FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Opatrně s Global Earth Jeden příspěvek | Celý strom
Opatrně s Global Earth   20. 4. 2019 / 08:25
Willhelm   
Kde se vzalo, tu se vzalo, bez jakýchkoliv oznámení o vývoji, předchozí historie máme tady Global Earth

https://store.x-plane.org/Global-Earth_p_973.html#tab-1

Náhradu autogenových textur, lesů a autogenu obecně. Tedy něco co u příležitosti vánočního vydání freewarového Japonska ohlásil MisterX a co slibuje prodat Honza Vemeno když budou uživatelé XP hodné ovečky a budou kupovat TE GB a první letišťátka konvertované pro XP.

Nejdříve to bylo vydáno na simmarketu za bratru 70 USD, ale tam to hned stáhli, poté co na AVSimu proběhla bouřlivé diskuze, že by mohlo jít o podvod.

U Nikolase na Orgu se to objevilo včera za o něco příznivější, i když stále nemalou cenu 45 USD.
Řekl bych, že obezřetnost je na místě, protože: není k nalezení homepage, support fórum, jakákoliv recenze, ze simnarketu staženo z nabídky, prostě docela dost neobvyklá situace.

Ano je tu šance, že se zčistajasna objevila vývojářská hvězda, která jen neví jak na marketing. Ale třeba taky někdo kdo si uvědomil, že třeba letadlo nebo scenerka se prodá řádově ve stovkách kusů, ale takového xVision se prodalo k desetitisícům kusů. Takže hlad po "globálních" úpravách v XP11 evidentně je.

Každopádně i když se mi screeny líbí, na to odvahu nemám. Poté, co jsem se na základě nějaké prezentace nebo Influencera nechal několikrát zviklat k nákupu a pak litoval...

Bude zajímavé sledovat jak se to nakonec vyvrbí. Čekám jen dva výsledky - fatální úspěch, nebo totální propadák. Pokud úspěch, tak to asi MisterX a australský náčelník "Oberu Rád Bílý Xindl" budou mít trochu protáhlé obličeje.
 

Opatrně s Global Earth   20. 4. 2019 / 10:21
OndraT
Mně těch pět screenů na .org store teda moc nepřesvědčilo. Resp. už prostě vím, že se daj vytípat nádherný screeny i z jinak poměrně hnusný scenérky. Ať si to za mě koupí a vyzkouší někdo jinej, počkám si na jeho videa
 

Opatrně s Global Earth   20. 4. 2019 / 10:25
biblbrox   
https://www.youtube.com/watch?v=jPLvfe229kg

video točený tak, aby bylo vidět co nejmíň, takže to je asi jasný...
 

Opatrně s Global Earth   20. 4. 2019 / 10:35
OndraT
Hm, video fakt k ničemu, v takový tmě vypadá i XP9 dobře
 

Opatrně s Global Earth   20. 4. 2019 / 13:20
Willhelm   
No tak tohle skutečně nevypovídá o ničem, já shodou okolností dopoledne testoval demo verzi xVision (nejlepší vlastnost je, že to umí korektně vrátit XP11 do stavu "před xVision") a připadne mi, že ten španělský človíček používá buď xVision nebo podobný lua znásilňovač LR shaderů.

Mezitím na kopírovači a agregátoru novinek z jiných webů zveřejnili:
https://www.thresholdx.net/news/gloear

A vůbec mě to nezlomilo o tom zatím aspoň uvažovat. To je jak: "Hele se sousedem jsme se před týdnem sešli a zjistili, že nějaký XP existuje, tak jsme si ho koupili a po prvním dnu nám připadne takový slabší v oblasti lesů, autogenu a ground textur. Tož jsme sa temu jukli pod kapotu, pořádně to potúúúnili a do týdne jsme mohli vydávat. Ale protože se moc neorientujeme, tak jsme si řekli že 69,99 Éček je takové hezké satanisticko-baťovské číslo. Asi jsme přestřelili, teď už to víme. Nějak nám to hned první den nefungovalo ale už to řešíme. Simmarket nám to stáhl z prodeje, tak jsme to zkusili u Nikolase jestli to půjde za 45 babek, když to nevyjde zkusíme ještě Aerosoft za 30 Éček a pokud neklapne ani tohle tak skončíme u X-Aviation necháme si to pojistit Gizmem a půjdeme s cenou na 25 babek. Nebo tu je varianta "brod" - zvýšíme cenu na 99.99 jednočeho a půjdeme s tím k AFL, aby nám to ošéfovali X-Jetem, když budou problémy - tak my nic to X-Jet. Best Easter ever!"
 

Opatrně s Global Earth   20. 4. 2019 / 13:37
JirkaK
Neybl bych tak skeptický.

To co to je za produkt je zřejmě jen relacement textur, proto taky píší že to bude fungovat s jakýmkoli meshem, možná k tomu barevně sladili autogenové textury a nějak upravili definice pro lesy, když mají být hustší.

Pokud to má běhat s defaultem nebo HDMeshem, pořád to bude default scenérka nebo HD mesh se všemi pozitivy i negativy jen se nahradí soubory v Resources/default scenery tedy zhruba to co dělal FTX Global ve FSX, ale to nebyla jeho jediná funkce, opravoval dost míst default scenérce, měnil land classy, na které mapoval nové textury, které nebyly v defaultu.

Bohužel tohle je problém v X-Plane, protože aby podobná náhrada jako global pro FSX fungovala musí autor dodat vlastní mesh, jinak je to pořád stará scenérka s detailnější texturou ale pak to nemusí být vůbec pod kontrolou co z toho vypadne.

MisterX i ORBX to pro XPL dělají komplexněji. Nemůže to fungovat s defailt meshem a ani s overlayem který používá objekty z různých knihoven, to by museli napsat náhradu i na ty knihovny. Protože knihovny samo mohou být kvalitou textur jinde, stejně jako barevně (a to vidíme jak na orthu tak různých W2XP a pod, kdy textury na zemi barevně neladí s autogenem, což je třeba výhoda ORBX TrueEarth, barevně to sedí)

MistrX a určitě ani ORBX samo nebudou most bojovat s problémy které má jak FSX tak XPL a sice že vektorové cesty necitlivě zasahují do textur, protínají pole, louky, lesy atp. Tady je výhoda ortha. Že s tím jsou ksutečně problémy stále svědčí preview i screeny, tady jsou nějaké od MisterX, cesty z vektorů kříží nesmyslně textury. Samo i vodní plochy budou stejný problém

Pokud by někdo vyřešil tohle, tak od velké míry odpadne potřeba ortha jako takového, samo ortho bude dokonalá reprezentace RL, ale za cenu obrovských diskových nároků a hodně lidí si vystačí bez něj

60868 B / 750 x 314 / 5c66f6ae8f83d104590c7cf7_Terrain_1.jpg
38822 B / 750 x 314 / 5c66f6bd5b3ce02b90fa7b7b_Terrain_2.jpg
62971 B / 750 x 314 / 5c66f700d237b1ec0a6df650_Terrain_10.jpg
 

Opatrně s Global Earth   24. 4. 2019 / 18:34
JirkaK
Z org for jde vesměs pozizivní ohlas, je to přesně to co to je, replacement originál XP textur a kvalita zobrazené scenérky bude odpovídat kvalitě toho meshe - jak vhodně/nevhodně mapuje textury.

Lesy jsou husté, autogen je barevně výraznější proti defaultu. Jsou nějaká další demo videa a pár uživatelských fotek. Kde je vidět o něco málo více, addon dostal už i nějaké fixy.

Aktuálně je tu nabídka autora:

We can give our addon to people who do reviews on YouTube. To do this, e-mail general@resentium.com


Takže udělej review a máš to grátis.
 

Opatrně s Global Earth   26. 4. 2019 / 15:08
JirkaK
Teď někdo na orgu postoval přímé srovnání, jen jeden screen, ale lidi to skutečně chválí a tady je vidět rozdíl, žádné fleky jako v defaultu.
18428 B / 750 x 398 / ge_pred.png
15344 B / 750 x 398 / ge_po.png
 

Opatrně s Global Earth   30. 4. 2019 / 21:26
JirkaK
Několik srovnávacích iteraktivních snímků mají na webu: https://www.resentium.com/store Addon dělá přesně to co slibuje nahrazuje default textury, dělá hustší lesy. Tam kde je spcenérka špatná to tak dobře jak na těch scenérkách vypadat nebude, ale to je problém scenérky ne náhrady textur.

Rozhodně dobrý upgrade proti defaultním texturám, vypadá to daleko realističtěji a netřeba mít mnoho tera ortho scenérek, které mají také své mouchy. Navíc ne všude je ortho v aspoň akcepotvatelné podobě dostupné
 

Opatrně s Global Earth   1. 5. 2019 / 07:48
biblbrox   
Stačí si pročíst fórum a vím, že tenhle produkt rozhodně nechci.

To, že produkt tvrdí, že nahrazuje default textury s lesy a skutečně je nahrazuje ještě neznamená, že je to kvalitní produkt.

https://forums.x-plane.org/index.php?/forums/topic/177898-resentium-global-earth-release-version-101/&

Radši si počkám na SFD Global.
 

Opatrně s Global Earth   1. 5. 2019 / 08:19
Willhelm   
Souhlas. Jedna z věcí které si na XP cením je jeho otevřenost, přehlednost instalace a dat.
Evidentně to je pro některé vývojáře problém, protože nechtějí aby uživatel "věděl".
Díky těm pár odvážlivcům co do toho investovali vím, že má reakce po koupi by byla stejně nasraná. V podstatě úplně ztrácím kontrolu nad produktem a jsem vydán namilost vývojáři, který se zjevil odnikud.
Screeny se mi celkem líbí, hlavně ty realisticky husté lesy jsou fajn a zajímavé je, že nikdo nehlásí propad FPS. Ale fakt si nechci rozdrbat celý XP, který teď mám po dvou letech myslím celkem vymazlený.
 

Opatrně s Global Earth   1. 5. 2019 / 09:24
JirkaK
Nepsal jsem že je to bezchybný produkt, ale z úvodního příspěvku jsem měl pocit že jsou pochybnosti o tom že někdo z čistého nebe vydá něco co tady jiní ohlásili už před nějakou dobou a stále jsou ve vývoji.

V tomto směru se jim to povedlo, nehodnotím textury autogenu, ty dle mě nepotřebují změnu, ale ground textury v XP jsou otřesné, nekvalitní, působí blurry i při maximální kvalitě. Tady GE není co vytknout, husté lesy jsou pak něco co mě třeba v XP neskutečně chybí.

Ano pár lidí tam reagovalo negativně. Tyx negativní komentáře se týkají například nulové dokumentace, tedy i neznalosti kde se co instaluje a že to (zatím) nejde odistalovat jinak než puštěním instalace XP která stáhne originál soubory.

Tzn. produkt není dospělý, je uspěchaný a je to zřejmě z důvodu nedospělosti vývojáře. Ten se alespoň zatím snaží, vydal už tři patche, které buď něco vylepšily nebo opravily., ale poslední komentáře v diskuzi třeba z těch tří pachů za krátkou dobu dělaly problém. Mě osobně to naopak přijde známka toho že se vývojář snaží produkt vylepšit/opravit. Například ChasePlane pro FSX/P3D jednu dobu dostávalo updaty snad obden, nikdo to nekritizoval, naopak autora za časté updaty chválili., Takže asi záleží na úhlu pohledu každého jednotlivce.

Nikde jsem si ale nevšiml nějakých negativních komentářů ve smyslu že by slibované features nefungovaly.

SFD Global i ORBX Base budou komplexnější addony, nebudou jen nahrazovat textury, ale měnit scenérku, resp. minimálně overlay, protože jinak si nedokážu představit že by byl pro specifické lokality schopen používat vlastní textury. Sice v XP11 už je autogen vylepšený a pro evropu více reflektuje místní architekturu, ale přeci jen, rozdíl mezi vesnicí v čechách, rozdíl mezi vesnicí v alpách, mezi vesnicí v Řecku nebo v Norsku nevidím.


Rád si GE koupím až trošku dospěje, v ideálním případě bych chtěl snadnou možnost jak ty nové textury injektovat a mít možnost se kdykoli vrátit zpět, v podstatě to co dělal ORBX Base či REX ve FSX, který umožňoval vytvořit zálohu textur které přepíše a tu na vyžádání vrátit, stejně jak to dělá třeba UWXP
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ