FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FS9: IvAp network interface zmizí při pokusu o spuštění MP Jeden příspěvek | Celý strom
FS9: IvAp network interface zmizí při pokusu o spuštění MP   26. 6. 2016 / 15:10
FSPilot   
Zdravíčko, prosím o radu:

Po asi 10ti dnech se chci připojit a skočít si nějaký letík na IVAO a moje FS9 se nepřipojí... všechno se rozjede, spustím IvAp a jakmile se chce připojit na MP, vyskočí mi to do Windows (mám to na 10tkách) a hodí hlášku viz obrázek. Pak mi network interface zmizí z lišty a při manuálním pokusu spustit to hodí stejnou hlášku a zase zmizí. Ve Firewallu mám jak FSku, tak IvAp, spouštím vše jako administrátor. Nic nového jsem od posledního letu do FSky nedával (jen scenérku Kosu - manuálně, efekty a složku scenery a texutre) a pak Open Office přes instalátor.

Reinstal IvApu za nejnovější verzi nic nezměnil (mám ho ve Program Files (x86), nastavena práva kompletní správy ). Na netu jsem nenašel nic, co by mi pomohlo (vyjímky ve firewallu, nebo win defenderm, popř. spouštění jako správce atd.)

Pár podivností, které se mi tu dějí:
a) FSku jedu ve full screenu na menší rozlišení než plocha a po vypnutí se mi přeskládají ikony na ploše
b) Wokna mi párkrát zahlásily, že na FSku byly použity nějaké nastavení kompatibility a příště to bude spuštěno s tím

koukal jsem do nastavení zástupců a pořád mi tam smolí "Disable display scaling on high DPI settings" - to bude předpokládám důvod těch rozházených ikon na ploše.

Dotazy:

1) Proč mi to rozhazuje ty ikony? Popř. jak zabránit Win10, aby mi sám od sebe měnil nastavení kompatibility (když to kua do teď fungovalo bezchybně)?
2) Co může způsobovat neschopnost IvApu síťové komunikace? (žádná chybová hláška není, prostě jen zmizí network interface)

Děkuji za pozornost.

Vítám jakoukoliv radu?

Ivo
23542 B / 529 x 453 / Untitled.jpg
 

FS9: IvAp network interface zmizí při pokusu o spuštění MP - VYŘEŠENO   27. 6. 2016 / 14:12
FSPilot   
Jen pro info - vypadá to, že jsem to vyřešil.

Zkusil jsem přeinstalovat IvAp (odinstalil starý, stáhnul nejnovější verzi a udělal čistou instalaci na nesystémový disk) - zjistil jsem, že to padá při pokusu o připojení k MP (AutoJoin funkce v IvApu). Bez toho, při manuálním připojení se mi připojit podařilo, ale po chvíli mně to zas vykoplo.

Přeinstaloval jsem tedy celou FS9 (nejdřív to nešlo odinstalit - uninstall ani z CD ani ve složce ani přes programy a funkce nereagoval - ale vyzrál jsem na to) a po čisté instalaci a pokusu s IvApem to fungovalo i s AutoJoin funkcí. Pak jsem do toho nakopčil všechna data, které jsem tam předtím měl (textury, scenérky, letadla, efekty, prostě jsem přepsal složku FS9 těmi soubory, které jsem tam měl předtím), zkusil, fungovalo, tak jsem přepsal i složku FS9 v AppData (včetně konfigů a všeho) a šlape to.

Takže nakonec se to jeví jako nějaký průšvih v registrech asi nebo co.

Dodám, že mi Win10 spouští s NumLock off (měnil jsem to podle návodu v registrech) a před nějakou dobou (nevím kdy přesně) - a nejspíš po nějakých pos... win updatech - mi to opět přestalo spouštět s NumLock on, takže nastala změna v registrech a nejspíš i někdy tam mi přestala běhat i ta FSka, protože po mojí úpravě registrů fungovala bezvadně (jen teorie) - jen jsem to zjistil až teď.

Tož letu zdar a naslyš na síti!
 

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ