FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
ZIBO vitaj na fore Jeden příspěvek | Celý strom
ZIBO vitaj na fore   27. 1. 2019 / 18:24
xWing   
Ahoj ZIBO, alebo Lubos

Chcem Ta privitat na tomto fore aj takto oficialne, lebo v XPL11 si velmi vyznamna osoba a chcem Ti verejne podakovat za vsetko, co robis pre nasu komunitu.
Hlboko smekam klobuk dolu.
Dufam, ze este dlho nebude XPL12, aby som nemusel opustat tak skvely a podla mna najlepsi B738 aky bol kedy urobeny pre XPL.

DAKUJEMe
 

ZIBO vitaj na fore   27. 1. 2019 / 18:56
zibo
Ahoj,
ďakujem za privítanie.
Bol som na tomto fóre tak pred 4 rokmi. Potom som mal nejako veľa práce, tak som sa k lietaniu nedostal. Lietal som na FSX. Pred 2 rokmi vyšiel Xplane 11 (prvá public beta). Veľmi ma nadchol a začal som postupne pracovať na B738X (zibo mod). Prvá myšlienka bola nepoužiť žiadny "plugin" pre spojenie Xplane s domácim kokpitom (uvažoval som o domácom kokpite). Potreboval som plnú kontrolu pre spínače, prepínače,.... Xplane 11 obsahuje plugin Xlua - vyvinutý pre Xplane 11 od vývojarov Xplane. Je to silný nástroj a je vždy plne kompatibilný s Xplane, pretože niektoré "default" lietadlá používajú Xlua. A to bol hlavný dôvod poučiť tento plugin. Má aj svoje slabé stránky ako je neexistujúca dokumentácia, obmedzený prístup do Xplane (nemá prístup do Xplane navigačnej databázy,....). V súčasnosti lietam iba VR a je to ozajstný zážitok (a zaberá menej miesta).
B738X prešla dlhým vývojom (už je to viac ako 2 roky). Kód bol neustále menený a prispôsobovaný novým verziam Xplane (zmena Datarefs, spôsob ako pracujú systémy, letový model...). Takže kód je stále trochu chaotický a obsahuje aj staré nepoužité časti kódu. Jedného dňa to vyčistím. Sľubujem.
Dnes som niečo hľadal cez Google a vyskočila mi stránka "flightsim.cz". Otvoril som ju zo zvedavosti a nostalgie. Vzhľad stránky sa nezmenil (to nie je kritika - stránky sú prehľadné a mne vyhovujú), len užívatelia dospeli. Pamätám sa na večné "boje" FSX vs Xplane. Ale bola to zábava, aspoň pre mňa.

Náš tím:
----------
AudiobirdXP - robí zvukovú stránku (fmod), ako aj textúry a 3D modely
Twkster - robí letový model (reálny pilot 737, 747, business jet)
a ja (Zibo) - programovanie systémov, dolaďovanie letového modelu (niektoré veci nepracujú akoby mali, resp. ťažko presnejšie simulovať na desktope), animácie, 3D modely (keď nestíha AudioBirdXP),...
Reálny piloti a inštruktori 737-800: flightdech2sim, Fay, Jorge, Jannubiola, DannyV,... (10 reálnych pilotov), ktorí robia spätnú väzbu, nahrávky a fotky ako z reálnych lietadiel tak aj z tréningového simulátora LEVEL D,....
Možno sme jedná z mála vývojových tímov s najvačším pomerom členov "vývojar" : reálny pilot.

Letu zdar.
 

ZIBO vitaj na fore   27. 1. 2019 / 19:03
maverick60   
Ahoj Zibo.

Som nevedel, že je to takýto fundovaný team. Veľká vďaka Vám všetkým.
Sú medzi pilotmi v tvojom teame aj nejaký bývalý piloti zo Seagle Air, ktorý neskôr prešli na 800-ku?

Martin/maverick60

 

ZIBO vitaj na fore   27. 1. 2019 / 19:06
zibo
zo Seagle air nie. Ale piloti sú z takmer zo všetkých kontinentov sveta: Európa, Severná a Južná Amerika, Ázia a Austrália.
 

ZIBO vitaj na fore   28. 1. 2019 / 14:01
OndraT
Též díky Luboši!

Jsem převážně GA flájbój a když sahám po airlineru, tak je to IXEG nebo pak tvůj fantastický mod. Respektive vlastně váš fantastický mod, když čtu kdo vše se na tom podílí. A je bez diskuze, že "ZIBO" přitáhlo k XP11 obrovskou masu uživatelů od ostatních simů.

Díky!
 

ZIBO vitaj na fore   27. 1. 2019 / 18:58
maverick60   
Veľmi rád sa pridávam k poďakovaniu za tvoju skvelú a nezištnú prácu. xWing to vyjadril veľmi trefne. Klobúk dole pred tebou. Ďakujem
 

ZIBO vitaj na fore   27. 1. 2019 / 20:02
milo   
Pripajam sa aj ja, vdaka Zibo.

m.
 

ZIBO vitaj na fore   27. 1. 2019 / 21:43
cenda737
Ahoj Zibo, je fakt neuvěřitelné, co jste dokázali!! Je radost testovat každý nový update... Udělali jste nejlepší letadlo pro XPL11 (a současně i nelepší letadlo pro VR). Moc díky Tobě a celému teamu!!

PS: Laminar by Ti měl poslat velké poděkování
 

ZIBO vitaj na fore   27. 1. 2019 / 22:19
zibo
vďaka
Nejaké obrazky z vývoja (pridaný effect zamŕzania okolo rámov čelného skla) - textúra bude upravená.
33109 B / 750 x 537 / windshield_icing.JPG
27403 B / 750 x 396 / windshield_icing2.JPG
 

ZIBO vitaj na fore   27. 1. 2019 / 23:28
mirda   
Velké díky!! Není jiného stroje co bych v XPL létal více Neskutečná práce všech zůčastněných, ale je třeba stále všem připomínat že si to byl ty kdo to rozjel!!!
Od prvních kontaktů na XPL.org stejně dodnes nechápu kde bereš čas a energii když nebylo jednu dobu nic divnýho že si každý den a když ne každý den tak co druhý den vyvěšoval nějakou aktualizaci...
Mazec!!
 

ZIBO vitaj na fore   27. 1. 2019 / 23:56
zibo
"Release" vzchádza takmer každý deň, ale nie každý je verejný. Testujú vačšinou najskôr naši piloti. A pretože sú z celého sveta dochádza k posunu - časové pásma. Momentálne máme 3.32e Beta6 v testovaní.
 

ZIBO vitaj na fore   28. 1. 2019 / 10:12
xWing   
Prekvapuje ma, ze realny pilot si najde este cas na XPL a zacne testovat bez naroku na honorar.
To ako vazne klobuk dolu.
Na to je jedno pekne slovenske slovo "zanietenec"

 

ZIBO vitaj na fore   28. 1. 2019 / 11:32
Willhelm   
Když se všechno dobře sejde, tak povolání je koníčkem. Nemusíme chodit daleko - stačí vzpomenout o kolik věcí se tady s námi podělili Tonde, Míra Dušínoj a další, na TyTrubce fičí kanály jako Mentour "Absolutly Fantastic" Pilot nebo Captain Joe - tady si nejsem jistý, zda by zaměstnavatel úplně schvaloval jejich volnočasové aktivity - ale doba, kdy se za některé příspěvky na PPRuNe vyhazovalo je dávno pryč - tak s hloubkou informací, které poskytují věřím, že reálnými piloty jsou, a pokud ne tak nastudovat tyhle všechny informace není nic jiného než mega srdcařství. A někdy se z koníčku stane povolání - viz opět Míra, Latom, Tomino... To že tady dnes nejsou tak aktivní - buď žijí rodinné životy - nebo přesunuli své virtuální aktivity na moderní sociální zvěrstva typu Tlamokniha apod.
 

ZIBO vitaj na fore   28. 1. 2019 / 22:07
zibo
flightdeck2sim je pilot a letecky instruktor 737-800. Robi vynikajuce tutorialy s podrobnym vysvetlenim realnych postupov.
Mimochodom tiez presiel s FSX na Xplane potom co vyskusal B738X. Nasledne ma kontaktoval a hned sa stal clenom nasho timu.
 

ZIBO vitaj na fore   28. 1. 2019 / 14:24
OndraT
Díval ses na poslední verzi "librain" od Skiselkova? Už to není jen zdroják, ale zkompilovaný plugin pracující s datarefs, dokonce je k němu už i dokumentace.

Pro formu linky a nějaká videa https://forums.x-plane.org/index.php?/forums/topic/161811-librain-rain-library-for-windshield-effects/
 

ZIBO vitaj na fore   28. 1. 2019 / 16:48
Willhelm   
Ha to je mi povědomé - jak sleduji vývoj L-410 tak tohle už evidentně objevil i Mihaly.
I když mám pocit, že dokončená L-410 pro XP11 bude něco jako jeden legendární ptáček tady.
Ale díky aspoň za to, že pustil free tu rozpracovanou verzi.

Já teď dokoukal jak dělají animace šťastlivci v 3DStudiu MAX 2017. Teď ještě najít něco pro Blender, abych to mohl pochopit a aplikovat i na SW pro "socky" které nemají 40.000,- CZK ročně na "servisní poplatek" protože už potkali firmy OSSZ, ZP, FÚ, T-mobile a PTC, které si uzurpují většinu výdělku.

Ty ale Ondro koukám taky prošmejdíš kdejaké skryté a temné zákoutí org fóra. Si tam pomalu více jak "doma" na péráku co?
 

ZIBO vitaj na fore   28. 1. 2019 / 17:24
OndraT
No, trošku jo, no . Tak jako někdo ráno pouští FB, tak já ráno pouštím .org . Tady to tolik nežije, tam je přeci jen monstrózní komunita a všechno hezké a podstatné je primárně a hned zčerstva tam. Ale zas s nima nemůžu nejít na pivo .

Ad librain - co vím, tak to má snad zatím jen jedno payware éro a to TBM 900 od HotStart. Ale teď když je plugin, řízenej přes datarefs, tak očekávám masivní příval LUA scriptu pro ovládání librainu pro všechny možný éra do XP. Už jsem teda koukal do readme a zjistil jsem, že radši zůstanu u případnýho modelování nebo textur/liverek. Jak má kód víc jak 10 řádků jsem ztracenej.

Ad Blender - je to pecka. Dřív to byl divnej, neohrabanej a s hnusným GUI soft. Dneska je to parádní komplexní a rychlej nástroj prakticky na cokoliv ve 3d. Kdybys do toho chtěl jít, najdi si videa od Andrew Price alias Blenderguru - na úplnej začátek asi nenajdeš nic lepšího, dělá super tutoriály. Jestli uvažuješ o tom naučit se nějaký 3dčko = Blender a to nejen proto, že tě to nebude stát nic, než čas. Na naučení jsem nepotkal lepší (a přitom takhle komplexní) sw - troufám si tvrdit na zákadě bohatých zkušeností s AW Maya, Autodesk Maya, 3DS Max, Lightwave, MODO, Softimage, Houdini + další "menší" sw.
 

ZIBO vitaj na fore   28. 1. 2019 / 22:01
zibo
Viem o Skiselkov windshield effect (nefunguje vo VR). Ja lietam VR, tak sa snazim vytvorit effect pre VR. Pre lepsi efekt potrebujem, aby LR pridal novy typ emitera pre casticove efekty (particles). Ale stale hladam vhodne riesenie. Pravdepodobne pridam podporu Skiselkov pre "2D" rezim.
 

ZIBO vitaj na fore   30. 1. 2019 / 23:14
zibo
V dalsom vydani pridana podpora effektu od Skiselkova.
https://drive.google.com/open?id=1HdMQnT2-VBq2soXk2nwxEGCydIq4cF-k
 

ZIBO vitaj na fore   31. 1. 2019 / 21:36
zibo
Nove vydanie 3.33 s podporou efektu od Sasu Kiselkova (obsahuje plugin - nie je potrebne nic doinstalovat).
 

ZIBO vitaj na fore   1. 2. 2019 / 10:04
Vačice   
Zdravím, předně také děkuji za toto skvělé letadlo, jen se chci zeptat, jelikož disk google má určité limitace a při jejich překročení prostě dalším lidem nedovolí obsah stáhnout, nebyla by možnost letoun nahrát na jiný typ úložiště? Ideálně třeba https://mega.nz. Třeba jen na ten prvotní nápor a pak to nechat klidně na tom disku. Takhle mi přijde téměř nemožné (mě se to teda ještě nepovedlo) získat aktuální verzi při vydání 3.33 jsem zkoušel stáhnout včera i dnes, pokaždé se stejným výsledkem. Překročen limit
 

ZIBO vitaj na fore   1. 2. 2019 / 10:20
xWing   
Ak mas google ucet, co asi mas ked pouzivas android, tak staci urobit kopiu na Tvoj disk google a nevztahuje sa na to nejaky limit.
 

ZIBO vitaj na fore   1. 2. 2019 / 10:46
Vačice   
Ahaa, to jsem netušil respektive tušil, ale zadal jsem něco jčího. Ne vytvořit kopii ale sdílet obsah (nebo něco v tom smyslu). Tak jsem zase o něco chytřejší, děkuji za tip, už se stahuje
 

ZIBO vitaj na fore   1. 2. 2019 / 11:32
OndraT
Díky! Zas jsem po dlouhý době šel spát s rudejma očima a dokonce i zaspal ráno do práce .

Testovačka 3.33 nakonec skončila pouhým zmateně-řízeným křovinoletem (bush flying) kolem SeaTacu a přistávání na různý vyloženě náhodný letiště jen tak na oko (zjistil jsem, že když se s tím trošku bouchne o zem v +- 400fpm, že to hezky pevně sedí a brzdí a s cvičnými 55t TOW se dá zastavit na pár set metrech i za deště) a nakonec jsem úplně zapomněl na deštíček na čelním skle jak mě to po dlouhý době zas chytlo .

Díky!
 

ZIBO vitaj na fore   1. 2. 2019 / 16:06
xWing   
Tak som si dal dalsi leg z nekonecnej world tury k 20. vyrociu IVAO ako testovaci let.
A teda zacina to byt poriady zrut FPS. Dnes som pri pristavani za vydatnej oblacnosti z ASXP dosiahol historicky najnizsie FPS a to 17
Bezne idem medzi 30-60.
BTW... ten efekt od Kiselkova sa aktivuje cez nastavnie Windshield Effects - SKI ?
Resp. co znamena ON/XE/SKI ?
XE by som tipovaL xEnviro a Kiselkove efekty to SKI.
ON bude nejaky default XPL11 efekt ?
Vdaka.
 

ZIBO vitaj na fore   1. 2. 2019 / 19:09
zibo
ON - pouzi pre default Xplane pocasie or ASXP
XE - pre Xenviro
SKI - funguje pre vsetky (default/ASXP/Xenviro)
OFF - vypnute

Tymto sa prepina, ktore dataref je pouzite pre detekovanie dazda padajuceho na lietadlo. Xenviro ma svoje vlastne dataref.

FPS - skusal si vymazat shadercache?
 

ZIBO vitaj na fore   1. 2. 2019 / 19:33
xWing   
Shadercache som vymazal po aktualizacii XPL na 11.30.
Zajtra letim dalsi LEG tak to skusim vymazat znova.
Ale ak myslis ..\B737-800X\plugins\librain.plugin\shaders\ tak tie som nemazal, lebo som nevedel, ci to mozem vymazat.
Inak ked vypnem windshield effects, ziskam az 15 FPS navyse.
Rozmyslam, ze asi fakt budem lietat bez efektov.
A to mam GTX1080.
 

ZIBO vitaj na fore   1. 2. 2019 / 19:57
zibo
Ja nemam taky velky prepad FPS (max. 5 fps). Ale zalezi od nastaveni, sceneriek,...
V ziadnom pripade nemaz shaders v adresari plugin.
Saso pracuje na oprave librain plugin. Ja som to docasne fixol cez moje scripty (artefakty), ale som zastavil aj nejake ine efekty.
Ja mam inak GTX1070 8GB
 

ZIBO vitaj na fore   1. 2. 2019 / 20:09
xWing   
Nedalo mi to, a teraz som skusil zmazat este raz shadercache XPL11 a pri default efektoch (ON) mam prepad FPS ako Ty cca. 5 FPS, ale SKI stale zozere cca. 15 FPS.
Takze u mna bud ON alebo OFF
 

ZIBO vitaj na fore   1. 2. 2019 / 20:16
zibo
Aaa, ty hovoris o SKI. Tak ano, mam podobny prepad fps.
 

ZIBO vitaj na fore   29. 1. 2019 / 09:02
FSPilot   
Taky se připojím s velkým díky. Jsem jeden z těch, kteří byli na FS až doby, než bude na XP pořádná 737ma a Tys to dokázal. Moc děkuji, hluboce se klaním před úžasným kusem práce. Díky!
 

ZIBO vitaj na fore   30. 1. 2019 / 18:09
Jurawood
Přesně, kvůli absenci dopraváku jsem byl nucený stále trčet u FSX.
Zibo MOD 737 jsem měl od prvních verzí a okamžitě jsem pochopil, že tohle je ta cesta a odinstaloval FSX.

Tenkrát jsem to i někde doporučil a dělali si ještě srandu, že nefungují systémy a pmdg je jinde.

Dnes PMDG už na ZIBO nesahá ani po kotníky.
TOP letadlo do XPL. X-PLANE se díky němu stal konečně TOP simulátorem. Děkujeme
 

ZIBO vitaj na fore   30. 1. 2019 / 23:43
zibo
PMDG je stale skvele - vsetky systemy pracuju ako v realnom lietadle (pre naprogramovany variant 737-800). Horsie je to s letovym modelom,....
B738X (zibo mod) - nemame este dokoncene vsetky systemy, niektore bezia na "default" xplane systemoch. Programujeme podla novsieho variantu 737-800. Nikdy sme nekopirovali PMDG, ale realne lietadlo (alebo vycvikovy simulator). Letovy model je stale vo vyvoji (i ked podla nasich testovacich pilotov najrealnejsi letovy model na desktop simulacii).
Jednoducho povedane, este mame vela prace s "bulikom".
 

ZIBO vitaj na fore   31. 1. 2019 / 11:34
Vita Zenisek
Ahoj Lubos,
Jak je na tom tvuj stroj ve srovnani s PMDG vubec netusim. Od serie FS jsem odesel v dobe, kdy se objevila FSX a to jeste PMDG NGX neexistoval a byla venku verze ktera vsechny systemy nemela (treba IRS).

S cim muzu srovnavat je IXEG a tomu to tvoje ero nanda na cele care. Mozna ti nekde chybi nejaka jednotlivost u systemu, ale jako celek je tvuj stroj rozhodne pouzitelnejsi pro normalni litani. A pro bezne provedeni letu na nem temer nic nechybi.

Takze jak uz jsem ti psal pred svatkama, moc dekuju, mas muj obdiv.

Vita
 

ZIBO vitaj na fore   31. 1. 2019 / 12:51
mirda   
Na IXEG si díky ZIBO MOD 737 ani nevzpomenu a úspěšně se na něj práší na disku......
A má to jedno velký plus navíc.
Nepoužíváním čehokoliv od XA se úspěšně vyhýbám krátkému poslednímu řádku v Log.txt "this application has crashed"
Co mi z toho vycházelo bylo to, že se gizmo asi moc nesnese s xEnviro. Nebo se tam schází víc faktorů který mě teda ale kvůli gizmo/XA nebaví vůbec řešit když všechno ostatní může fungovat dokupy.
To jen tak na okraj. Ať se to nezvrtne nikam jinam.
Jen krapet rozšířená pocta Lubošovi
 

ZIBO vitaj na fore   31. 1. 2019 / 15:32
Willhelm   
Gizmo se obecně nemá rádo snad s vůbec ničím. V této disciplíně s Gizmem úspěšně soupeří a možná Gizmo i poráží snad jen xJet od AirFoilLabs. Nekompatibilitu a problémy mezi addony na počasí asi člověk pochopí, ale v případě těchto dvou bazmeků to hlava nebere. Primárně obé slouží pro hlídání legálnosti produktu, ale marketingově se zákazníkům do hlav tlačí, že to je pro lepší a ještě lepší budoucí funkce.
 

ZIBO vitaj na fore   31. 1. 2019 / 15:40
mano
najviac ma serie, ze dobre lietadla koncia v markete x-aviation...
 

ZIBO vitaj na fore   2. 2. 2019 / 00:43
mirda   
To je tak asi všechno co s tím udělám. Může mě to srát a řekněme, že mě TBM 900 krapet fakt mrzí, ale protože je to přes gizmo a na XA můžou si to narvat do prdele!!!
 

ZIBO vitaj na fore   2. 2. 2019 / 01:01
zibo
TBM 900 robi Saso Kiselkov. Tvorca "librain plugin" (dazdovy efekt pre sklo). Momentalne nemoze opravit librain plugin, lebo teraz pracuje na oprave TBM 900. Laminar svojou aktualizaciou na 11.31 mu sposobil nejake problemy - Xplane crash.
Inak Sasa je z Bratislavy.
 

ZIBO vitaj na fore   2. 2. 2019 / 09:48
mirda   
Mno tak Sašovi blahopřeju neb kolega co si to koupil chválil až do nebe co to všechno umí (snad simuluje i vyhoření pojistek) ale protože je jen na XA tak ode mne dolárky neuvidí.
Což ho nemusí moc trápit neb je mraky jinejch co si to koupí. A přeju mu to!! Zaslouží si je!!
Třeba časem vychladnu a pak budu mít jak TBM tak OMDB co na XA je.
Z pohledu někoho jinýho to možná vypadá že trestám tak akorát sám sebe, ale není to tak
Cameron mě prostě nasral kurevsky!!!
 

ZIBO vitaj na fore   2. 2. 2019 / 13:07
mano
a este ked uvidis co vsetko sa planuje predavat cez Xaviation .... to sa neda nenadavat si
 

ZIBO vitaj na fore   2. 2. 2019 / 13:46
Willhelm   
Co teda se chystá exkluzivně jen na XA? Já tam u nich aktuálně nevidím naprosto nic, po čem bych nějak toužil.

Byla to 737 "Classic" od IXEG, ale když vidím kolik let se tam řeší nedostatky a připomínky zákazníků, kompatibilita gizma atd. tak oželím nostalgii a raději si polítám NGčko od Ziba.

TBM-900 sice vypadá zajímavě, ale není to úplně můj typ letadla. Možná někdy - až bych nevěděl co s penězi a nebylo k tomu potřeba gizmo. Ono někdy stačí projít support fórum aby si člověk udělal obrázek.

"Maxx" projekty by aktuálně na mé PC mohly jen v případě, kdyby mi za to někdo platil dolar za každou hodinu používání.

Ta Dubaj vypadá zajímavě, ale když projdu pořádně screeny a vidím jak tam jsou odfláklé přechody mezi TWY a rozpixelovaným orthem... tak se raději vrátím na org a najdu si nějakou jinou destinaci.

Já vlastně svého prvního půl roku s XPL o X-Aviation ani nevěděl, a jen lituji, že to tak nezůstalo.
 

ZIBO vitaj na fore   2. 2. 2019 / 14:09
mano
je vela projektov ktore niesu zobrazene na fore, ale funguju a pracuje s na nich.. vzdy sa opytam kde to chcu predavat a vzdy dufam ze nie xaviation.. napr firma https://torquesim.com/ maju rozrobeneho pocket rocket.. zaujimavy eroplan pre mna a zial budu ho predavat cez spominanu firmu, dalej maju v plane turbo wilgu.. zas nieco pre mna a kde to budu predavat ? .. a mohol by som pokracovat
 

ZIBO vitaj na fore   2. 2. 2019 / 22:53
mirda   
Inu když je tam zrovna přesně tvůj šálek kávy tak to naštve....což promě zas až tak přesně neplatí tudíž mohu XA ignorovat snadněji
Jak píšu Wildovi....vystačím si s konvertem OMDB neb tam tak často nelítám. Jedním dechem ale dodávám že z a do EDDM taky moc nelítám. Možná ještě míň jak do OMDB ale jelikož je EDDM na org a ještě ke všemu od MisterX6 zakoupím s velkou chutí hned zítra!!!
A to je EDDM freeware v obstojný kvalitě.
 

ZIBO vitaj na fore   2. 2. 2019 / 22:40
mirda   
Podepisuji a jen se utvrzuju v tom že dostatečně můj konvert OMDB z FS09 bohatě stačí. A když se jednou naštvu a bude čas tak si to pak dodělám ještě k větší spokojenosti.
 

ZIBO vitaj na fore   31. 1. 2019 / 14:36
zibo
Pre "bezny" let by malo pracovat vsetko v poriadku (sem-tam nejaka chybicka).

Letovy model: nase letove modely nepouzivahu "umelu" stabilizaciu lietadla - vsetko je cista fyzika pocitania aerodynamickych sil (myslim, ze ziadne ine lietadlo nema takyto koncept letoveho modelu). Lietadlo sa sprava inac s vysunutymi klapkami, podvozkom, hmotnostou, v roznej letovej vyske... tak naprogramovat autopilot nie je uplne jednoduche. Experimental FM: LR urobil experimental flight model, ktory pocita aerodynamicke sily aj pre trup. Mame trochu problem vyladit letovy model, pretoze bud funguje v nizkych vyskach alebo vo velkych vyskach (lietadlo uz lieta pomerne dobre, ale chceme co najpresnejsi - najrealnejsi letovy model). Nas stary letovy model (bez experimental FM) ma pridane plochy pre trup, ale nie je to to prave "orechove". Ladenie je velmi casovo narocne, pretoze zmenenie jedneho parametra zmeni cely letovy model a musi sa vzdy testovat vo vsetkych konfiguraciach (klapky, podvozok,...) a vyskach. Tim (twkster) pracuje na letovom modeli takmer denne, ale jeho pracu mozno vidiet (alebo skor "citit") iba pri lietani (aktualizacie maju vacsi cyklus).
 

ZIBO vitaj na fore   31. 1. 2019 / 15:21
Vita Zenisek
Experimental flight model si ted od 11.30 a verzi 3.32 pro tvuj stroj zapinam v souladu s doporucenim od tebe z fora https://forums.x-plane.org/index.php?/forums/topic/138974-b737-800x-zibo-mod-info-installation-download-links/ a neni duvod ke stiznostem

Pro bezny let obsahuje skutecne vsechno, tim "temer" v predchozim prispevku jsem mel na mysli vlastne jen moznost tvorbu vlastnich bodu pouzitelnych v trati (pro ruzne circlingy a vizualy by to bylo super), ale samozrejme si lze vystacit i s tim, co je na fix page momentalne k dispozici.

 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ