FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 25. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Scenerka LKTB Jeden příspěvek | Celý strom
Scenerka LKTB   18. 7. 2010 / 13:43
Jimmyk
Dobrý den, chtěl by jsem se zeptat. Tato scenery pokračuje nebo stojí? Pokud se stále na ní pracuje bude ještě uvedené nějaké přibližné datum?
 

Scenerka LKTB   18. 7. 2010 / 13:47
Filip   
Nevim, podle me uz se ji nedockame...
 

Scenerka LKTB   18. 7. 2010 / 14:23
Jimmyk
Z čeho odvozuješ?
 

Scenerka LKTB   18. 7. 2010 / 17:49
Jakub Koutný TVS461
Z věčného čekání...
 

Scenerka LKTB   18. 7. 2010 / 17:52
Johnny pilot   
Kdo si počká, ten se dočká ne? Buďto to má být hnusná scenérie a rychle, nebo pěkná a pokuď možno co nejreálnější, tak ať si na ní dá autor záležet ne?
 

Scenerka LKTB   18. 7. 2010 / 18:32
Koprik
viz.
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=322623&lan=0
 

Scenerka LKTB   18. 7. 2010 / 21:19
Jimmyk
No to už je hodně dávno co jsem to četl... a na těch screenech mi to přijde hotové tak proč tak dlouhé čekání?
 

Scenerka LKTB   18. 7. 2010 / 23:08
ondras   
No já se Krechimu a spol. nedivím,že se to táhne. Kromě dobrého pocitu s toho nic nemají.Jen kafry od nevděčníků a otravování kdy už to k....a bude. Navíc nějakej betatester "dobrák" dá na web betu a je to. Já bych si taky moc rád zalítal na vojenských letištích a LKTB ale musím čekat. Aspoň se mám na co těšit.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 08:47
FollowMeCar   
Jako newim, ale mám takový pocit, že se někde dalo hlasovat, jestli by byli noví majitelé ochotni za tuto scenerku zaplatit a co by komu udělali dvě tři stovky??? Já bych je za to klidně dal a myslím, že né sám. Nechť se nad tím autoři zamyslí, a třeba jim to dojde a scenerku dodělají.

PS. Jedná se o můj subjektivní názor a nehovořím za žádnou další osobu.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 08:51
Jakub Koutný TVS461
Souhlasím... tahle scenerka ,pokud bude vydáná bude na úrovni Aerosoftu a nebudu se bránit zaplacení za dobře odvědenou práci... Jenom škoda že autoři nevydali betaverzi a že na to už čekáme strašně dlouho... Doufám že to nedopadne jak LKMT project...
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 14:47
Teflon_490   
To ze bude pravdepodobne placena uz tu padlo davno....jen aby byla.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 14:52
FollowMeCar   
Pokud je o její komerci rozhodnuta tak nechápu čím se autoři zaobírají a nedodělaj ji a nepustěj ven.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 15:04
kluk ušatá
...svym ostatnim zivotem? To, ze je neco placene, neznaci, ze to autory zivi, spis, ze jim to prinese nejake kapesne. Uvaz sam, scenerky LKTB se proda, abych byl optimista, nekolik stovek kusu, co dela rekneme v radu do sta tisic korun. I kdyby to mel dostat jen jeden jediny clovek, v propoctu na hodiny prace na scenerce to je nic moc plat...
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 15:15
FollowMeCar   
Já taky neříkám aby to někoho živilo, ale když na něčem strávím možná i stovky hodin tak mě potom těší nejen to "kapesné", ale hlavně vědomí, že to někdo používá.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 15:21
Vačice   
Navíc podle screenů to vypadalo, že už tam stačí pár kosmetických úprav Ale otázka je jak na tom ta scenérka v té době opravdu byla.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 16:03
Jakub Koutný TVS461
A asi se to ani nedozvíme... ,protože autoři jsou buď natolik zhrzení nebo raději neodpoví vůbec...
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 16:13
Kendy   
No minimálně po tak dlouhém mlčení,by tu i jistá slušnost informovat nemalou veřejnost o současném stávajícím stavu mělá být. Přeci jen,když oznámím a to několikrát,že něco pro všechny udělám,rozhovořím se i o jistých financícha a ukážu screeny že tomu tak opravdu je...tak přeci potom nebudu dělat mrtvého brouka...jako že se vlastně nic nestalo a jen jsem plácal aby zde bylo více mokrých triček od slin....že Obvzlášt,když jde o tak velepropíranej projekt LKTB. Určitě by si to zasloužilo něco málo info jak to pokračuje a jestli vůůůůbec to pokračuje.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 16:36
Priskac   
...hmm autori zhrozeny niesu. Len tak ako napisal niekto predomnou, autori, resp. jeden z autorov, kedze to v podstate viazne kvoli mne mal toho za posledneho tristvrte roka viacej, a venoval som sa uplne inym veciam ako je tvorba do FSky. Ludia ktory ma poznaju tak vedia dobre o co sa jednalo, a myslim ze vacsina ludi to pochopila, ze su okamihy v zivote ked FSka a podobne veci, v podstate zaluby musia ist stranou. Toto je prvy dovod. Druhy dovod je ten, ze ako viete, pred vyse tyzdnom mi odisiel disk. Situacia je taka, ze cakam kym dostanem novy disk, na ktory mozem zacat zachranovat veci ktore tam boli. Jeden z tych projektov bol okrem spominanej 154rky ktory som spominal asi pred tyzdnom bol aj projekt LKTB. Takze momentalne sam neviem ze co sa podari z toho dostat a co nie. Novy disk som mal slubeny uz na piatok, zatial nedosiel tak tiez cakam a v podstate dovtedy neviem nic povedat.

Mimochodom Jakube, mohol by si si odpustit podobny ton voci autorom, resp. v podstate voci mne, lebo obaja vieme ako si "zobral" o zdrojaky na Mosnov, o rady, a v podstate o know how ako robit scenerky (v tomto ste viaceri, niekomu som pomohol samozrejme do urovne ktoru som este povazoval za vhodne). Takze na tvojom mieste by som bol asi ten posledny ktory by mal pisat podobne veci, lebo rovnako aj ja by som sa mohol napisat zopar veci akym sposobom si komunikoval so mnou. To len tak pomimo. Nechcem tu robit z toho flejm, len si vyprosim aby si na jednej strane verejne pisal takym stylom ako pises, a na druhej strane na ICQ po mne chcel veci ktore si chcel.

Takze situacia je takato, mne ked pride disk a pustim sa do zachrany dat, tak sem napisem ze ktory z projektov sa podarilo zachranit, a ktory nie.

Rozlucim sa Tondeho heslom "Peace brothers..."

Peto
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 16:39
Tragédie v JRD
Nenech se tim blbem z plochy nejak vytocit...

a za sebe preju, at se toho povede zachranit co nejvic.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 16:59
Stew
Pane kamaráde, jsi jeden z klíčových tvůrců celé naší komunity. Díky (nejen) tvé práci se můžou radovat nadšenci minimálně ze DVOU STÁTŮ ze spousty věcí pro naši FSku. Proto tě prosím - pořiď si ty disky minimálně dva a ZÁLOHUJ, ZÁLOHUJ, ZÁLOHUJ! Není nic horšího, než přijít během vteřiny o všechny věci, s kterýma se člověk piplá i několik let. Hodně štěstí a snad se toho podaří zachránit co nejvíc..
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 17:00
Cesmina
jojo , víš proč lord vydědil svého syna ?? ´... nevytrunfoval , zálohovat , zálohovat , zálohovat , hned se do toho dám
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 17:22
Jakub Koutný TVS461
To máš sice pravdu že jsem ti psal o nějakou tu radu ,ale pokud víš tak jsi mi málokdy odpověděl... Domluvili jsme se pouze na zdrojích ,protože jsem to mohl použít ,ale pak jsem zjistil ,že něco je nepoužitelné vůbec ,protože je to dělané jiným způsobem jako jsem dělal já a FSpilot. Tím zkončila nějaká komunikace mezi mnou a tebou a moc dobře to víš... Když jsem měl jakýkolik problém tak jsi neodpověděl. Chápu že máš na starosti důležitější věci než je FSka ,ale slušnost je odpověděť. Kdyby mi nepomohl Mano tak se odpovědi na určité věci nedočkám...
Tím ,že Ti odešel disk je sice smutné ,ale pořád to neodpovídá o zkutečnosti alespoň informovat společnost ,která se na něco těší a pak se dozví že něco umřelo, např:LKMT project ,který umřel.
A jak psal Kendy když něco dělám tak informuju o tom společnost aby měla radost a abych měl dobrý pocit že moji věc bude někdo používat. Druhá věc je to ,kdyby to měl být utajený project a lidi by to věděli jakmile by se to vydalo to plně chápu to ,že nikdo o tom nebude nikde psát.
Takže závěrem bych chtěl Priskaci říct ,že jsi vůbec tady vůbec nemusel psát to co jsem po tobě potřeboval, myslím že to bylo mezi náma. Ale když jsi už prozradil že jsem po tobě potřeboval zdrojáky tak tím pádem můžu říct ,že se pokusím vzkřísit LKMT project, který je momentálně ve stadiu focení.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 17:24
Jakub Koutný TVS461
A zapomněl jsem dodat to ,že ti přeju také hodně zachráněných dat a věřím ,že tvoje práce nevyšla nadarmo, protože sám moc dobře vím jaké to je dělat pro FSku...
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 18:10
Priskac   
ad.1: Nasa komunikacia: Vies, ja som sa uz aj predtym, a vlastne vzdy na tom zasmejem, ako komunikujete so mnou. Mano mi posle otazku typu: " ako sa robi to a to v gmaxovi? ". Odpoviem mu ze nech si to bud prejde na nete, pripadne mu rovno poviem ze toto mu nepoviem. O 20 - 30 sekund ked mu poslem tuto odpoved, mi z nicoho nic napises ty (a to si nepiseme normalne, ozves sa raz za stvrt roka) presne rovnaku otazku a chces po mne aby som Tebe prezradil to, co som Manovi pred 30timi sekundami napisal rovno ze mu to nepoviem (pre ostatnych aby vedeli, su veci ktore si samozrejme nechavam pre seba, asi to kazdy pozna ze kazdy v Vas ma v urcitej oblasti vedomosti ktore nedavate len tak niekomu). A potom sa cudujes ze Ti neodpoviem. Ako pani, ak ma povazujete az za takeho blbeho a debila (nemyslim teraz Backorackeho) ze oboch vas napadla presne ta ista myslienka nezavysle na sebe v tom istom okamihu, tak sorry ale zmylili ste sa. Sorry ale roky spolupracujem s urcitymi ludmi ktorym doverujem (Krechi, Vseta, Cesmina, Aadvark, Marky Parky, Zdenek Kussior, a dalsi - ospravedlnujem sa koho som tu neuviedol) ktorym verim, a nasa spolupraca spociva v tom ze ked maju problem tak im pomozem, ale zasa na druhu stranu ked ja mam problem tak mi oni pomozu, cize je to obojstranna spolupraca. Ale zial, Jakube a aj niektory dalsi, ste taky ze iba beriete, a niekedy aj takym stylom ze ked Vam clovek poda prst tak by ste boli schopny zobrat celu ruku. Neviem ci to je Vasim vekom, alebo za to moze ciastocne vychova alebo neviem, ale chyba mi tam nejaka sebareflexia, a aj ucta. Nechcem po nikom aby ma uctievali ani nic podobneho, len uz ked niekto odomna chce nieco, tak by v prvom rade mal vyvinut aspon trocha namahy a povedat, ano urobil som toto, treba mi pomoct len s tymto, ale nie ze chcem po tebe tvoje zdrojaky. Takze potom sa necuduj, ked mi napises, a ja hram mrtveho chrobaka, a v podstate nemusis ani pisat dalej co chces, ale ja uz tusim ze to bude zasa nieco v zmysle ze odomna nieco chces.

Ad.2: Veci ktore poradim a ktore nie: Ako som pisal, kazdy z nas je v niecom dobry. Tym nechcem povedat ze som macher na FSku, poznam ludi, aj na tomto fore ktory ma co sa tyka FSky a tvorby do FSky "precuraju" o kategoriu viacej. Len su veci ktore clovek prezradi niekomu z mimo komunitu vyvojarov (co si Jakub napriklad ty) a potom su veci ktore si clovek bud necha cele pre seba, alebo to prezradi iba urcitym ludom v ramci komunity.

Ad.3: Moj vyvoj: No toto je trocha na dlhsiu debatu. Priznavam sa ze patrim medzi ludi ktory nie vzdy zvyknu dokoncit svoje projekty. Proste som uz raz taky, lenze co mnohy z Vas nevedia je to ze popri vyvoji nejakych veci, sa vytvorili urcite postupy, techniky a podobne, ktore nasledne pouzivaju ostatny tvorcovia ktorym som to prezrdil. Myslim ze taky Cesmina, Krechi, Aadvark alebo podobne by o tom vedeli povedat svoje. Cize ano, nedokoncil som 21cku (ktorej mimochodom cele zdrojaky, s dalsimi datami som venoval Aadwarkovi, a snad z toho nieco aj pouzije), nedokoncil som Mosnov, tam bol problem v tom ze bola tam zavazna chyba celeho projektu, lenze osobne som o tej chybe nevedel, ja som ten projekt dostal v urcitom rozpracovanom stave, a prepdokladal som ze ten stav v akom som to dostal je dobry - proste bola tam cela draha kratsia asi o 50 - 70 metrov. Ano nedokoncil som Moravu, ta sa nachadza v stave ze staci dokreslit podvozok a zacat to texturovat, rovnako na tom je aj MiG-29, a rovnako aj Dynamic. Cize pokial sa najde niekto kto by napriklad chcel a hlavne vedel spravne a rozumne namapovat dynamica, tak nech sa mi ozve. 3D modely su urobene, len sa priznavam mapovanie je pre mna zlo ktore nejak osobne nemusim. Rovnako malo ludi vie o veciach napriklad ako je utilita ktorou sa dalo na dialku ovladat hocico na letisku, teda na scenerkach, cele sme to vyvinuli s Cesminom pre IVAO, na to aby riadaci mohol ovladat svetla (a v podstate nie len svetla, ale kludne to mohli byt aj animacie) na letisku. Cely tento system sme aj uspesne otestovali, ale zial IVAO HQ sa k tomu postavilo zamietavo. A potom tu bolo viacej projektov, napriklad je rozrpacovana AI MiG-23 vsetky verzie, daco uz je namodelovane, ale posledne obdobie na to nebol cas, potom rovnako spominana 154rka, ktora uz bola vo finale, a podobne.

Cize ten kto chce, nech si do mna udrie, mne je to jedno, v najhorsom mi opat stupne krvny tlak, ale zasa osobne si myslim ze niektore z tych projektov co boli sa aj dokoncili.

Ad.4: stav LKTB: s LKTB, pokial nepadol disk, bol stav taky ze asi od decembra 2009 som s tym nic nerobil, resp. ak sa aj robilo tak sa experimentovalo s nejakymi detailami iba. Co tam treba urobit je urobit podkladovu texturu (vsetky sezonne textury), treba namodelovat ULe, ULE sice mame, ale v Brne a aj v Pardubkach boli tie vacsie ULe. Treba nejake objekty doLODovat, vcasina objektov pokial viem uz mam urobene. To je tusim vsetko co treba na Brne urobit, ak som na nieco zabudol Krechi s Vsetou nech ma doplnia. Datum vydania neviem, radsej napisem ze neviem, nez dam nejaky pevny datum. Fakt to ani netusim. Cize preto sa ani nedavalo nejake nove info. Na jednej strave chapem vsetkych ze cakate na tu scenerku, lenze zasa ak som na tom nerobil tak som ani neinformoval ze co je na tom noveho.

Myslim ze na teraz som sa vykecal, pripadne ak ma este nieco napadne tak napisem. Nechcem tu robit flejm, na jednej strane chapem Vas ze ste nazhaveny ako 15tka pred defloraciou, ale zasa na strane druhej, myslim ze kopanie, a buzerovanie do vyvojarov je tiez trocha odveci.

Howgh.

Peto

P.S. ten disk sa budem snazit zachranit.





 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 18:27
Jakub Koutný TVS461
Priskaci,
V žádném případě do tebe nechci ani kopat a ani tady dělat nějaké flejmy... Vážím si tvoji práce pro FSku. Když jsem ti psal zda by jsi poskytnul zdrojáky na LKMT tak jsem ti taky říkal ,že Vás uvedu jako spoluautory na scenerce. Z toho textu to právě vyznělo jako bych ti řekl ,že mi je máš dát a vůbec bys nevěděl co s něma mám v plánu. Po diskuzi s Tominem a tebou jsme se nakonec domluvili ,že pokud ten LKMT project rozjedu, tak použiju částečně Vaší práci a uvedu Vás jako spoluautory.
Myslím si ,že už není důvod tady rozebírat další věci mezi mnou a tebou.. Jenom jsem chtěl zjisti jako ostatní kdy bude LKTB předběžně vydána. Chápu ,že každý nemá čas na FSku každý den ,ale alespoň by autoři mohli sem tam hodit nějaké info.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 18:40
SONP   
Člověče, tak už ti to Peter snad vysvětll, tak už toho nech. V 19ti se ti asi zdá, že každý má na své koníčky (v daném případě FS) nekonečné množství času, ale pravdou je pravý opak.

Čím je člověk starší, tím má méně času (a kolikrát i chuti) se zabývat se všemi možnými hobbyistickými zálibami včetně FSky, a už vůbec není chuť se veřejně a pravidelně ospravedlňovat na různých forech proč to a to není a vysvětlovat, kdy to asi bude a jestli vůbec. A to zvláště, když je to zadarmo, event. když je to jen drobný payware, z něhož stejně žádný závratný zisk nebude.

A co si vůbec můžeš odpustit, jsou nějaké narážky "zhrzeností" na někoho veřejně. Když už máš potřebu někomu něco vyčítat, tak to udělej soukromě, a ten někdo tě bude buď ignorovat nebo tě odešle do patřičných mezí.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 18:53
Jakub Koutný TVS461
Však proč to tady píšeš? Vždyť jsem napsal že chápu ,že někteří nemají na FSku čas každý den. A nějaké narážky jsem si odpustit mohl ,ale můžu mít také vlastní názor. Tím bych rád ukončil debatu.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 18:58
SONP   
Jenže to, co máš pochopit, je to, že někdy se stává, že není čas na FSku VŮBEC.

No nic, nějak jsem se rozohnil - případně to, milí moderátoři, rovnou celé smázněte.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 19:02
Jakub Koutný TVS461
Tak to v tom případě něříkej jenom mi ,ale třeba zakladateli tohoto stromu.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 19:23
Vačice   
Pokud správně čtu tak autor tohoto stromu se pouze slušně zaptal, jestli práce stojí či pokračují a jestli není náhodou nějaké PŘEDBĚŽNÉ datum. Čily stačila jen odpověd typu: Práce na LKTB stojí není čas, datum nelze ani odhadnout a basta. Tím by byla zodpovězena otázka a nemuseli jste se tady navzájem "hanit". Tím nechci samozřejmě nikoho shazovat a cením si práce všech co mají co do činění s tvorbou do FS. To jest můj názor. Přeji příjemný den.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 20:24
FollowMeCar   
Naprostá pravda.

To Petr: taky držím palce při záchraně dat. Sám už jsem taky o lecos přišel a vím jak to bolí.
 

Scenerka LKTB   20. 7. 2010 / 19:29
tonde   
já se k tomuto veselému stromečku dostal až teď, takže si dovolím reagovat později... Spousta lidí tu píše o slušnosti a přitom pokud má paměť starého paprda dobře slouží, tak jedno z nepsaných SLUŠNÝCH pravidel fóra je nevznášet stupidní dotazy na autora Kdy to bude...
Tenhle baobab jsem ještě nedočetl, ale už jsem nevydržel a snad ho radši ani nedočtu, abych se nevytočil. Spousta lidí se vykašlala na free tvorbu právě kvuli těmto věcem - kdy to bude, proč to ještě není atd...
A dorazil mně další diskutující že je slušnost informovat...
No tak to mi poser triko, soudruhu....
Peace, brothers!
 

Scenerka LKTB   20. 7. 2010 / 19:40
kluk ušatá
Hele, ja s nim castecne i souhlasim. Jestli se informovanim mysli podani informace typu umrelo to/dela se na tom/ted se na tom nedela, ale neni to mrtve, pokud byla polozena odpovidajicim zpusobem otazka. Ja osobne si myslim, ze Jakub se tazal slusne, a zaslouzil by si slusnou odpoved.

Odpoved Priskace dle meho mineni takovou byla, i kdyz slo spis o reakci na Koutnase nez na Jimmyka.
 

Scenerka LKTB   20. 7. 2010 / 21:38
FollowMeCar   
mno sice tě chápu, ale před nějakým čase tady ... to je jedno
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 21:15
Kachna   
jo, to můžu jenom potvrdit. Najít trochu času na lítání, modelaření, virt. lítání a nedej bože na nějakou další práci je stále těžší.
 

Scenerka LKTB   2. 8. 2010 / 20:24
jkonicek
Náhodou jsem narazil na tuto větev fóra. Zpočátku mé srdce zaplesalo, že se snad dozvím nějaké pozitivní informace o postupu prací. Postupně na mě však padaly chmury. Pane kolego, krátce, vyvíjet takový projekt bez zajištěné zálohovací infrastruktury, je čirý amatérismus, jinak se to nazvat nedá. Sám jsem pracoval na projektu Pendolina pro TRS (cd680.blogspot.com) a vím, co znamená přivést do konce takový komplexní počin. Proto jsem zálohoval externě na vzdálená server a ještě doma na RAID pole. O to více jsem šokován , že k něčemu takovému vůbec došlo.
Rovněž píšeš o závažné rodinné dálosti. Chápu, že ve srovnání s tím, je ztráta dat směšná a bezvýznamná banalita.
Snad se data podaří zachránit. Drž se.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 16:19
Aardvark   
1. dost velký optimista, když bereš několik stovek kusů
2. pokud to chtějí mít po právní stránce v pořádku- v tomhle oboru se vůbec neorientuju, ale řekl bych, že když to chtějí prodávat, tak musejí mít koupené licence na užívání min. těchto softů: 3DS dnes stojí 70tis, photoshop 20tis. Popravdě jsem se divil že 3DS je tak levné, jestli se nepletu stávalo to okolo 100-130tis.
Bez těch by to takhle "pěkně" nevypadalo. Samozřejmě velká část úspěchu spočívá na citu a tvořivosti autorů, ale bez těch programů to prostě nejde. Pak ještě připočíst spoustu hodin času k získání dostatečných znalostí k tomu, aby to nebyla "kvádrová duhová scenérie."
3. Reklama a nějaký způsob jak ty jedničky a nuly dostat ke kupujícímu taky něco stojí a taky to nejsou malé peníze, takže když to bude do sta tisíc korun, tak to ztěží pokryje náklady.

Takže o nějakém kapesném tady nemůže být ani řeč... V konečném důsledku na tom autor stráví spousta času a bude mít svou vlastní scenérii, která mu přinese zisk mínus několik možná i desítek tisíc korun. No nekup to!
Pak teda ještě má ten dobrý pocit, že mu to někdo pochválí a je spokojený uživatel jeho díla, ale to je asi tak všechno

Jinak to není reakce na Tebe, ale na celou diskuzi... Spíš jenom takový popud k zamyšlení těch, kteří nechápou, proč to ještě není venku a možná ani nebude...
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 16:25
Aardvark   
Ještě teda doplním, že nevím jak je to s užíváním gmaxu jako vývojářského softu. Pro freeware tvoření by s tím problém být asi neměl, ale nevím jak je to s payware. Kdyby někdo věděl a napsal, tak by mě velice potěšil. Snažil jsem se to cca před rokem dohledat v "Term of use" nebo tak nějak, ale když člověk jen tak tak rozumí anglickýmu filmu, tak to hold na přeložení takovýhle věcí nestačí.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 19:35
kluk ušatá
Kdyz tak nad tim premejslim... Jo, byl sem moc optimista, a to jsem jeste pocital, ze se toho proda par kusu v zahranici (treba ze tam kluci udelaj nejakej hezkej SO eent na IVAO a podobnou reklamu)
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 20:22
FollowMeCar   
Zajímavá myšlenka, ale:

Pokud si koupím Scenerku od renomovaného výrobce typu Aerosoft nebo jiného, tak za ní nedám 300,- , ale mnohem víc. Tam předpokládám, že obdržím daňový doklad a že ta která firma tebou zmíněný soft má zakoupen. Pokud ovšem obdržím scenérku od tuším tří nebo čtyř nadšenců (tvůrcům se omlouvám - nevím kolik vás je), která je sice kvalitativně srovnatelná, ale tvořena původně nejspíš pro zábavu (znám to sám) a kterou tvoří po večerech, tak jsem za ni nejen ochoten zaplatit bez daňového dokladu, ale hlavně neřešit jestli mí kolegové soft na tvorbu mají, nebo nemají legálně. Tím spíš bych tuto scenerku nepovažoval za Payware, ale za freeware s tlačítkem "Donate". Jsem asi naivní, ale věřím, že tento server navštěvují i lidé, kteří by touto formou autoům rádi přispěly. Jediné co bych po té očekával je nějaký způsob technické potvory (to jsem pro rýpavce napsal schválně).
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 22:31
Marky Parky   
Bohužel, to že to takhle vnímáš ty, neznamená, že to takhle bude vnímat i berňák.
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 22:47
Kachna   
tak výše příjmu, který nemusíš zdanit je tuším 5.000, ne. A do toho se vejdou
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 23:22
Tragédie v JRD
ono je to dokonce 20 tisic za rok ... ale zrovna prodej scenerii podle mne bohuzel nesplnuje definici prilezitostne cinnosti .. takze by to bylo takovy trosku vachrlaty .)
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 23:46
Kachna   
a když to uděláš na dohodu,... příležitostně to děláš a peníze za to dostáváš ještě příležitostněji,...
 

Scenerka LKTB   20. 7. 2010 / 08:34
FollowMeCar   
V tom máš sice pravdu, ale my češi se přece můžeme pyšnit dokonalou přizpůsobivostí v tomto ohledu. Ukaž mi v Evropě národ, který jse tak šikovný dané disciplíně: Ojebej svůj FÚ.

PS: pokud to tady čte někdo z nějakého "berňáku", tak jsem obyčejnej malej českej zaměstnanec a daně mám v pořádku. A pokud ne tak taky.
 

Scenerka LKTB   20. 7. 2010 / 10:02
Vačice   
Teď ještě otázka jak to mají ošetřené bratři ze slovenska. Ti pokud vím tak taky prodávají teď nevím co to přesně je tuším scenerii Bratislavy.
 

Scenerka LKTB   20. 7. 2010 / 11:07
Kendy   
Podle mě skoro nijak..to jenom na tomto gremiu..se dělá z komára velbloud jako je to tu zvykem....
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 22:40
Rozšafín Ctibum   
To ja takový veselý přístup, ale nevím, na kolik to přijde veselé takovým těm otravným úřadům, co se skrývají za zkratkou FÚ...
 

Scenerka LKTB   19. 7. 2010 / 22:49
JM   
Tak ono na to s velkou pravděpodobností nepřijdou... teda do doby, než dotyčné nějaký dobráček napráská a to se dřív nebo později stane...
 

Scenerka LKTB, spíše postřehy o přispívání- "Donate"   20. 7. 2010 / 19:04
Aardvark   
To je právě ono, Ty na otázku jestli je software legální můžeš "házet bobek,"ale stačí jeden dobrák a autor má o starosti postaráno. Jinak z vlastní zkušenosti můžu říct, že tlačítko Donate, je pro drtivou většinu lidí neviditelné... je to prostě lidský. Já kvůli tomu dokonce zakládal účet na PayPal. Dost lidí (řádově desítky) mi ohledně efky napsalo spousta kladných mailů. Hodně lidí- opět řádově desítky- mi psalo otázky typu "jak se to startuje?" V jednom případě mi dokonce došel skoro až výhružný mail, jak si dovoluji vydat add-on do FS, který nelítá, citace autora mailu: "Worst FS addon I've ever seen." dál mi napsal pár hezkých věcí o tom jaký jsem debil apod. Ale to byl naštěstí jen jeden případ

To vše jenom protože ty lidi si nepřečetli návod. Sice je pravda, že moje angličtina nebyla v době psaní anglického manuálu na nějaké extra úrovni, ale vzápětí se na internetu začaly objevovat videotutoriály a hezky psané tutoriály na startování efky od anglicky mluvících autorů, takže tak nějak se tomu asi porozumět dalo...

To, k čemu se chci dostat, je to, že i přes desítky kladných ohlasů, mi přišlo sumo sumárum přes čudlík donate příspěvek od pěti lidí... Mezi nimi byli i pravidelní návštěvníci místního fóra, za což jim mockráte děkuji, ale i někdo ze zahraničí.

Je pravda, že za to může jak typ letounu- stíhací(což nezabere moc širokou klientelu), tak asi i do určité míry provedení a drobné chyby, které na tom modelu jsou, ale na druhou stranu počet stažení z flightsimu je osum a půl tisíc... Proto si nemyslím, že by situace měla být nějak závtratně jiná na poli scenérií.

Nechci si stěžovat, i když by každá padesátikoruna bodla... jenom říkám, že je lidský, že čudlík donate většina lidí přehlíží. Toť můj postřeh o tom, co je efka už více než rok zveřejněná.

Tady pár scrééénů o tom co psal Priskáč výše...
38620 B / 600 x 425 / 40031.jpg
30579 B / 541 x 500 / kokpit1.jpg
 

Scenerka LKTB, spíše postřehy o přispívání- "Donate"   21. 7. 2010 / 17:12
Lukas.wz   
Dej mi číslo, pošlu ti kredit ( ), pojď na pivko a platím to já.. Takhle bych mohl pokračovat.. Ale PayPal nevedu a v tom bude asi problém..
 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ