FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
X-plane 11- dotazy začátečníka Jeden příspěvek | Celý strom
X-plane 11- dotazy začátečníka   22. 11. 2018 / 18:42
dvojan
Ahoj kluci, demo staženo, mašina zvládá. Než začnu doopravdy prosím o radu.
1.Co je nejoptimálnější : DVD, stažení z domovské stránky, stažení ze Steamu??
2.Demo před instalací plné verze vymazat?
3.Instalovat na SSD 500 GB, kde je OS, nebo na druhý disk WD 1 TB (tam mám FSX a jede v pohodě)?

O strejdovi Gůglovi vím, ale s vámi to bude určitě rychlejší. Dík.
 1x  

X-plane 11- dotazy začátečníka   22. 11. 2018 / 19:57
JM   
1. nakup u nich mi prijde nej, na Steam se dostavaj pozdeji bety a vubec mi to prijde v pripade xpl bastl navic, DVD pokud mas plno mista na policce...
2. podle me neni potreba, aspon ti zustanou nastaveni co sis udelal v demu
3. presouval jsem xpl na ssd a ze bych si vsiml nejakeho zasadne rychlejsiho nacitani nebo chodu to ne, podle me neni zas takovej prusvih to hodit na obyc disk.
 

X-plane 11- dotazy začátečníka   22. 11. 2018 / 20:17
JiriS
Tak porovnával jsem dobu načítání FSX z SSD a obyč. disku a opravdu to velký rozdíl není.
Samozřejmě ale záleží na parametrech toho obyč. disku.
 

X-plane 11- dotazy začátečníka   23. 11. 2018 / 15:16
JirkaK
Tak u mě to bylo 5 minut vs 1m 20s ti sice nemusí být zásadní rozdíl, ale poznat to bylo, Pokud rozdíl poznat u toho FSX nešel, tak evidentně není nijak moc ošperkovaný. Až tam bude 500GB doplňků, bude to zatracený rozdíl.


Mě osobně třeba přijde průser instalovat COKOLI na plotnový disk a při dnešních cenách SSD nemá vůbec smysl něco řešit když člověk potřebuje jen 1,5TB dat.

Ano chápu když do XPL člověk nacpe 20TB ortha, to v SSD člověk ani pořádně nenapojí do počítače pokud si nepořídí extra řadiče.
 

X-plane 11- dotazy začátečníka   22. 11. 2018 / 20:15
Willhelm   
Za mě:
1. Naprosto vyhovuje nákup z domovské stránky Laminaru kvůli nejrychlejším aktualizacím a taky jim jde celá částka a tlusťoch Gabe a jeho banda z toho nemají provize.
2. Po nákupu ti příjde v podstatě jen sériové číslo, které zadáš do instalátoru a vybereš které další regiony chceš instalovat. Původní nastavení dema zůstává.
3. Podle mě to je jedno, měl jsem i na SSD, ale po půl roce jsem nakoupil 7200ot 3TB HDD jen na XP. Zpomalení jsem nezpozoroval. Jestli tam bude měřitelný rozdíl tak to bude minimální.
 

X-plane 11- dotazy začátečníka   23. 11. 2018 / 10:22
OndraT
1) jsem letitý uživatel Steamu, ale XP11 mám sólo "digital download". Výhoda je, že můžeš mít nainstalovány dvě kopie XP, jednu na lítání a třeba druhou na testování betaverzí, ale jinak je to jedno, rozdíl není žádnej (krom toho, že obecně v případě Steamu máme všichni všeho "pronajato na doživotí produktu", nejedná se o klasické vlastnění licence jako v ostatních případech)

2) není třeba, jen ho aktivuješ a tím se odstraní 15 minut limit

3) není třeba, resp. s SSD určitě poznáš rychlejší nahrávání scenérií když někde startuješ, ale na výkon při samotném letu to nemá absolutně vliv, na to stačí normální HDD
 

X-plane 11- dotazy začátečníka   23. 11. 2018 / 15:19
JirkaK
K bodu 1: jaktože ne licenci k produktu máš naprosto stejnou, rozdíl je jen kde se to koupilo a jak se to distribuje. Když Laminar zkrachuje a zavře aktivační servery jsi na tom stejně jako když zkrachuje steam a zavře servery. Krach Steamu je ale naprosto nepředstavitelný, protože ten kšeft by dřív někdo od Valve koupil U malé firmičky samo krach člověk čekat může, což je případ LR
 

X-plane 11- dotazy začátečníka   23. 11. 2018 / 20:46
OndraT
Jo i ne.
Pokud si koupíš DVD verzi nebo dokonce profi s USB donglem, tak s XP můžeš offline lítat do aleluja. Což by u digital downloadu neplatilo, protože jednou za nějaký čas se i tahle "stand-alone" nebo "LR" verze (Steam je vlastne AeroSoft verze, protože on ji tam distribuuje) sahá na autorizační server, což jsem poznal až v momentě, kdy jsem byl několik dní bez netu.
Jinak licence off-Steam vs Steam produktů obecně nejsou zaměnitelný (nemůžeš si aktivovat ne-Steam produkt jeho kódem na Steamu a naopak, to jsem zjistil si taky spousta lidí myslí, že je to jedno, stejně jako updaty, lidi se Steamem maj tendenci lačnit po betě a stahovat XP installer a pak se diví, že jim to domrví celou instalaci XP).
 

Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ