FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FSX vs X-Plane 11 Jeden příspěvek | Celý strom
FSX vs X-Plane 11   8. 3. 2019 / 23:32
biblbrox   
Pokusím se stručně ohodnotit lepší a horší stránky X-Planu. Nebudu porovnávat s Preparem, protože ten nevlastním a díky tomu toho o něm moc nevím.

95% letadel, které byly vytvořeny pro XPL11, určitě nemá kokpit jako v FS2004. Když už, tak jsou to třeba letadla vytvořená ještě pro XPL10 (nebo XPL9).

Pokud se zajímáš především o GA, potom rozhodně doporučuju cokoliv s Reality Expansion Pack od SimCoders.
Mají perfektně zpracované systémy letadla, engine management a v neposlední řadě i s tím spojený ekonomický systém (špatně přistaneš = musíš spravit podvozek = něco to stojí = příště se budeš víc snažit).
Pokud bys někdy v budoucnu chtěl lítat v FSEconomy (virtuální letecko-ekonomický online svět), tak opravy v REP by se měly dát hradit za virtuální dolary vydělané v FSE (tohle by mělo být umožněno v některém budoucím updatu REP).
Reality Expansion Pack se dá koupit i na defaultní C172 a Barona, takže za relativně malý obnos máš perfektní letadla.

Pro XPL je spousta výborně udělaných aeroklubových letišť v ČR od Leguána (zde ke stažení).
Nedávno se tady probírala i LKPR konverze a její úpravy- prohledej fórum.
Výborná věc na X-Planu je, že se při některých updatech aktualizují default letiště vytvořená uživateli ve WorldEditoru. Takových letišť je už teď spousta a značným tempem přibývají i 3D. To znamená, že i když lítáš po celém světě a máš sedat na nějakém neznámém malém lokálním letišti, tak máš solidní šanci, že letiště bude včetně budov a hangárů.
Pěkný přehled zde: https://x-plane.cleverest.eu

Pokud chceš jako VFR komunikovat s ATC, tak na to v XPL můžeš zapomenout (sice jsem zaslechl něco v tom smyslu, že se na VFR komunikaci pracuje, ale zatím prostě nic). Všeobecně i pro IFR lety je ATC v X-Planu vcelku špatný. Tady to zachrání snad jenom Vatsim nebo IVAO.
ATC ještě řeší různý addony, ty ale taky nejsou zdaleka perfektní (např. 124th ATC, Pilot2ATC).

XPL je ještě stále poměrně nešikovný na tvoření okolního provozu. Zase jsou tu addony, které tuhle situaci trochu zachraňují (World Traffic, LiveTraffic), ale vývoj v tomhle směru je ještě hodně potřeba.

Zatím není alternativa defaultních textur terénu (nepočítám ortho a zimní textury), i když i tady by se situace měla zlepšit viz. např. SFD Global nebo Orbx Global.

Zobrazení počasí (a především oblačnosti) se oproti XPL10 dost zlepšilo. V tuto chvíli si vystačíš i s defaultem. Alternativy tady jsou ale samozřejmě taky. Nejlepší možností je zatím asi ActiveSkyXP. Potom se ještě stále čeká na update xEnviro 1.10, který může být opravdu parádní (v což doufám), nebo taky ne. Uvidíme...

To by ve stručnosti stačilo




 
FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ