FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 20. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Nehoda TU-154 Sochi Jeden příspěvek | Celý strom
Nehoda TU-154 Sochi   25. 3. 2017 / 21:40
Dennny
Čáu .

Začal jsem prohledávat internet, a narazil jsem na nějaké spekulace, ohledně somatogravické iluze. Mně osobně to přijde nepravděpodobné a jak jsem se někde dočetl, tak by to měla být fáma pocházející od nějakého možná téměř bulvárního média. Navíc tohle psal server eurozpravy, ktery je naprosto nedůvěryhodný. Bohužel na internetu nemůžu nic najít, zejména žádné aktuální informace, z toho usuzuji, že vyšetřování stále probíhá. Na kolik věrohodné jsou např. záznamy z Black boxů, či přepis ATC komunikace, který je k nalezení na internetu?

 

Nehoda TU-154 Sochi   28. 3. 2017 / 21:57
Rychlokvaška
Vyšetřování probíhá, ale protože to byl vojenský let ruského letadla, je to bohužel v gesci Ruského Ministerstva obrany a nikoliv MAKu. Což znamená, že se veřejně možná vůbec nic neuvolní.

V současné době jsou mě osobně známé dvě pracovní verze:
- Problém s mechanizací (předčasné zavření, nemožnost zavření, nebo asymetrie)
- Nesprávná reakce posádky na nestandardní situaci
Případně kombinace obojího.

Neoficiálně zveřejněným záznamům CVR a FDR moc věřit nelze, bylo tu hodně případů, kdy to byly falzifikáty, nebo úplně jiné události. Na druhou stranu v tomto případě údajně probíhá vyšetřování úniku informací, tak je celkem možný, že je to skutečný záznam. Ten by nasvědčoval na problém s klapkami. Stejné zdroje hovoří o čistém FDR, což by nasvědčovalo chybě posádky, nikoliv závadu.

Pokud jde o somatogravickou iluzi, s ohledem na vzlet letadla v noci směrem nad moře, podmínky jsou pro vznik takového problému takřka ideální. Nebyla by to první ani poslední posádka, co by měla v podobné situaci potíže s orientací.
 

Nehoda TU-154 Sochi   28. 3. 2017 / 22:49
Pips   
Takovej Sočskej Gander. Zachytil jsem tyhle zprávy na vícero koutech internetu. Ale úplně nejlepší byly články našich novinářů, kteří zase napsali nějaký buznosrance o tom, že kapitán Tupolevu zapnul nad vodou přistávací mód. No a my, letectvím stižení starší ajťáci, jsme se tuhle i čtvrtýho piva shodli, že se jedná o první vyloženě tragický a celosvětově zaznamenaný pád Volkov Commandera, za což jsme vzápětí obdrželi od vedlejšího stolu ocenění "Cynický čůrák roku"
 

Nehoda TU-154 Sochi   30. 3. 2017 / 20:43
Dennny
Díky za reakce .
 

Nehoda TU-154 Sochi   29. 3. 2017 / 16:13
kapso
kto vie dobre po rusky, jednu teóriu nájde napríklad aj tu - https://www.youtube.com/watch?v=BJ4sGnUHIWY
 

Nehoda TU-154 Sochi   27. 4. 2017 / 18:05
Stew
Tady se teď objevil nějaký 'únik informací', že měli místo 98t MTOW naloženo 110t. Letadlo že bylo přetíženo už při první časti letu z Chalkovského a pak při doplňování paliva v Soči to přešvihli. Že možná neznali skutečnou váhu nákladu už od začátku a blbě to tím pádem počítali (jestli jsem to dobře pochopil). Tolik neofiko klepy.
https://www.gazeta.ru/army/2017/04/26/10645469.shtml
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ