FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 16. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Open Flight Maps - Slovensko Jeden příspěvek | Celý strom
Open Flight Maps - Slovensko   28. 1. 2018 / 22:22
Mike76
Vážení letci i neletci,
Pustil jsem se po LKAA do LZBB tedy Slovensko.

Rád bych poporosil zejména zdejší slovenskou sekci o pomoc s kontrolou mapy (samozřejmě platí i pro CZ) a o poskytnutí nějakých hezkých slovenských leteckých fotek na úvodní stránku Open Flight Maps Slovensko (nějaké pěkné české fotky by se také hodily...) příklad níže.

https://openflightmaps.org/live/lk-czech-republic/

Nějaké překlady z En a CZ do Sk mi udělal můj slovenský létající kamarád ale i zde bych ocenil pomoc.

Nabídky prosím na SZ. Díky moc.
 1x  

Open Flight Maps - Slovensko   28. 1. 2018 / 23:36
PB   
Ahoj,
s LZBB sice nepomůžu, ale můžu se zeptat ohledně toho projektu? Docela se mi to líbí, jen by mne zajímalo, jak máš vyřešené aktualizace všech dat do budoucna. Je to nějak automatizované, že si to samo kontroluje AIP změny? Nebo máš v každém státě partu lidí, kteří to hlídají?
Jinak by bylo fajn mít možnost si každé letiště nějak rozkliknout, a vidět tam alespoň základní údaje v textové podobě (dráhy a jejich směry, délky, provozní dobu, elevaci letiště, výšku okruhu, kontakt na provozovatele, atd). Podobně, jako to je třeba ve VFR příručce na LISu. Takhle jak to zatím je, to sice poskytuje možnost koukat do elektronické verze "pětistovky", ale stále člověk musí mít po ruce AIP...

PB
 

Open Flight Maps - Slovensko   29. 1. 2018 / 00:23
Mike76
To bylo na delš povídání. Ano každý stát má svou osobu (osoby) chodí nám notifikace z AIPu jsou v tom namočení i řídící z německa. Jedeme klasicky podle AIRAC. Jinak v systému jou už dráhy, okruhy, VFR procedury - toto je opravdu jen začátek. Celé je to postaveno na AIXM modelu. Nechci sechvástat ale už teď jsem aktuálnější než "oficální mapa ICAO".

Jinak importy AIPu jsou do jisté míry automatizované - třeba import bodů atd... ale vždy je potřeba runí práce bez té to nejde.
 

Open Flight Maps - Slovensko   12. 2. 2018 / 10:57
Mike76
Opravdu by se nenašel někdo ze Slovenska který by poskytl letecké fotky na web Open Flight Maps - jsou tam jako pozadí tak abych mohl publikovat mapu Slovenska? Mapa je už skoro hotová jen dodělávám ATZ.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ