FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu Jeden příspěvek | Celý strom
TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   16. 3. 2018 / 12:48
OndraT
http://forums.x-pilot.com/forums/topic/14197-announcing-terramaxx-seasons-for-x-plane/

Po zklamání z chování vývojářů a jejich jednání s lidma a klasickým přístupu "my víme všechno, vy víte hovno" jsem se kdysi po nákupu SkyMaxxPro a Real Weather Connector (btw obojí velký zklamání, ono sice xEnviro taky není kdovíjak ideální, ale SMP je divnej i s RWC) zařekl, že on nich už nic a potažmo asi i nikdy nic od X-Aviation (známí to kokoti v XP komunitě).

Tak uvidíme Zdá se, že po letech ticha vychází TerraMaxx.

Podle popisu si počkám na další vývoj, protože například na rovinu zmiňují, že když přiletím někam, kde bude jiná sezóna, tak bude nějaká minipauza, než se holt reloadují všechny potřebný textury :/. Částečná očůrávka je možnost nastavení sezón na AUTO (=reloady) nebo ručně jaro/léto/podzim/zima (pak všude na světě stejno, ale zase bez reloadů).

Nevypadá to ale úplně blbě. Ortho samozřejmě zatim utřinos, ale prý by do budoucna rádi uměli manipulovat i s ortho scenérií (trošku se bojim, že na to udělají nějaký hebl, s kterým bude potřeba dopředu nechat vygenerovat další ortho textury, takže 4-násobný objem dat na disku).

Se sezónama koketuje taky xE, ale vzhledem k tomu, že vývojář je jen jeden, tak to může bejt taky až pro XP12 nebo i 13
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   16. 3. 2018 / 13:14
mano
teoreticky na zimu by mohli vypnut orto, nakolko aj tak hovno vidno kde je ake pole...
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   16. 3. 2018 / 13:15
OndraT
Touché
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   16. 3. 2018 / 13:42
JirkaK
To hodně záleží na lokalitě a úrovni zimy, někde je zima jiná v prosinci a jiná v lednu. (FSX rozlišuje winter a hard winter), někde zima vypadá stejně jako léto. Asi by bylo divné kdyby to najednou začlo zobrazovat zasněženou krajinu na sahaře...
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   16. 3. 2018 / 13:50
JirkaK
Na jiné sezóny je logicky potřeba jiných textur, tedy i jiného ortha.

Sníh se dá ale řešit jen efektem na povrchu, tzn že na louku nedáš trávu ale sníh, problém je že letecký sim něco jako trávu na louce nezná. A tam kde to vývojáři přidávají, tak je to malá plocha a náročnost vysoká a pokud by to mělo být realistické tak třeba ten sníh bude reagovat na denní dobu a povětrnostní podmínky, když na ten sníh bude svítit sluníčko, bude odtávat, kdežto v zastiněných místech bude držet. TOhle by bylo na takové ploše neskutečně náročné i bez té dynamické změny.
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   16. 3. 2018 / 16:22
OndraT
*** Varování pro ostatní - tohle je asi už trochu technický, sorry za elaborát ***

Tak to co píšeš, je v let. simu samozřejmě nereálný, to se tak dá v nějaký střílečce nebo prostě "normální" hře, kde neřešíš dohlednost desítky kilometrů, to je jasný .

Ale teoreticky ...

Pokud jde o cosi jako hloubku sněhu/míru zakrytí - to řešej třeba dva sety textur, viz stávající Seasons, resp. Winter Package od xflyera. Jen se to holt musí přepínat a co jsem se tak dočetl, tak XP neumožňuje vyměňovat textury už v rámci nahranýho čtverce (DSF), umí to pouze při pre-loadu toho dalšího (tohle je třeba velký omezení oproti FSX, kde - jestli se nepletu - není scenerie na čtverce, ale je to drobná síť, která se neustále nahrává, takže tam je ta obměna jednodušší, resp. je možná v menších časových intervalech, než u XP jednou za 100-150nm).

Ad ortho sníh - záleží na API XP, ale teoreticky ani v OpenGL by neměl být problém vzít stávající vertexmapu nahranýho terénu (=pozice vrcholů polygonů terénu) a s pomocí ní za pomoci masky udělaný ze Z-bufferu dodělávat klidně i stínovaný sníh. S tím, že by to respektovalo svahy (to se dá snadno spočítat podle úhlu mezi polygony) a nedávalo sníh od určitýho sklonu terénu apod. a nemusely by žádný další zimní verze ortha bejt nikde uložený - počítaly by se v reálným čase jen do paměti podle potřeby.

Podobně můžeš klidně jen do pamětu generovat i jaro a podzim, s trochou šikovnosti se to ortho dá přes křivky a případně přes zmenu barev v paletě obarvit i to letní ortho na jaro nebo mdlý podzim.
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   16. 3. 2018 / 17:39
JirkaK
Sezóna ale přece není jen čistě o barvách, tzn jen změnit křivyky a obarvit není úplně ideál. Příklad na jaře všude vše kvete, je zde hodně barev a zároveň zeleně, v létě už většina plodin dozrává a barva se mění. Na jaře zelené obylí je v létě žluté, ale také už můžeme zachytit sklizené hnědé pole. Na podzim už bude vše pooráno, všude bude spadané listí... v zimě to celé chytne víc monotónní vzhled barvy zmizí... v mnoha oblastech sníh není úplně běžný ani u nás už nemáme zimy jako před 100 lety.

Tzn. tady už je to opět spousta ruční práce, určitě by to nevypadalo dobře vzít aktuálně dostupné free ortho a bez úprav s ním takto manipulovat. A když už dojde na ruční práci, tak je pak téměř jedno zda to ortho bude jedno nebo čtyři.
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   16. 3. 2018 / 19:43
mirda   
Ikdyby se to jmenovalo 3x goldterraxxxxx a z 30 fps by to dávalo 120 může si to XA strčit do prdele!
Zimu/sníh mám vyřešenej freeware s pro mě uspokojivým výsledkem už jen proto, že se o nic nestarám a je to řízeno konfiguračním souborem a čágo bélo. Pravda dle konfigu mi má na konci března zmizet sníh ikdyž tam třeba v realu pořád bude, ale to je to nejmenší. Prostě přepíšu datum a basta.
Letu zdar
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   18. 3. 2018 / 02:04
JirkaK
Tak jsem to viděl v chodu, nevypadá to blbě, ale je to odkázáno opravdu na default, respektive téměř na default. Když pomineme ortho, tak bude problém nejen s těmi letišti, ale a to je asi nejproblematičtější s custom overlay. Když například použijem W2XP nebo X-europe, oboje využívá objekty z knihoven které samo mají vlastní textury, takže třeba v tu zimu bude sice sníh všude kolem ale ne na budovách což je trošku nepřirozené..

Takže pro ty co jedou default třeba s HDMesh bez žádných overlay vrstev a používají jen default letiště je to skutečně super.
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   18. 3. 2018 / 06:26
xWing   
A kde sa to da videt v chodu bez toho, aby som za to vyhodil 40 klackov ?
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   18. 3. 2018 / 06:42
Willhelm   
Tak jak znám tady z příspěvků ve fóru Jirku, ten asi s 40 USD (Což je aktuálně 840 CZK tedy necelý "klacek") problém neměl, protože zvědavost "jak to vypadá" mu za to asi stála. Ať mě opraví pokud se pletu.
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   18. 3. 2018 / 10:53
mirda   
Taky mě ty "klacky" zarazili se kolega krapet upsal.
Jinak prostě další přepálená, neschopná chujovina od XA.
To samý je prostě ve freeware. A vsaď se, že do roka budou experti s XA hejkat se super aktualizací, ale za 20 babek a budou plakat jak se u toho nadřeli
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   18. 3. 2018 / 12:51
xWing   
Klacky nebo babky...stejne to nekoupim

 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 07:34
mirda   
Jasná, jasná. A dobře děláš
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   18. 3. 2018 / 12:02
JirkaK
Nene, pokud sis všiml, lítám primárně s orthem, mám buď X-Europe nebo W2XP overlaye a používám custom letiště = TerraMaxx nefunguje
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   18. 3. 2018 / 12:06
JirkaK
Já koukal na jednoho člověka na Twitchi:

https://www.twitch.tv/videos/239907860

začíná to instalací a tak, takže přeskoč prvních cca 30 minut.
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   18. 3. 2018 / 14:59
Willhelm   
Tak na tohle "duc duc duc duc éééé ééé" jsem neměl nervy, takže ztišil zvuk, přeskočil prvních 30 min, pak popřeskakoval dále. Viděl, nechtěl, odešel. Ale to video o hliníkovém vodním chlazení, cos tam dával jako link do chatu, jsem zkoukl celé, poctivě a se zájmem.
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 07:53
Willhelm   
Točím se kolem x-plane jen něco přes rok, takže mi nějak utíká důvod proč jsou X-Aviation veřejným nepřítelem číslo jedna. Kdy a čím si to tak pokakali? Jistou averzi vůči nim, jsem zaznamenal i na x-plane.org fórech, nikde jsem však nenašel "kořen zla".
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 08:54
OndraT
XA - někdy vůbec nereagují jakožto support. Když maj pocit, že nemáš pravdu, chovaj se dost nadřazeně a nevybíravě a dávají lidem najevo, že "my jsme TI vývojáři, ty jsi onuce, co nás platí, tak drž hubu a krok". Mažou na XA fóru "nepohodlné" příspěvky, kdy se třeba jedná o věcnou kritiku produktu apod. Kdo ukáže trochu tech. znalostí a snaží se něco řešit, tak opět - "my jsme TI vývojáři ..." atd. atd., prostě ne asi všichni, ale jsou to čůráci. S prominutím, ono to jinak nejde .

Co mám od XA IXEG 733 a Mu-2, tak to jsou fajnový éra, ale někdy přístup i těhle vývojářů je podivnej "všechno je ok, co vám vadí, aha, ok, za dva roky vydáme update" ...

Takže je nikdo moc nemá rád. A konkrétně teda takovej John Spahn, jeden z hlavních vývojářu ze SunDog, stojící za vším -Maxx (SkyMaxx, SoundMaxx, TerraMaxx a jiný Maxxocé ), tak to je arcimegaultra namyšlenej kokot, s kterým jsem vedl nějaký hlubší tech. rozhovory a ... a je to prostě namyšlenej egoistickej kokot. A co si nechají platit extra za mrayk, extra za injektor METARů, extra za zdvuky ... Extra za další verzi s dalším celočíselným označením, aniž by přinášela něco objevnýho ... nasrat.

----------------------
TL;DR verze - jsou to namyšlení megakokoti
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 10:06
biblbrox   
Já si z dovolením taky jednu kyselou slinu plivnu, když už vám to tady tak pěkně jde

Někdy koncem minulého roku Goran (autor SAABa 340) na fóru X-Pilot (ofic. fórum X-Aviation) ohlásil, že update v1.5 na SAABa je hotový a bude předán Cameronovi, který ho zpřístupní na X-Aviation ke stažení.
No a když se nějakou dobu nic nedělo, tak se na fóru začali uživatelé ptát, jak to s tím updatem teda je a nastala klasická situace- Cameronovi vytáčky a diskuze s uživateli typu- vy nic nevíte, tak držte hubu, já jsem tady pán a zveřejnění záleží jen na mě.
No, takže ve výsledku byl update hotový na přelomu roku a zpřístupněn až nyní o víkendu.
Jsem si stoprocentně jistý, že kdyby se nejednalo o free update, ale o placenou verzi, tak by byl ke stažení už první týden v lednu...

No a ještě trochu info k SAABu 340 verze 1.5.
Na to, že tenhle update trval snad dva nebo tři roky, tak se opět jedná o zabugovanou verzi.
Ono když po takové době čekání, během první minuty zjistím dva bugy, z toho jeden původní a druhý nový, tak jsem dost zklamaný (slušně řečeno). V následující minutě následovalo odinstalování. To byla poslední šance pro X-Aviation - další už jim fakt nedám.


 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 10:15
mano
preto som posielal peniaze cez paypal a ked ma nasrali otvoril som spor... a vsetko mi paypal vratil

na tu stranku uz viac nepachnem...skoda ze vela autorov pise na ich forum... nechapem preco ked je ofiko lepsie.
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 10:56
biblbrox   
To je nápad.
Škoda, že o tomhle postupu neví většina jejich uživatelů.
Potom by měl Cameron dvě možnosti.
Buď se začít chovat slušně k zákazníkům, nebo by přišel o značnou část (možná většinu) svých zisků.

Když už jsme v tom, tak ještě jeden krásný případ typické komunikace na fóru X-Pilot.
http://forums.x-pilot.com/forums/topic/13272-sharp-cut-cloud/



 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 10:58
mano
je mi cudne ze to odtial nevymazali... lebo ked som tam pisal o bugoch.. moje komenty rychlo isli prec a nielen moje
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 11:12
biblbrox   
Asi zrovna měli "dobrou" náladu
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 11:43
Willhelm   
Tak to je síla. On jim udělal v podstatě službu za kterou jiné firmy platí - zadarmo jim předvedl rozbor problematickéí implementace SMP a oni ho pošlou do háje, protože na tohle není produkt určen.
To je jakobych někomu nakreslil přípravek, ale pak řekl, že se podle výkresů nesmí vyrábět, protože to není to, k čemu jsou výkresy určené.

Jako vadí mi trochu ty tmavě šedé contrails i někde přehnané efekty kouře od motorů. Ale myslím si, že default mraky u XP11 si dám raději než mraky na stojato. Jestli si myslí, že lidi mraky nevnímají - tak ani nemělo smysl dělat addon který je o mracích a počasí.

Díky všem za osvětlení, už to docela chápu. To je možná lepší přístup Flight Factor - tedy nekomunikovat, než komunikovat se zákazníkem takovýmto způsobem.

Chtěl jsem koupit IXEG737, ale před tou mě varoval Fabo při Kladenském dýchanku před vánoci. Mám DC-3 - sice kupovanou na x-store.org - ale tam dost lidí na supportu řeší, že křídla vypadají jako by na nich byly fotovoltaické panely. A tam se to taky spláchlo - nic měnit nebudeme, protože tohle je vědecky sofistikovaný odraz kovového povrchu a všichni kdo si stěžují nemají pravdu protože takhle černě vypadá kov s odleskem. OK to je jako říct mi v mých 40ti, že bílá je vlastně černá a černá bílá a celý život žiju v bludu.
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 11:59
OndraT
S tím křídlem mi to přijde maličko vyhrocený, já ti naopak za sebe řeknu, že děláš velkou chybu, protože je to arciparádní éro . Bohužel FMC snad ještě pořád neumí hold (pravda, po updatu na 1.2 jsem to nezkoušel) a nějaký drobnosti, ale já vesměs online nelítám, takže mi to nevadí.

S IXEGem prý lítají i reálný 733 piloti, že prý kvůli tomu nemusí do simulátoru, aby si udržovali skills (já bych měl jít do simu za 14 dní, pokud to neodložim, tak uvidíme, jestli mi k něčemu IXEG bude ).
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 20:49
mirda   
HOLD to stále neumí a nějaký další drobnosti který např v FF béčkách jsou od prvního dne vydání.
Počítám, že při jejich produktivitě by ten HOLD mohl do 3 let bejt. Do tý doby se to snadno naučíš resp. zrovna u tebe se myslím, že přesně víš jak se bez týhle funkce FMC obejít A má to i svoje kouzlo. Prostě si ten kdo to tam řídí a ne kompjůter
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 20:41
mirda   
Jako vím, že FF nemusíš. Ačkoliv tohle se FF až tak přímo netýká neb v FF A320 odvedl drtivou práci někdo jinej a u mě tohle letadlo jasně vítězí nejen tím co v tom všechno je, ale i přístupem Asserta.
Musím ale pokorně přiznat že zrovna IXEG B733 je škoda nemít. Tak to zvaž.
Ty problémy co to má s xEnvirem nejsou nijak tragický a jsou lehko řešitelný pokud nejseš external sledovač vírů za křídlem a víc tě zajíma co to umí a co je v kokpitu.
A taková malá poznámka. FF a jinejm nevadí, že k jejim letadlům někdo dodělá například zvuky pro V1,VR a V2. Nikde sem si nevšiml příspěvku od FF&STS že se maj tihle tuninkáři nejdřív voptat pokud chtěj něco doledit pro komunitu.
Ale na XA v sekci IXEG takovej příspěvek od vydavatelů je. Takže asi tak.
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 11:59
biblbrox   
Teď si to po sobě čtu a vidím ty hrubky- omlouvám se a červenám se
Příště musím udělat korekturu před odesláním...
 

TerraMaxx sezóny pro XP vychází o víkendu   19. 3. 2018 / 10:34
JirkaK
Jen s tím placením za kde co... Je to nabídka vs poptávka, nikdo k tomu není nucený. Já třeba koupil SMP ale ten Real Weather connector jsem nekupoval. Jeden z důvodů proč ne xEnviro bylo právě to že to umělo jen real počasí, takže když chce člověk lítat VFR někde kde zrovna není vhodné počasí, tak má smolíka.
 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ