FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Upravená scenerie LKPR pro X-Plane Jeden příspěvek | Celý strom
Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   15. 2. 2019 / 23:38
Vačice   
Vážení X-Planisté. S písemým svolením autora původní scenerie si zde dovoluji presentovat úpravu scenerie Prahy pro X-Plane. Scenerie je v podstatě stejná, jako byla původní, jelikož mé znalosti modelování, texturování atd. jsou nulové.

Bylo však opraveno osvětlení na všech letištních plochách, dále bylo přidáno osvětlení komunikací, parkovišť atd.

Nyní již na apronu north světla nelevitují, pokud se používá, že dráha kopíruje terén, avšak pokud je tato možnost aktivována, tak dochází k tomu, že světla u terminálů jsou některá zdvojená. Je to tím, že scenerie je "poslepovaná" nelze odebrat pouze stožáry s osvětlením. Je to tedy takový kompromis mezi vzhledem a funkčností.

Neříkám, že tato úprava je něco senzačního, ale snad se alespoň pár lidem bude líbit

Stahovat můžete zde: https://forums.x-plane.org/index.php…

Pár obrázků:
8643 B / 750 x 400 / Cessna_172SP_17.png
13026 B / 750 x 400 / Cessna_172SP_18.png
13717 B / 750 x 400 / Cessna_172SP_19.png
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   15. 2. 2019 / 23:44
Vačice   
Nefunkční odkaz, snad tenhle bude lepší

https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/50427-lkpr-scenery/
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   15. 2. 2019 / 23:45
maverick60   
Ahoj.
Každý počin sa počíta Ďakujem a idem vyskúšať.
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   19. 2. 2019 / 15:31
HeliMan171
Ahoj,
nějak se mě nedaří zprovoznit dokovací systém, je stále neaktivní, přitom knihovny my měly být všechny nainstalované. Ostatním to funguje?
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   19. 2. 2019 / 15:47
Vačice   
Bohužel netuším, já upravoval pouze osvětlení. V současnosti pracuji na dalších úpravách, dokovací systém prozatím není priorita
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   19. 2. 2019 / 15:59
HeliMan171
Tak to jsem asi špatně pochopil, myslel jsem, že součástí Autogate pluginu je i docking system, Marshall na jiných stáních funguje bez chyby.
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   19. 2. 2019 / 16:06
Vačice   
Tuhle "fíčuru" tam přidával původní autor a to je nějaký ten rok zpátky a to ještě snad na úplně jiné verzi XPL. Netuším, jak funguje zpětná kompatibilita. Já prozatím upravil osvětlení, aby tam fungovalo dynamické, co je v XPL 11 a snažím se postupně scenerii krapet "zvelebit" pro používání v XPL 11
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   19. 2. 2019 / 16:21
HeliMan171
Díky za info.
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   16. 2. 2019 / 13:59
xman
Vec svetla: lze odebrat, musis hledat ve WEDU. U me se povedlo upravit svetla na LKPR, jen na vlastni potrebu.
10570 B / 750 x 389 / 747-400_1.png
18532 B / 750 x 411 / b738_1.png
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   16. 2. 2019 / 17:03
Vačice   
Je škoda, že lidi co to umí (nebo si s tím už dali tu práci), tak to mají pro vlastní potřebu v šuplíku, nebo to dají k dispozici jen pár známým. Zkusím na to ještě podívat, ale co se týče jakýchkoli úprav, tak jsem totální lemra. Pokusil jsem se něco s tím udělat, protože nějaká upravená verze nikde jednoduše dohledatelná snad ani není (nebo alespoň mě se nezadařilo lehce dohledat ). Tak ačkoli to zdaleka není dobré, tak to snad někomu udělá radost

 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   16. 2. 2019 / 21:24
xman
Ano umim ve Wedu, ale zatim jsem nenapsal autorum, zda mohu zverejnit, protoze jsem si myslel , ze brzy vyda placeny addon LKPR pro XPL. Ono nic.
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   16. 2. 2019 / 21:50
Vačice   
To mi připomnělo tenhle obrázek

https://i.imgur.com/OB1R8uA.jpg
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   17. 2. 2019 / 10:53
PT
No.. možná, že něco jo...
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   17. 2. 2019 / 12:23
xWing   
a v ktorom storoci to pusti Aerosoft ?
Spustime tipovaciu akciu ?
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   17. 2. 2019 / 13:17
PT
A kdo řekl , že to bude dělat Aerosoft?
Aerosoft měl exkluzivní smlouvu pouze na FSX/P3D verzi
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   17. 2. 2019 / 14:36
xWing   
Tak to som netusil.
Beriem to ako dobru spravu...

 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   17. 2. 2019 / 13:14
cenda737
Tak to by bylo super!
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   16. 2. 2019 / 16:09
cenda737
Moc pěkné. Díky moc!!!!
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   16. 2. 2019 / 23:33
holmescz
tato je lepší, ale pššš.

http://world-of-avia.ru/index.php?/topic/3120-converted-lkpr-mega-airport-prague/#comment-40750
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   17. 2. 2019 / 08:46
Willhelm   
1. Není lepší, protože autor jen zkonvertoval co šlo, použil always flatten a narychlo naklikal ve WEDu povrchy a čáry. Komplexnější problémy vůbec neřešil. Dokonce byl tak nedůsledný, že nezkonvertoval terénní dlaždice a aby mu to nějak svítilo, tak naplácal k apronovým světlům světla z knihovny. To beru jen z toho co mu na tom pirátském fóru ostatně hned někteří další piráti vmetli. Sám to stahovat a zkoušet nehodlám.

2. Bude tady minimálně pět lidí (vč. mě) co si nějakým způsobem v rámci svých možností scenerku LKPR v2.2.2 upravili. Své úpravy nezveřejňují, protože ten projekt jde někam k roku 2001 a když člověk studuje kolik na něm dělalo lídí, tak zjistí, že většina z nich tady není už léta aktivních, někteří jako Marky mají úplně zrušené profily a lidi co něco tvoří tak nějak chápou, že není slušné zveřejňovat něco bez souhlasu původního autora. Takže všichni šoupou tiše nohama a mají úpravy pro svou potřebu.

Bohužel doba, kdy by se tady na péráku sešla parta "ten u mí to a ten zas tohle", definitivně minula.
Dělat "komerčně" něco pro bandu 24-30 CZ/SK xplejnistů nejde. (Schválně kdo se dívá kolik stažení mají ty krásné VFR výtvory srdcaře Leguána jednoho z posledních mohykánů)
Tohle fórum už "zabilo" svými věčně nataženýma rukama a "kdy už bude? my na to máme nárok zdarma a ty máš nárok na tom odmakat stovky hodin" přístupem docela dost lidí, kteří to dělali, protože je to bavilo.
Ukazovat tady socialistickou morálkou indoktrinované soudruhy, kteří tak nějak mají v krvi, že vše patří všem asi úplně nepovzbudí komerční verzi LKPR pro XPL.

Tak co tak místo zveřejnování pirátských odkazů zkusit téma: "Hele já umím docela obstojně v Photoshopu a týdně mám dvacet hodin volného času, nedalo by se to nějak využít k tvorbě do XPL?" Možná by se našel někdo: "Já docela slušně zvládám Blender mám týdně třicet volných hodin, ale moje textury stojí za houno, pojďme to dát dohromady". A když už pak po stovkách hodin něco doděláme mohli bychom to zkusit prodat po 400CZK za kus, abychom vydělali aspoň na licence a elektriku - ať ten koníček ještě nedotujeme a kdyby se povedlo, že by to ten první kupující nenasdílel na ulozto a koupil si to každý druhý z těch třiceti aktivních simptáků, tak možná zbyde i na ferrari.
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   17. 2. 2019 / 11:05
Vačice   
Popravdě, vůbec jsem nečekal, že to vzbudí takové emoce.... Chtěl jsem jen pomoct lidem, kteří jsou na tom stejně jako já, že prostě nic neumí, ale přesto si to chtějí užít v "modernější podobě", kdy to prostě funguje tak nějak "hezčeji"

Kontaktoval jsem autora, který je uvedený v readme (ostatně readme má obsahovat autory a z těch pak při jejich kontaktování, a obepisování, člověk vychází). Předpokládám, že ten určitě měl pořešené, že scenerii může publikovat a ten mi sám napsal, cituji: "jsem rád, že jste scenerii takto vylepšil a fandím jakékoliv snaze po zdokonalení. Budu rád, když bude scenerie dostupná pro všechny, o můj souhlas tedy nemusíte nadále žádat."

Osobně respektuji veškeré autory a cením si jejich práce. Předpokládám, že nikdo z nich by neměl moc problémy, že ta scenerie se v určité menší obnově používá dál, ba naopak, že je to potěší, že jejich práce dál "žije" i po tolika letech. Co vlastně může být větší pocta, než že něco co člověk stvoří vydrží tak dlouho.

Jen mě mrzí, že to vyvolalo zase nějaký zbytečný flame.....
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   17. 2. 2019 / 12:07
Willhelm   
Tome emoce bych řekl nebudí Tvá snaha o zlepšení LKPR v2.2.2 - naopak tvá snaha o dohledání a kontaktování autora a získání souhlasu k úpravám je příkladná, stejně jako hotfixy na orgu pravděpodobně po připomínkách prvních uživatelů.

Za sebe a mé pokusy - levitující světla tam bily do očí asi nejvíce. Náhrada za apronová světla je logickým krokem. V tvém podání na rozdíl od mé osobní úpravy oceňuji např. snahu o to aby byly sodíkové - většina apron světel v LR a jiných knihovnách má světlo bílé, někdy doplněné nerealistickým halo efektem, který bije do očí už 10km od letiště.

Jenže pak si člověk začne při používání všímat dalších nedokonalostí - mě osobně vadil prázdný apron north, kde u každého stání čekali v pozoru návodčí. Bohužel Marginal při tvorbě tohoto pluginu neudělal podporu "Marshaller se u stání objeví až když příďové kolo letadla vjede do oblasti počátku parking lajny, jinak je skrytý".

Pak začnou vadit nesprávné polohy parkovacích bodů - to že se letadlo objeví úplně mimo pakrovací lajnu a příčku. Tak to člověk upraví a za chvíli už kliká taxi routes a ladí je pro WT3, aby tam bylo trochu živo.

No a když jsem si pak všiml levitujících konců mol, naimportoval model do Blenderu a zjistil, že úpravy by byly možná horší než bych to modeloval nanovo, už jsem se na to s prominutím dále vyprd. Proč? Protože člověk pořád upravuje něco co bylo původně vyvíjeno úplně jinýma nástrojema než jsou k dispozici dnes, pro simulátor který LKPR jenž má v reálu výškovou elevaci cca +/-10m prostě plácnul tak jako ostatní letiště na ideálně rovnou plochu. Protože se při tvorbě téhle free scenerky historicky hromadil jeden kompromis na druhý a to vše umocněno při konverzi do XPL, který používá proti FS úplně odlišnou vývojářskou filozofii.

Nicméně jak tu několikrát psal Leguan, člověk to dělá v prvé řadě pro sebe. Pokud s něčím nejsem vnitřně spokojen sám, nikdy nejsem schopen dostat se do bodu kdy se rozhodnu, že by se to mohlo hodit a líbit někomu dalšímu. Ode mě máš za svůj počin na orgu Like. Opakuji, že má reakce ale nebyla zapříčiněna tvým příspěvkem.
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   17. 2. 2019 / 15:24
Vačice   
Já asi ráno vstal špatnou nohou, nebo jsem to jen špatně pochopil

Těch nedokonalostí je tak vážně hodně. Osobně létám pouze online, takže okolní traffic v podstatě vůbec netuším, jak tam funguje/nefunguje. Na XPL jsem přešel tak půl roku zpátky, kdy jsem začal čím dál tím víc létat s Tu-154M, kerýžto pro P3D V4 v podstatě už neexistuje. Pak jsem koupil od FlyJSim 727 Series Professional V3 a 732 Twinjet Professional V3. K tomu ASXP a X-Plane mě uchvátil natolik, že od té doby jsem P3D vůbec nepustil.

Jak jsi sám psal, tak pár lidí si upravilo scenerii dle svého a stala se z toho tak nějak utajená "podpultovka". Tak jsem si řekl, že zkusím něco udělat, získat souhlas k publikaci a pustit to do světa, aby to tací, jako jsem já, nemuseli lovit někde na tajňačku. Co si budeme povídat, počet lidí v mém okolí, kteří tak nějak začali více experimentovat s XPL stále stoupá

Veškeré úpravy jsou zatím jen přes OverlayEditor. S WED se chci krapet naučit a zkusit upravit ty stání.

Každopádně pokud to udělá radost byť 5 ti lidem, tak budu rád, že to alespoň trochu té radosti udělalo a vykrylo to v podstatě "slepé místo", než kluci vydají pay scenerku, kterou hned koupím
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   17. 2. 2019 / 21:30
cenda737
Radost to udělalo! Ještě jednou díky moc!
 

Upravená scenerie LKPR pro X-Plane   17. 2. 2019 / 22:34
Vačice   
To jsem potěšen
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ