FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
King Air 350 Airfoillabs Jeden příspěvek | Celý strom
King Air 350 Airfoillabs   13. 4. 2019 / 15:50
biblbrox   
Zcela nenápadně a už je venku.
Jsem hoodně zvědavej na recenze.
 

King Air 350 Airfoillabs   13. 4. 2019 / 16:19
JirkaK
Venku je to už asi týden, recenze josu na YT a jsou vesměs pozitivní. Dost lidí má ale problém s tím že je vybavený FMS a ne GPS, zvlášť pak poptávají GTN. A samo je tam spousta drobností. Je jen otázkou jak k tomu budou přistupovat pro leckoho je AFL no go kvůli otřesnému supportu.
 

King Air 350 Airfoillabs   13. 4. 2019 / 16:30
Willhelm   
Je to venku od minulého pátku večer/soboty ráno.
Na recenze asi ještě brzy, na supportu se to množí hlavně dotazy kde najdu to či ono, kdy bude konečně fungovat tamto a hento, klasika. Za ten týden se tam toho nastřádalo dost, většina reálných problémů jde dle očekávání za X-Jetem. Problémy s aktivací, CTD, opět klasika - v podstatě stejný kolotoč jako byl u C172SP a Arlingtonu. Ve středu už musel vyjít první patch X-Jetu. Myslím, že Juraj a další chlapci z AFL toho tento týden moc nenaspali. A jakkoliv tohle éro není pro mě dokud bude X-Jet vyžadovat, ten projekt stejně sleduji. Ta neskutečná houževnatost a snaha prosadit si ten plugin Jiráskovsky "Proti všem", obhájit si jeho potřebnost i pro scenerku je úžasná. A když nic jiného tak se nedá upřít snaha věci nějak řešit. Např. autor TNCM se po vydání na dva měsíce úplně odmlčel než začal řešit připomínky a vydal první patch. O soudruzích z království Vladimira Vladimiroviče a jejich projektech ani nemluvě.
 

King Air 350 Airfoillabs   13. 4. 2019 / 16:47
biblbrox   
Pro mně to bylo docela překvapení, protože na org se dívám jednou dvakrát do týdne a najednou vidím, že KingAir je venku.
To překvapení je hlavně způsobený minimální komunikací ze strany AFL na fóru.
Každý jiný vývojář by postupně lidi chystal na vydání, ale AFL je v tomhle opravdu raritou.
Ale pokud to AFL takhle vyhovuje, tak je to jejich věc...
 

King Air 350 Airfoillabs   13. 4. 2019 / 16:59
Willhelm   
Myslím Jirko, že oni to netlačili schválně. Jukni na jejich support - dělat tomu reklamu, když v podstatě děláš veřejný betatest? Když jsem koupil Eclipse 550 NG, tak Aerobask tam měl taky problémy s pluginem, který nad tím běží a obsluhuje věci jenž XP11 neumí. Trvalo jim rok než to odladili a to Eclipse vč. GTN 750 a Skyview je proti B350 tak na desetině fičur.
 

King Air 350 Airfoillabs   13. 4. 2019 / 17:30
biblbrox   
Já jim samozřejmě fandím, protože i přes některý nedostatky si myslím, že vytváří velice kvalitní addony. Konec konců nevylučuju, že si KingAira někdy v budoucnu taky nepořídím. A pokud ano, tak ho stejně nejdřív nechám projít pár updatama.
A ta jejich "komunikace" mě nijak zásadně netrápí.
 

King Air 350 Airfoillabs   13. 4. 2019 / 17:25
JirkaK
Oni lidi chystají na vydání naopak strašně dloho, stejně jako strašně dlouho vydávali patche na C172. I chybu opravenou den po release nové verze dokáží zdržet 2 měsíce protože k tomu chtějí přidat neště nějakou featuru.

Původní chybu opravi ale nové featury zas rozbijou něco jiného, pak půl roku mlčí, omluví se že nekomunikují a místo očekávané nové verze produktu oznámí jiný produkt a zas půl roku mlčí. Pak se zas omluví, řeknou že makaj a zase ticho.

Není to ideální přístup. Počítám že to už bude dva roky co jsem dělal support ticket, bez reakce...
 

King Air 350 Airfoillabs   13. 4. 2019 / 23:16
Viper
Ahoj. Měl bych takový dotaz. Před lety jsem lítal FS-ku a pak si dal dlouhou pauzu. Teď se k lítání zase vracím, ale FS-ka, potažmo Prepar jsou už pravěk a tak jsem našel X-Plane. A tady bych se zeptal - čtu tady sem tam takové negativní narážky třeba na X-Aviation a netuším proč. Přitom mě dost zaujala jejich Cessna 310L, IXEG 737 a konec konců i TBM 900. Nemohl by mi někdo vysvětlit o co jde? To samé o narážce na soudruhy z království Vladimíra Vladimiroviče. O koho jde? Díky.
 

King Air 350 Airfoillabs   13. 4. 2019 / 23:49
JirkaK
Proč na to nezaložíš extra téma. Lidem vadí jejich DRM plugin a někdo má lidi s tím spojené za arogantní, osobně s nimi problémy nemám.

Jinak IXEG ti nahradí ZIBO mod pro default 737 dokonce zdarma,
Ta jejich Cessna tě zaujala? Pokud ano máš asi hodně nízké nároky protože vypadá naprosto otřesně. Takhle skutečně nějaká vypadá a zní? https://www.youtube.com/watch?v=GWQTNdwPTXQ nevím no, tohle je jednoznačně o level výše https://milviz.com/flight/products/310_redux/index.php Místo TBM 900 bych si vystačil s PC12 od Carenada...

nicméně proti gustu...

 

King Air 350 Airfoillabs   14. 4. 2019 / 11:41
Viper
Proč nezaložím nové téma? Protože jsem se ptal na ty soudruhy a přidal jsem k tomu i X-Aviation. Nicméně perák nezklamal - odpověď v Kendyho stylu. Nezapomenout tázajícího pořádně sprdnout.

Každopádně těžko budu srovnávat reálné letadlo a sim, když jsem v letadle seděl pouze dvakrát a to na trase LKPR-OMDB v A380.
ZIBO znám, ale od té doby, co jsem si pořídil DVD od Fischera, mám slabost pro "klasika". K té Cessně - co jsem se díval na X-Plane fóra, tak tam bylo něco ve stylu proč dávat dvojnásobek za MilViz, když je horší než Digital Replica. Navíc MilViz už je modernější verze se strašně ošklivým sterilním a šedivým kokpitem. DR teď dostala docela zásadní update,takže také proto.
Carenado nemusím už od dob FS2004, kdy sekali jedno letadlo za druhým a všechno na jedno brdo. Spíš vše na "eye candy", ale půlka systémů byla nefunkčních.

Nicméně díky za názor. Určitě pomohl.
 

King Air 350 Airfoillabs   14. 4. 2019 / 12:59
Willhelm   
Aha zase dobrý poznatek pro mě, protože já v FSce po počátečním kochání se autogenem a plnění historických misí (FS2004) propadl IVAO a lítání airlinerů a tak mě Carenado mánie tak nějak minula. Pokud tě serou z poloviny nefunkční éra, tak se v XP obloukem vyhni CRJ 200, protože pokud si to budeš ctít lítat dle checklistů, tak vyhoříš hned na kontrole požárních okruhů a kontrolek. Tak přeji pěkné objevování XP světa a převládající pozitivní zážitky.
 

King Air 350 Airfoillabs   14. 4. 2019 / 21:58
JirkaK
Tak přijde mi logické držet se předmětu diskuze a nemotat do toho vše, to je selský rozum a každý trošku normální moderátor to bude řešit.

Ad to srovnávání letadel je dost těžké, třeba ty tvrdíš něco o špatném carenadu a já vím o poilotech, kteří s jejich letadly lítají a úplně ty samé letadla vlastní v reálném životě. Například cirrusmax v RL lítá s Cirrusem a strašně si carenado model chválil když s ním lítal na svých streamech, nemůžu to dohledat protože před nedávnem začal s novým kanálem citationmax a lítá teď cirrus jetem.


problém u XPL je že spousta letadel stojí naprosto za prd, jak vizuálně tak tím co vlastně simulují, člověk si musí dávat bacha, hlavně na org storu je spousta nesmyslů které si ani nezaslouží prodávat protože kvalita lecčeho je pod úrovní, kterou bych očekával od freeware.

Třeba příklad je ta C na XA, je to levné letadlo za 25 dolarů, to samo napovídá že si autor moc nevěří, napřklad vnitřní textury, ta baterka s fixama, to je neskutečná bída, zní naprosto stejně jako default baron v XP10, to je třeba pochopitelné u free addonu ale u payware to beru jako neakceptovatelné.

Holt nároky každého jsou jiné.
 

King Air 350 Airfoillabs   14. 4. 2019 / 22:07
Viper
Jo, v pohodě. Jinak já se tím zkusím prokousat a zjistit další podrobnosti. Zatím to ještě nekupuju. Je to jenom nástřel.
 

King Air 350 Airfoillabs   14. 4. 2019 / 07:32
Willhelm   
Tak to jsi na tom podobně jako já před cca dvěmi lety. X-plane 11 je proti FSce/P3D opravdu někde jinde. Jako nováček jsem tenhle svět objevil a několikrát se spálil právě kvůli neznalosti "geneze vývoje". V prvé řadě jsou velké rozdíly mezi XP10 a XP11 - věci vyvinuté nativně pro XP10 zpravidla v XP11 nefungují, ne všichni autoři měli sílu a chuť dodělávat nové XP11 fíčury nebo předělávat staré v XP11 nepodporované.
Já měl smůlu, že jsem v XP11 začal s tím nejlepším Tu-154M, Bell-412, Challenger 300, Zibo B738, FF B767 a pak už nebylo kam jít nahoru a čekala mě celá řádka zklamání protože jsme zjistil, že na XP10 do nebes vynášené placené addony v porovnání s tím co jsem poznal jsou slabým odvarem a prostě mi nesedí. Třeba protože mají půlku vymodelovaných ovládacích prvků nefunkčních a jen na ozdobu. Většina GA letadel co jsem koupil od Carenada zase fantasticky vypadá, ale mají prapodivný letový model (Platí i pro Alabeo a Thrandu). X-Aviation tedy TBM 900, IXEG 737 a vše s ...Maxx - to si asi musí každý zkusit projít sám. Největší problém DRM plugin "Gizmo" který se prostě bije s nativní DRM Laminaru (SASL). Chápu, že pokud někdo nelítá online, nebo třeba nějaké offline logované lety tak mu občasný CTD nebo zamrznutí simu nemusí vadit. Druhým velkým problémem je podle mě přístup lidí kteří se pohybují kolem XA, ale to je třeba si projít pořádně jejich support fóra. Chápu že někteří zákazníci jsou na zabití, ale když si někdo dá desítky hodin práce s vystopováním chyb a vývojář místo aby mu poděkoval se začne chovat arogantně a popírat, promazávat fórum tak to prostě lidi nasere.

K tomu východnímu království, tak jak ČR kraluje jakožto pornovelmoc, je Rusko XP developerskou velmocí - JAR Design, Flight Factor, DDen, RuSky, Mad Flight, Mins / Red-Eyes, Felis atd. Vývojáři schopní a svérázní. Felis je např. samotář tvoří systémově neskutečně propracované projekty, ale jakmile dokončí skočí na nový projekt a o ten starý už se nestará, sice třeba starší věci zveřejní po čase zdarma, nebo dá i svolení k předělávce XP10 letadel do XP11, ale protože má většinu funkcí pod kryptovaným SASL tak se s tím stejně moc dělat nedá. Denis Den zase na rok a půl zmizel protože měl údajně problémy s financema a bydlením. JAR Design je asi více lidí než jen J.A.Romanov, ale mám jejich A330 už roka půl a stále má problém s odpojováním AP za letu, což je jaksi u Long Haul letadla dosti podstatný problém, ale je fakt že až na tuto malou "drobnost" je to udělané strašně hezky. Flight Factor to je pak kapitola sama pro sebe. Jejich A320 je aktuálně známa především jako "nejdražší placený addon do XP11" ale stejně jako ostatní Plejstejšny má své mouchy. Nevím herním konzole v luftě nejsou úplně můj šálek čaje. Mám jejich 767 a s tou jsem víceméně spokojen. Funkce, stabilita OK a ty otřesné modely pozemní techniky které jsou o pět levelů pod úrovní letadla jsem si nahradil jinými modely. (Díky Laminare za tak otevřený formát.) Nicméně support FF je takový... no třeba si to projít a udělat obrázek sám. Většina support fór je tady: forums.x-plane.org/index.php?showforum=74 Já už se teď obecně vyhýbám zklamáním tím, že se koukám co za problémy zákazníci řeší - samo sebou s trochou rezervy. Dovolíte malou odbočku - tuhle jsem se potkal na supportu Aerobask Eclipse 550 NG s borcem kterému hapal Aerobask plugin. Poslal log a prohlášení, že nemá žádné pluginy které by mohly působit konflikty. V logu byl ale seznam asi pětadvaceti pluginů dost často dva nebo i tři na jednu věc. Prostě zázrak že se XP s tímhle vůbec spustil. Ale to jsem nějak utekl od toho ruského tématu. I když ono je v podstatě vyčerpáno, kromě soudruhů co něco tvoří je tady ještě druhá skupina soudruhů co ráda krade a tady už balancujeme na hraně pravidel fóra a hlavně morálky. Tuhle odvrácenou tvář XP jsem poznal náhodou - bohužel při řešení problémů s legálně zakoupeným RXP GNS 430 a 530. Každopádně v kontextu mého příspěvku jsem měl na mysli hlavně svéráz soudruhů s velmi dlouhými pauzami "než něco opravím" a tím, že obvykle pět problémů vyřeší a sedm nových vyrobí záplatou. Nehledě na to, že opravuji co uznám za vhodné a ne to po čem třeba rok volají uživatelé. Ale to je vše asi klasika i mimo XP svět, ne?
 

King Air 350 Airfoillabs   14. 4. 2019 / 11:43
xWing   
Pekne zhrnutie.
Plugin je dvojsecna zbran.
Na jednej strane to vylepsuje vlastnosti XPL resp. addonov.
Na druhej strane su ludia, co chcu mat vsetko super.naj.top. v XPL, naseru si tam vsetky pluginy sveta a potom je vysledok aky je.
Najviac to vidim na fore pre ZIBO B738 ale FF produktov, co vsetko ludom nefunguje a ja sa nestacim divit, kde tie problemy ludia beru ?
Moj pocet pluginov mozem spocitat na jednej ruke, kde teda nepocitam interne pluginy addonov, ktore musim mat a bez nich by addon nefungoval.
 

King Air 350 Airfoillabs   14. 4. 2019 / 11:47
Viper
Super. Díky moc. Krásně vyčerpávající odpověď. Výše jmenované firmy a jednotlivce určitě prozkoumám blíže.

Nicméně pár letadel a scenérek už jsem koupil. Hlavně přes vánoce, kdy byla spousta slev. Od FlyJSim 727 a 737 a od JustFlightu PA-28R Turbo Arrow III/IV.

Speciálně tu 727 a 737 jsem si nemohl nechat ujít. Miluju "steam gauges" letadla a 727 jsem lítal už na FS2004 od CaptainSim.
 

King Air 350 Airfoillabs   14. 4. 2019 / 19:44
mirda   
Na zakládání novýho vlákna se vyprdni. Je to tady celý tvoje..!!! Když něco potřebuješ tak se voptej a nestyď se!!
S Jiříkem to bylo ze začátku docela k nevydržení, ale už se nám chlapec celkem uklidnil.
Od toho samého co máš 727 je i 737-200.....oboje krásná zaležitost!
Jinak jak píšou kolegové. Osobně IXEG mám a jednoznačně nehaním, ale raději "létám" ZIBO 737.
Ty fora s podporou si bdeš muset fakt projít sám a udělat si obrázek dle sebe.
Na každým šprochu pravdy trochu, ale ty to můžeš vidět jinak.
Jinak vítej v simsvětě zpět a v XPL obzvlášť. Ať z toho máš radost
 

King Air 350 Airfoillabs   14. 4. 2019 / 22:21
Viper
Díky za přání! XPL se budu muset prokousat od začátku. Sranda bude mapování os od beranů, plynů a tak. V FSce jsem na to měl FSUIPC. Tady to budu muset pořešit jinak.

A mimochodem, teď jsem se koukal, a už tady mám z minulosti 670 příspěvků. To byly jinačí diskuze. To byly baobaby a kolikrát hádky plné hysterie.
 

King Air 350 Airfoillabs   15. 4. 2019 / 08:16
mirda   
Mám akorát pedály a joystick a nepotřeboval jsem na to nic speciálního. I ty tlačítka na joy mám mapovaný nativně. Jinak je to samosebou milionkrát někde probraný a milionkrát popsaný co a jak akorát to teď nechci hledat. Každopádně google je v tomhle celkem mocný pokud dotazy hodíš v angličtině.
Studnice informací je na XPL.org. a v řeči našeho kmene XPL.cz.
Jo chvíli to bude trvat a uvidíš sám. U něčeho si řekneš že je to pecka(jednodušší, lehčí,lepší) a u něčeho zas třeba vzpomeneš se slzou v oku na FS. Uvidíš sám.
Za sebe můžu říct, že mi XPL dělá radost.
 

King Air 350 Airfoillabs   15. 4. 2019 / 10:04
Vita Zenisek
Mapovani os a cudliku ma XPL reseny od verze 11 velice dobre. Hlavne je tu moznost si to pro kazdy letadlo nastavit jinak a to vcetne citlivosti.
 

King Air 350 Airfoillabs   15. 4. 2019 / 12:56
JirkaK
Akorát AFL třeba u Cessny řešili vlastní mapování některých os.
 

King Air 350 Airfoillabs   14. 4. 2019 / 21:27
JirkaK
"Největší problém DRM plugin "Gizmo" který se prostě bije s nativní DRM Laminaru (SASL). Chápu, že pokud někdo nelítá online, nebo třeba nějaké offline logované lety tak mu občasný CTD nebo zamrznutí simu nemusí vadit. "


CDT? X-PlaneM Leda kvůli out of memery nebo při nahrávání letu když switchuju focus mezi aplikacemi na různých monitorech, obje se dá replikovat a vyřešit s tím DRM pluginem to nesouvisí. Tzn. nevím o situaci kdy by stál za problémem, stejně tak jako spousta jincý hidí s tím problém nemá. Ano asi se někdo s problémy najde ale to je u všeho.
 

King Air 350 Airfoillabs   14. 4. 2019 / 09:55
JM   
Ja osobne treba s X-Aviation nemam problem Ale priznavam, ze nectu fora, kdyz neco nefunguje, tak to moc neresim a tak...
 

King Air 350 Airfoillabs   14. 4. 2019 / 10:34
biblbrox   
Ještě si pročti tohle
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=519194&style=2

Nedávno jsme psali postřehy z X-Planu (kolegové z P3D se tam bohužel moc nevyjádřili), takže určitý zdroj informací máš i tam.

 

King Air 350 Airfoillabs   14. 4. 2019 / 11:50
Viper
Moc děkuji! Opravdu výživné téma.
 

King Air 350 Airfoillabs   13. 4. 2019 / 16:51
Willhelm   
Pokud přežiješ Q8 (Na kterého jsem osobně snad ještě alergičtější než na Rasmussena) tak ten vydal první video už minulou neděli, on sice neví co kde je, co jak funguje, manuál nečetl, o zemnění letadla při tankování ani neslyšel, ale všechno je amazing a nejlepší. Jeho 9/10 za slabší rain efekt na čelním skle je po prvních dvou hodinách používání úplně mimo mísu. Jako recenzi to rozhodně nelze brát, ale o maniakálnosti projektu si představu udělat můžeš. A je fakt, že tam je fíčur nevídaných.

https://www.youtube.com/watch?v=ABTCSHXAvV4
 

King Air 350 Airfoillabs   13. 4. 2019 / 17:40
JirkaK
tady máš záznam twitch vysílání od catstratora, což je RL pilot, ale nevím jak moc to tam komentuje https://www.twitch.tv/videos/410142797


je toho na netu spousty hodin materiálu

JonFly - https://www.youtube.com/watch?v=J87koydjskM

a další

https://www.youtube.com/watch?v=btUdS64tV3c
https://www.youtube.com/watch?v=BUpBH_daFyk
https://www.youtube.com/watch?v=vNa9kb8zmBE
https://www.youtube.com/watch?v=RKUS258U2kg
https://www.youtube.com/watch?v=Pf7Fqcgarwg
https://www.youtube.com/watch?v=yAtfiQqXh4c
https://www.youtube.com/watch?v=axZghsFDXfw
https://www.youtube.com/watch?v=kJ7UepEVRzE
https://www.youtube.com/watch?v=mLvO8kOeLMw
https://www.youtube.com/watch?v=LxaH0hom_mM




 

King Air 350 Airfoillabs   13. 4. 2019 / 17:51
biblbrox   
To vypadá na kvalitnější materiál než vzpomínaný Q8. Pro něj je asi prioritou mít nejrychlejší recenzi, ale jeho úroveň ovládání letadel je mnohdy opravdu k pláči...
 

King Air 350 Airfoillabs   13. 4. 2019 / 19:04
JirkaK
Nevím jak AFL, ale je normální že vývojáři lecčeho posílají kopie influencerům s předstihem aby při vydání mohli vypustit recenze. Je to konec konců v jejich zájmu. Což samo nic nemění na kvalitě recenzenta.
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ