FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 19. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
XP11 plánování letů Jeden příspěvek | Celý strom
XP11 plánování letů   15. 5. 2018 / 07:11
OndraT
Prakticky výhradně jen LittleNavMap - nejsem závislej na tom být online a pro mě to má asi všechno, co potřebuju. Umí nejen solidně vygenerovat IFR jak pro low tak high airways, to samý umí s využitím radionavigace, terminal procedures (zobrazuje je rovnou na mapě jako náhled trasy, umí zobrazovat i omezení výška/rychlost apod.), celkem různý a hlavně rychlý mapy, umí to vzduš. prostory v OpenAir formátu, propojení se simem (mj. třeba i zobrazuje a počítá průtok paliva, zbývající palivo apod.), výškový profil trasy letu apod. a celkově práce s ním mi vyhovuje. Super rozhraní, kde si necháš jen to, co opravdu potřebuješ, i když uznávám, že může trvat, než si na to jeden zvykne. V případě online lítání umí zobrazit i ostatní letadla.

Mně v něm akorát vadí to, že při použití nav. dat třetí strany, např. NaviGraph už pak nezobrazuje strukturu letiště (např. data z XPlane) a taky to, že neumí např. ukázat aktuální počasí/předpovědi po trase.

Předtím jsem používal Skyvector a Plan-G, ale obojí mi hravě zastoupí LittleNavMap. Zatim jsem neměl potřebu se poohlížet po jiným nástroji. Zkoušel jsem třeba i P2ATC a od toho si zatim dávám pauzu, protože ten flightplanner je otřesnej a při práci s nim si připadám zpátky v 90. letech min. století , krom toho, že je taky nechutně pomalej.
 
Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ