FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Oficialny konec FSW Jeden příspěvek | Celý strom
Oficialny konec FSW   23. 4. 2018 / 18:14
Fabo™   
DoveTail dnes oznamil, ze konci s vyvojom Flightsim Worldu, a k 24.5 ho stiahne z predaja.

https://forums.dovetailgames.com/threads/flight-sim-world-closure-announcement.4514/
 

Oficialny konec FSW   23. 4. 2018 / 18:31
mano
to sa dalo cakat
 

Oficialny konec FSW   23. 4. 2018 / 18:48
Willhelm   
Starého psa novým kouskům nenaučíš. Polétavci mají jaksi více možností kde se realizovat, takže dál budou dojit zas jen příznivce jízdy po dvou kolejích.
 

Oficialny konec FSW   23. 4. 2018 / 19:09
xWing   
A to som uvazoval o kupe, ked bude v nejakej vyraznej zlave, aspon do zbierky, tak ako mam FSX.
Takto je problem vyrieseny
Proste su uz dva tabory a treti sa zaklada dost tazko.
 

Oficialny konec FSW   23. 4. 2018 / 20:22
milo   
...to iste...Skoda, ze sa to nechytilo. Ambicie boli, este to nemali pochovavat...ved to nebolo ani v nijakej finalnej verzii.
Tolko prace nazmar, skoda.
m.
 

Oficialny konec FSW   23. 4. 2018 / 21:28
mirda   
To střelí PMDG a to bude ta ohlášená PMDG změna produktové řady
PMDG na tom vykrvácí a zdechne a bude klid v našich XPL duších (v mé určitě) zda někdy bude nebo nebude něco dalšího od PMDG v XPL D
Sorry já musel,neodolal jsem
 

Oficialny konec FSW   23. 4. 2018 / 22:17
mirda   
Se musím hned opravit. To jsem úplně zazdil. PMDG vlastně mělo s DTG problém takže ty asi chrochtaj blahem, že to padlo a asi jakýsi pocit zadostiučinění. Nedívím se.
Tady je k tomu nějaký čtení.

https://www.avsim.com/forums/topic/535463-23apr18-fsw-closure-we-are-disappointed-but-not-surprised/

Horší to asi je pro vývojáře který se už do něčeho pustili anebo dokonce něco vydali - nesledoval jsem!!
Nezajímalo mě to od samýho začátku.
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 00:32
JirkaK
No ono to nebylo úplně tak jednoduché s tím PMDG a bylo to spíše nepochopení/miskomunikace, kdy zástupce PMDG tvrdil že aby mohli dělat doplňky pro FSW, musí je prodávat na steamu přes dovetail games, potažmo na shopu dovetail games, což znamená cca 30% pro Steam a 20% pro Dovetail games.

To však nebyla pravda. Vývojář nemusel prodávat skrze tyto distribuční kanály, ale pak nemohl mít "štempl" že je to oficiální addon, a problémy s ním by DTG support neřešil. V tomto směru je to správný tah, protože do simu udělá addon kdejaký trouba a může způsobovat problémy, které pak obnáší support toho simulátoru. Když vezmeš v potaz cílovou skupinu, která se rekrutuje z lidí co si na počítači moc věcí sami neřeší, tak o to víc.. Dobre to jde vidět u supportu Lockheed Martin. Člověk nahlásí problém s P3D, oni se zeptají.... Máš addony? Pokud ano, opakuje se chyba i bez jejich použití? Jinými slovy, pokud máš addon, běž se poptat k jeho vývojáři a ne nás.

Někde dokonce jeden z vývojářů krásně napsal svou zkušenost s TSW. Dělal addony a prodával si je sám mimo steam, hezky se mu to prodávalo, měl z toho všechny peníze.
Po roce se rozhodl vyzkoušet nabídky DTG prodávat jeho starší výtvor přes steam. Za první týden prodeje na steamu toho prodal výrazně více než za rok vlastními silami a vydělal výrazně víc i přes 30% steamu a 20% DTG. Za těch 20% DTG mimo jiné dělá produktu support, tzn v případě problémů lidi nejdříve kontaktují DTG a autor řeší až komunikace s DTG pokud nejsou schopni problém vyřešit (tzn. v produktu je fakticky nějaká chyba).

Mimochodem šéf PMDG se choval vůči DTG jako hovado, šlo to až do osobních invektiv a od komunity za jeho neprofesionální jednání dostal vyhubováno. Co ale čekat. PMDG mělo plán koupit licenci FSX a z čistého nebe přijde firma a bum, nabídne větší balík, a voila, PMDG své plány mohlo hodit do kanálu. A i když se tváří jako strašný lidumil, jsou to zase jen a jen prachy, v tomto případě jeho prachy o které přišel.


Jinak ukončení FSW je smutná zpráva. Vize byly zajímavé, bohužel vše se příliš táhlo, dle mě řešili věci které nebyly až tak prioritní, přitom čerstvě uvedený career mode byl jistě velké zpestření na poli civilních simů, dodnes to žádný neobsahuje, přitom spousta pilotů to nějakým způsobem řeší. FSPassenger, AirHauler, FS Economy...

Příliš táhlý vývoj jistě ten projekt poslal do červených čísel až to přestalo být pro DTG udržitelným projektem. Přeci jen je to malé developerské studio (něco kolem 60 lidí celkem) které má 3 tituly na thru z čehož jeden byl FSW.
 

Oficialny konec FSW   23. 4. 2018 / 22:56
Willhelm   
Je to rebel! Ty prostě chceš roadmapu chystaných věcí do XPL. No tak prosím, já na nějaké NDAčka kašlu:

Od PMDG se můžeme po DC-6 těšit na B377 Stratocruiser, MD-11 a Concorde.

Carenado se konečně vykašle na béčkové éra s různýma GSN430, G1000 apod. a brzy se dočkáme letadel pro hardcore piloty: Curtiss JN-4, Demoiselle, Antoinette IV, Avro triplane IV, Vickers 22, Bristol Boxkite, Blackburn Monoplane.

Dana Klaueho očarovala po Quest Kodiakovi L-200 Morava a L-40 Metasokol. (No tam má aspoň jistotu, že nebude muset tři roky řešit GSP navigaci).

Alabeo věrně následuje filozofii Carenado a dělá na Z-142, Turbo Čmelákovi, Vivatovi.

Fly Tampa kutí historické scenérky na trase Londýn-Paříž a LK kolekci (PR, MT, TB, PD, KV).

Felis do dvou let dokončí svou sbírku sovětských letadel rozšířením stávající kolekce (Jak-40, AN-24, Tu-154M) o Tu-134, Il-62, Tu-104, Il-18, Il-14 a Tu-114.

Flight Factor už předělává B777 na kvalitativní úroveň jejich B767 a do jejich flotily long-haulových airlinerů přibude B747-200 a 400.

JAR Design má těsně před dokončením A340

X-trident dělá z mixérů na Mi-8, Sokolovi a HC-102. Z rychlých trubek na Mig-21, Mig-23 a F-15.

Beti-X dělá letisko Poprad a scenerku okolních krtinců (zdráhám se ty pár metrovky nazvat kopci).

IVAO software development tým dokončuje XPL plugin X-Ivapu - v FMC kabátku a s integrovaným AUWTE - takže už žádné spouštění dvou extra exáčů na vedlejším monitoru.

Navigraph se chystá v nastaveném trendu nakopat všechny výše zmíněné vývojáře do prdele, protože nedělají - až na pár vyjímek - na ničem, co by potřebovalo navigační databázi a oni asi přijdou o dost klientů.

No a Austin pracuje na integraci plánování letů + mapu co půjde prohlížet celá. V další verzi bude opraven bug přehnaného přízemního efektu, takže nám letadla přestanou tancovat jako na ledě no a z DCS do XP11.20 licensoval kondenzační stopy a heatblur motorů. Do další verze pak spolu se speedtree a pomocí DCS týmu budou chystat stromy a trávu. (DCS se na oplátku od Austina bude učit jak udělat celou planetu a ne 50x50km výřez mapy).
Velká novinka se díky zkrachovalé spolupráci mezi Austinem s Dovetail a Auranem odkládá na neurčito, takže na novou knihovnu vlaků - které budou respektovat charakter trati a lokální typy, takže nám nebudou všude jezdit těžké americké dieslovky, ale u nás Pendolina, Leošovy Flirty, CD-Jety, ESa, Ešusy a na lokálních tratích nesmrtelné motoráčky z 60-80 let, v Německu ICEčka, ve Francii TGV. Takže vlaky až po žních.

No zkrátka máme se my, i naše peněženky, na co těšit!
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 00:11
mirda   
oukcheeej. Vytisknout, zajistit proti poškození a vyplednutí a postupně již splněné body odškrtávat
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 05:35
xWing   
Ale 1.april uz bol, ne ?
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 05:40
xWing   
Zial, uz to neni o entuziasme ako kedysi.
V dnesnej dobe prachy az na prvom mieste.
Aj X-Plane bol na zaciatku len nadsenecky projekt Austina, vsetky scenerky a lietadla tiez robili nadsenci zdarma a kde je to dnes.
Tazka komercia.
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 09:15
Zdenda
Time is many
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 10:40
POM
Porovnaj kvalitu lietadiel a sceneriek čo vychádzajú teraz, no org fóre nájdeš stovky lietadiel pre XP zadarmo, ale dnes už sú nároky na kvalitu tocha vyššie takže už ich nikto nechce.
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 11:05
xWing   
To nepopieram, ved aj ja mam nakupene viac veci do XPL.
To bolo take nostalgicke zamyslenie
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 11:05
JirkaK
Tak na org jsou třeba i placené letadla hodně obsolete a nedávno jsem tam registroval dost naštvané lidi na nějakou novou placenou scenérku/y, že to je kvalitou i obsahem srovnatelné s gateway 3D letišti a že takhle si placený produkt nepředstavují.

Něčemu takovému se třeba právě DTG snažili zabránít tím, že když by měl produkt dostat to "razítko" oficiální addon, tak by musel dosáhnout i nějaké kvality
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 08:27
FSPilot   
To je ale překvapení

Jediné, čím vyčnívali byl pokus o 3D rendering mraků. To bylo snad asi jediné, co by z toho udělalo lehce jinou platformu. Jinak to bylo odsouzeno k zániku prakticky od začátku.

Snad se toho chytí i ostatní (lockheed, laminar) a pokusí se o 3D rendering mraků taky.
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 11:07
xWing   
Som si akurat spomenul, ze ked FSW prislo na svet, tak mi hned napadol projekt MS Flight a aj tak dopadol.
Nechce sa mi to v historii hladat, ale musim napisat obligatne:
Ja som to hovoril.
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 11:21
JirkaK
MS Flight měl ale jinou cílovku a jiné plány. Počítám že i jiný rozpočet
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 13:47
Instructor
Spravidla ide o klasickú matematickú rovnicu:

má dať = dal(a) ???

V biznyse nastupuje "koeficient zisku", ktorý je nezadbateľný !

=======================================

... škoda vypadalo to sľubne.
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 15:07
JirkaK
Tak Microsoft umí ukončovat rozjeté projekty, když vezmeme třeba Fable Legends... do vývoje padlo 75 milionů a ani to nebylo dokončeno, nějaké Gears of War na tom byly podobně a těch her bylo více.
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 13:34
Milan Smid   
Kvuli TrueSky jsem to koupil taky. Skoda, ze tu implementaci nedotahli dal.

Ale i tak jsem si s tim docela zablbnul a jeste zablbnu, takze za me to byl dobry kauf.
 

Oficialny konec FSW   24. 4. 2018 / 19:48
MiyuGreer   
Tak tak. Sice mně mrzí že ten vývoj ruší ale koupě nelituji.
 

Oficialny konec FSW   26. 4. 2018 / 00:10
JirkaK
https://www.youtube.com/watch?v=CbcaJgWbcIo tady je k tomu pěkné povídání
 

Oficialny konec FSW   26. 4. 2018 / 00:28
JirkaK
ale nebojte, stále jsou tu ještě další ve hře, i když to nebudou mít lehké...

15112 B / 750 x 422 / ds3.png
34033 B / 750 x 422 / ds2.jpg
27130 B / 750 x 422 / ds1.jpg
 

Oficialny konec FSW   11. 5. 2018 / 15:56
xWing   
Asi posledn akciova cena, no nekup tp.
Ja uz mam.

https://store.steampowered.com/app/389280/Flight_Sim_World/
 

Oficialny konec FSW   11. 5. 2018 / 17:18
JirkaK
Asi koupím Pipera
 

Oficialny konec FSW   11. 5. 2018 / 17:41
Milan Smid   
Diky za echo. Uz jsem si stahnul vsechny mission packy, ktere jsou ted free.

Podle "steam-metru" jsem na tom zatim natocil cca 75 hodin a s tema dalsima misema jeste par hodin pridam Vzhledem k pocatecni investici asi 18 euro to nakonec vyhozene prachy nejsou. Jenom zklamana ocekavani...
 

Oficialny konec FSW   11. 5. 2018 / 17:19
JirkaK
https://www.avsim.com/forums/topic/536220-aces-studio-member-responds-to-fsw-closure/

Tady je komentář bývalého člověka z původního ACES

Upozorňuje na některé nepřesnosti které se kolem FSW šíří včetně motivů některých...
 

Oficialny konec FSW   11. 5. 2018 / 19:01
artoo
"Laminar had at least 50 working on XPlane at one point (if not 100).."
Tak tohle mě vážně pobavilo
 

Oficialny konec FSW   11. 5. 2018 / 19:58
Fabo™   
Kope vsude kolem, ale ani nevi jaky je rozdil mezi GSX a AES.

Za neuspech FSW nemuze to, ze FSW nic zasadniho neprinesl a jeste i to bylo spatne zmanazovano, ale konspirace, uz tam chybelo jen to, ze PMDG et al. zavideli Dovetailu uspech...

btw. by me zajimalo, jak si chlapek mysli, ze DT umoznilo PMDG vyvijet produkty ktere by na stare FSX neprezili, kdyz

- featureset FSX:SE byl vzdycky zhodny s featuresetem MS FSX
- nove, vetsi veci jako treba externi kamera byly vyvinuty jen pro LM P3D
 

Oficialny konec FSW   13. 5. 2018 / 02:26
JirkaK
S tím PMDG a DTG a vývojem... myslím že ten kontext byl o tom že DTG prodloužilo život FSX úpravama které z něj dělají stabilnějším a dobře funkčním i dnes. Nebýt DTG tak těch co používají FSX bude určitě výrazně méně.

Na steamu je cca 1 milion prodaných kopií a denní dlouhodobý průměr je cca 2400 hráčů připojených v jednu chvíli, což jsou čísla za které se mnohdy nemusí stydět 2 roky stará hra předních studií. Tady se bavíme o hře staré 12 let.
 

Oficialny konec FSW   14. 5. 2018 / 21:53
Fabo™   
mene, mozna.

Vyrazne mene, nesouhlasim.

Hodne zakazniku FSXSE, zejmena tech, kteri to "berou vazne", a tedy ne typ "je, letadylka za 5 babek, tak to si koupim misto toho jednoho piva vecer" - ergo jsou i zakazniky PMDG a pod. - byli lidi, kteri uz FSX meli, akorat chteli digital download zalohu a treba i lepsi stabilitu.

Co nic nemeni na tom, ze tak jak to onen chlapek napsal, tak to neni pravda.
 

Oficialny konec FSW   15. 5. 2018 / 19:13
kmarciniszyn
tak mě napadlo, jak to bude s tím obsahem na steamu - myslim hru + případné addony? Třeba po reinstalu PC, bude ještě šance to ze steamu stáhnout? Pokud ne, jak to celé uchovat?
 

Oficialny konec FSW   15. 5. 2018 / 19:27
xWing   
FSW budes mat stale v kniznici, aj ked sa uz nebude dat kupit.
Napr. mam v kniznici hry Dirt 2 a Dirt 3, ale na STEAMe ich uz nekupis.
 

Oficialny konec FSW   15. 5. 2018 / 20:13
kmarciniszyn
díky za info. Nějak jsem dosud neměl tu zkušenost, mám tam těch her jen pár
 

Oficialny konec FSW   17. 5. 2018 / 14:40
Nish
Existuje taky možnost zálohy. Kliknutím pravým tlačítkem myši na název hry v knihovně, lze zálohovat soubory hry.
 

Oficialny konec FSW   17. 5. 2018 / 14:51
xWing   
Ovsem po obnove potrebujes stejne aspon raz byt online, aby si to rozbehal.
Ale je fakt, ze to nemusis znova cele tahat
Vazne netreba mat obavu, ze Ti ta hra zmizne z kniznice.

 

Oficialny konec FSW   17. 5. 2018 / 21:53
JirkaK
Na to není třeba použít funkci zálohy, ale celou složku se hrou v cestě steamlibrary/steamapps/common + appmanifest_STEAMIDHRYX.acf z steamlibrary/steamapps si někam zazálohovat vlastními silami a když je potřeba vrátit zpět.

Nejlépe ale zálohovat celou steamlibrary a pak si ze zálohy selektivně vybrat co se vrátí.
 

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ