FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Připravované flightsim vybavení Jeden příspěvek | Celý strom
Připravované flightsim vybavení   22. 3. 2019 / 08:21
JirkaK
Vypadá to zajímavě, zvlášť cenovka 199 USD je zajímavá, s DPH to bude do 6 tisíc, doprava jak je na čínu zvykem může být gratis

https://flyhoneycomb.com/bravo-throttle-quadrant-2/
28178 B / 413 x 550 / th2.jpg
36428 B / 733 x 550 / th1.jpg
23646 B / 413 x 550 / th3.jpg
 

Připravované flightsim vybavení   22. 3. 2019 / 08:26
JirkaK
a ještě jejich yoke
23659 B / 750 x 503 / yoke.jpg
 

Připravované flightsim vybavení   22. 3. 2019 / 09:24
OndraT
Na jednus tranu se na to těším už asi rok od prvního oznámení, na druhou stranu mě překvapuje, že tam není uvedeno něco jako "super-frictionless-pitch axis" nebo "Hall sensors". Tyhle dvě věcí trápí minimálně všechno od Saiteku, nevím, jak jsou na tom ostatní, ale řekl bych, že stejně, ne-li hůř a tak bych řekl, že tohle by byla dobrá cesta jak sebrat konkurenci vítr z plachet a aby Honeycomb byl zavalenej objednávkama.

Ale nic takovýho tam nečtu a tak se trochu bojim, že to bude jen další "levnej" křáp (levnej v uvozovkách). Intenzivně čekám na recenze .

Mimochodem, jsem jedinej, kdo si láme hlavu nad tim, proč si výrobci beranů myslej, že chceme mít berany nahoře na stole a mít berany někde u prsou? Co třeba berany chycený zespoda a mít je hezky někde u břicha?
 

Připravované flightsim vybavení   22. 3. 2019 / 09:34
JirkaK
Je to spotřebák, má to záruku, takže když se to zkazí v záruce, máš opravu, když se to po ní rozbije, koupíš další. Cena není nic co by někomu mělo udělat díru do peněženky (z pohledu majoritních trhů, ekvivalent Logitechu/saiteku by stál 2x víc)
 

Připravované flightsim vybavení   22. 3. 2019 / 10:29
OndraT
Mám tu Cobra M5 za 12 stovek, kterej je taky spotřebák a má krásnej plynulej chod už od středu a je i na Hall sondách. Mě u beranů netrápí ani tak obyč. potenciometry jako fakt, mně by stacilo udělat jiný uložení hlavního táhla tak, aby bylo možno dělat i jemný pohyby bez toho, aniž by táhlo beranů zadrhávalo
 

Připravované flightsim vybavení   22. 3. 2019 / 12:00
JirkaK
Tak když budu chtít kvalitu tak si koupím Yoko Yoke nebo nějaké berany se servama ale to jsme na 5-10 násobku ceny.

Berany od nich navíc nijak neřeším, zvažoval jsem páky pro dvoumotorák a tohle je jednak levné a má to featury navíc.
 

Připravované flightsim vybavení   7. 4. 2019 / 01:36
JirkaK
Jen pro zajímavost, dnešní vyjádření na otázku zda chystají verzi s hall senzory:

We tested prototypes with hall sensors and the difference is minimal... We might have something on our Roadmap that would peak your interest.
 

Připravované flightsim vybavení   7. 4. 2019 / 10:32
OndraT
To sou ptáci Jasně, u novýho bude rozdíl minimální, ale za 2 roky ... bože :/. Mně šlo hlavně i to známý "lepení" či "přidrhávání" hlavní osy při přitáhnutí-potlačení při jemných korekcích, tzn. hlavně při flare, kdy se s tím vždycky peru, aby s tím jeden necuknul moc. Na to se názory u Honeycomb beranů docela slušně liší, už jsem četl "nic extra odlišného od ostatní produkce jako CH nebo Saitek" až po "fantasticky hladký chod, tohle jste nikdy neviděli". Navíc chod je prý jen asi 5-6cm dopředu/dozadu.

Ten jejich throttle quadranty vypadá hezky, ale celý to na mě působí, že to je zas prostě jen jinej Saitek/CH. Holt si budeme muset počkat na to, až někoho napadne vyplnit díru mezi ne úplně levnýma křápama typu CH/Saitek a předraženýma Yoko či Brunner; podle mě by se berany na Hallech a s hladkým chodem kolem 10.000,- Kč prodávaly docela dobře .
 

Připravované flightsim vybavení   7. 4. 2019 / 18:13
MzM   
"Ušetříme, ať to stojí, co to stojí!"
Je to divné, pořádný potenciometr stojí násobně víc, jak mnohem lepší kombinace HS+magnet. Slušný potenciometr má cenu tak sronvatelnou a levný potenciometr je ještě pořád levnější... Tak asi proto.
 

Připravované flightsim vybavení   7. 4. 2019 / 19:39
kuma   
Nechápu co nechápete. Kdo by dnes vyráběl něco, co vydrží 8 let, když nejdéle za 2 roky se kurvítko (poťák) podělá a zákazník má možnost si koupit tu samou věc znova, nebo dokonce s pocitem zadostiučinění lehce inovovaný model? To akorát my jako kutilové a nostalgičtí šetřilové máme tendenci žádat (a vyrábět) věci poctivé, trvanlivé, opravitelné a co nejdéle sloužící. Ale tímhle přístupem se akorát sami stáváme dinosaury, odsouzenými v dnešní éře bleskového konzumu k vyhynutí. Však já jsem taky takovej, s tím už jsem se dávno smířil...
 

Připravované flightsim vybavení   7. 4. 2019 / 21:24
Algy   
No, zákazník má také ještě možnost koupit si produkt konkurenční, protože tento zklamal jeho očekávání. Otázkou je, zda si tím zákazník pomůže...
 

Připravované flightsim vybavení   7. 4. 2019 / 21:41
JirkaK
A on má někdo konkureční produkt který by plnil stejnou funkci, byl trvanlivý a stál stejně nebo podobně?

Lidem je u zadele jak je to zařízení udělané, podstatné že je levné a funguje, když přestane fungovat v záruce, vyřeší to reklamace a když to umře potom tak se koupí další nestojí to ranec.
 

Připravované flightsim vybavení   8. 4. 2019 / 18:26
OndraT
Tak aspoň velmi dobrá zpráva pokud jde o "lepení" hl. osy, níže odpověď přímo od Honeycombu na můj dotaz ohledně tohoto a jak to mají řešeno:

"Dual linear bearings to avoid any sticking."

Takže já určitě dám šanci těm beranům, tohle zní hodně lákavě.
 

Připravované flightsim vybavení   22. 3. 2019 / 09:04
xman
Aerosoft: https://www.aerosoft.com/en/hardware/pre-order/
 1x  

Připravované flightsim vybavení   22. 3. 2019 / 09:36
JirkaK
super, takže dokonce o pár set levnější, USD + DPH je víc než €
 

Připravované flightsim vybavení   22. 3. 2019 / 10:17
Milan Smid   
Jak je to s dovoznim clem v CR, kdyz to jde z Ciny?

Vcera mi konecne dorucili Samsung Odyssey+ (v Evrope neprodava), ktery jsem poridil ze Statu. No a na dovozu v LU me proclili tak, ze se z toho jeste zpamatovavam.
 

Připravované flightsim vybavení   22. 3. 2019 / 11:05
Willhelm   
Dovozní clo je tady v tom státě jeden velký bordel.

Z vlastních zkušeností - objednal jsem si kdysi MMC X-treamer za cca 2.200 CZK, celníkům jsem po zadržení zásilky z Tchajwanu musel doložit co to je a kolik to stálo. Nicméně clo bylo vyměřeno na základě toho, že na domácím trhu nejbližší možný podobný výrobek prodával UMAX za cca 6.000. Takže za skvělou službu zadržení zásilky po dobu tří týdnů, buzeraci s dokládáním papírů a vysvětlováním proč jsem si nekoupil něco v rámci CZ/EU jsme zaplatil "jen mírný poplatek" 1.800 CZK.

Za Glagiatora Mk.II z amerického x-plane org store jsem zaplatil v přepočtu cca 2000 CZK, zdržení v tomto případě bylo týdenní a "poplatek" 1.100 CZK - bez nějaké větší buzerace ze strany pošty nebo celníků.

No a pak jsem kupoval z Ruska od SergeySAMa nástavbu B737 na Saitek Throtle Quadrant. Tady jsem použil možnost rozumné domluvy a zařídil si to legální kličkou tak, že jsem nemusel platit ani korunu.

Mimochodem byl jsem si jednou v Praze vyclívat sám služebně nějaké zboží ze Švajcu a tohle peklo ve třech nekonečných frontách se stovkou neskutečně nasraných a vytočených lidí už bych nechtěl zažít znovu.

Nejlepší by bylo prosadit si Czexit, abysme si konečně začli vážit toho co máme /jsme v EU měli.
 

Připravované flightsim vybavení   22. 3. 2019 / 11:35
Milan Smid   
Czexit tvl... uprimne je mi mych UK kolegu lito, kdyz vidim, jak se jim (ted uz kazdou hodinou) protahuji xichty.

Ja kupoval za 299 USD (tedy vlastne skoro zadarmo! ), kalifornska sales tax 10%, postovne v ramci US nic, do Evropy cca 50 USD. To by porad jeste slo.

V Luxu zdrzeni sice jenom dva dny, ale zato mi tam naparili DPH 20% a 20 EUR za to, ze mi to odpapirovali.

Zaplatpanbu za to, ze v ramci EU takoveto drahe "veselosti" nemusime resit. Uplny souhlas s tebou.
 

Připravované flightsim vybavení   22. 3. 2019 / 11:56
JirkaK
Ono ta firma má sídlo v Californii a má zastoupení v Německu, na FB, kde jsem to registroval bylo uvedené ze sídlí v Šen-čenu.

Jinak CLO se platí od hodnoty 150 USD, DPH od hodnoty 22 USD, do DPH se počítá i náklad na dopravu. CLO obecně na tu eketroniku není žádné nebo minimální - doslova max jednotky procent, ale DPH tomu dává zatopit. Některé spediční firmy to řeší samy a navyšují si o to platbu za dopravu. Hojně třeba Amazon, pak to člověk nemusí řešit, přijede mu to domů řádně proclené s doplaceným DPH. U pošty, pokud to stopnou celníci je to třeba řešit, buď osobně nebo řes poštu a tam právě chtějí dokladování etc. případně se to počítá z ceny obvyklé u nás.

Nicméně tohle už tu bylo postnuté odkaz na aerosoftí stránky, takže půjde objednat minimálně v německu = žádné DPH/CLO, jen náklady na dopravu. Samotná cena je stejná ale v € obsahuje už ale 19% německou DPH, takže ve finále to vyjde o něco levnějí než v dolarech + DPH. Co jsem ale pochopil prodej se plánuje snad až na třetí kvartál.

 

Připravované flightsim vybavení   22. 3. 2019 / 15:40
dvojan
Nevím, nevím, jestli to do toho třetího kvartálu vydržím. - Raději jdu chystat krumple na sadbu.
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ