FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
SSD disk a procesor Jeden příspěvek | Celý strom
SSD disk a procesor   28. 2. 2018 / 02:44
JirkaK
To pořád platí. Při letu je to irelevantní pokud ten disk dává něco rozumného.

u toho P3D a FSX to už nebude hrát roli, načítá to průběžně jen pár souborů, co je problém u FSX/P3D je ten initial load, kdy si to checkuje soubory a na plotňáku s trošku ověšenější knihovnou to dělá výrazný rozdíl. SSD disk bude jen víc času v idle. XPL při nahrávání šahá jen na to co skutečně potřebuje, při letu načítá jen po malých doušcích. Opět, mít to na SSD tak disk bude jen delší dobu v idle.


Podstatné je že se tu řeší frame time 40ms na CPU i když grafika to dává za 20ms, náhradou plotnového disku za SSD se nic nezmění protože scenérka - primárně ortho textury sim načítá podstupně s předstihem a i v nejhorším případě, kdy to nestihne se nic nestane, prostě tam bude šedé místo a až to stihne načíst, tak se to zobrazí. Nízký CPU time bude jistě z důvodu složitější scenérky v kombinaci třeba s vysokým nastavením objektů.

Třeba "hloupý" HD Mesh 4 nebo tady nedávno vzpomínaný X-Europe jsou poměrně náročné na výpočetní výkon ve srovnání s defaultní scenérkou. V případě použití HD Meshe a ne ortha to navíc nebude číst z disku skoro nic, definice celého čtverce má řádově několik desítek MB a používá to default textury, které nejsou zdaleka tak velké a unikátní jako ortho.


Externí úložiště nebylo doporučením ani vyvracením že SSD není lepší nebo k ničemu. Problém je kapacita těch SSD. Třeba z jedné diskuze tam člověk píše o 20+ TB ortho scenérky, sim běží na třech počítačích, takže kdyby to měl mít na discích, potřebuje nejméně 15 4TB SSD disků. Při ceně SSD by to bylo neúměrně drahé - cca 600 tisíc. Lokální plotnové disky by vyšly na desetinu, ale pořád by musel mít scenérku na třech místech, tzn složitější údržba a zachování up to date stavu na všech místech, takhle má jeden zdroj scenérky pro všechny počítače a s trochou snahy se dostane na podobnou cenu jako by stály ty lokální disky. NAS mu běží na mašině s i7-5930 a všude používá 10GBit siťovky, to mu ve finále může poskytnout i vyšší rychlosti než lokální disky, aspoň z pohledu přenosové rychlosti
 
VWAC
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ