FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 25. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
X-Plane 11 - startování malých letadel Jeden příspěvek | Celý strom
X-Plane 11 - startování malých letadel   29. 8. 2018 / 11:16
Hnatik1
Prosím o pomoc se startováním malých letadel v X-Pane 11 až do Challenger 300. V minulosti jsem normálně přistál na letišti v Německu a pokusil se úplně vypnout celé letadlo, což se mi podařilo. Od té doby však nemohu nastartovat žádné menší letadlo až do Challengeru 300 (včetně). Na obrazovce se mi vždy objeví mixture v poloze mírně nahoru a nejde mi nastavit na full. Při startu motoru (ať při auto či normálně) se jen protáčí vrtule a nestartuje. Vím, že žádné diskuzní příspěvky ba X-Plane 11 nejsou vidět, ale snad ho někdo používá. Děkuji.
 

X-Plane 11 - startování malých letadel   29. 8. 2018 / 12:23
OndraT
- "mixture mi nejde nastavit na full" - ale čím? Máš HW páky? Nebo myší v kokpitu? A co klávesnice? Default je tuším F3/F4 nebo F5/F6, to zjistíš v nastavení klávesnice

- co používáš za HW, plyn. páky? Když hýbeš mixture pákou, vidíš v nastavení joysticku v XP i plný rozsah osy?

- dělají to i default letadla?

- nepoužíváš nějakou "vychytávku" jako třeba LUA skript na mixture, nemůže se to s něčím hádat?

- pokud používáš HW páky, jak se mixture chová po jejich odpojení, dá se s ní hýbat myší v kokpitu i pomocí klávesnice?

Nainstaluj si někam druhou kopii XP a zkus, jestli to dělá i čistá kopie XP. To, že ti nejde auto start (CTRL+Shift+E) je divný, nicméně pokud něco takhle dokonale blokuje mixture, tak se nejspíš může stát i tohle.

P.S.: já bych řekl, že s XP11 lítá celkem hodně lidí, spíš nepotřebují řešit nic zásadního nebo se poptají na zahr. fórech, kde je těch lidí přeci jen "trochu" víc.
 

X-Plane 11 - startování malých letadel   30. 8. 2018 / 19:27
Hnatik1
Ahoj Ondro, odpovídám na tvé dotazy (je mi 67 let a jsem po mrtvici, takže nevím, zda odpovím správně).
1) HW požívám Windows 10 Home, plynové páky žádné, jen co jsou na joy (americký Gladiator).
2) Když spustím X-Plane 11, tak motor krátce běží a pak se sám vypne, při tom je flexture naplno otevřený !!! . Naskočí mi hlášení Low hydr press, Hand steering, Antiskid. Všechny ukazatele na R Eng i L Eng jsou na 0, F Flew a Pwr také 0, Oil tem 200 a 200 a Eng press 1,00 a 1,00. Když začnu startovat N1% dojde na 40 a 40, pak se zpustí N2%, ale to už vypínám startér.
3) Při pohybu páky mixture pomocí myší v kokpitu se mi žádný pohyb neobjevuje. Když ale přepnu "P", tak se volně pohybuje v plném rozsahu. Jakmile zavřu "P", vrátí se mixture na své místo na Ground idle
4) Nedělají to všechna letadla, třeba Boeingy to nedělají, ale většina letadel to dělá - např. Cahllenger 300, FJSQ400, Airbus 320 - 322 a všechna malá letdla.
5) Co je LUA ? O žádných vychytávkách nevím (mám naistalováno: GoodWay, Aerosoft LSZH Airport Zurich V2,0).

Tak jsem Ti napsal asi vše nejdůležitější, o čem jsem věděl. Díky za odpověď. Srdečně zdaví Petr Hnátík.
 

X-Plane 11 - startování malých letadel   31. 8. 2018 / 00:11
OndraT
Petře zkus ještě co radí Willhelm.

Nejdřív zkus v XP znovu zkalibrovat joystick. Podívej se, když budeš hýbat plynovou pákou na joysticku, jestli se ti bude zobrazovat i plný rozsah přiřazené osy v XP (v Settings v panelu Joystick).

Pak můžeš ještě zkusit smazat adresář Preferences, ten najdeš v tvém XP11 v podadresáři "Output". Pro jistotu si můžeš zálohu/kopii toho adresáře (ideálně někam jinam mimo adresář XP).

Jinak mě nic moc nenapadá, bude to prostě nějaký konflikt nejspíš v nastavení hardware, resp. plyn páky tvého joysticku. Zkus nejdřív výše uvedené. Navíc pokud bys měl třeba někde omylem přiřazeno dvojí ovládání plynu/mixture, tak tím smazáním Preferences tohle odstraníš.
 

X-Plane 11 - startování malých letadel   31. 8. 2018 / 13:28
Hnatik1
Ahoj Ondro, zkusil jsem všechno, i od Willhelma a stále to nešlo. Až jsem přišel n XLUA soubor a ten jsem přenesl na plochu. Pak jsem zpustil X-Pane 11 - a HEUREKA!!! Pracuje to jako dříve (po 4 měsících). Mooooc ti děkuji za rady. Nevím sice, odkud se tam vzala ta XLUA ani k čemu je vlastně dobrá. Ještě jednou moc děkuji. Zdrví Petr.
 

X-Plane 11 - startování malých letadel   31. 8. 2018 / 18:21
OndraT
Z toho jsem trošku zmatenej, protože XLUA je nějaká základní podpora LUA přímo v XP, krom jednoho XLUA používají všechny defaultní éra v XP11. Tak ti nevim, Karle

Ale jestli jsi udělal něco, po čem ti to začalo chodit a zároveň se ti nepokazilo nic jinýho, tak bych to tak asi radši nechal .

Letu zdar!
 

X-Plane 11 - startování malých letadel   29. 8. 2018 / 12:41
kingroad
Podívej se do souboru log.txt jestli tam ten problém není zapsaný.Nemas třeba zapnuté závady?Pokud pouzivas nějaký hw na ovládání tak resetuj nastaveni nebo preinstaluj ovladače.Zkus to nastavit třeba na klávesnici.Poslední možnost preinstalovat xp.
 

X-Plane 11 - startování malých letadel   29. 8. 2018 / 13:49
Willhelm   
IMHO přeinstalace XP11 je zbytečná - pro úplný reset přece stačí smazat adresář preferences v
X:\X-Plane 11\Output\
a nemusí sosat znova čert ví kolik giga.

Osobně se mi něco podobného stalo jednou po nějaké aktualizaci, stačilo rekalibrovat joy který měl všechny osy z nějakého důvodu offsetlé.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ