FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Pár novinek pro XP11 Jeden příspěvek | Celý strom
Pár novinek pro XP11   18. 1. 2019 / 09:59
OndraT
Myslím to stojí za zmínku (ozkoušeno nemám ještě ani jedno):

Extended lighting pro ČR a SR (scenérka s vykreslováním nočních světel do větší vzdálenosti, než je default)
https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/49741-extended-night-lighting-czech-republic-slovakia/

LiveTraffic - plugin, který bere data z OpenSky Network a ADS-B Exchange serverů a zobrazuje realtime skutečný provoz v XP
https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/49749-livetraffic/
 

Pár novinek pro XP11   18. 1. 2019 / 12:06
biblbrox   
Díky Ondro, ten LiveTraffic vypadá zajímavě.
 

Pár novinek pro XP11   18. 1. 2019 / 15:17
Willhelm   
Shodou okolností jsem tento týden zkoušel čistou instalaci 11.30 doplňovat znovu postupně letadly, scenerkama a pluginy. Snažil jsem se "vnést trochu života" do XP11 ve smyslu "World of AI" pro FS2004:
Testoval jsem vždy stejně - Praha-Birningham s menší odbočkou u X-life, kde jsem chtěl vidět jak to vygeneruje provoz na jiných letištích.

1. Výchozí AI traffic - šílený, ukousává dost CPU výkonu, naprosto nerealistický. Buď si nastavíte jako AI GA éra a lítáte VFR po malých klubových letištích, nebo si nastavíte AI Plejstejšny a Bulíky a lítáte dopraváky mezi velkýma letištěma. Podle mě se XP ve skutečnosti snaží AI let "simulovat" místo, aby jen vodil a animoval zjednodušený model.

2. IVAO - CSL knihovna 3,5GB a X-IvAp šíleně zpomaluje načítání XP11 do základního menu (+1:25) a pak i samotný let (+3:12). (Na mém PC) IVAO provoz nepovažuji za realistický - většinou stejně dostanete prázdné letiště, nebo naopak nerealistické přeplnění a "vláčky" z jednoho letiště na druhé.

3. X-life - Obrovský pokles FPS, ale letiště to obsazuje subjektivně fajn. (V Praze letadla ČSA, TS - v Brně Ryanair, prostě docela uvěřitelné) Velké dopraváky, turbopropy, GA jezdí a parkují kde mají. Pohyb začíná a končí v okolí vašeho letu - nesimuluje to celý let AI z A do B.
Funfuje jen na x-life kompatibilních letištích.

4. World Traffic 3 - placený plugin - Na výkon XP jsem subjektivně nezaznamenal velký vliv, bylo potřeba si s tím trochu hrát než jsem to pořádně rozchodil. Princip je, že po spuštění simulace se zadá trasa na které letíte přibližná doba letu a WT3 vygeneruje "AI traffic" z BlueBellovy WT3 knihovny. Kterou si pravděpodobně XP při spouštění nenačítá jako X-IvAp nebo LiveTraffic, ale plugin si sáhne na potřebné letadlo. Při použití tabulky "reálných letů" zůstávájí letiště docela prázdné ať se snažím jak se snažím hrát si s nastavením. Mód radaru dává možnost nazoomovat si na externí model AI letu. Funguje jen na WT3 kompatibilních letištích. Líbí se mi, že to nebrzdí XP, ale pohyb na letištích bych uvítal "bohatší".

5. LiveTraffic - na první pohled to vypadalo dobře, ale je to v podstatě ripnutý modul z X-IvAp pro zobrazení online trafficu. Ten je injektovaný z OpenSky sítě. Je to v podstatě jako pozorovat FlightRadar24 v prostředí XP11. Nelze provozovat zároveň s X-IvAp. Negativa pomalého načítání X-IvAp platí i pro LiveTraffic. Když se podíváte na liveboarding tak u gejtů stojí 20 letadel s "boarding", ale letiště v XP zeje prázdnotou. Což je logické, protože to bere data z transponderů. Aktuálně je to "beta" funkčně omezena do půlky února. Mám pocit, že pak to bude autor chtít prodávat -tedy podobně jako tomu bylo u "mission generatoru".

V podstatě kromě výchozího AI provozu, nabízí každé z těch dalších čtyř řešení něco dobře, ale vždy to je vyváženo nějakým negativem.

Bylo by hrozně fajn mít něco co by zvládalo AI provoz ve smyslu:
1. Po nahrání letu osadí letiště realisticky zjednodušenými modely a zahájí provoz na letišti. (S letadly co tam patří, ne že LKPR bude zaplněna Virgin, AA, SouthWest apod. )
2. Po startu a vzdálení se z dosahu odletového letiště přebere provoz v okolí vašeho letu z OpenSky
3. Z FMC/GNS by si mohl systém vzít automaticky na jakém letišti budete pravděpodobně sedat a osadit jej AI provozem jakmile se simpták dostane do blízkosti cíle.
Kdyby to celé bylo synchronizované s něčím jako 124thATC (což považuji za aktuálně asi nej ATC řešení co jsem poznal - vč.IVAO), bylo by to dokonalé. Ale to už bych toho chtěl fakt hodně.
 

Pár novinek pro XP11   18. 1. 2019 / 15:37
OndraT
Dobrá rozborka! Díky

Ad 1) jj, to je bohužel jedinej, ale zásadní problém nativního AI, že jdou použít pouze ACF. XP pak počítá normálně letový model a veškerou avioniku, možná trošku zjednodušeně, ale pořád počítá, proto tak šílený nároky na CPU. Přijde mi to, že s každým letadlem pak letí AI úplně stejně, jako když bys letěl ty, ale v menu by sis dal "A.I. flies my aircraft".

Jinak já čas od času pustím XL Deluxe, abych ho pak zas vypnul - s Bluebell letadly mi dopad na FPS nepřijde nic moc, ale paměť to trošku žere to jo, nicméně mi pokaždý lezou na nervy dvě věci - ATC, který nechci používat a pak nemožnost zadat do let. plánu (ne kvůli ATC, ale kvůli obsazení cílového letiště) dokonce i letiště, pro který jsem si XL trasy naklikal a který v XL funguje. Teď mě napadlo ohledně ATC aspoň zkusit free verzi, kde ATC tuším není.
 

Pár novinek pro XP11   18. 1. 2019 / 15:52
Willhelm   
Já za X-life neplatil, používám jen free verzi a tam fakt ATC není ale bohužel třeba XP ATC nebo 124thATC s X-Life provozem nekomunikují. Možnosti konfigurace skoro žádné, a ono třeba mě v LKTB trochu zarazily tři Ryanovy 737. Když se teď dívám na přílety a odlety tak je tam 1-5 letů za den v podání tří aerolinek. (Nevím jak to tam funguje v "koupací" sezoně. )

Neříkám, že AI a ATC v FS2004 bylo vyřešeno dokonale, ale funkce a hlášky jako "follow 737", "Hold short" byly docela fajn. Neřekl bych, že mi po patnácti letech budou chybět.
 

Pár novinek pro XP11   18. 1. 2019 / 19:01
milo   
Ked si naklikas trasy, tak sa neda to letisko zadat do letoveho planu?
Ked mas subory xlf a dat na mieste, malo by to ist.
Uz som dlho nic nenaklikaval, to je pravda, lebo letiska, co lietam uz su naklikane, ale pamatam, ze ked som si v minulosti robil napr.LZKZ tak mi islo zadat do letoveho planu.
m.
 

Pár novinek pro XP11   18. 1. 2019 / 19:11
OndraT
Nedá . Resp. zkoušel jsem to tak +- před půl rokem, kdy vyšla nová verze s podporou AFRE, provoz mi normálně krásně fungoval, ale letiště jsem nemohl použít pro let. Možná to bylo jenom pro odlet nebo přílet, už si to nepamatuju, ale omezení tam bylo. Taky jsem čekal, že XL spolkne všechno, co má lokálně na disku.

Ještě to vyzkouším znova.
 

Pár novinek pro XP11   18. 1. 2019 / 22:36
milo   
Skusim aj ja nieco, ma to zaujima....
 

Pár novinek pro XP11   19. 1. 2019 / 15:19
milo   
Tak som vyskusal narychlo naklikat LZTT. Nieco budes mat blbo, mne to naklikane LZTT ide v pohode dat do planu aj ako odlet, aj ako prilet.
Akurat na LZTT mi vyhodi hlasku, ze LZTT is not x-life virified, hlaska zmizne a vsetko bezi.

 

Pár novinek pro XP11   19. 1. 2019 / 20:36
mirda   
Používám WTX3 a LT dohromady s tím že přehlížím jak se pak chovají letadla z LT do vypnutí ADS-B. Takže brány mám zaplněný od WTX a drtivá většina letadel jezdí kudy má. Provozu jak bejk a to já mám rád!!!

Proč WTX a LT zároveň..?? No protože s LT se konečně a to dost často potkávám a křížím s jinýma érama neb to lítá plus minus po stejných trasách (jasně že jo když jsou to data z real letadel) co si vygeneruju na SimBriefu.
WTX ti dá narvanej provoz kolem DEP a ARR letiště ale abys něco potkal ve vzduchu je vzácnost neb to lítá z A do B přímo kromě teda SIDů a STARů.
Tož asi tak kolegové létavci.

Jjj a XPL se načítá teď citelně déle. No neva jen se zas objevil někdo kdo se o to realně pokusil narvat real online provoz do simu.
Vývojář WTX se teď víceméně asi soustředí sladit to s addonem na ATC a tohle by mu mohlo ukázat cestu i k tomu online řešení. Tak uvidíme.
 

Pár novinek pro XP11   20. 1. 2019 / 06:41
biblbrox   
Nejsem žádnej znalec WT3 ale ředpokládám, že potom máš ve WT3 deaktivovaný AFRE_Real_Flight i Cargo_Tabular a generování tras nastaveno na auto? Aby se ti ve vzduchu neduplikovaly lety...?



 

Pár novinek pro XP11   20. 1. 2019 / 10:45
mirda   
Ne mám zapnuto AFRE. Pouze AFRE. Cargo je zbytečný neb AFRE obsahuje i cargo lety.
Nemůžu ti říct kdekoliv na světě ale na LKPR se mi nestalo že by se duplikovali lety neb AFRE jede dle pevně daných letových plánů a LT jede dle online dat a nic se nekreje neb realita je jiná než někde, někým napsanej čas odletu - příletu.
 

Pár novinek pro XP11   20. 1. 2019 / 11:08
mirda   
Doplním. Jasně že A388 od Emirátů mlátí do vočí tím, že jedna je zaparkovná na stojánce (od WTX) už nějakou dobu a koukáš že sedá další od LT jenže ta pak stejně na apronu zmizí. Tak velké mašina není přehlídnutelná ale to ostatní nevnímám. Např. když jsem se nakopl na LKPR byla WTX China Cargo 747 pěkně zaparkovaná a do doby co jsem se cca hodinu motal s baronem kolem jsem od LT žádnou neviděl přistávat.

V émerice a v tom provozu se asi LT a WTX se bude asi možná mlátit až nepříjemně. Nevím. Tam jsem se zatím na test nedostal. Je mi to zatím celkem fuk neb mě jde o to "vzrůšo" ve vzduchu. Opakuju se, ale teď je sakra větší šanci být s někým v kolizním kurzu.

Co se týká Prahy tak se nestalo že by to startovalo a přistávalo tak že bych čekal víc jak 10 min na to abych se dostal na ranvej.
 

Pár novinek pro XP11   20. 1. 2019 / 14:10
biblbrox   
Díky za odpověď.

Jo, nezní to špatně.

Teď jsem si WT3 pořídil (za deset babek- jakožto majitel předchozí verze), tak tvojí kombinaci taky vyzkouším.



 

Pár novinek pro XP11   20. 1. 2019 / 23:50
mirda   
Zkus. A tím pádem můžeš s klidným srdcem shodit ve WTX nastavení "Flight Plan Load Radius for Arrival and Departure Airports" Měl jsem 100nm dal jsem to na 60nm a jdu zkusit znova KJFk a okolí. Počítám a to tuplem kolem KJFK, že se WTX rychleji načte a možná nějaký číslíčka FPS se porovnaj v nějakou lepší hodnotu.
Inu je to jinej zážitek. Jasně že ty od LT nejezdí na KJFK,KLGA a KEWR přesně podle lajn na taxi ale co už. To ostatní tam jezdí jak má.
Zejtra asi dám něco přes emeriku západ - východ abych si zkusit jak se to teď bude křížit ve vzduchu v let. hladině, ale můžu si klidně už teď říct dle testů po Evropě že to bude kua "vono" co mi chybělo!!!!
Tipuju, že nuda nebude.
 

Pár novinek pro XP11   20. 1. 2019 / 23:57
mirda   
Ještě doplním ke KJFK. Náhoda tomu chtěla ale WTX si pro dep i arr vybral 31R, semtam něco od LT ale že by se to hrozně krylo nebylo vidět a LT měl 31L jak pro arr i dep tak to bylo v tý tmě co tam teď NY už je moooc pěkný koukání všechny ty světýlka letadel KJFK,KEWR,KLGA ... mazec
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ