FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 19. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Pár novinek pro XP11 Jeden příspěvek | Celý strom
Pár novinek pro XP11   18. 1. 2019 / 15:17
Willhelm   
Shodou okolností jsem tento týden zkoušel čistou instalaci 11.30 doplňovat znovu postupně letadly, scenerkama a pluginy. Snažil jsem se "vnést trochu života" do XP11 ve smyslu "World of AI" pro FS2004:
Testoval jsem vždy stejně - Praha-Birningham s menší odbočkou u X-life, kde jsem chtěl vidět jak to vygeneruje provoz na jiných letištích.

1. Výchozí AI traffic - šílený, ukousává dost CPU výkonu, naprosto nerealistický. Buď si nastavíte jako AI GA éra a lítáte VFR po malých klubových letištích, nebo si nastavíte AI Plejstejšny a Bulíky a lítáte dopraváky mezi velkýma letištěma. Podle mě se XP ve skutečnosti snaží AI let "simulovat" místo, aby jen vodil a animoval zjednodušený model.

2. IVAO - CSL knihovna 3,5GB a X-IvAp šíleně zpomaluje načítání XP11 do základního menu (+1:25) a pak i samotný let (+3:12). (Na mém PC) IVAO provoz nepovažuji za realistický - většinou stejně dostanete prázdné letiště, nebo naopak nerealistické přeplnění a "vláčky" z jednoho letiště na druhé.

3. X-life - Obrovský pokles FPS, ale letiště to obsazuje subjektivně fajn. (V Praze letadla ČSA, TS - v Brně Ryanair, prostě docela uvěřitelné) Velké dopraváky, turbopropy, GA jezdí a parkují kde mají. Pohyb začíná a končí v okolí vašeho letu - nesimuluje to celý let AI z A do B.
Funfuje jen na x-life kompatibilních letištích.

4. World Traffic 3 - placený plugin - Na výkon XP jsem subjektivně nezaznamenal velký vliv, bylo potřeba si s tím trochu hrát než jsem to pořádně rozchodil. Princip je, že po spuštění simulace se zadá trasa na které letíte přibližná doba letu a WT3 vygeneruje "AI traffic" z BlueBellovy WT3 knihovny. Kterou si pravděpodobně XP při spouštění nenačítá jako X-IvAp nebo LiveTraffic, ale plugin si sáhne na potřebné letadlo. Při použití tabulky "reálných letů" zůstávájí letiště docela prázdné ať se snažím jak se snažím hrát si s nastavením. Mód radaru dává možnost nazoomovat si na externí model AI letu. Funguje jen na WT3 kompatibilních letištích. Líbí se mi, že to nebrzdí XP, ale pohyb na letištích bych uvítal "bohatší".

5. LiveTraffic - na první pohled to vypadalo dobře, ale je to v podstatě ripnutý modul z X-IvAp pro zobrazení online trafficu. Ten je injektovaný z OpenSky sítě. Je to v podstatě jako pozorovat FlightRadar24 v prostředí XP11. Nelze provozovat zároveň s X-IvAp. Negativa pomalého načítání X-IvAp platí i pro LiveTraffic. Když se podíváte na liveboarding tak u gejtů stojí 20 letadel s "boarding", ale letiště v XP zeje prázdnotou. Což je logické, protože to bere data z transponderů. Aktuálně je to "beta" funkčně omezena do půlky února. Mám pocit, že pak to bude autor chtít prodávat -tedy podobně jako tomu bylo u "mission generatoru".

V podstatě kromě výchozího AI provozu, nabízí každé z těch dalších čtyř řešení něco dobře, ale vždy to je vyváženo nějakým negativem.

Bylo by hrozně fajn mít něco co by zvládalo AI provoz ve smyslu:
1. Po nahrání letu osadí letiště realisticky zjednodušenými modely a zahájí provoz na letišti. (S letadly co tam patří, ne že LKPR bude zaplněna Virgin, AA, SouthWest apod. )
2. Po startu a vzdálení se z dosahu odletového letiště přebere provoz v okolí vašeho letu z OpenSky
3. Z FMC/GNS by si mohl systém vzít automaticky na jakém letišti budete pravděpodobně sedat a osadit jej AI provozem jakmile se simpták dostane do blízkosti cíle.
Kdyby to celé bylo synchronizované s něčím jako 124thATC (což považuji za aktuálně asi nej ATC řešení co jsem poznal - vč.IVAO), bylo by to dokonalé. Ale to už bych toho chtěl fakt hodně.
 
Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ