FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Zoufale malo gejtu!!!!!!! Jeden příspěvek | Celý strom
Zoufale malo gejtu!!!!!!!   27. 3. 2002 / 12:45Marky Parky
Snazim se vytvorit si ( temer ) realny provoz nad Ruzyni a potykam se se zoufalym nedostatkem gejtu. Microsofti jich maji k dispozici pouze 6 pro velky letadla, coz je nejen spatne, ale hlavne zoufale malo. Pls kdokoliv kdo vi, kde jsou ulozeny informace o letisti, at napovi, uz si s tim nejak pohraju ( nevadi mi ni prepisovat neco bajt po bajtu, hlavne kdyz to poslape ). Pro zacatek mi staci pridat Gate kamkoliv, abych mohl dotestovat ten provoz, casem bych zkusil dodelat i presne pozice + opravit tu chybu s taxovanim.

Hlavne pls poradte kde to mam hledat a cim na to nebo alespon kde na wabu sezenu nejake info. Diky moc.
 

Re: Zoufale malo gejtu!!!!!!!   27. 3. 2002 / 21:34Marky Parky
Hloubal jsem hlouběji nad tím, jak má mikrosoft data uspořádaná a vypadá to, že Gejty jsou zaznamenány jako vše ostatní v AFD souborech. Když rozbalím mikrosoftí AFD BGL soubory, obsahují pouze 2 sekce - 12 a 20. 20 obsahuje informace o letištích jako jsou runwaye a frekvence + řazení podle měst a oblastí. 12 se mi ale nedaří dekompilovat - zatím pro to nemůžu nají žádnou utilitku ( mam SCDIS2.2 ). Řekl bych ale, že obsahuje data pro ATC - pojížděčky, gejty a pod, protože ta data v tom souboru jsou ( díval jsem se hexeditorem ). Kdyby někdo takový dekompilátor sehnal, nebo alespoň SCASM syntaxi pro gejty a taxovačky, šlo by Ruzyň minimálně přepsat znovu, v lepším případě upravit. Dejte mi prosím vědět, kdybyste na něco takového narazili.
 

Re: Re: Zoufale malo gejtu!!!!!!!   27. 3. 2002 / 21:59
Tom Meinlschmidt
znas afd_tree? a doporucoval bcyh ti kouknout na pandora.cz do diskusniho fora satco-cz - Martin Kostal jiz informoval, ze prisel na strukturu, jak pridat gate i jak zmenit defaultni.

afd tree je ke stazeni na www.scasm.de (ted ve verzi 1.4 - uz rozbali lkpr)
 

Re: Re: Re: Zoufale malo gejtu!!!!!!!   27. 3. 2002 / 23:16Vláďa
Vydržte ještě chvilku, Martin na tom pracuje a myslím, že první verze by neměla dát na sebe moc dlouho čekat.

Chtěl bych poprosit Marka M., jestli by nemohl rozšířit seznam jednotlivých letů ČSA, protože já naopak volné Gaty mám a nemám tam co dát ). Pak už jen nějaké to ATR udělané v gMaxu aby bylo pěkné a ....
 

Re: Re: Re: Re: Zoufale malo gejtu!!!!!!!   27. 3. 2002 / 23:51Marek mincbergr
Udelat bych to mohl, ale zabere to dost casu. Ted by snad i mohl bejt letovej rad kazdej den v tejdnu jinej. Ale potrebuji to otestovat. A nemam na cem (nemam volny gejty). Pujdu do toho, ale opravdu to bude chvilku trvat. Tipuju mesic dva.

Marek
 

Re: Re: Re: Re: Re: Zoufale malo gejtu!!!!!!!   28. 3. 2002 / 00:15Marky Parky
Ty pravidelny ( myslim kazdodeni ) linky uz mam hotovy, porovnaval jsem to s datama z WPlaneru z tohodle tejdne a vetsina mi sedi, do konce tejdne bych snad zvladl i ty nepravidelny. Jestli chces, muzes si je stahnout tady: http://www.volny.cz/eastria/upload/FLightPlans.zip . Garantuju ti, ze ted sloty mit volny nebudes )) Ty Finnove nebo nektery Lufthansy se tam uz proste nevejdou.


Jsou tam ctyri soubory:
Aircraft.txt - muj soubor s letadlama, abys videl co co lita a moh si tam dyztak dat jiny letadla, protoze predpokladam ze nemas stazena stejna jako ja. Bacha na carky a tecky v nezvech letadel - s nima TTools nefungujou a je treba upravit Aircraft.cfg, aby to odpovidalo.

FlightPlans.txt - vetsinou kazdodeni ceske lety ( WAA je tam jen abych oskousel Airbuse a lita kazdy den Toronto ) + Lufthansa, Air France a FinnAir

Moje sporne Flighplans.txt - dalsi lety, ktere se neletaji kazdy den a tak je mam stranou a zatim nepouzivam, aby mi neplacaly gejty

Flightplans - puvodni bez ruzyne.txt - puvodni mikrosofti flightplans, ale vymazana vsechna nesmyslna velka era z Ruzyne ( cesny a pod jsem nechal prestoze nechapu co delaj nad ruzyni treba ve dve rano v takovym poctu ).

Jinak jsem si tedy stahl ten novej SCASM a ADFTree. Diky za info . Je to super, s usetri to cas. Hned jsem si prubnul par veci modifikovat, slape to, jen jedno mi neni jasne. Jak ATC pozna ke kteremu gejtu vede ktera pojizdecka? Pokud na to nekdo pridel, dejte vedet. Diky.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zoufale malo gejtu!!!!!!!   28. 3. 2002 / 08:43Vláďa
Pojížděčky a runwayr jsou posány příkazem TaxiwayPaths( .. ) ve Scasmu.

Nejlepší je vytvořit nový file pro nějaké letiště a obměnit MS údaje utilitkou AfdLink od stejného autora.

Pro LKPR, jakoliv je asi nejzajímavější, bych doporučil počkat na Martina, protože rozlousknout všechny ty body je dost časově obtížné a bez podkladu LKPR na zblbnutí ....
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zoufale malo gejtu!!!!!!!   28. 3. 2002 / 12:29Marky Parky
TaxiwayPaths vim. Ale ktery parametr urcuje ke kteremu gejtu vede? Nebo TaxiwayPaths jen spojuje TaxiwayPoints a udaj o prislusnosti ke gejtu je ulozeny v TaxiwayPoints? Vim ze u Gejtu to urcite neni - kdyz pridam gejt na zacatek, vsechny ostatni taxovacky se mi "posunou", takze pak letadla z mensich gejtu na novym nejdriv odjedou na P a teprve potom na runway. Nasel jsem v TaxiwayPath 11 udaju zacinajicich 2 ( ENTRY ), coz by odpovidalo 11 puvodnim Microsoftim gates, ale kdyz jsem zkousel nejake pridat, nemelo to zadny vliv. Dik za kazdou dalsi radu, milovymi kroky se blizim k cili.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zoufale malo gejtu!!!!!!!   28. 3. 2002 / 17:17Martin
Tak panove!

Ted pracuji na vyvoji programu, ktery bude pridavat gates, taxilines, points na letistich. Vyvijim ho proto, protoze delat to jen v hexa editoru je naprosto umorna a mravenci prace, nehlede na to ze hrozi riziko, ze nekde prepisete omylem jiny bajt nez bylo zapotrebi a je vymalovano, protoze to vam garantuju v hexaci uz to nikdy nenajdete. Kdo chce zacit ma moznost, ale doporucuji pockejte az dodelam ten program a pak editace bude celkem hracka.

Martin
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zoufale malo gejtu!!!!!!!   28. 3. 2002 / 23:14Marky Parky
A neni to trochu zbytecne ? Vzdyt staci ve scasmu prepsat a prekompilovat letiste. Tady je dekompilovana Ruzyne, staci prepsat v normalnim textaku, zkompilovat pomoci scasm2.86 a pomoci afdlink slinkovas s puvodnim souborem eurnwafd.bgl.

Uz jsem bezproblemu pridal nejake gates, jen ted zapasim s tim, ke ktere gate patri ktera taxovacka. Urcite to ma nejakou spojitost s taxovackamy co maji type=2, kdyz jsem je vymazal, AI me nenechala taxovat. Jak ale pridat nejakou, na to jsem jeste neprisel. DIk za kazdej napad.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zoufale malo gejtu!!!!!!!   29. 3. 2002 / 05:49Vláďa
Mrákoto, funguje Ti ten udávanej mailbox na volny.cz ??
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zoufale malo gejtu!!!!!!!   29. 3. 2002 / 08:11Marky Parky
Funguje, jen mi neprislo upozorneni na mobil.

Vcera v noci jsem na to prisel asi tak 10 minut pred tim, nez jsem si ten mejl precet

Diky....
 

Re: Re: Re: Re: Re: Zoufale malo gejtu!!!!!!!   28. 3. 2002 / 18:48Radoslav
K tem letum kazdy den v tydnu. Zkousel jsem si je udelat, ale pri kompilaci zpet mi to hlasi chybu, rekl bych, ze pocet znaku na radce je omezen, nebo mate nekdo jinou zkusenost ?
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ