozhodnete rozšířit naše řady.
Váš CVARS Staff
Sraz příznivců virtuálního létání: BRNO Jan Pláteník  ::  24. 04. 2005
Sraz příznivců virtuálního létání TUTOVÉ ŠKOPEK proběhne v pátek 6.5.2005 od 18.00. Restaurace 4ROSES na ulici Veveří, zhruba v polovině mezi Českou a zastávkou DPMB Grohova. Vyznačeno zde na mapě. Zájemci pište na pplatan@pplatan.com.
Sraz příznivců virtuálního létání: PRAHA Pravoslav Krabec  ::  22. 04. 2005
Sraz příznivců virtuálního létání SIMPŤÁCKÉ PIVO proběhne ve čtvrtek 28.4.2005 od 18.00. Restaurace ATLANTA Konzumní 12, PRAHA 9 - Hloubětín. Je to na rohu Konzumní , Poděbradské a Kbelské, metro B stanice Hloubětín, TRAM 3,19,stanice Kbelská. Možnost parkování viz www.atlanta.wz.cz. Zájemci informace na ava@mybox.cz.
LKPR pro FS2004 Jiří Brožek  ::  01. 04. 2005
Po delší odmlce v informování simptácké veřejnosti tým vývojářů nové LKPR spustil oficiální stránky svého projektu, kde bude více či méně často zveřejňovat zprávy o svém postupu ve vytváření této scenérie.
Druhý navigační závod CVARS Karel Kříž  ::  21. 03. 2005
Dovoluji si pozvat velevážené piloty vrtulníků, na drouhou leteckou soutěž CVARS. Jedná se o navigační létání po trati, spojené s přesným přistáním. Let bude prováděn vrtulníkem Bell 206, který je ve FS. Tato soutěž se bude létat na síti IVAO a bude započítána do HELI AWARDS. Veškeré potřebné informace, otočné body a scenerie, budou zveřejněny den před konáním akce na webu České Virtuální Záchranky, v sekci online létání, kde je již teď krátký nástin co piloty čeká.

Zúčastnit soutěže se může každý kdo zvládá let vrtulníkem, má platný účet na IVAU a bude mu potvrzena přihláška. Ta je ke stažení níže. Vzhledem k tomu, že let bude probíhat na IVAU, je potřeba dodržovat pravidla této sítě.

Potvrzením účasti se počítá mail se startovním číslem a stojánkou, na kterou se pilot připojí. Pro informaci, soutěžní let bude trvat zhruba hodinu a vzlet i přistání je na LKLN.

Akce se koná ve čtvrtek 31.3.2005.

Přihlášky zasílejte na vratan@centrum.cz

Zlin Z-142 ke stažení Jiří Masník  ::  15. 12. 2004
Po hodně dlouhé době jste se konečně dočkali a Zlin Z-142 pro FS2004, včetně reálného panelu, je veřejně ke stažení. Najdete ho níže na této stránce. Všem doporučuji nejdříve pořádně nastudovat manuál, protože dost věcí je uděláno jako v reálu a odlišně od default letadel, tak ať se zde nezaplní fórum dotazy proč to nejde nastartovat, proč se nehýbe horizont, proč nefunguje gyrokompas a podobně :-) Jinak přeji všem co si Zlina stáhnou příjemné polítání s ním. Kdyby byly nějaké problémy, tak pište zde do fóra nebo na maily autorů.
Z-43 pro FS2004 Jiří Brožek  ::  01. 12. 2004
Z-43, kterou pro FS2004 připravují Bence Benedek a Tibor Kókai, už vypadá pěkně k světu. Je hotový 3D model, základ textur a začíná se pracovat na virtuálním kokpitu. Můžete čekat i propracovaný 2D panel, na kterém pracuje Jirka Masník z CVA. Jako vždy, datum vydání: až to bude, neptejte se :)
Screenshoty z nové LKPR Jiří Masník  ::  30. 11. 2004
Byly uvolněny první screenshoty z vývoje LKPR pro FS2004 a flightsim.periskop.cz vám je exkluzivně přináší.
Česká virtuální záchranka - web Karel Kříž  ::  28. 11. 2004
A je to tady. Webové stránky české virtuální záchranky se otevírají světu. Zatím pouze částečně, neb betatest stále pokračuje, ale vše je na dobré cestě ke kompletnímu spuštění. Vítejte tedy ve světě záchranářských aviatiků a držte nám palce, ať dlouho brázdíme viruální oblohu :o))
CVARS Aerial Games Karel Kříž  ::  23. 11. 2004
Dovoluji si pozvat velevážené piloty vrtulníků, na první leteckou soutěž CVARS. Jedná se o navigační létání po trati, spojené s identifikací objektů na zemi. Let bude prováděn vrtulníkem Bell 206, který je ve FS. Tato soutěž se bude létat na síti IVAO a bude započítána jako první z deseti misí, které jsou potřebné k získání HELI AWARDS. Vítěz neobdrží žádnou věcnou cenu, ale certifikát a vlastní skin vítěze pro Bell 206. Veškeré potřebné informace, otočné body a scenerie, budou zveřejněny v pondělí na webu České Virtuální Záchranky, který tím bude spuštěn.

Zúčastnit soutěže se může každý kdo zvládá let vrtulníkem, má platný účet na IVAU a bude mu potvrzena přihláška. Ta je ke stažení níže. Vzhledem k tomu, že let bude probíhat na IVAU, je potřeba dodržovat pravidla této sítě. Bude tedy zajištěno ATC na letišti v Plzni – Líních, v jehož okolí se soutěž koná. Součástí informací, které se na webu CVARS objeví, bude i průvodce připojením na IVAO přes klient IVAP a příklad komunikace, která se bude používat. Nováčci, kteří ještě online nelétali, se nemusí ničeho bát, komunikace bude pouze základní.

Potvrzením účasti se počítá mail se startovním číslem a stojánkou, na kterou se pilot připojí. Pro informaci, soutěžní let bude trvat zhruba 20 minut a start je z heliportu 1 LKLN a cíl je dráha 24 tamtéž.

ZMĚNA -Akce se koná ve STŘEDU 1.12.2004.

Přihlášky zasílejte na vratan@centrum.cz

Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ