FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
scenerky xplane 11 Jeden příspěvek | Celý strom
scenerky xplane 11   24. 11. 2018 / 14:03
Willhelm   
Já osobně především volně dostupné. K tomu dám tip - neinstalovat dvacet najednou - přidat jednu prohlídnou v XP - jestli líbí/nelíbí, případně nevyhazuje nějaké chybové hlášky.
Velká má chyba začátečníka byla, že jsem si postahoval tak třicet vysoce hodnocených free scenerek destinací o kterých vím, že mě baví lítat. Pak druhé kolo pro IVAO IFR Tour - udělal jsem si seznam potřebných scenerek a šel stahovat vše najednou. Realita - letím v 32t. ft a najednou mi XP hlásí chybu scenerky kdesi hluboko pode mnou. Ve většině případů to stačí odklepnout a je po problému, ale pamatuji, že třeba scenérka Rotterdamu mi při přiblížení do Amstru shodila celou simulaci. Takže nyní už nejsem tak hrrrr.

Jedny z nejlepších free scenerek jsou k nalezení zde. Třeba sila, hrady, zámky, průmyslové objekty lomy od Leguana udělají strašně moc. Super nadčasově je zpracované Brno a FN. Moc hezké je Kladno a Frýdlant n.O., ale i ostatní malé letiště. Kryštof základny a nemocnice možná seděly dobře v XP10, ale v XP 11 moc dobře nefungují ani nevypadají.

Ze zahraničních free co mě zaujaly v poslední době i přes trochu náročnější instalaci je privátní plocha XLILU z xpfr.org, je to velmi netradiční letiště a polítání mezi kopci.

Osobně rád provětrávám ruskou techniku nad Ruskem a pro ruské scenerky si chodím na en.x-flight.su Většinou vypadají super, ale někdy je třeba do nich trochu sáhnout kvůli chybám v exclusion zonách.

Zajímavé a pěkné jsou scenerky od MisterX dostupné na orgu - hlavně je fajn istalovat a prohlížet si je chronologicky, kde člověk vidí jak se ten člověk učil, zdokonaloval a měnil postupy.

Co se týče placených, koupil jsem:
Bella Coola přímo ze stránek Beti-X - vřele doporučuji, je to má nejoblíbenější scenerka. Vše ostatní pak z org obchodu.

Corfu of FlyTampa (protože pamatuji že jejich scenerky byly na FS2004 mé top a chtěl jsem vidět jak se popasují s XP11 - je to prvotina, scenerka je pěkná i když malé mušky by se našly.

TNCM od AWD - protože jak jsem si na developerskou sekci orgu chodil pro tipy co a jak dělat v Blenderu, WEDu, Photoshopu. Fascinoval mě příběh vývoje téhle scenerky a chtěl jsem vidět výsledek, který byl tak trochu zklamáním. Je to náročné po všech směrech, moc vertexů, moc textur, moc normálových map. Jako školné na dílčí postupy při tvorbě scenerky super, jako školné jak nedělat celou scenerku asi taky. Opravdu si nemyslím, že terminál letiště by měl být modelovaný vč. interiéru (jen proto, že to jde a že můžeme). Na druhou stranu pak scenerka trpí odrbaným osazením ostrova a vyloženě iritující pro mě je ortho na vodních plochách, což vypadá hrozně nepřirozeně.

KAWO od Airfoillabs jsem koupil kvůli neskutečně dobře vypadajícím screenům a kdyby to šlo chci peníze zpět. Airfoillabs spolu se scenerkou nainstalují jejich fat plugin, který mi zpomaloval a zhazoval celý XP i když jsem lítal v Evropě tisíce mil od KAWO. Na Orgu si na tuhle jejich fíčuru stěžovalo dost dalších lidí, Po odinstalaci problémy ustaly a dokud AFL nezmění filozofii nic dalšího si už od nich nekoupím.

Můj poslední placený přírůstek je 3D Matterhorn park, myslel jsem si, že s touhle scenerkou si zalítám mise AirZermatt na CVARS. Scenerka pěkná, ale zaletět jde jen jedna mise - kterou nedávno Jirka předělal právě pro tuhle scenerku. Zermatt, Cervino, Matterhorn, Hörnlihütte zpracované pěkně, ale zbytek oblasti je bohužel prázdný. Na support fóru na to někteří zákazníci poukazují jako na velké zklamání a považují to za projekt "na půl cesty".

Tak to by byly mé zkušenosti a doporučení scenerek do XP za můj první rok s tímhle simem tak nějak v kostce.
 
Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ