FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Počasí na x-plane Jeden příspěvek | Celý strom
Počasí na x-plane   9. 8. 2018 / 19:37
kingroad
Ahoj polétavci na x-planu.Poradíte jaký plugin počasí se vyplatí pořídit?
 

Počasí na x-plane   9. 8. 2018 / 20:41
POM
Momentálne žiadny, osobne by som počkal ako dopadnú 3D oblaky od XEnviro alebo na Active Sky.
 

Počasí na x-plane   9. 8. 2018 / 20:54
Willhelm   
Jak sleduji diskuze a reakce uživatelů placených počasí, tak stále nic. Naprostá spokojenost s default počasím a pár tweaky přes flywithlua - jako základ jsem použil "TheUltimatemod" a metodou pokus omyl si to upravil tak aby jsem neměl blikání stínů v mracích a další grafické glitche default počasí a pořešil jsem přes to plynulé přechody počasí aby to neskákalo hup a je mlha a hup a je jasno.
 

Počasí na x-plane   10. 8. 2018 / 07:00
OndraT
"pořešil jsem přes to plynulé přechody počasí aby to neskákalo hup a je mlha a hup a je jasno." tak tohle by mě docela zajímalo, protože tohle je omezení XP "přímo uvnitř" a prakticky jedinej add-on, kterej nepřekresluje počasí jako divej (ale k dokonalosti to má taky daleko), je jen xEnviro, jelikož má komplet vlastní engine na vykreslování mraků (všechno ostatní, payware i freeware, pracuje s nativním systémem zobrazení mraků v XP).

Můžeš se podělit o detaily, případně o odkaz, kde se tohle řeší? Díky.
 

Počasí na x-plane   10. 8. 2018 / 08:26
xWing   
Ak som pochopil spravne, tak citujem:
"přes flywithlua - jako základ jsem použil "TheUltimatemod"
Ale tie nastavenie teda zaujimaju aj mna
 

Počasí na x-plane   10. 8. 2018 / 08:35
Willhelm   
Začínal jsem tím, že jsem si XP zabordelil kde čím - stíny, počasí, přízemní frikce, vylepšení vody, reflexe a já nevím co ještě. Kupodivu výsledek byl OK. Pak jsem měl problémy se stabilitou, takže jsem začal řešit jak to omezit a začal postupně vypínat, nejvíce mi daly testovací lety L-410 pro Mihalyho, protože tam třeba některé pluginy dost zhoršovaly 3D kokpit který byl moc tmavý. (Nejhorší to asi bylo u FSEnhanceru - exteriér na první pohled hezký, ale v dost érech hrozně tmavo - ne ve všech, třeba B767 nebo CL30 s tím problém neměly.)
Nakonec jsem skončil s tím, že subjektivně nejméně problémové jsou tyhle dva pluginy:
https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/38913-xp11-theultimate-mod/
https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/36662-gradual-visibility-change-ifr-improvement/
No a s nima jsem si hrál, komentováním o odkomentováním jednotlivých voleb a vždy pozoroval jak moc velký vliv to má. Takže jsem si to v podstatě odladil na své PC. Z obou skriptů si beru něco a mám to jako jeden skript my_ultimate_mod.lua
Jo Ultimate mod má 3 skripty - default, fsenhancer a xenviro já si upravoval default.
 

Počasí na x-plane   10. 8. 2018 / 08:44
OndraT
Všechny tyhle vylepšováky mi jsou dobře známý, mně spíš zajímá ta to tebou zmíněná eliminace náhlé změny počasí tak, jak to v XP všichni známe, při načtení novýho počasí přiletí magické koště, zamete všechny mraky do koše a pak nakreslí nový (což je jedna z věcí, který mi vždycky lezly v XP na nervy a vždycky polezou, proto se třeba nikdy nedostanu k jinak asi super FSGRW).
 

Počasí na x-plane   10. 8. 2018 / 11:14
kingroad
Díky za info.Tak nevím jestli jsem neměl zatím ještě zůstat u P3D.
 

Počasí na x-plane   10. 8. 2018 / 11:38
dvojan
Taky myslím. Ty "vědecké" přístupy dokážou odradit. Že???
 

Počasí na x-plane   10. 8. 2018 / 12:14
OndraT
Hledej věci jako "better clouds", "soft clouds" nebo "cloud art", zadarmo se to dá trošku vylepšit. A taky v poslední verzi 11.25 se ty defaultní mraky trošku zlepšily.

Pokud jde o samotný data počasí, tam doporučuju podívat se na NOAA plugin. Respektive on to není tak úplně plugin, je to skript v Pythonu, tzn. je k tomu potřeba Python plugin pro XP a samozřejmě taky hlavně mít nainstalovanej Python (což pro spoustu lidí v záplavě různých verzí Pythonu a hlavně různých verzí MS Visual C++ knihoven může být asi docela problém, aspoň co jsem tak vypozoroval na .org fóru, ale tak je pravda, že tam je hodně lidí co maj i problém otevřít a editovat textový soubor, nejvíc jich je mezi lidma, co maj Apple )). Ale bacha, ten NOAA skript je opět jen injektor dat do XP, zobrazování apod. dělá zase jen nativní engine v XP.

Pak jsou placené addony, každý z nich má pro i proti, to je bohužel tak obsáhlé téma, že doporučuju samostudium.

Jedná se konkrétně o:

SkyMaxxPro
xEnviro
Ultra Weather XP (alias UWXP)

Pro XP je i FSGRW, to je ale pouze injektor počasí s využitím nativního vykreslování počasí v XP. Ale prý je FSGRW dobrý a prakticky je to asi jediná možnost, jak zatím do XP dostat reálný, resp. hlavně odpovídající počasí nad 10.000ft (osobní zkušenost nemám, jen papouškuju nadšený uživatele z fór i z YT videí).

No a na AS si budeme muset počkat. HiFi momentálně rozjížďějí uzavřenou betu (do který jsem se nedostal, ale mám to prý zkusit znova v 2.kole za týden), podle posledních informací by mohly být první screenshoty během 4-8 týdnů.
 

Počasí na x-plane   10. 8. 2018 / 16:10
kingroad
Koukal jsem pred týdnem na stránky wifi a zatím žádná zmínka.Ještě to bude asi dlouhe čekání.Mohlo by to ale stát za to.Zkusím aspoň nějaké ty injektory počasí.
 

Počasí na x-plane   10. 8. 2018 / 17:03
OndraT
S ASXP fakt ještě budeme muset nějakou chvilku počkat. Přesně před měsícem jsem od Damiana Clarka ze supportu HiFi obdržel info:

"Currently, we are looking at about 1-2 months from completing the beta expansion process and beginning our first new beta test round "

Tzn. že zhruba za dalěí mšsíc se rozjede beta a pokud HiFi dovolí, uvidíme první screenshoty; dřív stoprocentně ne. A to je spíš takový velký "možná". Ono to bude podle mě o dost později, spíš fakt koncem roku.

Samozřejmě pokud bych se nějakým omylem dostal do bety, tak (v závislosti na informačním embargu) se rád podělím o informace či screenshoty. Jinak do tý uzavřený bety se může zkusit dostat každý, stačí na jejich support poslat "motivační" email a počkat, jestli ho vyberou.
 

Počasí na x-plane   23. 8. 2018 / 12:15
kingroad
Potrebuji ještě radu.Dal jsem do simu noaa plugin.Po vzletu se ale letadlo téměř nedá řídit jak to hází.když plugin vypnu a nechám stáhnout počasí přímo v simu,tak je vše ok.Nemá někdo zkušenost?
 

Počasí na x-plane   23. 8. 2018 / 14:38
OndraT
Turbulence? Měl by tam být "posuvník" na nastavení síly turbulence, XPGFS NOAA jsem nějaký pátek neviděl, ale tuším to bylo někde vlevo dole.
 

Počasí na x-plane   23. 8. 2018 / 20:18
kingroad
Díky za nápad.zkusím.Jen nevím jestli turbulence může být 100km bez přestání.
 

Počasí na x-plane   23. 8. 2018 / 22:53
FSPilot   
turbulence je tak trochu X-Plane bug. Je to tam až moc přeturbulentované. Já testuju a používám FSGRW (funguje perfektně na FS9, P3D i X-Plane). A je v něm možnost nastavit si sílu turbulence, takže se lítá příjemně. Ještě nemám moc nazkoušeno, čekám na ty bouřky, co mají do česka přijít, abych to zkusil s tím FSGRW
 

Počasí na x-plane   15. 9. 2018 / 11:24
OndraT
Spíš jen tak ze zajímavosti ... Že by ASXP bylo za rohem?

38576 B / 750 x 443 / NavigraphASXP.jpg
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ