FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Přeinstalace FSX a PMDG produktů Jeden příspěvek | Celý strom
Přeinstalace FSX a PMDG produktů    16. 4. 2017 / 08:58
jarrygerda
Zdravím,
potřebuji přeinstalovat FSX:SE. Na internetu jsem se dočetl, že než tak učiním, tak musím nejprve odinstalovat veškeré přidané produkty (počasí, ground service, PMDG letadla, atd...). Až FSX znavu nainstaluji tak, abych to opět měl v továrním nastavení (tak aby to fungovalo tak jak má), tak budu chtít opět nainstalovat PMDG letadla, které mám ofiko zakoupené. Budou fungovat licenční klíče které jsem dostal při koupi a které jsem použil při první instalaci? Nebo nebudou fungovat, pač jsem je už jednou použil a bude to po mě chtít nový klíče? Nerad bych to platil znova, když jsem to kupoval před týdnem. Má s tím někdo zkušenost?
 

Přeinstalace FSX a PMDG produktů    16. 4. 2017 / 10:09
kmarciniszyn
menudeš to muset platit znova. Licenci máš. nevim zda mají nějaké omezení aktivací ale obvykle to funguje tak, že je jich třeba 10 a po vyčerpání si napíšeš na support.
 

Přeinstalace FSX a PMDG produktů    16. 4. 2017 / 10:14
jarrygerda
Děkuji za info snad to klapne... To víš, není to levné, tak se strachuji
 

Přeinstalace FSX a PMDG produktů    16. 4. 2017 / 14:13
JirkaK
Není třeba nic odinstalovávat.

Ono ale stejně není ani důvod k přeinstalaci FSX:SE

Jaký k tomu máš důvod?


I na novém systému není třeba FSX:SE "instalovat", stačí steamu říct ve které knihovně her leží, překopírovat složky s konfigigy a je hotovo. Pravda PMDG je třeba instalovat znovu, má nějaké záznamy v registrech bez kterých neběží, ty registry by ale bylo možné exportovat, na to jsem byl kdysi líný, instalace proběhne rychleji
 

Přeinstalace FSX a PMDG produktů    16. 4. 2017 / 14:50
jarrygerda
Chci to přeinstalovat, protože mi FSX nefunguje tak jak má... Po tom co jsem si koupil FSX:SE, tak jsem hned nechtěl instalovat placené doplňky, ale chtěl jsem se nejdříve naučit na freeware... nevím z jakého důvodu, ale po instalaci produktu od Ricoooo, mě FSX začalo zlobit (např. když jsem spustil let, tak hned jak se to nahrálo, tak se spustilo letadlo už rovnou s plným plynem, nebo mi nešly odstranit uložené lety, nebo blbla grafika). Tak jsem se rozhodl, že to přeinstaluji a začnu používat prověřené placené produkty, jenže jsem to špatně odinstaloval, takže když jsem to znovu nainstaloval, tak mi potíže zůstaly a když jsem instaloval 777 a 747 od PMDG, tak to od začátku blbne... Například u 747 mi chybí kompletně celý čumák, jsou vidět jen sedačky a podvozek, u 777 jsou také chyby. Na fóru jsem se dočetl, jak se má správně odinstalovat FSX:SE, a zjistil jsem, že jsem to neudělal správně... Dal jsem odinstalaci na steamu, ale neodstranil jsem AppData, tak jak je to popsané tady: https://www.avsim.com/forums/topic/480344-how-do-i-uninstall-fsx-steam-edition/ . Teď to musím přeinstalovat zase, ale správně... ale musím tím pádem přeinstalovat PMDG a bojím se, aby ty licenční klíče fungovali, když byli už jednou použity...
 

Přeinstalace FSX a PMDG produktů    16. 4. 2017 / 15:35
JirkaK
Takže maximálně je důvod blbost uživatele?

FSX:SE nainstaluješ a necháš

když máš problém tak dáš ve steam klientovi ověřit integritu a případně stáhnout původní soubory.

Nic jiného na FSX nemůžeš rozbít a "přeinstalace" udělá naprosto to samé co to ověření integrity, jen s tím rozdílem že toho budeš tahat do počítače víc.


Hele když si instaloval ty PMDG a něco ti blblo, tak si to jistě řešil s jejich podporou, ta ti jistě nedoporučila celý simulátor přeinstalovat, že ne. Tak udělej co ti doporučili. Zaplatil jsi za to tisíce korun a máš nárok na podporu, tak ji poslechni, oni ví nejlépe co s tím.


Mimochodem myslíš že přeinstalace něco vyřeší?

Tady furt někdo něco instaluje dokola a myslí že to odstraní jeho problém, ono.. ano někdy ano, ale vůbec netuší proč ten problém vznikl a zda se nebude za den opakovat znova a on znova bude přeinstalovávat.

Vždy zjistím příčinu problému a až potom řeším důsledky. Vyřešení důsledků sice pomůžu ale nezabrání opakování příčin.


Btw v app data a pak ještě v program data... celkem jsou ty složky 4, když vezmu i tu v dokumentech. A upřímně zrovna tyhle jsou pro mě tak klíčové že bych je nemazal, naopak, pokud bych byl nucený přeinstalovat systém (havárie hw, výrazný upgrade hw) - ne FSX, tak přesně tyhle složky zase nakopíruju zpět na novém systému a jsem rád že to celé nemusím instalovat znova. Ono dát do toho stovku addonů běžnou instalací zabere klidně den času. Takhle je to na 5 minut

 

Přeinstalace FSX a PMDG produktů    16. 4. 2017 / 16:22
jarrygerda
Z části blbost uživatele a z části vadné software... Já vím že ty složky jsou 4, akorát jsem byl líny je všechny vypisovat Naštěstí těch addonů moc nemám... veškeré freeware jsem už odinstaloval a znova je instalovat nebudu, a momentálně tam mám pouze tři produkty od PMDG. Momentálně je situace taková, že u PMDG suportu na můj dotaz nikdo nereaguje, proto jsem se pokusil zeptat tady, jestli někdo s přeinstalací PMDG nemá někdo praxi. Na AVSIM jsem si pročítal fórum, a narazil jsem na pár příspěvku, kde lidi měli podobný problém a správnou přeinstalací tento problém vyřešili, akorát se tam nikdo nezmiňuje jak je to s aktivačním klíčem při opětovné instalaci PMDG, a se svoji angličtinou se mi na suportu PMDG bude těžko popisovat tato situace. Tím ovšem neříkám, že nemáš pravdu, akorát si myslím, že i když opravím FSX tak jak mi řikáš, tak mi to už stejně neopraví vady na letadlech co jsou už chybně nainstalované, takže bych je stejně musel přeinstalovat.
 

Přeinstalace FSX a PMDG produktů    16. 4. 2017 / 17:51
JirkaK
"akorát si myslím, že i když opravím FSX tak jak mi řikáš, tak mi to už stejně neopraví vady na letadlech co jsou už chybně nainstalované"


Ano to neopraví, ale celá reinstalace už vůbec ne. Ani jedno totiž nemění to co si tam nainstaloval samotným addonem, tzn, odstranění "špatného addonu a jeho "správné" instalaci by bylo dostačující. A to je o tom když mi nefunguje nějaký program nepřeinstaluju kvůli tomu systém, simulátor je v tomto případě systém pro ten addon.
 

Přeinstalace FSX a PMDG produktů    16. 4. 2017 / 20:47
jarrygerda
tak jsem dal ověřit integritu, ale nepomohlo to... Pmdg funguje, tam problem nebude, FSX mi blblo jeste pred instalaci zakoupenych letadel od pmdg... ono jde nastavit let, spustit ho, atd... ale nefuguje to tak hladce joko od zacatku... proste se to obcas seka, kdyz neco zmenim v nastaveni, tak se to neulozi a vrati se to do nastaveni pred zmenou... kdyz ulozim nejaky let, ze to doletam potom, tak uz to nemuzu ze seznamu ulozenych letu odstranit... vymazu vsechny ulozene lety, tvari se to ze se vymazali a kdyz ten simulator vypnu a znova zapnu, tak tam stejne sou... proste chci FSX chci dostat do tovarniho nastaveni bez jakekoli stopy drivejsiho pouzivani a zacit tam instalovat dalsi proverene veci
 

Přeinstalace FSX a PMDG produktů    16. 4. 2017 / 22:36
JirkaK
smaž konfiguráky = reset továrního nastavení, přeinstalace vážně nedělá nic jiného než dá na disk pár souborů, které máš v pořádku. To smetí kolem ti odinstalace stejně neodebere, odebrat cfg soubory můžeš i bez přeinstalací
 

Přeinstalace FSX a PMDG produktů    17. 4. 2017 / 07:28
jarrygerda
Dík za radu,
vše funguje
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ