FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
nová letadla Jeden příspěvek | Celý strom
nová letadla   17. 5. 2017 / 14:48
vtdudek
Dobrý den,
tak jsem zase tady s přiblblýma otázkama. Koupil jsem si nová letadla, na kterých nejde nastavit směr rychlos atd a vše se musí nastavovat na tom počítači "palubní počítač", ale nevím vůbec jak na něj, dále jsem nainstaloval nová letiště-Baleárské ostrovy, přistával jsem na IBIZE a prostě hnus, vypadalo to jako základní letiště. Nainstaloval jsem zakoupenou LKPR a vše v pořádku, Drážďany také, ale zbytek hnus. Můžete někdo poradit co s tím, mám vypnou defaultní scenery ?
Díky
Vojta Dudek
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 16:36
jsabo
ahoj, bolo by fajn keby si napisal ake lietadla si si kupil. Potom by ti mohol niekto aj pomoct

 

nová letadla   17. 5. 2017 / 17:06
vtdudek
Teď nejsem doma a tak napíšu jen ty co si pamatuji- Boeing A 320, A321, 737-800. Večer jich napíšu víc. A někdy se mi taky stane, že ty dva displeje které ukazují horizonta a směr. večer můžu poslat i foto.
Díky Vojta
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 17:13
jsabo
Tak ak to su A320 od Aerosoft a 737 od PMDG, to su velmi detailne lietadla a musis sa s nimi naucit ako v reale. Zo zaciatku sa ucit obidve je psycho, vyber si jedno a s tym sa nauc poriadne.
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 17:39
vtdudek
no vypadaj dobře, ale jak jsem již psal , hledal jsem na Netu, jak se do palubního počítače zadávají destinace, rychlost, výška směr a nikde jsem to nenašel a na hoře na přístrojové desce to nastavit nejde, sice se mi tam ukáže pacička(ukazatel myši) ale žádné plus nebo mínus, tak jako v defaultních letadlech. Pravděpodobně se vše musí zadávat do leteckého počítače a tam jsem v ........
Vojta
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 17:40
Raymy
Dle meho by jsi k tomu mel mit manual kdyz to mas koupene... Nevim, ja tyhle letadla nemam, ale u jakekoliv kupovane scenerky je vzdy manual atp
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 17:53
vtdudek
Kupoval jsem přes net, tak se mrknu zda tam někde ten manuál není.
Díky.
PS: Když tak se znovu ozvu.
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 18:20
JirkaK
Například PMDG má typicky


quick start guide - cca 70-80 stran rychlého představení
tutorial flight 1, 2 - cca kolem 100 stran kde je od A do Z průběh nějakého letu aby si člověk vyzkoušenl co tam je za systémy a jak pracují

pak to má několik dalších příruček originál being dokumentaci se všemi procedurami atd, jsou toho snad tisíce stran, je tam třeba i manuál pro palubní personál.
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 21:15
vtdudek
To nejsou letadla od PMGD, ale od Aerosoftu, stahoval jsem to přes NET a platil kartou, žádný manuál tam nebyl jen exe soubory a soubory o licenci.
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 21:21
petuna1
A co třeba říci, co si vlastně koupil. Promiň, ale z těch informací se nedá sestavit vůbec nic. Aerosoft žádný boeing nedělal. Opravdu jsem z toho zmatený a stále nechápu, proč si to vůbec kupoval. Přeci než něco koupím, tak si k tomu výhledam informace, kouknu na ty apod. Nechápu.
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 21:31
vtdudek
Sorry, ne Boeing, ale AS_Airbus-A320-A321_FSX_P3S_FSXSTEAM
S tím Boeingem jsem to trocu zmastil.
Vojta
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 22:06
JirkaK
Tak se podívej kam se to nainstalovalo, protože...

Extensive manuals, with highly detailed step-by-step document, Checklist and procedures also available in eBook format


Pro tebe bude nejlepší začít tím step by step
 

nová letadla   22. 5. 2017 / 12:53
Fabo™   
kor zrovna k Aerosoftimu Airbusu davali tutorial i v cestine.
 

nová letadla   21. 5. 2017 / 08:52
airacobra
ahoj Vojto,
zaujal mne Tvůj dotaz ohledně instalace aeroplánů a mám jednu radu : nejlepší je začít na GA letadlech
a po zvládnutí přejít třeba na ,,větší" letadla a nakonec na ,,velký" dopraváky...jestli chceš na nich lítat online třeba na IVAO,musíš mít ,,v malíčku" angličtinu,perfektně zvládnout komunikaci + ovládání letadla + hafo dalších věcí jsem o trochu starší,než Ty / roč. 1948 /,angllicky neumím,tak lítám online pouze po Čr + Sr.,lítám výhradně VFR - a jsem velmi spokojen.jestli se fakt chceš naučit všecky ,,fígle"a pochopit systémy
VFR,IFR,řízení letišť a mnoho dalšího - radím Ti,aby ses přihlásil do ,,letecké školky"na IVAO,já + mnoho dalších jsme tam taky a jenom zírám,co všecko ještě nevím,neumím,co jsem před tím dělal špatně atd.
zdravím Petr
 

nová letadla   21. 5. 2017 / 20:59
vtdudek
Ahoj,
díky za radu, ale nepochopil jsem co jsou to ta GA letadla a na tu školku se mrknu a anglicky taky neumím. Na tu školičku, musíš mít mikrofón?
Vojta
 

nová letadla   21. 5. 2017 / 21:16
LukasVardzak
GA letadla jsou letouny typu Cessna 172, Zlín Z-43, Diamond Da 40, Cirrus sr22 a další. Tyto letouny jsou celkem snadno pochopitelné a jde se je rychle naučit. Jakmile zvládneš a pochopíš systémy těchto letadel, tak určitě můžeš pokračovat na složitější letouny. Já třeba s GA letadlama lítám často a těchto letounů je freeware ke stažení opravdu spousta.
 

nová letadla   21. 5. 2017 / 21:38
vtdudek
Ahoj Lukáši,
díky za vysvětlení pojmu GA letadla. Mám FSX:SE a dával jsem tam dle návodu, který jsem asi špatně pochopil VFR ČR a najednou jem měl všude placku žádné baráčky a ani pohybující se auta, tak jsem se tam pokusil nandat ty Cesmínovi paneláky a pak už nešlo vůbec nic a tak jsem musel celé FSX přeinstalovat a dnes se už bojím tam něco dávat. Dal jsem tam letadla, ale ta se instalovala sama, stejně jako např letiště Praha. Nedávno jsem viděl screenshoty Liberce v P3D a nádhera, jeliož bydlím kousek od Liberce a znám to tam, tak jsem si to také chtěl udělat, ale je to marný, je to marný, je to marný.
Vojta
 

nová letadla   22. 5. 2017 / 09:39
happypetr   
V CZ autogen 2017 a Czech General Aviation Airfields Revival 2017 (ke stažení zde na Péráku) je u každého podrobný návod na instalaci + odkazy na podpůrné balíčky. Případně v komentářích jsou další upřesňující ínformace. Základ je mít stáhnuté a aktivované Ortho ČR, které má rozlišení 1m/pixel a má to cca 56 Gb dat.
 

nová letadla   21. 5. 2017 / 21:58
vtdudek
Ahoj Petře,
díval jsem se na IVAO na tu leteckou školku a žádnou jsem tam nenašel, pokud je ta školka, že tam musíš docházet, ta to je mě na nic, jednak ještě makám a bydlím v Rumburku, což znamená někam dojíždět je dost daleko. Jinak díky.
Vojta
 

nová letadla   21. 5. 2017 / 23:13
Menny
Ahoj,
možná měl na mysli školku na http://ivao.cz .
Na IVAO lítám nějaký ten rok a není to zase taková tragédie. Samozřejmě je potřeba mít nějaké znalosti a vědět co ATC chce a jak se zachovat. Protože nejsem dobrý angličtinář, mám v letovém plánu poznámku NO VOICE a komunikuji jen pomocí textových zpráv. Takto komunikuje minimálně 1/3 pilotů na IVAO.
Mám za sebou několik světových tour a ATC se chová různě. Např. Německu mě jako VFR několikrát ignorovali, ve Švédsku byli velcí pedanti, v Argentině, Brazílii měli problém s angličtinou (několikrát jsem slyšel, jak přecházeli na text, pokud jim piloti nerozuměli). Tímto postřehem nechci pomlouvat IVAO sám nejsem bezchybný, a hlavně beru to jako zábavu. Prostě jiný kraj, jiný mrav.
 

nová letadla   22. 5. 2017 / 01:01
vtdudek
Ahoj Menny,
jak píšeš tak komunikuješ s ATC pomocí textových zpráv, ale to stejně musíš umět dobře anglicky, nebo mít u sebe např. překladač anglických vět, nebo ne? Já jsem angličtinou nepolíbený a se svou školní ruštinou, to už taky není nijak slavné. Dělal jsem 13 let na přechodu ve Varnsdorfu a tam jsem se naučil fráze, které jsem potřeboval k práci celníka a dnes jsem už stejně skoro vše zapoměl. Koukal jsem na tu školku, tak se tam asi přihlácím, ale asi budou koukat, protože takové jelito jako já, tam snad ještě nebylo. Jinak díky za odkaz.
Letu zdar a pilotům zvlášť.
Vojta
 

nová letadla   22. 5. 2017 / 09:26
Menny
Ahoj,
ano používají se fráze, které se stále opakují. Je potřeba mít ze začátku nějaký tahák a ono to jde.
Komunikuji se všemi řídícími pomocí textových zpráv a takto vidím, že po mě někdo něco chce a mám delší čas na reakci.
 

nová letadla   22. 5. 2017 / 15:24
Atarian   
Pokud se omezis na lety jenom v CR / SR, tak anglictinu potrebovat nebudes. A s Tvym pristupem "takove jelito jako ja tam snad jeste nebylo" odzbrojis kazdeho ATC, ktery by ti neco chtel vytknout. A naopak se Ti budou snazit pomoct
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 19:05
petuna1
Jeden dotaz. Proč si si tedy tyhle složité letadla kupoval? Já to čtu už po několikáté a pořád mi to hlava nebere.
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 19:26
LukasVardzak
Ještě doplním, že na youtube je taky dost videotutoriálů, takže podle toho se dá taky něco naučit.
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 21:18
vtdudek
Jo Lukáši to máš pravdu, již jsem něco očumoval, ale když je člověk furt v práci, tak není čas. Za rok a půl jdu do důchodu, tak se snad při dlouhých zimnich večerech něco naučím.
Všem díky
Vojta Dudek
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 21:21
jsabo
clovek kazdopadne niekde musi zacat. S airbusom ti velmi nepomozem, ale ak je nieco ohladom 737, tak velmi rad. Ak vies po anglicky, tak na yt je plno dobrych videi. Urcite nie je zla vec investovat do par videi od just planes. Pri takto detailnych lietadlach do fs je ovladanie uplne iste na simulatore ako v reale.
 

nová letadla   18. 5. 2017 / 20:58
vtdudek
Tak jsem již z toho něco pochopil, jen nechápu, že se zde nedají použít standartní klávesovo zkratky např. autopilot autopilot- Z,autopilot airspeed atd, V navigaci jsem nastavil kurz na LEPA a po dvou hodinách letu koukám, že směr mám v pořádku a tak jsem si šel dát cígo na balkon, příjdu, koukám, že letím stále stejným směrem a tak se začnu rozhlížet a vyvaluju oči, že mám všude kolem písek. tak jsem to ukončil a přepnul na ukázku letu, vše v pořádku, ale až na to, že LEPU jsem přeletěl a ocitl jsem se nad Saharou. Musím to ještě vychytat. Všem ostatním letu zdar.
Vojta
 

nová letadla   18. 5. 2017 / 21:14
petuna1
Panebože. Tohle snad nemá ani cenu komentovat. To je úplně něco jiného než default. Začni studovat.
 

nová letadla   18. 5. 2017 / 21:25
vtdudek
Petuno 1, to byl jenom pokus, ta letadla mám teprve dva dny. S defaultními letadly létám úplně v pohodě i podle IFR a shazovat začátečníka, který se s vámi všemi, podělí o své zážitky není zrovna kolegiální. to je to samé, jako kdyby se učitel autoškoly vysmíval žáku před prvními jízdami, že neumí jezdit. Asi tak
Vojta
 

nová letadla   19. 5. 2017 / 06:06
petuna1
Ahoj, rozhodně jsem tě nechtěl shazovat. Ale když to přirovnáváš k autoškole, tak si přeci také nesedneš do auta, nenapálíš tam šestku a nepoletíš na dálnici. Mě jenom ten tvůj začátek přijde nějaký strašně divný. Tyhle letadla letají podle CDU, nebo FMC, to se budeš muset případně naučit a rozhodně bych se učil na kratších tratích a ne to rovnou napálit DCT na Mallorcu. A jestli si za jedno cigáro minul Mallorcu a byl jsi nad Saharou, tak to musel už být doutník ne?
Tohle je jenom můj názor, hlavně se nenech odradit a letej.
Petr
 

nová letadla   19. 5. 2017 / 10:33
vtdudek
Ahoj Petře, já jsem si myslel, že jsi holka, protože mám dceru, teda už velkou a taky jsme jí říkali Petuna, tak to se omluvám.Samo sebou, že se budu snažit se co nejvíce toho naučit, ale tu Mallorku jsem zkoušel proto, že tam asi za měsíc letím na dovču a jak se říká každá rada je drahá, je pravdou, že to nebylo jenom cigárko. Tenhle simulátor jsem si kdysi koupil a jmenovalse Microsoft Flight simulátor 2000 v krabicové verzi a byl to vlastně ten simulátor na kterém se učili teroristi na ty dvojčata v NY. Dnes létám na FSX:SE. Všiml jsem si také, že ta nová letadla jsou nějaká divná, když zadám rychlost, tak nějakou dobu letí na plný plyn a po chvilce letí skoro na nule a pak zase na plný plyn, což u defaultních letadel bylo plynulé přidávání a ubírání plynu, plynová páka se krásně hýbala a u těch nových se nehýbe vůbec. Musím to nějak vychytat. Stáhl jsem si do mobili CDU, teda zatím demo, ale příští měsíc si koupím plnou verzi a na dovče mimo potápění a pití pivečka se budu učit programování CDU.
Kdybych se již neozval, tak všem přeji hezkou dovolenou a ničím nerušený let. Nejspíš se, ale ještě ozvu s nějakou kravinou.
Vojta
 

nová letadla   19. 5. 2017 / 15:43
Atarian   
Petuno!
Unika ti jeden maly rozdil. Autoskola je v realu. Flightsimulator je, jak uz nazev nekterym muze napovedet, jenom simulace. I kdyz hodne vymakana a v pripade letadel zakoupenych panem Vojtou kopirujicich realne postupy do puntiku, porad je to jenom hra na pocitaci
Takze kazdej si muze zacinat jak chce. Pokud je nedockavy a chce skocit hned do letadla a zkusit si jaky to je "napalit tam sestku a letet po dalnici" aniz by musel studovat stovky stranek, tak proc ne?
 

nová letadla   19. 5. 2017 / 19:54
petuna1
Ok. Ja to beru. Můj názor byl zcela mimo. Omlouvám se.
 

nová letadla   20. 5. 2017 / 11:55
vtdudek
Chlapci, prosím vás nehádejtese kvůli oslu, jako jsem já.
Vojta
 

nová letadla   20. 5. 2017 / 15:22
petuna1
Ahoj. Já tě za žádného osla fakt nepovažuji. Naopak. Každý další blázen do simulátoru se hodí. Já se určitě nehadam. Užij si super dovolenou a kdyby si s airbusem potřeboval poradit, tam moc rád pomohu, pokud budu vědět.
 

nová letadla   21. 5. 2017 / 20:20
vtdudek
Ahoj,
díky za přání hezké dovolené, letíme 17.6. ,ale opravdickým letadlem na Mallorcu. Létáme vždy vlastně jen z Drážďan, protože máme Německou cestovku, s Českou cestovkou jsem ještě nikdy neletěl a vlastně to je poprvé, že letíme na stejné místo. Před třemi roky jsem byl na Maledivách, krásný moře, fakt super, stačí strčit hlavu do moře a připadáš si jak v akvárku, ale ta cesta dlouhá jak tejden, ikdyž s přestupem v Abú Dhabí. Popíšu Ti tu cestu- Drážďany- Duseeldorf-Abú Dhabí- Male a z Male malým letadélkem s plováky na ostrůvek o rozměrech 100x300 metrů Maayafushi. Bylo tam ale krásně, letěli jsme na konci listopadu a vraceli jsme se na první advent a je docela zajímavé, že v Abú Dhabí byl na letišti symbol našich vánoc, vánoční stromeček, ale teď k našemu létání, budu se snažit naučit se vše sám, ale pokud si už fakt nebudu vědět rady, tak se ozvu. Díky za nabídku.
Letu zdar.
Vojta
 

nová letadla   17. 5. 2017 / 22:08
JirkaK
Ty videa jsou obvykle nejrychlejší způsob, čtení dokumentace bude trvat ještě déle. A bez toho to prostě nepůjde, pokud má člověk využít všech možností co mu ten addon poskytuje. Já třeba na tyhle velké letadla rezignoval, nejen komplexnost, ale i časová náročnost samotného lítání s nimi ....
 

nová letadla   21. 5. 2017 / 22:16
mirda   
Je určitě víc lidí co neumí anglicky a stejně se do toho dostanou. Anglicky neanglicky v tomhle je youtube výbornej pomocník. Akorát si nejdřív pomocí google translate či jiného překladače nech přeložit co tě tak zajímá a to teprv hoď do vyhledávače youtube. To budeš čubrnět kolik je tam návodů. Né každej bude dle tvýho gusta neb jsou takový co u toho víc nakecaj než vokážou, ale to se nic neděje. Vypneš a zapneš další co se ti nabízí.
Například. Jak nastartovat motory PMDG 737 - překladač - vyleze něco jako how to start engine PMDG 737 - vokopírovat a šup s tím přímo do vyhledávače nebo přímo na YT. Inu musíš tomu dát nějakej čas. Vono jedno 20min pořádně zkouknutý video je někdy za deset tisíc slov z kterej ale jako začátečník ikdyž ti je někdo napíše pobereš 2tis a u ze zbytku bude dalších 50 doplňujících dotazů.
Škola na IVAO, Vacc atp je virtuální.
No a za pár měsíců když tě to bude bavit ani ten překladač na to co budeš potřebovat na YT nebudeš potřebovat neb anglina kolem letadel leze pak do hlavy skoro sama neb je pořád kolem tebe.
Letu zdar!
 

nová letadla   21. 5. 2017 / 22:58
vtdudek
Mirdi,
díky za odpověď a takové lidské vysvětlení i když se i ostatní také snaží. Na tu školku se podívám.
Díky
Vojta
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ