FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 20. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Dotaz k pohyblivému simulátoru Jeden příspěvek | Celý strom
Dotaz k pohyblivému simulátoru   22. 4. 2017 / 23:08
Cesna

Dobrý večer

Zdravím všechny fanoušky a nadčence do virtuální reaity v oblasti létání.

Všichni víme moc dobře že létání se může brát v několika rovinách. Buď desktopová verze tedy PC klávesnice myš a monitor včetně ozvučení což není tak úplně uspokojivé pro zvíšení vnímání z letu.

Jsem též fanoušek do tohoto odvětví. Bohužel mám zrakové znevíhodnění ale to mě nebrání si užívat let a atmosféru kolem simulace letu.

Mám takovou myšlenku skusit dát dohromady a realizovat pohybivý simulátor letounu Cessna 172 / 182 RG pro slabozraké a nevidomé. Všichni víme že simulátory / trenažéry jsou všude dostupné jen pro vidící tak jsem si řekl že bych mohl pozbírat zkůšenosti vědomosti a dát sedo procesu prací příprav atd. Sám to ale nezvládnu to se příznám hned teď.
Pokud by někdo chtěl se semnou spojit a jen biď se sejít pohovořit na téma létání a vše stím spojené budu moc rád.

Představoval bych si kabinu z letounu Cessna 172 nebo Cessna 182 RG s aktivní pohybivou platformou včetně zástavby aviatiky. Tedy funkční přístrojovou radiovou a instrumentální část palubní desky včetně řídících prvků letadla.
Čím by se simulátor lišil? Lišil by se jen pouze s přihlédnutím pro slabozraké a nevidomé tedy oživit budíky hlasovým výstupem. S budíků by software odečítal hodnoty aktuálně a na pokyn vydaný pomocí příkazu by se ozvala aktuální výška vůči zemskému povrchu včetně nadmořské výšky. Nebo aktuální sklon či daný kurz směru letu. Tak bych si představoval hlasový výstup aplikovat na frekvence letiště odpovídače atd.

Myslím si že by to nebyl špatný návrh a po sléze si říci pustit se do projektu. Když by se našla parta lidí mohlo by se stát skutečností. Je to jaký si muj sen který bych sdílel s mnoha ladčenci.Když s kamarádem občas ovládneme oblohu v FSX tak si užívám let. Jednak dnešní zvuky jsou téměř jedinečné autentické a naprosto věrné. Včetně dalších zvukových kulis jako dorazy u křidélek nebo pojíždění letadla po různých površích atd. Naprosto famózní kousky podává společnost A2A Simulation - Moje představa by byla že by simulátor poháněl software bud FSX Deluxe nebo Prepar 3d to už by se pak brao potaz až při samotné skladbě ceého simulátoru.

Věřím že minimálně můžu s někym dát řeč o tom co mám v úmyslu.

Preferuji telefonické spojení tedy pro případné zájemce či pro ti kteří by se chtěli zeptat mě ohledně myšlenky postavit simulátor nebo na vše co by Vás zajímalo ohledně hendicapovaných určitě neváhejte a kontaktujte mě.

Kontakt:

E-mail: petahaluska@seznam.cz
MOBIL +420 773 158 007
 

Dotaz k pohyblivému simulátoru   23. 4. 2017 / 16:09
JirkaK
Nejlepší by to bylo konzultovat s někým kdo to provozuje na komerční bázi. Napadá mne například fly for fun, kteří mají certifikovaný pohyblivý simulátor běžící na Prepar3D.

Jinak bych se asi vyvaroval stavět to jen na jedno letadlo a mít to univerzálnější, ale to už je kazdého rozhodnutí
 

Dotaz k pohyblivému simulátoru   23. 4. 2017 / 16:10
JirkaK
http://www.flyforfun.cz/nase-sluzby/vycvik-pilotu/letecky-simulator-6/letecky-plne-pohyblivy-simulator-34/
 

Dotaz k pohyblivému simulátoru   1. 5. 2017 / 18:46
Cesna
Zdravím Jiří

Je více než samozřejmé že i na tento potaz se myslí že FULL MOTION SIMULATION nebude jen jedno účelový ale univerzální. Cílem možného projektu je ale primárně kabina kapotovaná s modulárním systémem pro různá malá letadla. Včetně zmiňované Cessny je to muj velmi oblíbený letoun. Dobře se ovládá i v reálu je ochotné a nenáchylné k bočním střihům větru.

Pokud by jste se chtěl spojit telefonicky velmi rád. Nebráním se jakému koli kontaktu vyměnit různé zkůšenosti vědomosti a třeba postřehy. Těším se na případnou řeč na téma létání a letectví.
Nechám tu na mě spojení.

MOBIL: +420 773 158 007


 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ