FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 25. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Sleva 30% od REX Game Studios Jeden příspěvek | Celý strom
Sleva 30% od REX Game Studios   25. 5. 2015 / 11:20
JirkaK
Pokud chcete výhodněji koupit nějaké REX produkty, máte šanci se slušnou slevou:
http://forum.mutleyshangar.com/index.php/topic/16651-30-off-all-rex-products-through-may-29th/
 

Sleva 30% od REX Game Studios   26. 5. 2015 / 09:06
84pietro
Ahoj, mohl bych se zkušenějších zeptat, jaky rozdil je mezi produktama REX na níže uvedeném odkazu a jaky je na FSX? Respektive, který je dle vas nejlepší? Uz dva roky létám na obyčejném notebooku a rozhodl jsem se, že si po ušetření potřebných financí koupím nový stroj. Jen kvůli létání to bude asi stolní PC. Nebo máte nějaký návrh, jaký notebook by na toto využití šel a nestál by 50 tis. a víc? A k tomu si samozřejmě budu konečně moc dovolit vylepšit si FSX o nejake to pocasi, textury, scenérie a letiště. Díky

http://www.flightsimstore.com/index.php?manufacturers_id=123
 

Sleva 30% od REX Game Studios   26. 5. 2015 / 15:35
JirkaK
REX4 Direct Textures + Soft Clouds (dá se i jednotlivě) je poslední produkt REXu.. "nejkvalitnější" textury.
Pomocí tohoto SW natlačíš do FSX nové textury/zvuky/efekty. Na výběr je z knihovny, v datech to má 20GB.

Výhodou je, že to má i vysoké rozlišení textur. Pokud tedy budeš mít 4k monitor nebo něco radikálně většího než FullHD (k novému počítači... proč ne ) tak čím větší textury, tím lépe... Defaultní už budou v tom rozlišení příliš neostré. Na FullHD ale stačí standardní FSX velikost, nebo u mraků dokonce namísto 1024x1024 použít 512x512 (osobně používám 1024 a proti 4096 nevidím jediný rozdíl krom využití paměti a jak víme 4GB je maximum co FSX může použít). Při nízké kvalitě textur bych nečekal žádný zásadní výkonnostní propad i na starších počítačích dokonce i s vyšším rozlišením, pokud máš 64bit systém a 8GB RAM (tohle jsem měl na původním laptopu starém cca 6 let)



REX Essential je podobný produkt - textury, není jich tolik, jsou trošku jiné. myslím že i horší rozslišení. Má však integrovaný Weather Engine, což není jen načítání požadovaného počasí ale tyhle SW se snaží tohle počasí vylepšit tak, aby to v simu vypadalo reálněji.

REX4 nemá weather engine.


Nicméně jako weather engine se suverénně za nejlepší považuje Active Sky Next. Dřívější verze - ASN 2012 v sobě obsahovala i set textur podobně jako rex, nicméně s tou poslední verzí se soustředili jen na to počasí.

Existuje určitě i pár dalších alternativ, ale o těch asi nemá moc cenu přemýšlet, navíc... nevím zda ty alternativy v ceně licence obsahují jak FSX tak Prepar3D v1.x i 2.x. To je velká výhoda, pokud se rozhodneš pro změnu, tak to prostě nainstaluješ do nového SIMu aniž bys musel platit novou/upgrade licenci.


Btw. 50 tisíc je pěkná suma na pořízení slušného STOLNÍHO počítače na FSX/Prapar3D, když to vezmeš z gruntu i s monitorem, OS, licencí simu (na nový HW doporučuji Steam verzi FSX), NTB s takovými parametry bohužel nedáš...

Pro FSX je nejklíčovější komponentou rychlost procesoru v single core režimu, teoreticky na FSX stačí P3258, které ale přetočíš na 4-4.5GHz (ne každý to tak vysoko dostane), dle nějakých testů jsem viděl že to umí běžet podobně jako i7-4790k jen je to o 7,5 klacku levnější a na jiné činnosti (třeba video apod) už to není ono.

Osobně bych považoval za nejlepší volbu právě tu i7-4790k - nejvýše taktovaná i7 na trhu - 4GHz nicméně zatím jsem FSX ale i takovou komprimaci videa jel vždy v maximální turbo boost frekvenci, tedy na 4.4GHz a to mám obyč chladič za 800. Tenhle procesor prostě nemusíš taktovat a ani co jsem četl to moc nejde. V zásadě je srovnatelný s přetaktovaným i7-4770k ale rozdíl ceny myslím to taktování neodůvodní, zvlášť, když to bude chtít asi kapku lepší chalzení. Henshel-E jsou asi o 10% výkonnější než předchozí řady, takže pokud někdo jede Ivy nebo sandy bridge i7 na 4,7-4.8 GHz, ta i7-4790k bude v stock frekvenci stejně výkonná.

K tomu doporučím GTX N970, popřípadě N980, pokud plánuješ vyšší než HD rozlišení... k tomu nějaký ten monitor, SSD disky (systém 120-250GB + 250-512 na sim + plotny na běžná data) a hotovo.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ