FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Scenérie česka Jeden příspěvek | Celý strom
Scenérie česka   4. 1. 2019 / 21:30
Lysec
Ahoj všichni. jak si to tady tak pročítám, tak jsem zjistil, že je tady spousta borců, kteří zvládnou věci o, kterých já jen sním) Můj cíl je jasný, zaletět si z mým 737, nebo třeba cesnou z prahy třeba do ostravy. To je cíl a teď realita. Zjistil jsem zde, že je dobré míti Ortofoto mapu česka. Již sosám( př: https://uloz.to/!ILHFXd6WmjNq/vfr-cr-2019-a-06-hw-wp-zip). A tam zatím jsem. Musím ztáhnout komplet, nebo jde rozchodit jen část česka? Jak to dostat do systému FSX? zaregistroval jsem, že potřebuji nějaký Autogen atd. Taže kromě ortofoto mám již staženo CZ autogen 2017, a Czech General Aviation Airfields Revival 2017. Toť vše. Ale jak to dostat do systému, nic nezkurvit a ještě to rozchodit, to je mi naprostou záhadou. Najde se dobrák, který poradí? děkuji uctivě Martin
 

Scenérie česka   5. 1. 2019 / 11:32
Algy   
Zdar,

1) pokud chceš letět LKPR-LKMT se 737, tak na to nepotřebuješ ani Czech General Aviation Airfields (protože je během letu ani neuvidíš) ani ortofoto, protože poletíš podle přístrojů (IFR). Ale to je tvoje věc. Spíše bych doporučil stáhnout si scenérie letišť LKPR a LKMT.

2) pokud si cokoliv stáhneš, bývá u toho vždycky soubor readme.txt (nebo jiný návod), ve kterém je popsáno, jak se daná věc instaluje. Doporučuji to pročíst a pokud bys něčemu nerozuměl, tak se tady zeptat na konkrétní věc, u které ses zasekl.
 

Scenérie česka   5. 1. 2019 / 13:01
Lysec
Jasně, chápu že malý letišťátka jsou pro 737 irelevantní. Taky instalace malých letišť teď není na pořadu dne. Ale i tak vidět krkonoše, sněžku, atd atd musí být hezké. Můžu si to dát klidně i v 747)) Né vážně. Ty readme texty jsem četl a fakt z nich nejsem moudrej. proto potřebuji nějakou radu jak postupovat uplně pro ultrablbý) Tzn mám soubory typu: Area_Lp1_SnapOff_N050320000_N050240000_E012240000_E012360000.bgl a teď co s nima? a co pak a pak a pak?? Díkýýýý
 

Scenérie česka   5. 1. 2019 / 13:37
Willhelm   
Nejlepší by bylo, kdyby Algy ani další už zbytečně nekrmili Trolla, protože není vůbec vtipný a rozhodně ne dost chytrý na to, aby dokázal věrohodně imitovat ablb.
 

Scenérie česka   5. 1. 2019 / 13:48
Lysec
tak to díky(
 

Scenérie česka   5. 1. 2019 / 14:17
Lysec
Všiml sem si, že na všech fórech je to stejné. Je tam určitý procento jedinců, kteří mají ke všem a všemu co říci. Většinou se ukáže, že mají hodně komentářů. Proto zdůrazňuji, že nejsem žádnej troll a prosím konstruktivní pomoc když už, nebo raději nic. To že ruzyně je lkpr a že v 737 nepotřebuji reálné textury a že mám číst readme mezi ně nepatří. Děkuji vřele
 

Scenérie česka   5. 1. 2019 / 15:36
JiriS
Zdravím. Je mi letos 69 let, a když jsem se před rokem začal zajímat o létání na simulátoru, začal jsem úplně od začátku. Jak nainstalovat, co a kam nainstalovat a toto bych doporučil i Tobě. Je na internetu spousta návodů i videí, a v angličtině ještě víc. Je to sice spousta času, ale určitě to dá každému nejvíc, když si na to přijde sám. Pak už by ti po přečtení toho readme textu bylo vše jasné.
Když pak přijdeš s konkrétním dotazem, určitě ti zde každý rád poradí, jako mě. Nebudeš se pak muset divit, že ti někdo takto okomentuje tvůj dotaz.
 

Scenérie česka   5. 1. 2019 / 19:53
Lysec
Fajn. Takže zkusím ještě jednou a jinak. Je i 40, lítam si pro radost cca osm let. Mám za sebou i poměrně slušný polítání na profi simulátoru 737 s pilotem. Kai-tak, funchal, tonkontin atd. FSX mám slušně vyladěný k poměru výkonnosti pc a plynulosti a množství addonů. Občas to spadne, ale to se stává, když už po něm chci víc než zvládne. Ale fakt je to pěkný polítání. Zajímá mě především technická stránka věci, tzn primárně let. v FSX mám skoro komplet ORBX, kromě jižní ameriky. Z detailů tam mám jižní kalifornii, komplet německo, norsko, anglii. innsbruck. Od jiných značek mám frankfurt, VFR London atd. Ten londýn už je hraniční a občas padá, ale přistát si na london city je prima. 737 a 747 od pmdg je taky prima. řídím si to na CH eclipse yoke a fakt na vlastní poměry super. A teď k věci. Po pročítání zdejších vláken jsem zjistil, že tady mezi námi jsou i frajeři co dělají krajinu česka. Musí to být neskutečná práce a respekt o to větší, že je to zdrama. Podle přiloženého videa je to fakt krásný. a tak v tuto chvíli postupně stahuju z ulož to ortofotomapu česka VFR CR 2019. A Až jí budu mít komplet staženou dám vědět a budu řešit co dál. Vždy když jsem instaloval nějaké addony tak někde byl istalační soubor, kterej jsem rozklikl a postupně jsem to nainstaloval. Ale tady jsem nějak vysledoval, že nějaký soubory rovnou překopírovat do FSX scenery. A toho se bojím aby to bylo správně a abych to eště víc neposral nevratně. Takže otázka zní co dál až budu mít komplet VFR CR 2019 v pc a rozbalené?? (momentálně se vyskytl ještě jeden problém: políčko b 1 není na ulož to k dispozici, vadí to když mapa nebude uplně komplet? je to tento odkaz :
https://uloz.to/!iKfgXEHMEshZ/vfr-cr-2019-b-01-hw-wp-zip) Děkujii)
 

Scenérie česka   5. 1. 2019 / 21:02
okjar
Na to teda momentálně fakt nemám, ale když sem dáš link, v tomto případě blok B 01 orta a on se ukáže, proč by neměl být teda jako k dispozici ? A věř tomu, že na tom TXT s odkazama je to komplet. Tedy 37 zip balíků orta + zip balik vody.
Linky na utility autogenu a přehrady jsou už jaksi navíc a nemuselo to tam být. Jinak problém vidím mezi klávesnicí a židlí a leností vygůglit jak se instalujou a přidávají scenerky do FSX/P3D kmenovýho adresáře co se jmenuje Addon Scenery.
Takže to shrnu asi takto. Natahej 37+1 věc, internet máš , tak pohledej co a jak, dej si pauzu a třeba se za týden ozvi.
 

Scenérie česka   5. 1. 2019 / 21:44
Lysec
díky)
 

Scenérie česka   5. 1. 2019 / 21:48
Lysec
Jo a ten link už jde, to mě po...)
 

Scenérie česka   6. 1. 2019 / 20:22
Jirasek
Jardo máš pravdu. Je to jako u mě, zprvu to bylo z povrchnosti. Měl jsem podobné dotazy. Neměl jsem čas se na to podívat, nerozuměl jsem co FSX požaduje. Nyní po dlouhých testech a zkouškách tomu trochu rozumím. A ke komunikaci s dotazy? Někteří se se mnou i přestali bavit protože jsem se ptal do důsledku jako ON.
A pro dotazujícího se nebo i jiné zájemce ,,Jak instalovat“: FSX musí být na SSD, máš-li více disků, musíš je otestovat a zjistit, který disk je nejrychlejší a na ten dát krajiny, kde poletíš nízko. Já mám 4. Dopátrat se pokud máš koupené addony jak se to s nimi popere a jak to dát nad sebe v Scenery Library. Podívej se, že to není opravdu jednoduché: https://forum.vacc-cz.org/viewtopic.php?t=6059 . Požádal jsem ochotné aby mi poslali snímek knihovny (Milan, Anton, OK-GIB, Zdenda, Airacobra a pod) . Dá se z toho mnohé poznat. Disky doporučuji nedělit, druhá část je pomalejší. Stejně se to zbourá celé. Stačí si udělat 2 hlavní adresáře. SSD prázdný je strašně rychlý. Pokud se zaplní, klesá rychlost. U plotnového disku mi terén u nedobře vyrobeného terénu terén poskakoval, pokud jsem to dal na SSD, bylo to plynulé. Další je organizace dodatků. Ono je to pořadí ve Scenery knihovně jaksi obráceně. Máš-li to nahoře, přemázne to spodní dodatek. Já mám, program pro Image disku, je asi jedinečný a nebudu ho uveřejňovat. Dám CD a za pár minut je PC nový. Je třeba udělat instalaci WIN, vyladit, odstranit pitomé a zbytečné programy- stačí k tomu CCkleaner (samozřejmě s ním nelaborovat. Je nastavený dobře. Potom Instalovat FSX, nystavit a udělat ImageA. Potom laborovat a následně po neúspěchu nebo pokažení se kdykoliv vrátit načtením ImageA asi za 8-10minut a to i s aktualizacemi, které by trvaly třeba 40 min. je to znova zpět. Pokud se něco povede, uděláš další - ImageB. Tímto způsobem nemarníš čas a Tvoje obavy ze špatné instalace se ,,zmírní“.
Úprava terénu? Dát si do FSX domek svého bydliště, je potřeba úžasné píle a studia. Mnozí by to raději koupili, ale pozn. K tomu dokoupení - ČR je např. Vfrczech 2,5m pix za 850Kc, ale je to pro létavce, kteří poletí a je to pro povrchního uživatele. Pokud bude dumat, zjistí, že to je odlišné od skutečnosti. Namlátili tam neskutečné objekty a paneláky.
Lysec zatím neví kde je. Já se mu nedivím, protože jsem se zajímal jako on a proč něco tak je a jak to je a je to opravdu složité. Jedno uděláš a druhé se pomorduje.
Nejlepší rady ,,zde“jsou vždy ,,vygogluj si to“. Tak ať onen chytrolín napíše, kde to je. Ještě poznatek. Všichni co zde jsou, umí a rozumí tomu jak a co. Oni totiž ale neví, že my nevíme, proč se to má dát do FSX/ texture, nikoliv do Addon/ Texture- vždyť je to stejný název. Také třeba neví, že v tom nechceme ležet 14 hodin denně.

Lysec. Musíš do toho proniknout nebo je zapotřebí pohovor, protože se v tom plácáš jako já před časem
Také trochu vidím zde v FSX systemovou chybu a to takovou, že se stahují spousty dat a spousta souborů !! Nebylo by už na čase udělat něco jako má Android? Uživatel nedělá nic, stáhne mapu, je připojen k internetu jako my a aplikace má pouze 5MG, celkem třeba 1.03GB a jsou tam i čísla domů !! Co děláme my zde? Musíme tomu rozumět, poskládat to a na užívání nám nezbyde skoro čas. Proto jsem zanevřel na ORBX (obíračka na peníze) a na XPL ( více práce než vlastního poletování a papírový model). Nemohu si odpustit poznámku, že se dalo pár kluků dohromady , okopírovali co se dalo a řekli si- uděláme peníze.
To byl zase blábol ode mě !!! A že mám pravdu !! A jak jsem si ulevil ! (po neděli).
 

Scenérie česka   6. 1. 2019 / 23:29
happypetr   
Hmmm... Zřejmě dobrej matroš z loňské úrody...
 

Scenérie česka   7. 1. 2019 / 08:37
Lysec
Díky Jirásku za odpověď. Zatim sosam CR VFR 2019. Až bude nasosáno tak se ozvu. Holt nejsem ajťák a nestydim se za to)
 

Scenérie česka   7. 1. 2019 / 09:12
xWing   
Zaujali ma dve veci.
FSX lietas 8 rokov a nie si "ajťák".
Za 8 rokov si nainstaloval FSX, nejake scenerky ORBX a nejake lietadla.
TO mi do prdele chces povedat, ze ceske scenerky zrazu nie si schopny nainstalovat ?
Kde si ziskal informacie ako nainstalovat FSX, scenerky ORBX a lietadla ?
A pozri si co znamena slovo "ajťák"
Urcite to neni clovek, kto si nainstaluje nejaku hru a k nej nejake doplnky.
 

Scenérie česka   7. 1. 2019 / 09:35
Zdenda
Hele neblbni a nesuď hned tak přísně a nedůstojně. Mám FSX už také pár let a v mnoha věcech stále plavu. Pokud to člověk zapne občas, tak se také zapomíná. I když se readme snažím číst, občas něco přehlédnu nebo hned nepochopím (OKJAR může dosvědčit ) Co můj mladší syn na PC zvládá levou zadní, tak já se s tím někdy peru. Prostě ne každému to jde na první dobrou. Mě se třeba nepodařil rozchodit AI aeroklubový balíček a vůbec netuším proč - podle mého soudu jsem vše dal kam patří a stejně to nejde. LKPR mám také bez AI provozu - co já vím proč? Prostě jsou věci, které jsou pro někoho elementární a jiný nad těmi zdánlivě jednoduchými detaily propotí košili. Pokud se někdo desetkrát neptá na stejnou věc, nedělejme rychlé soudy.
 

Scenérie česka   7. 1. 2019 / 10:01
Lysec
Ale klidně si suďte)) je mi to fuk, taky soudim))
 

Scenérie česka   7. 1. 2019 / 10:03
mano
tak je pekne ze sudis ale ostatny su vo vyhode, nechcu radu
 

Scenérie česka   7. 1. 2019 / 10:07
Lysec
Jak v čem kamaráde) Ale jsem tady abych se něco dozvěděl a ty jsi opravdu nepřišel pomoci, tak neztrácej čas a obohacuj svými moudry někoho jinýho rozumbrado
 

Scenérie česka   7. 1. 2019 / 10:09
mano
ak sa chces nieco dozvediet, tak tu nepis a zacni citat co tu ludia pisu, za tie roky je toho tu az az
 

Scenérie česka   17. 1. 2019 / 17:03
Lysec
Tímto bych chtěl poděkovat za cenný rady OKJAROVI. Je pravda, že to až tak uplná trága neni, ale všechno je jednou poprvé a teď už tam mam i přehrady, hrady atd. Počítač si s tim celkem rozumí a tedy díky všem co pomohli a hlavně děkuju moc nadšencům co to vyrábí.
Ostatně když jsem ještě neuměl chodit, tak to bylo taky nemožný a dnes se nad tím ani nezastavim, to samý šukání, nakupování, plavání, bruslení a třeba takový couvání s kamionem a dnes? sranda. Zkrátka vše je jednou porvé. Tak ještě jednou děkuju)
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ