FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 25. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Potisk na GNS430 Jeden příspěvek | Celý strom
Potisk na GNS430   8. 5. 2018 / 18:15
Vačice   
No, mě to taky totálně sralo Proto jsem se rozhodl udělat tohle. Ve své podstatě je to taky jen kvůli Tu-154 od Felise. Výhodou je, že pro XPL je "fíčura" zvaná ArdSimX pro Arduino, která je naprosto intuitivní (chystá se nová verze, ale nevím, kdy bude). Display je obyčejný HDMI za 34 babek z Alíka, připojen přes HDMI k PC jako další monitor, micro USB jako napájené toho monitoru + USB z Arduina na data a napájení Arduina. Chystám se osekat ještě o to napájení monitoru a nějak to zkusit napájet jedním USB z PC obojí. Spotřeba monitoru je 200mA, Arduino předpokládám, že žere prd, takže by to 500mA z USB mělo v klídku utáhnout.

Zezadu je to teda pěkně prasácké, napájené napřímo. Ještě musím dodělat uzemnění k duálním encoderům, zatím to mám jen na test přes breadboard.

Ve své podstatě kdybych vědět datarefs od KLN, tak tohle by zvládlo ovládat i klasickou KLN. Chtěl jsem zkusit dostat display z KLN na tohle "zařízení", ale problém je, že KLN neumí udělat samostatné okno, které by šlo přetáhnout na další monitor. Nuž, škoda.

Tohle jsem si vyrobil pro sebe a nějakou výrobu byť menší, to asi raději ne Netroufám si na to Když spočítám na kolik mě tahle "sranda" vyšla, tak zatím bez krytu jsem na cca 2-2,5K (3D tisk jsem měl zdarma od bratrance, který má 3D tiskárnu.) V elektronice jsem taky totální břídil, spousta googlení a sledování videí na YT. Co se týče inspirace a podkladů, tak za to vděčím téhle stránce. Ačkoliv bych rád, tak téhle profi práci se nemohu ani přiblížit

https://cessna172sim.allanglen.com/docs/avionics/garmin-gns-430/

Pro představu přikládám prasácký vzhled zezadu a video z prvního testu Občas ani nevím kam sáhnout Ještě mám od Relaity XP koupenou licenci na GNS430 pro XPL, takže video je i s tímhle softem

https://www.youtube.com/watch?v=4SW3c2ksfXY&t=1s

29165 B / 750 x 422 / IMG_20180508_175536.jpg
 
Gonzo
VWAC
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ