FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
VR Jeden příspěvek | Celý strom
VR   23. 4. 2017 / 21:40
bfoxcz
Ahoj, lítá již někdo z vás reálně s VR (Oculus, HTC Vive, Samsung Gear VR)?
 

VR   23. 4. 2017 / 22:50
LukasVardzak
Ahoj, mám VR Box 2 ( což je velmi podobné jako Gear VR ) a létání jsem testoval jak ve FSX, tak v DCS. Oculus a HTC Vive jsem zatím na hlavě neměl, takže tam nevím, ale co se toho VR Boxu týče, tak je to nedokonalé. Moc nejdou budíky přečíst, když si nastavím aby se to přečíst dalo, tak se sim zase začne hodně sekat. Zážitek, aspoň u mě, nebyl žádný a to jsem jako zobrazovač měl mobil s QHD rozlišením (2560x1440). Pixely jdou hodně vidět a zorné pole moc velké není. Takže co se týče VR, do které se dává mobil, tak já nedoporučuji.
 

VR   24. 4. 2017 / 00:29
JirkaK
Kolega má HTC, ale nelítá s tím v simulátorech. Z poznatku je problém s rozlišením.

Dokud nebude rozlišení alespoň 4k na každé oko, tak to bude vypadat poměrně špatně a ani ty 4k. Pro opravdu kvalitní VR to chce ale výrazně vyšší rozlišení než 4k.

Problém je, jaký HW tady dokáže utáhnout současné simulátory v 2x4k na 90FPS. Grafiky co to zvládnou jsou, CPU ne...

Pro akrobacii nebo nějaké for fun VFR to jistě může být zajímavé, pro airlinery tohle asi nebude.
 

VR   26. 4. 2017 / 21:50
Pete
Mám krátku skúsenosť so simulátorom Cessna 172 s pohyblivou plošinou, ktorý predvádzali pri akejsi náborovej akcii v jednom obchodnom centre. Krásny simulátor, veľká obrazovka, kabína "ako živá". Páni technici, čo simulátor obsluhovali (a viditeľne sa vyznali viac v simulátore F1, čo stál hneď vedľa), pustili však projekciu obrazu len do tých okuliarov. Zobrazenie bolo veľmi nekvalitné, dali sa rozoznať viac menej len polohy ručičiek na prístrojoch a o kochaní pri pohľade z kabíny nebolo ani reči. No a najviac ma dostalo zistenie, že nevidím na ovládače v kabíne, tak som habkal len po pamäti a bol som rád, že som to akosi dostal naspäť na zem.
 

VR   26. 4. 2017 / 22:40
JirkaK
jj VR je absolutně k ničemu pro ty co cílí po fyzických ovladačích natož full cocpitech. Jinak už jen vidět na klávesnici znamená mít web kameru namířenou na klávesnici a obraz z kamery si do brýlí promítnout. Smutné pak je že ta kamera má vyšší rozlišení než optika v kterémkoli existujícím VR headsetu
 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ