FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Letadla pro AI Jeden příspěvek | Celý strom
Letadla pro AI   3. 4. 2002 / 14:19Vláďa
Teď kddyž už máme více Gatů na LKPR mám dotaz na letadla: stáhnul jsem si A320 od M. Stone, který je dělám v gMaxu a je dobře použitelný pro AI (nemá problémy s neviditelností podvozku ), ale vadí mě jeho letové vlastnosti - resp. jen to, že se díky silnému klesání dost před prahem dráhy změní ve vagón metra a protože je už pod zemí, neodpovídá na volání TWR "Contact Ground on 121.9" - leda tak underground a ten na LKPR není.

Použití ATR firmy ČSAV - pojíždí byť bez podvozku, ale taky při přiblížení na cca 10Nm někde zmizí.

Má někdo nějaký tip, co s tím ??
 

Re: Letadla pro AI   3. 4. 2002 / 15:20Marek Mincbergr
K tomu mizeni. V manualu pro traffic tools (v nove verzi) s o tomhle pise (aspo myslim). A auto taky rika, ze nevi co s tim.

Pockej. Kde je vic gejtu? Vcera jsem instaloval posledni ruzyni a letadla mi stala furt postaru. Kde se daji sehnat ty nove gejty. Nebo mozna jsem pri te instalaci udelal neco blbe. Ale sel jsem presne podle menualu k instalaci.

Marek
 

Re: Re: Letadla pro AI   3. 4. 2002 / 19:13Vláďa
Položím otázku a částečně na ni sám odpovím: u problematického A320 jsem vyměnil *.air soubor *.air souborem default B737-400 a AI funguje. Samozřejmě že pro vlastní létání by to asi moc nešlo.

Nové Gaty v nové instalaci LKPR nejsou - musíš si stáhnout jiný soubor na VACC/scenery úplně nahoře a postupovat podle návodu ).
To mizení podle manuálu v TrafficTool je jiný "fenomén" než na který jsem se ptal. Nicméně není vůbec složité, aby AI letadla mizela, resp. FS2002 se vůbec nespustil - stačí blbě zapsat dva body a máte bolehlav na dlouhou dobu dopředu )
 

Re: Re: Letadla pro AI   4. 4. 2002 / 00:09Marky Parky
Vlada Synek s Martinem tomu venovali obrovsky kus prace a vytvorili/upravili nektere gejty a taxovacky na Ruzyni. Protoze na plny provoz je to porad malo, dodelal jsem to co chybelo a pomalu pracuju na dohotoveni stojanek na novym. Protoze ale na letisti nedelam primo, se vsim se radim s kamosem z carga, ktery mi rika kde co stoji a tak. Takze sem umistuju a budu prubezne umistovat svoji update Ruzyne ( zaklad je od Vladi s Martinem ). Momentalne funguji vsechny gejty od 1 do 16, krome tech dvou, kde jsou staticka letadla ( 2 a 8 ) + jsou nahrubo vztvorene stojanky 17 az 28, ale tam jeste nemam dohotovene a otestovane taxovacky. Pokud na nich bude letadlo stat a bude chtit odrolovat, proste zmizi. Stejne tak s pristanim. Pokud na ni budes stat ty a zazadas o taxi, proste te posle rovnou na runway bez udajni pojizdecek. Berte to jako beta verzi. Instalace je stejna jako u Vladova upgrade.

Pokusim se dat dohromady vsechny stojanky co nejdrive to pujde, predpokladam, ze do pondelka by to mohlo byt ok.

PS: Vlado, pokud by ti vadilo, ze vydavam update bez tveho souhlasu, samozdrejme to stahnu, jde mi jen o maximalni rozsireni a vyuziti FS2002. Rad bych taky svoji pripadnou praci vice synchronizoval s tvoji, abychom nedelali napr. dve stejne veci soucasne.
 

Re: Re: Re: Letadla pro AI   4. 4. 2002 / 06:09Vláďa
Chtěl jsem se podívat na "konkurenci", ale odkaz nefunguje )
 

Re: Re: Re: Re: Letadla pro AI   4. 4. 2002 / 08:56Marky Parky
Uz to facha, server na volnym je case sensitive ((. Je tam rovnou i dasli update + zdrojak. Jsou hotove a funkcni vcetne pojizdeni ( nahrubo, presne umisteni dostanu od kamose vecer ) vsechny stojanky a gejty od 1 az po 26, vyjma tech obsazenejch A310 a Fischerem.


Nekde jsem myslim od tebe cetl zminku, ze prehazujes poradi gejtu, aby se lepe obsazoivaly nebo tak neco. Nevis podle ceho AI gejty obsazuje? Nejdriv jsem si myslel, ze podle velikosti, ale pak jsem zjistil, ze klidne prskne Airbus na medium nebo bulika na small. Nevis jak se toho zbavit?? Navic od te doby co jsem pridelal ty stojanky, AI skoro vubec nevyuziva 1, 3 15 a 16. Jsou ale v poradku, zkousel jsem na ne prsknout sebe a vsechno bylo ok.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Letadla pro AI   4. 4. 2002 / 10:07Vláďa
1. podle pořadí pozic v zadání (viditelných pak v menu ) a na první volnou Gate. Tzn. pokud budeš mít málý traffic, tak ti ono "stádo" stání je na dvě věci protože se na ně éra stejně nedostanou.

2. o velikosti taky přemýšlím, protože A320 a B737 mě jezdí správně na Medium, ale ATR72 se mi pořád cpe na GA Small a na terminál Jih. Velikost FS pozná asi z mdl nebo air souboru
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letadla pro AI   4. 4. 2002 / 10:18Marky Parky
Mrkni se na muj predchozi prispevek, zrovna jsem ho opravoval, kdyz jsi sem napsal. Ale to poradi nefunguje (, urcite mi nejezdej na 3 a 1 a ty jsou prvni v poradi. Spis zacinam mit pocit ze je to podle vzdalenosti k aktivni ranveji, jezke zkusim par testu a pak uvidim.

To stado delam proto, ze mam AI traffic podle skutecnych flight planu hotovou asi z 80 procent nepocitaje Travel Service a Fischera ( i kdyz ty se moc pravidelne planovat nedaj ) a pred polednem mam stejne vsechny stojanky plny. Ted uz se to zacina lepsit, sem tam je neco volne a vsechny letadla se vejdou.

PS: Nevite nekdo presne zem. souradnice veze, aby nebyla uprostred B-cka? ))
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letadla pro AI   4. 4. 2002 / 16:26Vláďa
Podle mého pozorování si Medium éro vezme Heavy Gate velice zřídka a nemůžu říct, že v případě, kdy všechny Medium Gaty jsou obsazeny. Ale protože mě to někdy dá i Cessnu na Apron North, myslím, že to tak někdy funguje.
Jinak podle typu zvoleného éra se počítá, že jedna pozice je vyhrazena Tvému stroji a tudíž AI mají o jednu méně.
Souřadnice věže by se daly odečíst z AIPy, a nebo to tam bude přímo napsáno. Ortomapa Prahy říká, že jsou N50:6:22.33 E14:16:00.78 ) Možná je to pravda
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letadla pro AI   4. 4. 2002 / 18:36Marky Parky
Zkousel jsem to dal, a sem tam se na tech gejtech neco objevi, asi je to fakt nahoda+pokud nejni zadnej volnej tak soupnuti nekam jinam.

Hned pobezim otestovat tu pozici veze ))

Jinak tady jse Fischerovska textura pro bulika )). Je to prekreslovany rucne ve Photoshopu.Instalace viz prilozene readme. Je to pro mikrosofti 737-400 i kdyz Fischer lita s 300. Nekamenujte me, je to lepsi nez dratem do woka.

Pokud byste to uznali jako dostatecujici na umisteni tady, mate me plne svoleni.

Vecer udelam i TravelService, pokud se mi do ruky dostanou nejaky fotky jejich letadel)).
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letadla pro AI   4. 4. 2002 / 20:01JBr
Bulik Travel Service mam uz davno hotovy, uz na nem potrebuju doladit jen odlesky. Prijde mi celkem zbytecny delat stejnou praci dvakrat.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letadla pro AI   4. 4. 2002 / 21:00Vláďa
I bez těch odlesků se zdá moc pěkný ....
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letadla pro AI   4. 4. 2002 / 21:44Marky Parky
Oki, samozdrejme davam prednost profikum pred svou amaterskou praci )) Je se tesim, az se nekde objevi ke stazeni. Dejte vedet.

Jinak na mem oblibenem miste tady je uz dalsi upgrade stojanek na Ruzyni. Vzhledem k tomu, ze se mi konecne dostaly do rukou super mapy, jsou hotove nasledujici casti:

Gejty 1..16 krome tech natvrdo obsazenych,
stojanky 17..25 a stojanky 31..38. Opraveny a doplneny nazvy nasledjicich taxovacek: K,F,H,J.

Tam, kde je ve skutecnosti moznost narvat dve mala era misto jednoho velkeho nechavam jednu velkou pozici ( 38A,B -> 38 nebo 14A,B -> 14 ), protoze uz to zacina stacit. ( V 11:30 uz jsou dokonce 3 stojanky volne )). Zitra se teste na zbytek stojanek 30..33 + opravu taxovacek J a B.
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ