FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Simulátory statistika 2018 Jeden příspěvek | Celý strom
Simulátory statistika 2018   24. 3. 2019 / 20:51
biblbrox   
http://blog.navigraph.com/post/181243982766/flightsim-community-survey-2018-results
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 08:51
mirda   
Pokud nevyplave na světlo boží, že je to fake výzkum zajímalo by mě co na to mistr světa Randazzo
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 09:12
Willhelm   
Já si myslím, že zuby už si vyskřípal na konci února, protože tohle https://www.thresholdx.net/opinion/pmdgxp Ilary Kousa trefil docela přesně. No tak si hol kluk jeden ušatá bude muset odpustit nové Ferrari, no.
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 09:55
mirda   
Inu asi tak nějak to je a i bude. Ať jde PMDG třeba do prdele. Byl jsem za to od Randazzo před nějakým časem na AVSIMU zablokovanej na 48h a to jsem vůbec nepoužil tak jadrný výraz jak v předchozí větě takže mě víceméně tento vývoj trhu škodolibě těší se přiznávám mno..
Každopádně teď před chvílí super zážitek se ZIBO když se mi objevil kouř v kokpitu a následovali věci obvyklé v takových případech. Krapet toho virtualstresu
Chvílema nebylo vidět na přístroje.
Letu zdar!
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 10:12
Willhelm   
Cože??? Tohle je možné? Jak? Já chci taky trochu virtuálního stresu prosím.
Mám zatím jen jeden zářez s Tu-154M kdy mi z Keflavíku do Seattle částečně vytekla hydraulika to éro má totiž nějaký panel pozemní údržby, která se dá dělat v C&D, pamatuje si nalítané hodiny od poslední údržby a tyhle závady pravděpodobně spouští na základě těchto dvou údajů. Pak mi ještě kdysi v ranných verzích XP11 praskaly při pojíždění gumy, ale to byla chyba XP.
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 10:33
mirda   
Inu stalo se mi to tak je jasné že možné to je. Jen ti neřeknu zda to umí čistě ZIBO anebo mám v XPL zapnutý nějaký poruchy po xx hodinách. Myslím, že jsem se v tom před nějakým časem hrabal a něco jsem si tam pošteloval.
Minule mi myslím odešel generátor nr.1 nu tak se doletělo na generator nr.2
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 12:00
biblbrox   
Mirdo, ty by sis měl udělat nějaký banner PMDG and xAviation hater

Určitě bys měl spoustu příznivců
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 15:43
mirda   
👍👍😁😁 nu pár lidí by se myslím našlo.
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 13:40
biblbrox   
Nechci tě nijak navádět, ale Orbx taky stojí za pozornost

https://forums.x-plane.org/index.php?/forums/topic/170069-a-critical-view-on-orbx-true-earth-gb/&tab=comments#comment-1585227
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 15:07
Willhelm   
Navádět ho nemusíš, pokud sa nepletu, tož už tam do té jejich diskuze aj přispěl.
Ta druhá strana jak tam na tom kódu ukazuje, že v podstatě ORBX prodává scenerie které tvoří pomocí Ortho4XP, to už je silná káva.
ORBX stejně jako DD (Dřewák od severních sousedů) jede hlavně na minimální náklady, maximální zisk a vůbec do toho nedávají srdce. Tam už podle mě nikdo nelítá, protože to by to museli vidět. U ORBX když pominu v příspěvku zmíněné grafické "chybičky" tak můj TE GB South a dvě letiště mi v XP logu generují slušnou kupu chybových hlášek - typu zdvojené nody, duplicitní frekvence apod (typický příznak rychlokonverzí z FSX kde se používá jiný systém definice).

Za sebe jsem s ORBX skončil, protože tenhle předražený lumpen-podnik už dál podporovat nechci.
Dnes ráno jsem otestoval první čtyři čtverce ČR dle Tvé návodky - tedy ZL17 orto + poslední verze X-Europe + Realist Forest Mod. Protáhl jsem Mixér nad Beskydama - jukl nad Ostravu, pokračoval na Jeseníky. Jak jsem doteď viděl spíše nevýhody, tak tohle už je hodně vychytané řešení, mixéristi by asi ocenili kdyby tam byl aplikován univerzální LR decal AGB_grass_and_asphalt_1.dcl, jsou místečka, kde to úplně nedává výšku fasád a ty jsou buď moc nízké nebo moc vysoké, je tu záležitost s tím nešťastným vodoznakem, ale v konečném výsledku je ten dojem z letu hodně dobrý a subjektivně o moc lepší než jej mám u ORBX TE. Za obrovské plus pak považuji hlavně ten systém cest a železnic - to sedí úplně nachlup, koleje najednou umí i pěkné zatáčky a zhlaví na nádražích. Hlavní nevýhoda je cca dvacet řádků error logů - většinou tedy zdvojené nody, ale kdo třeba něco klikal ve WEDu ví jak tohle snadnu ujede a evidentně se uklikne i "sofistikovaný script". Zaznamenal jsem pokles fps z průměrných 50 na 48, ale doba od spuštění simulace po okamžik, kdy můžu začít nahazovat mašinu je tak osminásobná, ale to mě nepřekvapilo - protože to není dlouho co na org vysvětloval Michael "Triplemon" jak probíhá zpracování dat scenerek a rozebíral tam jeden log, kde se špatně vytvořený čtverec v Ortho4XP načítal okolo 15ti minut.
Co mi udělalo velkou radost je to jak vypadá oblast mého výskytu - Příbor, Kopřivnice, Štramberk - a celý hřeben Velký Javorník - Pustevny. Tak se mi zase otevřel nový pohled na svět XP.
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 15:26
OndraT
Jj, my si v XP vystačíme sami, utrácení peněz bych nechal majitelům simulátorů typu "tohle v Xplane nemáte" apod.

OrbX mne vcelku taky přestalo zajímat, čekal jsem od nich jiný výstup než to, co si můžu naklikat legálně a zdarma v O4XP. Dobře, hodně času investovali do barevných korekcí, aby jednotlivý čtverce seděly k sobě, nicméně za ty prachy ... A co jsem stáhnul nějaký jejich letiště zdarma pro XP - uff, jako viděl jsem horší scenérky pro XP, to jo, ale to už je dávno. A jejich plánovaný "FTX global" pro XP je taky otázkou, protože už se objevuje konkurence se stejným cílem.

A nakonec k anketě a výsledkům - vždyť je to jen vzorek lidí co 1) vědí, co je Navigraph, 2) namáhali se vyplnit anketu. Kolik jich asi tak z celkovýho objemu celosvětových simptáků bylo? 10-20%? I kdyby to bylo 50% je to za mě statisticky k ničemu. A nakonec - nechme "tohle tvůj simulátor neumí" těm, jejich život se scrvknul na pouhé jedno téma a užívejme si každý ten svůj sim. Lítáme v něm proto, že nám vyhovuje a každýmu, kdo mi vnucuje svůj názor a univerzální pravdu posílám tisíceré ne díky, ale vztyčeno prostředníčků.
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 17:22
Milan Smid   
No a proc to casem nekoupit ve sleve, ktere mivaji vice mene pravidelne?

Ja takto od nich za 17 euro mam TE Netherlands a good

Sam bych dal dohromady ortho, vodni masky vnitro i pobrezi, autogen a vyskove objekty, ale toho casu...

Ja mam s nima jiny problem, a to ze zakazniky tahali za nos s regionama.

No ale uvidime. Zaver jsem jeste neudelal, abych pak treba nemel nad cim litat...
 

Simulátory statistika 2018   30. 3. 2019 / 14:45
JirkaK
Obykle pro statistiky stačí jen velice malá skupina. například volební preference jsou u nás typicky dělané na vzorku cca 1000 lidí, tedy cca 2 setiny procenta oprávněných voličů a nějak zásadně mimo nejsou. Vzorek 10-20% wow, to je hodně luxusní statistický vzorek.
 

Simulátory statistika 2018   30. 3. 2019 / 17:35
Fabo™   
No jo, akorat ten vzorek musis vybirat velice opatrne... vzorek od Navigraphu nebude reprezentativni, treba letci co litaj historicke stroje nebo VFR se ho nejspis nezoucastni, protoze na web Navigraphu moc nechodi...
 

Simulátory statistika 2018   30. 3. 2019 / 19:10
JirkaK
Samozřejmě že je nutné správně vybrat vzorek, komentář byl primárně o tom jak velký ten vzorek musí být aby byl dostatečně vypovídající. Ale neviděl bych u toho navigraphu výrazný rozdíl mezi tím co pozoruji jinde, XPL navyšuje podíl. díky verzi 11, která už se stala uživatelsky přívětivou, addony začínají mít srovnatelnou kvalitu...

navíc je taky důležité říct že nemalé procento komunity není explicitně vázáno k jednomu simulátoru a používají ten, který pro danou situaci vyhovuje lépe. Mě třeba v XPL chybí některá letadla nebo vizualizace stromů a počasí, v P3D mi chybí třeba dostupnost scenérií které nemají konflikt AGN/Vectorů s Landclassy a texturami landclassů (cesta skrz objekty, cesta skrz pole, uřízlé podkladové textury u pobřeží, atp) ale hlavně je proti XPL docela dýchavičný a není z něj takový "smooth" pocit. Takže kombinuju oboje podle potřeby. Někdo přidává třeba AFL pro VR, někdo nedá dopustit na starý FSX, někdo zase raději bojuje v DCS...
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 15:27
biblbrox   
Myslíš uživatele cibrut? To bude nejspíš někdo jiný, mirda je podle mě letecxplm. Ale ať se sám přizná

Já zase pro změnu rád lítám v okolí mé bývalé domoviny Orlických hor.

Výšky domů moc nesedí, ale všeobecně je to zase o kus dál.

Ohledně načítání- já nějaký dlouhý loading neregistroval, ale třeba je to tím, že mám XPL na SSD a nepotkal jsem špatně vytvořený čtverec...
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 15:30
OndraT
A tak to já se klidně přiznám . Podle mě takový brambořiště nemá v payware scenérce co pohledávat
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 15:41
biblbrox   
Jo, popravdě trochu jsem tě na cibruta podezříval

Takže pěkně se nám to vyvíjí.

PMDG fuj.
xAviation fuj.
Orbx fuj.

Nějaký další adept se slavným jménem, kterého nemáme rádi?
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 16:19
Fabo™   
Hejtujte radeji FSLabs, jich je na rozdil PMDG (kteri jsou spis takovi neomaleni, nez "evil") za co.
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 16:32
Willhelm   
A jó to jsou ti FSX/P3D borci co se svým produktem propašovali každému zákazníkovi nějaký sledovací malware co skenoval obsah HD a polohu PC - protože chtěli "odhalit" jednoho člověka co si jejich produkt koupil a pak z nasranosti nebo jiného důvodu jej dal do frcu na torrentshop. Tahle kauza myslím tehdy docela přesáhla hranice simptákovského světa i do IT magazínů a podobně. Tak to je fakt úplně jiná liga.
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 21:00
Fabo™   
Jo, a pak slibili velkodusne, ze vrati vsem penize... a vraceli 0 eur za upgrade z P3D 3 na P3D 4.. krom jineho
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 21:12
Willhelm   
Holt zřejmě slušnej oddíl.
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 21:16
biblbrox   
No vida, co všechno se ještě nedozvím.

Dávám je tedy na můj pomyslný dark-side seznam, kde se můžou držet s xAviation týmem za ručičku a porovnávat se, kdo je větší pindík... Slušně řečeno

 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 16:33
OndraT
SubXA - SunDox alias John Spahn alias tvůrce SkyMaxxPro (takže zase XA ). Arci-ultra-kokot. Skrz věcné a mírumilovné připomínky s ohledem na technologický vhled do tématu jsem byl označen za pleticháře s úmyslem podrývat a devalvovat produkt SMP, což vyůstilo v "banán" v jejich FB skupinečce (eh, podobně jako s xEnviro, kde jen dělám chybu? ).
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 16:33
OndraT
fujho, "vyústilo".
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 16:45
Willhelm   
Je to Rebel! Milosti, dejte mu banána na doživotí! Na doživotí!!!
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 17:12
OndraT
Radši celej trs a na tři doživotí; jeden neví, odkud se kdy vylíhnu!
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 20:22
mirda   
John Spahn - ČURÁK NEJVĚTŠÍ!! Na XA takovejch je celá zbírka. Ptáš se kde děláš chybu. Evidentně je chyba na tvý straně protože celej svět kromě tebe a mě ví že SMP je nejsuprtrupr produkt pro XPL!!!!
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 23:49
mano
jednu vec nechapem, preco vela autorov uteka pod XA ...
 

Simulátory statistika 2018   30. 3. 2019 / 07:18
mirda   
Prachy.
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 16:10
mirda   
Jjj. Jsem letec 😁 anglofonní fóra Ondra ovládá...on tu řeč jinýho kmene zná a je tak pěkně pořád nespokojeného 😁😁😁
Takže ve mě má svýho fandu. 😁👍
 

Simulátory statistika 2018   29. 3. 2019 / 16:11
mirda   
....nespokojenej...
 

Simulátory statistika 2018   30. 3. 2019 / 16:31
JirkaK
A jaký problém s tím že tvoří scenérku pomocí Ortho4XP?

Je to nástroj který to umí, licence nezakazuje komerční použití ani ten nástroj nikdo nemusí uvádět jelikož samotný Ortho4XP není scenérkou využívaný ani s ní distribuovaný.


Ano dá se říct, že si to člověk udělá sám, ale má ten člověk takový zdroj? Když si to udělám sám bude to leckde vypadat takto: https://forums.x-plane.org/index.php?/forums/topic/170069-a-critical-view-on-orbx-true-earth-gb/&do=findComment&comment=1622755

a to je přesně důvod proč si koupit placenou scenérku.

Lidi by místo hate měli prve psát na support, ale to je často moc složité a nevzbudí to takovou popularitu. Ono Seto Samo má v Japonsku moc práce tak to neopraví, je dobré to říct vývojáři rozumným způsobem, například jasně definovat místo kde se problém vyskytuje, jaká je konfigurace etc...

Tak jak tak ORBX různé chyby ve scenérkách průběžně opravuje a vydává opravné balíky.
https://orbxsystems.com/forum/topic/169598-te-gb-south-xp11-sp1-list-of-features-and-improvements/

Jinak samozřejmě souhlas ORBX je komerční subjekt a chce vydělávat, stejně jako autoři, kteří pro ně pracují.

Ty scenérky stojí co dobrá večeře, ve slevě co lístek do kina nebo hodina práce, za hodinu tak kvalitní scenérku ani s pomocí free nástrojů nikdo neudělá.
 

Simulátory statistika 2018   30. 3. 2019 / 14:51
JirkaK
Tak ono je lepší než psát to do nějakého "pofiderního" fora do fora supportu, od toho ta sekce for na ORBX existuje.

Blurry textury na jednom ze screenů bude spíš problém toho uživatele, ORBX textury vypadají bídně když si člověk sníží kvalitu textur.
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ