FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 19. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Orbx LKHV - Hořovice Jeden příspěvek | Celý strom
Orbx LKHV - Hořovice   4. 7. 2015 / 06:25
JirkaK
Je to tak Orbx se svým produktem zavítá do České Republiky a doufám že se zde najde dost lidí kteří si to pořídí jinde než na torrentech, abychom je přesvědčili o tom, že letiště pro nás není špatnou investicí.

http://www.orbxsystems.com/forum/topic/99894-vlads-lkhv-horovice/
26664 B / 750 x 422 / horovice.jpg
 

Orbx LKHV - Hořovice   4. 7. 2015 / 07:06
ondras   
Tak od Vláďu to bude kvalitka! Screeny jsou parádní!
 

Orbx LKHV - Hořovice   4. 7. 2015 / 07:25
LukasVardzak
Tak sand udělá ORBX co nejvíce letit u nás, máme krásná letiště
 

Orbx LKHV - Hořovice   4. 7. 2015 / 08:51
JirkaK
No.. po tom co řekli že se nebudou věnovat anglii, že se tam ty scenérky prodávají o dost hůře než jiná, tak mě to překvapuje. Navíc anglie je podpořená propracovaným regionem.

Myslím že to jde ruku v ruce se scenérkou Německa, které Orbx aktuálně připravuje... byť... pak bych čekal spíše něco německého... ale Vlad zřejmě využil znalosti z té free scenérky co pro Hořovice dělal a dotáhl to do ORBX kvality.
 

Orbx LKHV - Hořovice   4. 7. 2015 / 21:11
JirkaK
Objevily se ještě nějaké preview fotky... jednu jsem zkusil trošku srovnat s Google Earth a Vlad se myslím trefil velice dobře.
24757 B / 750 x 422 / horovice2.jpg
46865 B / 750 x 375 / horoviceg.jpg
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 02:23
JirkaK
a další pěkný kousek z té scenérky....
39159 B / 750 x 422 / horovice3.jpg
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 02:25
JirkaK
krom Karlštejna tam je ještě Točník a Žebrák..
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 11:02
mano
sko si myslim ze to je ta ista scenerka co je aj tu na flightsime.. snad to Vlado napise co a ako
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 15:15
JirkaK
Není, stačí se kouknout na ORBX preview fotky, kterých tam už je hromada a takovou kravinu bys nevypustil z úst... pardon, z prstů. Navíc jde vidět že nemáš moc ponětí o tom co ORBX dělá, protože to co je tady by nikdy nemohlo jít do prodeje... ORBX má určitou úroveň pod kterou neklesne... To co je tady je jen letiště...

Za prvé... v každé orbx scenérii letiště je navíc velký kus coverage area a ta je často ještě větším lákadlem než samotné letiště (AYPY, NSTU jsou v tomto směru absolutní špička)... Letišť nezřídka bývá v rámci scenérky víc než jedno.... V případě LKHV jsou to Hořovice vedle letiště, nějaké to okolí, k tomu ty historické památky u kterých to není jen ten samotný objekt ale i bezprostřední okolí...

Za druhé... sezónní a noční textury... To v té tady není. A řekl bych že i oproti tomu tady je to předělané

Za třetí ObejctFlow... žádná z flow technologií ORBX není použita ve scenérce tady.. a nejde je o ty animované postavy/zvířata... NatureFlow hýbe stromy trávou, přidá motýly apod... TextureFlow zase zlepšuje výkon celé scenérky nebo SnowFlow přidává sníh na objekty, kde už to nelze dosáhnout změnou textury v období Hard Winter - tzn. v pátém ročním období, které ORBX používá

Nevím zda má potřebu psát sem, hodně o té scenérce napsal na ORBX, kde došlo ke kompletnímu review.
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 15:23
mano
uz by si mohol odtialto ist prec
 1x  

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 15:42
JirkaK
Co se ti na tom příspěvku nelíbilo... Slušně jsem ti napsal že ORBX má kvalitativní požadavky na jejich payware, ba dokonce i freeware letiště. To že stáhli freeware letiště jen proto že autor odmítl jeho předělávku pro P3Dv2 je také známá věc... Prostě nechtějí dávat k dispozici software, u kterého nemohou nabídnout to co u zbytku.

A tady máš něco od Vlada... to co jsem psal před chvílí není můj výmysl...

The package includes all the favourite ORBX goodies, such as the People, Nature, Texture and Object flows. Also added are bonuses such as fully modeled town of Horovice and surrounding villages, to give you a better feel how this particular area of Europe actually looks. Custom autogen buildings were designed specifically for this area.

Also added are three fortresses - castles, two, the Zebrak from the 13th century (now only a ruin) and the Tocnik fortress are north west from the LKHV, the third - castle Karlstejn - is just a short flight north from the airport.
The Karlstejn Castle is a large gothic castle founded 1348 AD by Charles IV, Holy Roman Emperor - elect and King of Bohemia. The castle served as a place for safekeeping the Imperial Regalia as well as the Bohemian/Czech crown jewels, holy relics, and other royal treasures. Located about 30 km southwest of Prague above the village of the same name, it is one of the most famous and most frequently visited castles in the Czech Republic. See attached kmz file.
Please note: This package was designed to take a full advantage of FTX Global, Vector and openLC Europe. It is therefore strongly recommended to have the these three FTX layers installed.
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 15:47
mano
najprv si zisti kto robi tu scenerku, a potom mi tu vypisuj litanie to ze to prezentuje orbx ... aj aerosoft prezentuje LKPR a pritom tam nic nerobi ..
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 16:25
JirkaK
Dělá ji Vlad Maly. Vím to.

A jelikož ji Vlad dělá pro ORBX, tak bude obsahovat vše co je pro ORBX scenérky obvyklé a to je to co jsem ti tady před chvílí ocitoval... A citoval jsem nikoli někoho z ORBX ale přímo Vlada.

Takže si fakt načti jaké scenérky ORBX prodává a co musí splňovat aby vůbec mohly vyjít ven.
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 16:33
mano
naco to mam sudovat ? da mi to nieco dozivota ?
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 16:58
JirkaK
Když už se chceš přít na nějaké téma, je dobré mít představu o čem vlastně diskutuješ. Z toho co jsi napsal zjevně netušíš jak to s ORBX scenérkami je. Dokonce popíráš slova samotného Vlada coby autora, kterého jsem zde citoval.

Oháníš se tím že scenérku dělá autor a ORBX ji prodává... to je fakt, ale aby autor mohl tu scenérku pro ORBX dělat musí vyjít z jejich standardu. Nemůže si to udělat jek tak po svém a přijít "tady to máte". Když si koupíš scenérky od Aerosoftu od různých autorů, každá bude řešená zcela jinak, stejné věci budou vypadat jinak.... U ORBX je jedno, který autor ji dělal, vždy bude použito stejných technologií, bude použito standardních ORBX knihoven atp... Když pak tu scenérku vidíš tak víš že tohle je ORBX...

ORBX scenérky mají specifický vzhled, specifickou atmosféru... A to je cíl ORBX... Proto si z toho vývojáři nemohou dělat anarchii... Ale těžko to pochopí lidi dokud ty scenérky nezačnou používat...
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 16:57
jožo
Nevychádzam z údivu, ako si tu kadekto osobuje právo posielať niekoho odtiaľto preč. Alebo si admin?
Alebo majster sveta?
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 20:25
ST0RM
mano celkom trapas, ked ti dosli argumenty ze? fakt si myslim, ze by to chcelo trochu kultury z tvojej strany, alebo sa radsej zdrzat zbytocnych komentarov a niekoho tu posielat prec...
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 21:43
mano
argumenty ? zaklad je ten isty co je tu na flightsime to ze to je doplnene o dake textury atd ... stale je to ta ista scenerka.. tak ake argumenty ?
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 22:29
JirkaK
Plné 4 období (u nás 5. roční období - hard winter - nemáme) nejsou jen pár textur že... ale tys pořád nepochopil že scenérka ORBX není o té nudli co se říká runway a přilehlé taxiway a pár barácích jako hangár, věž, místní hospoda ale je to daleko víc... to možná skousnou X-Planisti, kteří si o tom mohou nechat zdát a je to pro ně běžná scenérka letiště, ale nestačí to zhýčkaným zákazníkům ORBX

Ještě jednou ti zde zkopíruju co napsal sám Vlad Maly....

Also added are bonuses such as fully modeled town of Horovice and surrounding villages, to give you a better feel how this particular area of Europe actually looks. Custom autogen buildings were designed specifically for this area.

K tomu Točník, Žebrák a Křivoklát... a tyhle nejsou jen jeden 3D model někde na kopci, ale je k tomu i blízké okolí...

Stále pár textur?

V podstatě všechny scenérky letišť od ORBX obsahují několik set čtverečních km coverage...

Scenérka co je zde k dispozici je na někde na úrovni mezi ORBX freeware packu/enhanced letiště v rámci full regionů a freeware samostatnými letišti ORBX. A to ještě nevyužívá Object Flow technologíí a mají sezónní změny.

Přikládám další fotky Hořovické scenérky a poslední je coverage area posledního ORBX letiště W28... a to tam ještě chybí ještě Olympic Mountains které jsou kousek vedle... Z toho obrázku je asi patrné jakou plochu zabírá samotné letiště W28 a kolik je tam věcí zpracovaných navíc... Vůbec nemluvě o tom, že projít si ORBX scenérky pěšky také není od věci (někde se můžeš procházet kompletně zpracovanými terminály letišť, na kterých se pohybují lidé.. a nejen lidé)... Jasně když máš jako jediný cíl maximální simulaci lítání, tak je ti to ukradené, ale ty scenérky mají jinou cílovou skupinu, kterou ty z tvého vystupování tady zřejmě nikdy nepochopíš.. a to nemyslím nijak hanlivě

30496 B / 750 x 422 / horovice4.jpg
39159 B / 750 x 422 / karlstejn.jpg
41072 B / 750 x 422 / karlstejn2.jpg
54931 B / 637 x 550 / w28.jpg
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 18:20
Hlenitorix
Osobně se moc těším až takhle detailně nastuduješ GTN a uděláš z ní téma.

Ona by si ti docela zasloužila ..

P.S. Evropský terén šel už v minulé verzi, ale musel se vyextrahovat z traineru. Sázejí jeden patch za druhým a pokaždé je to lepší. Jenom je škoda, že to co není v reálu, nebude umět ani GTN.
 

Orbx LKHV - Hořovice   5. 7. 2015 / 19:29
JirkaK
Myslím že těch 600 stran dokumentace k tomu si odpustím. Tutoriálů na ni je na netu myslím víc než dost. Je to oblíbená věcička.

No... ano chce to stáhnout novější Trainer z Garminu a vzít z něj data... Dokonce je tam i 1504 Cycle nav dat...

Akorát mě překvapilo, jak je to žravé... Jak mám v tom letadla dvě, tak se s Preparem pouští i dvě instance toho Garmin Traineru a dohromady to žere 2,7GB paměti... Pomalu víc než samotný Prepar
 

Orbx LKHV - Hořovice   6. 7. 2015 / 09:05
kuma   
Čau, protože mám k tomu kraji i LKHV osobní vazby, mám do této bouřlivé diskuse dva dotazy:
- je tam vymodelován taky Zbiroh?
- pokud dobře rozumím, je to určené pro P3D. Funguje to i do FSX? (omlouvám se za trivialitu dotazu, stále používám FS9, morava ještě nevyšla (pokud vím)...
 

Orbx LKHV - Hořovice   6. 7. 2015 / 09:42
vladam
Nazdar: Samozrejme, ze base je moje freeware - nemusel jsem se znova parat s modelovanim a srati se se s texturami. Jinak, jak pise Jirka, jsou pridany vsechny sezony, barevne odladeni na EuOLC atd., vsechny ty "flow" atd. Taky jsem neodolal a moril jsem se s Karlstejnem - copak Karlstejn, ale ty flattens s cestou a kopcem mi daly docela zabrat (aby autogenove baracky nevisely ve vzduchu). Nehlede na OK - textury pro nejaka ta staticka era.
Vasku - Zbiroh me nenapadl, i kdyz jsme tam nedavno byli a mohl jsem to nafotit... Podle beta testeru to beha i v P3D 2.x, ja tohle nemam, takze design je v FSX (a P3D 1.x)
 

Orbx LKHV - Hořovice   7. 7. 2015 / 08:42
kuma   
Dík za info!

Zbiroh a Hořovice na sebe koukaj podobně jako Točník a Hořovice. Na Zbiroze (kousek pod zámkem, ale dost vysoko na kopečku, abych viděl) jsem strávil mnoho dětských prázdnin, to se ještě vzduchem honily Mi-4 a z Brd byly skoro denně slyšet ostré střelby velkých ráží... To byl taky ještě Zbiroh obehnaný dvoumetrovou zdí. Teď už je to všechno přístupné líp, než za Coloredo-Mansfelda, detaily by se daly nafotit, kdyby se do toho někdo chtěl pustit...

Jen moje nostalgie...
 

Orbx LKHV - Hořovice   7. 7. 2015 / 10:45
vladam
Jo, Vasku, nostalgie je svina... Proto jsem se taky paral s LKFR (a ted znova), nejlepsi prazdniny pro desetiletyho kluka - pred sedesati lety - pro kristapana...
Az pojedem na Zbiroh, nafotim to a pokusim se udelat aspon nejakej zakladni model. Urcite se tam vyborne hodi. Dik za napad!
 

Orbx LKHV - Hořovice   7. 7. 2015 / 12:14
kuma   
 

Orbx LKHV - Hořovice   10. 7. 2015 / 10:59
Blackrat
Vláďo jestli chceš tak mám kompletně nafocenej Točník a Žebrák a začatou scenerku.. Bohužel jako vždy není čas se tomu věnovat. Kdyžtak vše poskytnu
 

Orbx LKHV - Hořovice   6. 7. 2015 / 11:33
JirkaK
Doplním Vlada...

ORBX scenérky běhají ve FSX, FSX:SE, P3Dv1. Nově vznikající a zhruba 2/3 starších scenérek funguje v P3Dv2.

U P3Dv2 sice mohou fungovat bez problémů, ale typicky se z FSX textur odstraňují stíny, které se tam přidávají aby to lépe vypadalo. P3Dv2 má velice propracované stíny a umí je dobře generovat. Zkoušel jsem nějaké to letiště bez podpory P3Dv2 přetáhnout z FSX instalace... Vesměs běží dobře, ale občas zmizí kompletně budovy - v závislosti na úhlu kamery...

Jinak jak sám Vlad psal v popisu té scenéry a já zde tu citaci překopíroval, pro nejlepší zážitek z té scenérie je doporučeno použít ještě další produkty ORBX, konkrétně Global Base, Global Vector a openLC Europe. Což ti FSX a P3D zcela převlékne a rychle zapomeneš na default. Pravda, regulerní cena těch produktů je 210 AUD. Nicméně když to mít nebudeš, tak se nic neděje. Jen ti někde nemusí sedět barevné a další přechody mezi LKHV scenérkou a defaultem. Taktéž se někde může odkazovat na standardní textury, které Global Base nahradil, a ty tak uvidíš originál FSX texturu, nikoli tu ORBX.
 

Orbx LKHV - Hořovice   6. 7. 2015 / 11:48
neotryx
https://www.youtube.com/watch?v=LHorp2idBj4
 

Orbx LKHV - Hořovice   9. 7. 2015 / 15:28
JirkaK
Tak Hořovice jsou venku... http://www.flightsimstore.com/product_info.php?products_id=3442 za 14.95 AUD.. skvělá cena...
 1x  

Orbx LKHV - Hořovice   9. 7. 2015 / 16:34
ulitej
Ten most přes Berounku u Karlštejna by si zasloužil větší pozornost , že by správný typ neměli v knihovně?
 

Orbx LKHV - Hořovice   9. 7. 2015 / 17:27
JirkaK
Mě se neptej... nejsem si jistý že nějaký most je součástí té scenérky
 

Orbx LKHV - Hořovice   10. 7. 2015 / 09:40
vladam
Je to most z Vector (nebo z Eu OLC?) - asi nejaky "standartni" most - pochybuju, ze by se vyplatilo modelovat vsechny mosty po cele Evrope a zemekouli. Byl jsem prijemne prekvapen, ze tam ten most vubec je. U Vector byly rozhodujici [relativne] spravne vodni plochy a samozrejme silnice a zeleznice. Na "spravne" mosty se uz asi nedostalo, nebo si to alespon myslim.
 

Orbx LKHV - Hořovice   10. 7. 2015 / 19:04
ulitej
No to jen , že mě to tak překvapilo. Nikdy předtím jsem most neřešil až do této chvíle jsem si bláhově myslel , že takový "jednoduchý obloukový tvar" bude někde v základu.
No to ovšem nekazí můj názor na LKHV a dávám palec NAHORU a zbývá již jen to koupit.
 

Orbx LKHV - Hořovice   9. 7. 2015 / 17:34
Cruis.
Moje řeč. Je to asi první komerční letiště pro Čechy, Koupeno
 

Orbx LKHV - Hořovice   9. 7. 2015 / 18:09
JirkaK
+1

Teďka si to jdu prolítnout. Dělal jsem si flight plan v PlanG a u Karlštejna mě trklo, že by bylo luxusní tam mít i Ameriku... škoda že se na ty doly nedostalo... No nic, jdu zvolit vhodné éro a hurá do vzduchu
 

Orbx LKHV - Hořovice   10. 7. 2015 / 09:46
vladam
No - treba s nejakym SP se tam muze objevit...
 

Orbx LKHV - Hořovice   10. 7. 2015 / 14:22
JirkaK
To by bylo naprosto úžasné. Po cestě z Točníku na Karlštejn jsou kromě Ameriky ještě další dva doly. Kupodivu openLC o nich ví a zobrazje to opravdu jako jakýsi obecný důl, ale k realitě to má hodně moc daleko.
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 12:38
PT
Včera odpoledne Vláďa prohrál dvouletý těžký boj a LKHV tak zůstane jeho posledním letištěm.

Blue sky Vlad...
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 12:38
Brácha
R.I.P.
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 13:19
Pips   
Smutná zpráva R.I.P.
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 14:16
mano
to fakt ? jeho spolupraca ako autora bola neskutocna, vsetko poskytol vela veci sa chcel ucit dako tomu nechcem uverit ...
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 15:08
Johnny pilot   
Tohle se vždycky špatně čte
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 16:06
FSPilot   
R. I. P. :/
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 18:08
jožo
Hlbokú a úprimnú sústrasť pani manželke a celej jeho rodine. Vlada je obrovská škoda, bude nám všetkým chýbať.
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 18:40
happypetr   
Tak to je moc smutné, upřímnou soustrast rodině...
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 19:20
Reznak007
Upřímnou soustrast rodině a všem blízkým.. Je to velice smutná zpráva.. (
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 20:12
mirda   
Ach jo Upřímnou soustrast všem jeho blízkým.
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 20:44
Zdenda
Takové zprávy se čtou velmi těžce. Se slzou na krajíčku posílám do Alberty hlubokou soustrast.
Ať Ti to tam nahoře Vláďo lítá a vždy upravenou stopu
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 21:44
Fabo™   
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 21:54
oldboy
Upřímnou soustrast všem jeho blízkým. Budeš nám velice chybět.
 

Orbx LKHV - Hořovice   28. 9. 2016 / 22:07
Lišák   
Upřimnou soustrast všem jeho blízkým
 

Orbx LKHV - Hořovice   29. 9. 2016 / 08:38
kuma   
Jo, tak to je smutnej den...
 

Orbx LKHV - Hořovice   29. 9. 2016 / 11:48
kmarciniszyn
R.I.P.

 

Orbx LKHV - Hořovice   14. 10. 2016 / 17:32
neletec
Kdyby někdo chtěl, tak Vladovo letiště LKHV, CEF4 a CNK4 jsou za 50% ceny s tím, že výtěžek z prodeje Orbx poskytne Vladovo rodině. Tak kdo nemáte nakupujte
 

Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ