FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
xEnviro Jeden příspěvek | Celý strom
xEnviro   6. 12. 2016 / 21:26
maverick60   
Prave mi prislo do mailu tento addon pre X-plane 10 a 11:

http://store.x-plane.org/xEnviro_p_551.html

 

xEnviro   6. 12. 2016 / 21:27
mano
bohuzial po mnohych recenziach a videach na youtube od uzivatelou.. za tu cenu zatial nepouzitelne
 

xEnviro   18. 1. 2017 / 12:24
biblbrox   
Já jsem xE po vyčkávání včera pořídil a musím říct, že to za ty prachy stojí. V porovnání s default oblačností nebo SMP je naprosto nenáročný na hw a přitom kreslí oblačnost až za horizont (200nm).
Verze 1.06 umí pouze aktuální počasí, takže když venku sněží, tak sněží i v simu. Proto je dobrý mít v xpl i zimní textury, aby nesněžilo na letní zelený louky...
Každopádně tohle se chlapcům z Ruska fakt povedlo. Teď jsem zvědavej, jaká bude odpověď amíků s jejich dojnou krávou Skymaxxem.




 

xEnviro   18. 1. 2017 / 14:55
Vita Zenisek
Souhlas, je to pekny. Ale to realny pocasi me stve, protoze kdyz si nezalitam venku, nezalitam si ani v simu (na tom samem miste). Na naprave budou nejak pracovat.
 

xEnviro   18. 1. 2017 / 21:37
biblbrox   
Mě to alespoň donutí si občas dát chtě nechtě IFR. Já už bych byl z toho VFR za chvíli úplně zdegenerovanej
 

xEnviro   18. 1. 2017 / 18:51
Gaston
Skymaxx vyšel pár týdnů po xEnviru a to jako verze 4. Bylo by fajn to porovnat ve stejný
čas na stejné lokalitě. Zde je moje ukázka SMP v4+RWC+NOAA
22247 B / 750 x 423 / unnamed.jpg
 

xEnviro   18. 1. 2017 / 19:51
biblbrox   
mrkni na youtube, tam několik srovnání je.
Třeba tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=uO7dWFYKueo
- akorát je to ještě z některé dřívější verze xEnviro. Během videa recenzent upozorní, co se v nové verzi změnilo (např. softness oblaků u kopců).

Já měl SMP v.2, v.3 + RWC a čtyřka zase tolik změn nepřinesla, tak mě nijak neoslovila. Naštěstí.
Ono takhle v oblacích vypadá Skymaxx moc pěkně, ale poměrně velký nedostatek je vzdálenost vykreslování. Když jsi pod nebo nad mraky, tak vidíš, že oblačnost končí hodně před koncem horizontu.
Další mínus je hw náročnost. Sice lepší než default, ale pokud chceš mít rozumnou vzdálenost vykreslování, tak se ti SMP stejně pokusí sežrat hardware. Nehledě na to, že se k horizontu zdaleka nepřiblížíš...
Další nevýhodou je, že SMP neumí zobrazit velké frontální systémy. Prostě nabouchá jeden kumul vedle druhýho a to pak vypadá.... prostě divně a nereálně.
Poslední nedostatek SMP vidím právě v tom konceptu dojné krávy. Borci jen zlehka vylepšili pár drobností a buch tam v.2 s cenovkou skoro 40 babek. Další drobnosti a buch v.3 za 40 babek. Real weather connector (který mohl být klidně zdarma update k v.3) a dalších 20 babulí. No a blíží se Vánoce, trochu práce na v.3 a je z toho v.4 za 40 babek.... Rozhodně se nijak moc netrápí lazením aktuálního vydání.
Jo, když jsi měl původní verzi, dostal jsi cca 50% slevu na nové vydání, ale i tak bys od verze 1 do 4 zaplatil víc jak 100 dolarů...
Kdyby amíci nebyli takoví nenažraní, asi bych si časem nevytvořil takovou averzi na jejich produkt. Ve finále rozhodně ne špatnej produkt, ale jejich politika tipu "davaj prachy a dik. Zitra přiď zas" mě už fakt nebere.

Přitom xEnviro není jenom oblačnost. Umí toho mnohem víc.
Ale rozepisovat se už nebudu.
Vývojaři ještě musí zamakat na některých věcech, ale už teď je xEnviro ve stádiu, kam se stávající SkyMaxx musí teprve dostat, pokud nechce od naprostého nováčka dostat na budku. I když podle mě už se stalo...
Každopádně na tak čerstvý produkt se mně xEnviro velice, velice líbí.



 

xEnviro   18. 1. 2017 / 21:06
mirda   
To je těžký. Každej máme jiný voko a každej od toho očekáváme něco jinýho. Ale pokusím se nastínit svůj postoj.
Za mě jednoznačně xEnviro!!!
SKP bylo fajn protože nic nebylo a pokud je někdo GA poletucha tak mu to bude náramně stačit. Teda pokud se chce kochat vočkem poblíž mraků. Mě jako airlinefandu prostě SKP nedal to co bych tak nějak potřeboval vidět z okýnka ve FL350. Votřes!! Nastavení musel bejt nějakej ten kompromis a stejně pokud se něco měnilo tak to škublo nebo se úplně na pár vteřinek zastavilo a mraky byli najednou na druhý straně. Mám spoustu historek s SKP. Tak aspoň jednu. Pobavilo mě když jsem se s SKP blížil k VABBTam je věčně mlha, smog,takovej hnus tuplem v noci. Dle metaru jsem vůbec nemě mít vizuálně ponětí kdepak jako cca to letiště svíti - vždycky sem na něj viděl, pak o něco níž se mi teda mihotali nějaký ty mraky a pak jako měla bejt mlha vopravdu až do 200ft. Pořád bylo vidět. Ne celou dobu ale na můj vkus podstatně častěji než co psalo počasí. No zkrátím to. Řekněme že má bejt dohlednost sotva 2,5 km - nééé nic takovýho viděl jsem ho na 20km a teď to finále. Dosedl jsem a když jsem sjel z ranveje tak nebylo vidět na druhej konec letiště, to měla bejt ta mlha přes kterou jsem ale neměl vidět letiště na přístupu!!Takže asi tak. A úplně nejvíc je,že stojíš na letišti. Nad sebou 3 mraky a jinak do dálky krásně modro, ale lítaj kolem blesky a prší. A já jim ještě narval tu dvacku za update na v4. Sorry. Od nich normál šméčko a myslím si že tu svojí vyděračskou politiku nezmění. Si tospočítej dohromady plus k tomu RWC a u mě k tomu přičti FSGRW.
xEnviro - To víš, že jsem váhal. 20 jsem poslal na SKP a do tejdne vytáhnout 70...??? Mno nic. Udělal jsem to a nelituju ani centu!! A ne fakt ne. Fakt tam nejsou tak úúúúžasně nadejchaný mráčky jak v SKP, ale když kurva nemám někam dohlídnout a musím se spolehnout na přístroje tak to tak fakt je!! Průlet mrakama - naprosto fenomenální (neříkám že ve SKP to nebylo taky dobrý)
xE má nějaký chybičky, ale jsem fakt spokojenej. Hnusný počasí URRR,UUEE, LSZH,VGZR,VNKT atd atd atd je naprosto odlišnej zážitek!
Letu zdar!
 

xEnviro   18. 1. 2017 / 21:18
mirda   
Ještě k sobě dopíšu tak jak píše kolega vejš. Mám to na FULL a nic na FPS nepoznám!!! To je až neskutečný když si vybavim těch chlístů od autorů SKP co všechno nejde atp.
Ti řeknu co od nich nejde. Udělat to hned a co nejvíc. Si myslím ( vím,myslet - hovno vědět) že dávno ví jak na to jen si to nechávaj do nějakýho SKP v7 - víš co to bude dvacek za upgrade od nadšenců SKP?? Celý poblouzněný ještě budou děkovat a vychvalovat SKP v7a přitom v xE je to od v1.0......
A k tomu SKP upgrademálá poznámka . Napíšou to stylem jak při v4. Máš na to 60 dnů, pak to bude za 40 a malá poznámka, že s RWC v1.2 nebude SKP v5 kompatibilní. Hahaha. Dobře voni ne?
 

xEnviro   18. 1. 2017 / 23:00
biblbrox   
Uvidíme, čeho budou amíci schopní. Třeba se oklepou a opravdu svůj výtvor pozvednou zpátky před xEnviro. I když si nemyslím, že to v dohledné době nastane. A popravdě ani nechci...
 

xEnviro   18. 1. 2017 / 23:51
mirda   
Chtít, nechtít můžem jak chcem Ono asi to pojede tak nebo tak a někdy třeba úplně peckově oproti xE. Nevíš. Ale protože je, co vím SKP, RWC atp dostupný pouze na XAviation a to mám spojený s hulvátem Cameronem a díky tomu a ikdyž se nemá přát nic zlýho je mi teď SKP víš kde... a pro mě za mě ať třeba celej SKP projekt zdechne. Jejich SKP, RWC a SoundMaxx si můžou nacpat do ..... a točit se na tom. Mám to přendaný úplně pryč mimo pevný disky na PC.
Teď vlastně v podstatě zapnu sim a mám počasí aniž bych někam instaloval ještě něco co ty mraky bude pohánět a třásl se zda si náááhodou ty 2 SKP + RWC v něčem neporozuměli a výsledek bude triskní zážitek či náhánět info proč to nejde..... uf díky, už nechci. Podotýkám na obranu SKP nikdy, opravdu nikdy jsem nic takovýho řešit nemusel, ale čím víc toho v simu bude naflákanýho aby to dělalo počasí tím větší šance na nějakej morybundus.
Ale všechno má svý. Víš jak. Klucííí z Ruska uznaj, že to něco sice hodilo, ale už je to nebaví tak vypnou server i to ostatní kolem a bude po hehe. A my xE zastánci budem za blbce Tak doufám, že to hoši nepos.rou a bude to jen a jen lepší. Toť je tak vše co můžu dělat Doufat.
Nu což. Neuděláš nic. Mě xE tak nějak dává co jsem hledal. A jak si psal umí toho víc než udělat mraky od nevidím do nevidím a mlhu/mraky v údolí přes kterou/rý není vidět na zem. A taky se mi líbí jak to mění vlastnosti světel na letišti v mlze. Opar v dálce a já nevím kýhovýra ještě co. Mám to krátce, ale vím přesně, že SKP ve mě žádný takový nadšení nevzbudilo. Ano bylo pár situací s SKP který prostě s default XPL mrakama nemůžeš vidět, ale bylo to máááálo. Nechutně mááálo za ty prachy. SKP je fakt pro GA kochající se piloty v hezkém počasí a sem tam mrak ke kterýmu můžou popřípadně vystoupat ať si ho prohlídnou.
Což s SKP není problém protože k němu fakt daleko nepoletí
Letu zdar!
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ