FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Opět problém s AJTrafikou..... pomoooc Jeden příspěvek | Celý strom
Opět problém s AJTrafikou..... pomoooc   15. 5. 2002 / 16:30Petr Bednář
Nazdárek. Jak se tak šťourám v TrafficTools, narazil jsem na potíž. Zkouším si naplánovat vlastní AI lety mezi Točnou a Kbely. Nejdřív jsem obě letiště přizpůsobil v AFCADu pro použití AI (tzn. udělal jsem si taxi, parking a věž..) Potud v pořádku. Obě dvě fungují... ale: Nastavil jsem si IFR let v sudou hodinu z LKTC na LKKB - tedy 2 Leg (první dest LKKB, druhá dest LKTC). Tyto lety jsem vytvořil 3 za sebou po 5 min (mají interval 2Hr). Pokud se v daný čas umístím na Točnou, letadla správně odstartují, 5 min po sobě .... a jsou fuč. Letěl jsem za jedním z nich a zjistil, že sice nabral správnej směr, ale přeletěl LKKB a letěl a letěl..... Pokud jsem se posunul v čase do místa, kdy by teoreticky měly všechny být na LKKB (asi tak 45min po startu z LKTC), tak tam byly. Ale když se posunu na místo před teoretickým přistáním, nikdo nepřiletí. Stručně řečeno: vždycky je vidím odstartovat, ale nikdy přistávat.

Ale to není všechno. Přidal jsem ještě jednu Cessnu. VRF let - 2x Leg s destinací LKTC, interval 1Hr. Výsledkem bylo, že Cessna létala krásné levé okruhy, dva za hodinu - tedy v celku tak, jak jsem chtěl. Ale průšvih je, že najednou létají okruhy i všechny tři Pipeři, bez ohledu na to co mají ve flightplanu. Prostě každej z nich létá okruh na letišti, kde právě je ( jeden třeba s Cessnou na Točný, zbytek na LKKB - prostě tak, jak je čas ve flightplanu zrovna rozhodí).....

Může mi někdo, kdo tomu trochu rozumí, vysvětlit, co dělám špatně. Nebo alespoň jaké jsou základní zákonitosti AI..??????
Předem dík.
 

Re: Opět problém s AJTrafikou..... pomoooc   15. 5. 2002 / 22:05Marky Parky
Myslim, ze rovne letici cesna je docela v pohode proti nekterym vecem, kterych je AI schopna. Pro pobaveni nekolik prikladu:

Celkem normalni je, ze letadlo po pristani a odrolovani na prvni voĺnou twy proste zmizi pokud AI zrovna nedoaze vymyslet vhodnou cestu. Rovne letici letadlo, ktere neraguje na povely ATC a po chvili mu vez za trest IFR trusi je taky pomerne casta zalezitost, a o tom, ze AI je schopna na Ruzyni poslat letadlo od standu 38 pres - J - K - C - H - F - 13 - 06 - D - F ani nemluvim.


Z meho zkoumani zatim vyplyva, ze tyhle chyby vznikaji v runtime a nikoliv spatnym programovanim. K poslednimu release FSUIPC je pribalena utilitka TrafficLook, se kterou lze docela dobre sledovat deni ve vzduchu ( bohuzel ne na zemi ) a zjistis, ze mizeni se tyka i MS defaultnich planu a to docela casto.

Jinak jak jsem sledoval vsechny mozne lety, zda se mi mozne jedno vysvetleni:

AI vytvari a maze letadla v okruhu 40 mil od tebe. AI podle mne neumi let start -> let -> pristani. Podle mne umi pouze start -> let -> odlet z oblasti a prilet do oblasti -> let -> pristani. Pokud jsou tedy obe letisti v okoli 40 mil, AI si s tim nevi rady ((.

Jinak k pristavani - At do toho souboru napises co chces, arrival se vypocita behem kompilace. A neni moc presnej. Nekdy to letadlo prileti tak, ze kdyz ma arrival v 0030, tak je v 0025 na prahu drahy a nekdy v 0035 teprve vleta do sektoru.
 

Re: Re: Opět problém s AJTrafikou..... pomoooc   16. 5. 2002 / 08:17Petr Bednář
Jo. Díky za tvoje poznatky. Popravdě řečeno, podobné odpovědi jsem se obával. Něco mi včera říkalo, že AI neumí start-let-přistání.... ale je to ovšem škoda. Já se těšil, že nad Prahou budeme mít provoz jak na Václaváku. Aspoň, že fungují ty okruhy...
 

Gonzo
VWAC
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ