FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
ASXP - ActiveSky pro X-Plane Jeden příspěvek | Celý strom
ASXP - ActiveSky pro X-Plane   9. 6. 2018 / 11:22
OndraT
Od oznámení HiFi téměř před rokem, že už nějakou dobu dělají na verzi AS pro XP bylo prakticky ticho až doteď. No, zdá se, že za měsíc-dva můžeme očekávat nějaký ty screenshoty a videa. HiFi plánuje vydat betaverzi koncem léta, finální verzi koncem letošního roku.

Info nejen o AS pro XP níže:

https://hifisimtech.com/forums/showthread.php?9657-Development-News-Update-Summer-2018
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   9. 6. 2018 / 14:03
mano
konecne poriadne konkurencia, len tak dalej
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   9. 6. 2018 / 14:25
OndraT
Uvidíme. HiFi se kdysi před lety, při prvním oznámení, že koketujou s XP, nechali slyšet, že API pro počasí je v XP dost na prd a že rozhodně nebudou umět dodat stejnou kvalitu, jako v FSX/P3D, ale třeba se postupem času lecos změnilo k lepšímu.

Každopádně vývojář xEnviro (ano, jednotný číslo, dělá to jeden člověk, meh) se bude muset začít mnohem víc snažit a přestat lidi krmit kravinama (mraky v xEnviro jsou volumetrický, nepoužívaj žádný textury apod.). xEnviro sice používám, protože se mi líbí nejvíc, ale bugů to má jak zapomenutá matrace ve vyhořelým bordelu a hotfix je sprostý slovo. Tak jsem na vstup HiFi na platformu XP celkem zvědav, za jakej to vemou konec.
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   11. 6. 2018 / 08:45
JirkaK
Otázkou je zda teď třeba nemají k dispozici verzi 11.30. Netuším zda v LR nevyvíjejí nějaké verze paralelně. Nebo jedou striktně jednu větev. Minimálně 11.30 by měla nakopnout počasí dál.

xEnviro dělá jeden člověk, ale tyhle add ony nemají za sebou desítky lidí, i ten AS je vyvíjený jedním člověkem (aspoň dle credits). Samo ten vývojář má k sobě lidi, kteří mu nějakým způsobem pomáhají/konzultují možnosti
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   12. 6. 2018 / 13:17
artoo
Ne, nevyvíjí. Všichni mají k dispozici to co je oficiální poslední beta. A 10.30 počasí nijak nenakopne.
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   12. 6. 2018 / 13:18
artoo
Samozřejmě jsem myslel 11.30
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   12. 6. 2018 / 13:38
JirkaK
Dík za info, chápu že tým je malý a mít paralelní vývoj by stálo moc práce navíc.
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   12. 6. 2018 / 18:37
artoo
Ano, mnoho lidí si myslí, že za vývojem produktů v tomto segmentu stojí bůhví jaké týmy lidí (četl jsem na fórech neuvěřitelné věci). Fakt je, že tým 10 lidí je v tomto oboru velká firma. Tak to prostě je.. Tohle určuje trh, nic víc za tím není
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   1. 12. 2018 / 10:21
OndraT
A je to tu, je to za rohem, vydání prosinec 2018

http://hifisimtech.com/asxp/

Jsem docela odvařenej z toho, co by to mělo umět pokud jde o efekty atmosféry, tedy myslím to, co není vidět, prostě vítr, turbulence, termály, apod.

Na druhou stranu lehounký zklamání z toho, že to pojede na default XP11 vizuálu počasí se všema neduhama, hlavně s komplet překreslováním oblohy apod. Ale jinak to zní parádně, protože z ostatních addonů na počasí pro XP jsem zklamanej, obvykle to hodně hraje, bliká a kouří a vábí zdaleka, ale navrch huj, vespod fuj a tohle zní jako velmi vítaný občerstvení . Komplet vlastní vizuál ASXP se plánuje na konec 2019.
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   1. 12. 2018 / 10:45
mano
som zvedavy ci vyriesili bug pocasia v xpl a to prechod z vysky do hmly a zas opacne.. a ci uz vidno hmlu
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   1. 12. 2018 / 11:14
OndraT
Myslim si, že na to si taky budeme muset počkat ten rok; píšou, že používaj default vizuál pokud jde o zobrazení počasí, akorát třeba budou lepší textury, ale jinak to bude podle mě stejný, jako v defaultu, tedy pokud jdo o zobrazení. Uvidíme. Já už jsem za počasí vyházel několik tisíc (SMP, pak i RWC, nakonec x Enviro) a "spokojenej" zrovna neni slovo, co by vyjadřovalo moje rozpoložení. V podstatě jsem se rozhodoval, jestli vyzkouším FSGRW a pak přišlo oznámeni o ASXP, což moje rozhodnutí pozastavilo.
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   11. 12. 2018 / 05:06
OndraT
A je to venku.

https://hifisimtech.com/#pricingtable

Já tomu dám šanci. Nečekám od toho dechberoucí vizuály, ale funkční počasí. Po létech zklamání ze SkyMaxxu i xEnvira tuším příjemný osvěžení s ASXP.
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   11. 12. 2018 / 08:21
mano
kukal som daje videa z beta testovania a zatial som v rozpakoch... celkom by ma zaujimalo ci vyriesili dako problem s prechodom hmly.. ale to pochybujem, no uvidime
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   11. 12. 2018 / 10:59
Vačice   
Tak pak prosím poreferuj, u AS pro P3D jsem spokojený, tak přemýšlím právě nad tímhle. To počasí v XPL je fakt tragické.
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   11. 12. 2018 / 20:15
OndraT
Bohužel asi tam bude dost klasických problémů známých z nativního počasí, resp. teď mám na mysli zobrazení mraků. Textury jsem viděl moc pěkný, ale samozřejmě jsou to všechno pořád jen 2d billboardy, takže mraky rotují a natáčejí se ke kaměře, při průletu mraky efekt rozevírajících se záclon, komplet překreslení oblohy při načtení novýho počasí apod., nedělám si iluze, že v tomhle ohledu bude aktuální ASXP lepší. Ale sázím na to, že do toho roka, jak oznámili, bude komplet jejich vlastní vyobrazení mraků a atmosféry.

Na rovinu - vizuálně je to na úrovni lepších textur mraků pro default počasí v XP. Nic víc. V tuhle chvíli je podle mě tahounem "jen" to počasí a (na .org fóru kdosi tvrdil, že ani FSGRW neumí to, co ASXP pokud jde o efekty pohybu vzduchu (turbulence, překážky, termály apod.).

Výhledově ASXP chci koupit a poslat xEnviro tam, kam patří (takže do prdele, ono asi opravdu z Ruska nikdy nic dobrýho nepřišlo ), pak se rád podělím o zkušenosti, i když já než to otestuju, tak tou dobou už bude Youtube plnej detailních recenzí na ASXP .
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   11. 12. 2018 / 22:54
mano
videl si vyvoj xEnviro ? ono to zas az tak odveci nieje.. len mi pride ze to chlapik robi sam ..
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   11. 12. 2018 / 23:54
OndraT
xOvercast mám od v1.06 a vzpomínám si i na nějaký screenshoty z 32-bit verze, který byly třeba 4-5 let starý; jinými slovy - jo, sleduju to . Dělá na tom jen jeden člověk, ale to jak jsem se dozvěděl je vcelku normání jev v simech.

Nicméně jen tak pro srandu a porovnání:

1) ASXP mělo bug, kdy padalo při načtení počasí v 11.30 betě 6. Přišlo se na to dneska. O několik hodin později vydanej hotfix. Ale mohli to v HiFi klidně nechat "sorry lidi, ale necpěte ASXP do XP11 bety" a nashle a nikdo by nemohl řítct ani popel.

2) xOvercast verze 1.09 je venku ... no hodně dlouho. O nějakém hotfixu na už dávno akceptovaný bugy si můžeš nechat zdát. Chybějící METARy, neschopnost injektovat počasí do XP, takže nevidíš WXR, nemáš ATIS, řečičky o volumetrických mracích už od 1.07 (kdo se opovážil zmínit, že to jsou ale prostě jen tradiční obstarožní billboardy s texturou - placatý polygony - ten obvykle skončil vyhozením z fóra), úplně špatný hodnoty větru jak směr tak síla nad 10000 ft (obhajovaný tím, že přeci "winds aloft jsou jen předpovědi, co byste chtěli", nepomáhaly argumenty typu "no my bychom chtěli, aby je to umělo stejně jako třeba NOAA, FSGRW, default počasí v XP", naopak se to obrátilo v klasický "já jsem vývojář, drž hubu, plať a žer" ... Je toho hodně a možná teď lituju, že jsem si ty jejich hovna v diskuzích neschovával. Poslední hitovka "to by tvoje PC nezvládlo, sorry" jako častá reakce na různý dotazy kolem vzhledu a detailu volumetrických mraků chystaných do 1.10.

Občas ještě rozkliknu Threshold, jestli tam neni něco novýho, ale jinak mě to už nějak přešlo; za 5-10 let to jistě bude famózní produkt, to už ale počítám budem všichni lítat s tříselnou přípojkou
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   12. 12. 2018 / 00:01
mano
viem co pises, neda sa suport porovnavat.. a to nehovorim o inych produktoch ... ale bude sranda ak sa zacnu predbiehat kto co.. teda dufam ze to nenechaju len na ASXP
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   12. 12. 2018 / 23:25
mirda   
Trochu OT ohledně ASXP, ale o počasí to je.
Od XAviation dnes vylezlo že SkyMAxxPro maká s FSGRW....možná ale jen možná by to mohlo vnést trochu čerstvého vzduchu ohledně počasí XPL...
Osobně jsem na SMP zanevřel hooodně moc. Jak SMP tak FSGRW někde hluboko na disku (ani nevím na kterým) mám, stačilo by zaktualizovat, ale nechce se mi do toho dokud nenaskáčou na YT nějaký videa dle kterých by mě to nalomilo.
Tak jestli se do toho někdo pustíte budu rád za info.
Díky
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   13. 12. 2018 / 07:16
mirda   
Tady je original co k tomu píšou:

New FSGRW Integration!
Free to existing SkyMaxx Pro v4 owners, version 4.7 was just released! With this version we are pleased to announce a cooperation with PILOT’S to facilitate creating an incredibly immersive and extremely realistic real-time weather environment for X-Plane 11. PILOT’S FS Global Real Weather, the highly acclaimed weather engine for X-Plane 11, has been adapted from build 403 onwards to fully interact with Real Weather Connector and SkyMaxx Pro v4.7 update! The FS Global Real Weather engine is able to process a wide variety of cloud identifiers, such as Cirrus, Cumulus, Stratus, Cumulonimbus and Towering Cumulus. Cirrocumulus, Nimbostratus and Stratocumulus depiction in X-Plane 11 is planned for the near future. This detailed, cloud specific information is passed onto Real Weather Connector, allowing SkyMaxx Pro cloud types and their corresponding cloud textures in X-Plane 11 to be correctly interpreted and drawn for different altitude levels, while at the same time FS Global Real Weather injects real-time wind data into X-Plane 11. This adds a highly sophisticated level of realism to the X-Plane 11 world, and greatly enhances the immersive environment for both low-level GA flyers and high-altitude airline pilots.
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   13. 12. 2018 / 17:48
OndraT
Tak jsem ASXP nakonec teda koupil, nemá cenu to odkládat

Bohužel nemám zkušenost s FSGRW a tak nevím, jestli umí podat počasí třeba podobně pěkně, ale stříká ze mě gejzír nadšení .

Dal jsem si jen poletování kolem Innsbrucku s C172 a jsem z toho naprosto paf. Byl cítit vliv hor a kopců (závětří, proudění vzduchu přes terén), downdrafty i foehn na finále, turbulence jsou takový příjemnější a ne ta šílená cukatura defaultu XP, hodně zábavná je mapa počasí v samotným ASXP. A obecně bylo příjemný, že se pořád se vzduchem něco dělo, byť byla viditelnost +10sm, prostě mi to celkově přišlo takový uvěřitelnější. Vizuální stránku opravdu teď neřeším, protože to jede na default enginu zobrazení počasí v XP. A baví mě ta interpolace počasí pto regiony, kde není ani METAR ani jiný data.

Nemám teď moc času, ale chtěl bych to o víkendu otestovat i na blbinky typu lítání pod mraky/v mracích, změny viditelnosti za letu apod., tak kdyžtak pak zas přihodím nějakou zkušenost. Zatim jsem spokojenej, asi hlavně proto, že jsem si dal na první místo "efekty" počasí a ne vizuální stránku jako takovou.
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   14. 12. 2018 / 13:25
xWing   
Mozes prosim pozriet, ako to vypada s vetrom vo vysokych hladinach ?
Ci je to stabilne apod.
Napr. NOAA Weather plugin je na toto fajn, len mi vadi, ze refreshuje pocasie castejsie ako je zdrave a je to dost rusive.
Diky.
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   14. 12. 2018 / 15:14
OndraT
Ok, zkusím si o víkendu dát nějakej let s trubkou a podám report. Nicméně na .org všichni píšou, že sice postřehneš, že se ti překreslily mraky, ale efekty vzduchu snad jedou přímo přes plugin ASXP a komplet obcházejí modelování efektů vzduchu z XP, tudíž prý to, co se děje v případě mraků se netýká větru apod.

Já jsem z ASXP po včerejším kroužení kolem Innsbrucku totálně hotovej. Fungujou závětrný a návětrný strany kopců nebo naopak vítr ženoucí se údolím, turbulence tam není takový nesmyslný peklo jako default XP (ale pořád to určitě umí zařídit ruce plný práce), parádní jsou třeba downdrafty a mě z toho jde jen hlava kolem, jak ti borci v HiFi doukážou všechny tyhle data vygenerovat a nacpat do simu.

Na .org to kdosi specifikoval takhle:

"Ve FSX i P3D se lítá "na kolejích". Ale když srovnám jakejkoliv addon pro XP s ASXP, tak ASXP je živý lítání a všechno ostatní je v XP taky "na kolejích"" - aniž by to nutně znamenalo "budem ti cloumat letadlem, že se z toho posereš" jak to umí právě třeba default turbulence v XP
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   14. 12. 2018 / 15:36
xWing   
Ide mi hlavne o to, ze ked letim v hladine, tak default XP Ti meni vietor aj o 180 stupnov a to kludne o rychlosti 90 uzlov. To je kopanec, ze Ti ulomi kridla.
NOAA toto nema, tam to sedi podla briefingu zo simbrief.com a preto ho pouzivam.
A ako potencionalny zakaznik ASXP, tak toto by som rad vedel, ako to maju osetrene.
Este raz diky.
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   14. 12. 2018 / 15:40
xWing   
Len teda na ukazku, o com som pisal.
60643 B / 676 x 550 / sb.JPG
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   16. 12. 2018 / 10:34
OndraT
Tak změny síly směru větru se dějou postupně. Nejrychlejší změna, kterou jsem teď zažil trvala cca 5 vteřin, změna v síle větru o 24kt, změna směru o 60°. Nic jako s defaultem jak píšeš.

Ostatní změny třeba o víc jak 90° byly záležitostí klidně i několika minut (např. průlet regionem s vys. tlakem alias "oko" z jednoho kraje na druhej).

Určitě to má na svědomí ASXP plugin, který kompletně obchází default XP efekty vzduchu, umí to plynule měnit, kdežto XP tak, tak jak náhle obnoví/změní mraky, tak náhle změní i vítr.
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   16. 12. 2018 / 14:04
mano
otazka znie, ako je to ked sa prelietava cez geograficke stvorce ? asxp predpokladam nacitava postupne dopredu.. ci sa mylim ?
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   15. 12. 2018 / 10:18
Vačice   
Já pořád váhám. Používám SkyMaxx (teď vyšel nějaký drobný update na 4.7.3) s RealWeatherConnectorem a nejsem s tím moc spokojený, co se týče přesnosti vykreslení počasí. Jak byla v Brně mlha, tak ActiveSky pro P3D krásně nasimuloval takřka nulovou viditelnost, kdežto v XPL jsem viděl až na Bohunickou nemocnici. To mě docela zklamalo. Na druhou stranu, co tak koukám na FAQ u ASXP, tak v podstatě (jestli to dobře chápu), tak bude pár updatů, které vylepší ASXP a stejně se pak všechno další bude muset platit. Když si vezmu (je to jen příklad, nikdo neříká, že to tak bude), že teď za to vypláznu 43 éček a za rok budou chtít zase 43 éček za v 2 a dalších dejme tomu 20 éček za něco podobného jako je AS Cloud Art... Nevím nevím, jestli do toho jít.
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   15. 12. 2018 / 10:35
OndraT
1) já to koupil na JustFlight za 35USD, na oblože typu daně u software fakt kašlu

2) jj, nejspíš půjde o výrazný update a platit se bude; já už za počasí vyházel tisíce (SMP+RWC, xE) a tohle už mi peněženku neroztrhne, navíc se mi to pocitově při lítání fakt líbí. Co jsem vyčetl na fórech, tak normálně dostaneš jakožto stávající uživatel slevu na novou majoritní verzi

3) pro zajímavost dej datum a čas, mrknu do Brna přes historický počasí s ASXP
 

ASXP - ActiveSky pro X-Plane   15. 12. 2018 / 10:52
Vačice   
1) Ahaa, já teda koukal jen na SimMarket (tam jsem kupoval i pro P3D, tak abych to měl pohromadě) 35 USD je už přijatelné. Díky za tip.

2) Pokud je to takhle (ono se to dá očekávat), tak to potom jde. Máš vlastně pravdu, když jsem přecházel z AS16 na AS pro P3DV4, tak jsem měl slevu. škoda, že není ani na ASXP, když už vlastním tolik jejich produktů

3) No, jelikož si pořádně nepamatuju jak bylo včera, tak na datum si nepamatuju, ale bylo to tak 2 dny ta mlha Tipoval bych týden zpátky, ale přesně fakt netuším
 

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ