FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
LKKB XPL11 - problém s dráhou Jeden příspěvek | Celý strom
LKKB XPL11 - problém s dráhou   3. 7. 2018 / 15:04
PB   
Ahoj,
řeším tady problém se Kbely v XPL 11. Default scenérka je nějaká špatná, propadnu se skrz dráhu na křivý mesh pod tím (v první části dráhy ze směru 06). Zapínání/vypínání "runway follow terrain" (nebo jak se to jmenuje v nastavení XPL) na tento problém nemá vliv. Smazat scenery scenery_packs.ini aby se znova utřídily scenérky jsem zkoušel, bez výsledku. Používám jen ČR orto a scenérky letišť (LKKB v defaultu).

Můžete prosím někdo na XPL11 ověřit, jestli se to chová u vás taky tak, případně doporučit nějakou scenérku Kbel?

Případně, kdyby se někomu chtělo přiložit ruku k dílu a udělat LKKB scenérku do XPL11 (vč. objektů, aby to aspoň trochu připomínalo Kbely + dráha a pojezdovky do kterých letadlo nezapadne), tak rádi nabídneme létání na L410 simu výměnou (www.inaero.cz).

Díky,
Pavel
 

LKKB XPL11 - problém s dráhou   3. 7. 2018 / 15:18
xWing   
Kedze orto obsahuje mesh, tak skus dat prec orto, ci bude problem pretrvavat.
 

LKKB XPL11 - problém s dráhou   3. 7. 2018 / 15:48
Willhelm   
Tak jsem to prubnul. XP11.21, default LKKB, HD mesh i bez HD meshe. Runway follow terrain je "on".
Prubnul jsem to s Mihalyho L-410 po všech taxiway, po betonové dráze tam i zpět, i trávu jsem projel tam a zpět. Bez problémů. V první třetině betonové 06 je tam takové drncnutí, ale nic drastického. Jak píše xWing - problém bude na 90% v tom orthu.
 

LKKB XPL11 - problém s dráhou   6. 7. 2018 / 11:54
PB   
Díky všem, zdá se, že to opravdu je ortho scenérkou. Jakou scenérku pro ČR ortho prosím doporučujete pro XPL11? Ta moje je kdysi někde stažená z ulozto, tuším verze pro XPL9. Tak sháním nějakou, která buď v sobě nemá mesh, nebo aspoň takhle nekazí Kbely...

Díky,
PB
 

LKKB XPL11 - problém s dráhou   6. 7. 2018 / 13:39
Willhelm   
Já osobně po všemožných testech s orthy zjistil, že XP11 se mi nejvíce zamlouvá jak je.
Ortho má i své nevýhody - objekty stojící na "objektech", nepatřičné stíny, přechody dlaždic, různé grafické artefakty, překrývající se silnice a železnice na orthu s vektorovou sítí XP11. Pak jsem zauvažoval jak lítám. S B767, Tu-154 a CL30 ve výškách kde ortho nevnímám. S B412, B407, L-410, Be58 zase většinou tak nízko, že vnímám více negativa ortha než jeho pozitiva. Takže mi osobně nejvíce sedlo: HD a UHD meshe v4 pro XP11 od altpilota - zabralo to sice dva týdny, ale mám vše. Dále pak FlyWithLua plugin se scriptem "Ultimate mod 2.0", který jsem si ale upravil na verzi "Vilém" - protože v originále dost zhoršoval světla a stíny v kokpitu některých letadel - nejhůře na tom byla Mihalyho L-410 a další éra s tmavším interiérem. V podstatě jsem tam zakomentoval celou sekci "Lights" a půlku sekce "Clouds" a upravil některé hodnoty stínů na mou GTX1080. Teď jsem s tím docela spokojen - líbí se mi hlavně reflexe a odrazy vody. Výsledná krajina je taková "uvěřitelná". UHD a HD meshe mají sice občas problém v napojení čtverců - je vidět nelícovaný šev, který malinko prosvítá (ale to je neduh i default XP11 krajiny) a dalším problémem jsou pak úzké a hluboké soutěsky nebo koryta řek. Dohromady to má 174GB, meshe si volají z knihovny XP11 malé kousky ortofot - ale ty jsou čisté bez stínů atd. Navazují celkem logicky, sem tam se stane, že na poli jsou umístěné stromy, což trochu ruší, ale nesprávné nebo podivné umístění objektů autogenu na ortho scenerce bylo podle mě horší. Zkoušel jsem i alternativní autogeny Europe-X apod. ale ty excelují hlavně ve velkých městech s vysokou hustotou domů, většině krajiny podle mě sedí více default autogen od Petra Bednáře - on pod ty domečky dává i kusy zahrad - trávníků, příjezdovek atp., kolem pak nějakou zeleň a stromy. Celek působí fakt moc hezky i když podle mě preferuje zbytečně moc červené střechy - třeba kolem mě převládají v reálu spíše šedé a hnědé střechy. Když jsem lítal Českou VFR Vintage Tour, tak jsem nad CZ/SK v místech co znám a mám projeté autama nebo prolítané ani nepotřeboval mapu. Mám ještě instalovanou scenerku CZ/SK VFR objektů - sila apod. Kdyby bylo ještě více specifických VFR objektů - hrady, zámky, vysílače, rozhledny, nákupní centra, tak už by pro mě krajina XP byla skoro dokonalá.
19142 B / 750 x 469 / VSL DC-3_4.png
12140 B / 750 x 469 / L410_97.png
26713 B / 750 x 469 / L410_63.png
26326 B / 750 x 469 / Bombardier_Cl_300_80.png
49344 B / 750 x 469 / Bombardier_Cl_300_66.png
 

LKKB XPL11 - problém s dráhou   7. 7. 2018 / 07:58
artoo
Upoutala mě ta tvoje poznámka o červenejch střechách Je to zajímavý, když jsem dělal průzkum, tak většina urbanizovanejch míst převládala jasně červenou nebo oranžovou. Zkoumal jsem tehdy hlavně čechy, francii a německo, velký města i malý vesnice. Ale je fakt že zase najdeš místa, kde červená není skoro vůbec. Takže ono je těžký to podchytit obecným autogenem. Současnej stav je výsledek tehdejšího požadavku a poptávce po červenejch střechách, páč předtím ve v10 nebyly vůbec.. Ale můžu tě potěšit, není to konečný stav a bude se časem vyvíjet a snad i zlepšovat.
 

LKKB XPL11 - problém s dráhou   7. 7. 2018 / 11:15
Willhelm   
Myslím, že většina střech červených je v pořádku, ono to obecně tak nějak bude. Já bydlím v oblasti co měla bohatou térovou, břidličnou a plechovou tradici, z hlediska únosností krovů když někdo mění dnes na 80-100 letém baráku desky a krytinu volí kanadský šindel většinou hnědé barvy. Kdo musí měnit i krovy, tak pak volí červenou + někteří natírali plechové střechy červenou barvou, protože ta se tu nejlépe kradla za socíku. Když se podívám na orto foto oblasti kde bydlím, je první dojem že červená je tu aktuálně z 50%, jenže ona jen více razí, když se to začne počítat v nějaké omezené ploše je reálný výsledek kolem 20%. Takže to beru ze svého místního lokálního pohledu. Ale to jsou oblasti - Mirfield v UK nebo Radevormwald v DE jsou třeba specifické místa tím, že tam byly lomy a tak obklady domů a i jejich střechy jsou v přírodní hnědo-šedé barvě. Novostavby, ale už nedrží "místní architektonickou tradici" protože lomy zavřely a není kde brát materiál. Ale shodneme se na tom, že když se něco vyvíjí globálně, nejde se zabývat a ztrácet čas nad izolovanýma oblastma v řádu několika desítek km2. Navíc domy s hnědýma a šedýma střechama budou splývat s krajinou. Ono nevím jak se to řídí a generuje, ale myslím že i kdyby se přidalo 20% hnědých/šedých střech stejně jako v reálném pohledu budou stále ty červené razit více a zůstanou opticky dominantní. Chápu je to prkotina, ale uvědomuji si co za tím stojí práce...

Docela mě překvapuje jak aktuálně umí google mapy tvořit z ortofot 3D modely. Před rokem to byly hodně rozpačité výsledky - zuby, artefakty, zešikmení, aktuálně mě to docela fascinuje - jak celkem přesně vytvoří 3D model budov i s detaily jako klimatizační jednotky apod. dále pak jak to zobrazuje stromy. Akorát pro nás nepoužitelné, protože oblast 0,5x0,5km to načítá tak dlouho, že by se nad tím mezitím dalo přeletět stokrát. XP momentálně má super autogen, ale pořád je jaksi limitován knihovnou dostupných modelů. Google modelováním z orta a extrapolací výšek, stínů, úhlů a já nevím čeho dosahuje naprosto reálného výsledku - tedy až na to, že to mají brutálně přesaturované - taková krajina alá TES: Oblivion.
 

LKKB XPL11 - problém s dráhou   7. 7. 2018 / 12:32
mano
neboj artoo tomu dava nadych.. staci si precitat posledny prispevok na developer blogu xpl, petr je tam par krat zmieneny ako dost aktivny dev. autogenu
 

LKKB XPL11 - problém s dráhou   7. 7. 2018 / 10:35
OndraT
Zkus http://xpl.cz/wiki/Ortofoto nebo http://zonephoto.x-plane.fr/Cartes.php
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ