FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 19. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Nový MS flight simulator Jeden příspěvek | Celý strom
Nový MS flight simulator   9. 6. 2019 / 22:53
kmarciniszyn
Tak Microsoft ukázal na E3 video z nového flight simulátoru... Zkuste pohledat na YouTube. Viděl. Jsem to jen na mobilu, ale vypadalo to více než pěkně.
 

Nový MS flight simulator   9. 6. 2019 / 22:59
paner
https://www.youtube.com/watch?v=rGu14fWM4dI
 

Nový MS flight simulator   9. 6. 2019 / 23:42
JirkaK
Je to pro XBOX, ten co vyjde... https://www.youtube.com/watch?v=ReDDgFfWlS4
 

Nový MS flight simulator   9. 6. 2019 / 23:47
brunosk
https://www.thurrott.com/xbox/208245/microsoft-bringing-back-flight-simulator-in-2020

it will be available for the PC when it launches in 2020
 

Nový MS flight simulator   10. 6. 2019 / 10:58
JirkaK
a v rámci game passu to bude přístupné jak na PC tak XBOXu. Nový XBOX má být 4x výkonnější než současný, podpora ray tracingu, samozřejmostí SSD disk.. jen cena nepadla.
 

Nový MS flight simulator   10. 6. 2019 / 01:55
milo   
...no do pekla, teraz, ked som si zvykol na XP a investoval do addonov...
Vyzera to luxusne, som zvedavy.
m.
 

Nový MS flight simulator   10. 6. 2019 / 07:08
Pips   
Já myslím, že si ty addony ještě stihneš pořádně užít. Takovejch krásnejch videí od Microsoftu už bylo...
 

Nový MS flight simulator   10. 6. 2019 / 11:31
maverick60   
Kto vie či už na to existuje aj comp ?
 

Nový MS flight simulator   10. 6. 2019 / 14:39
JirkaK
však to bude zvládat herní konzole, proč by to nezvládl počítač. Pokud je to nový, moderní engine, tak není problém, však to vidíme na AeroflyFS2 který zvládá tříciferné FPS ve VR/4k s lepším železem.
 

Nový MS flight simulator   10. 6. 2019 / 19:19
Tragédie v JRD
Proc by to nezvladl pocitac?

Treba proto, ze v dobe uvedeni je konzole (po strance vykonu) daleko pred soudobymi PC, a ty ji v nasledujicich letech teprve dohani.

Nemluve o architekture a obecne moznostech konzoli (opet, v porovnani se soudobym pc)
 

Nový MS flight simulator   10. 6. 2019 / 21:07
JirkaK
Ano konzole jsou obvykle v době vydání slušné a levnější než srovnatelné počítače, ale že by nový XBOX překonal dnešní typické simulátorové kombo jako 9700k/9900k + RTX2070/GTX1080Ti, o tom dost pochybuji, počítám že to bude +- na úrovni tohohle HW, který ale za rok bude už docela obsolete, budou tu nové CPU, nové grafiky. Otázkou taky je kolik ten XBOX bude stát, dost lidí docela pochybuje o tom že by stál zase 500 dolarů

Třeba AFS2 běhá dneska naprosto v pohodě v řádek stovek FPS na z dnešního pohledu midrange mašinách, nový engine, který umí využít současný HW, vypadá lépe a běží lépe než staré enginy ať už P3D nebo X-Plane. Tyhle simulátory dnes zdaleka nevyužívají možnosti HW, který jde neskutečně dopředu.

Dyť i ten X-Plane Glo-Mo je bude po novém updatu téměř srovnatelný s verzí pro počítače, přitom to poběží na levných telefonech a tabletech. Výkon nám neskutečně stoupá.

Navíc Flight Simulator bude od Microsoftu, takže téměř jistě půjde na xCloud... pak to půjde na jakémkoli zařízené připojeném k internetu a schopném přehrát streamované video a zprostředkovat ovládámí...
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 08:56
Luděk Ch.
Neřekl bych, že konzole jsou v době uvedení HW výkonem nějak daleko před trochu lepším počítačem s aktuálním HW. To by pak ta konzole stála raketu Spíš je to HW vyšší střední třídy v kombinaci s optimalizací SW na jeden typ hardware a optimalizovanou konfigurací samotné hry (na konzolích obvykle jsou hry proti PC verzím vizuálně očesané o některé efekty). Takže to dohromady vede k slušnému FPS, ale určitě nebude problém postavit za přijatelné peníze (ne o moc vyšší než za tu konzoli), hardwarově srovnatelný PC. Každopádně času na to máme dost
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 12:42
JirkaK
Ty slušné FPS jsou často u top titulů 30, někdy i pod 30, kdežto midrange PC to zlvádá v pohodě na 60FPS ve stejných detailech v době vydání, ke konci životního cyklu to zvládá lépe i lowend, což třerba dneska znamená GTX1060 nebo RX580 a nějaké to 4 jádro CPU.
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 17:47
Luděk Ch.
Fakt pouští top tituly na konzole s 30fps? Tak to nic moc Jsem si říkal, že standardem je těch 60.
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 18:44
JirkaK
Ano jsou hry které s tím mívají problém a 30 stable je spíš sen
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 20:05
Raymy
To se trosku pletes Jirko. Pokud jde o multiplatformni hry jako jsou treba Assassins Creed, GTA atp, tak tam zalezi na optimalizaci vyvojare a jak moc to odflaknou nebo ne. Pod 30 fps pady si osobne na PS4 vybavim kuprikladu AC: Unity. Z novejsich treba RDR2, kde je to obcas znat hlavne ve vetsich mestech. Pokud se ale budeme bavit o exkluzivitach pro danou konzoli (v mem pripade PS4), tak napriklad The Last of Us remastered vypada uchvatne, potom treba zavodni Gran Turismo Sport je hodne pekne a jede stabilne 60fps, Uncharted 4, Spider-Man a jeste jsou dalsi. Proste je strasne dulezita ta optimalizace a jak ji kdo zvladne.
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 18:48
JirkaK
Samo že optimalizace o ničem jiném to není, ale optimanizace nutně neznamená že to někdo napsal špatně, a je třeba to spravit.

Optimalizace obecně znamená že pokud mám limitované zdroje (v tomto případě výkon), tak musím snížit požadavky. Nemůžu mít vše, musím někde něco snížit, někde něco zrušit, tím se mi sníží požadavek na výkon.



Nemůžu třeba renderovat stín na celé scéně 500m daleko ale maximálně 20 metrů od kamery, nemůžu mít na scéně tolik lidí (příklad toho AC: Unity), takže scéna bude prázdnější ale poběží lépe... vypustím tu a tam nějaký nepotřebný detail, etc.

 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 20:02
Jurawood
Přesně tak, vždyť konzole šli úplně jinou cestou, PC jedno a dvou-jádra, konzole tentovaly mnoho různých jader s chabým výkonem.
To se změnilo kdy? Poslední 2 generace? Kdy sračkojdní konzole museli převzít klasická jádra x86 aby nezanikly.

Dnešní konzole odpovídá klasické mainstream sestavě. Neznám konzoli jejíž výkon by kompl za 20 litrů nepřeválcoval. Prodávali se dobře díky přítomnosti kravinek, které nebyly v době uvední běžné např HDDVD mechanika.
Už vidím jak si do konzole z pirátů stahuji 500GB addonů. A jak nám dokázal průzkum, díky warezu existuje takové rozšíření softwaru jaké je.

Jelikož microsoft to bude dělat pro xbox, bude to arkáda, bude to skvělé a všichni se skvěle zalétáme.
10 minut, potom to umře.
 

Nový MS flight simulator   16. 6. 2019 / 20:30
Luděk Ch.
Naopak, bude to nejprve pro PC, až později na konzole. A aniž bych chtěl MS nějak přeceňovat, "s velkou slávou" vypustil a v zápětí zařízl spousty projektů, ale nezdá se mi, že by hodlal opakovat stejnou chybu, jako s MS Flight. Přeci jen v tom vývoji utopí dost peněz. A jak už jsem psal, kdyby chtěli arkádu, mohli si vymyslet poutavější název pro pubescenty s konzolemi. Takže podle mě, že se vrátili k názvu MS Flight simulator naznačuje, že hodlají oslovit komunitu simpilotů. Jsem mírně optimistický
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 07:38
Tragédie v JRD

... až to bolí
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 09:35
JM   
Taky mi prijde, ze jsou tady nekteri az moc optimisticti Podle me v dnesni dobe zacit vyvijet uplne novej ultrarealistickej, rozsiritelnej civilni sim na desktop, je celkem blbost, resp. stalo by to v aktualne pozadovane kvalite podstatne vic, nez by tech par zakazniku zacalovalo.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 10:16
Luděk Ch.
A vyvíjet arkádu, která neletcům neřekne nic a simpťaky nezaujme, se vyplatí? MS už to zkoušel s Flight a byl to naprostý propadák. Proč by to dělal podruhé?
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 14:14
JM   
Tak kdyby tu arkadu udelali poradne, s uzasnou grafikou, tak verim, ze by zaujmout mohla, asi i vic lidu, jak simptak sim Ja treba nedavno hral na synovcove Xboxu Forzu... a bavilo me to, grafika pekna, hratelnost taky... s jezdenim s autem to nema nic spolecnyho, ale to mi zily netrhalo. Takze nejaky pekny letadylka na xbox bych bral a klidne at se to jmenuje Microsoft Flight Simulator
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 16:55
Willhelm   
Kolik nás tu hrálo Crimson Skies? Za tím byl Microsoft sice jen jako vydavatel, ale mě to bavilo neskutečně. Hrál jsem to minimálně šestkrát - naposledy tak dva roky zpět. Čas je na grafice už dost znát, ale ten příběh, dabing "rádia mezi letadly" - kaskadérské kousky, to bylo perfektní. Tohle kdyby někdo jen oprášil - nechal vše jak je a udělal novou grafiku odpovídající roku 2019, tak to by mi udělal velkou radost.

Naprostý souhlas Jirko s Tvým předchozím příspěvkem o přílišném optimismu. MS měl kdysi kolem FS absolutně největší komunitu uživatelů a tvůrců. To ale bylo přes masivním nástupem internetu, jeho zasyflení reklamou (pérák je úplná oáza s těmi dvěma "tradičně" umístěnými banery), nástupem dalších lákadel jako WoT, WoA atd. Dnes mám pocit, že asi největší komunita tvůrců je kolem Skyrimu.

Nedovedu si představit, že by dnes MS mohl s FS dokázat to co dokázal s FS98-2004.
Osobně mám strach, že se management MS vzhlédl v Dovetail a jejich Trains Simulatoru s neskutečně předraženými addony. Případně by mohli zkusit FS prodávat jako službu - plať 365 CZK/měsíc - a máš to skoro zadarmo.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 17:34
JirkaK
Předpokládám že v rámci XBOX game passu, nebo jak se tomu říká, bude i ten nový MSFS dostupný v rámci předplatného. Je možné že se dostane i na xCloud, tedy streamovaný z infrastruktury MS a pak to bude možné hrát na jakémkoli zařízení co zvládne streamované video a zprostředkovat ovládání.

Hry jak služba je nyní velký trend. ORBX teď začal nabízet Skypark, je to 3rd party addon - ORBX je jen distribuční platforma - který bude mít měsíční předplatné, ale na ty jsme už zvyklí, Navigraph, PilotsEdge a další
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 18:46
Luděk Ch.
Tak o komunitu simpťáků se dělí X-plane a Prepar3D a zbytky FSX. To není tak velká konkurence, aby do toho nemohl vletět nový MSFS s exkluzivní grafikou. Co se týče letových vlastností, tam si troufám tvrdit, že naprosté většině lidí, co lítají s dopraváky a rekreačně poskakují s VFR letadly, postačí o něco málo vylepšené vlastnosti z FSX. Jinak co se týče prodejních modelů, tak předplatné se určitě vyloučit nedá, ale předražené modely ve stylu Train Simulátoru docela ano. Zkušení letci nebudou kupovat předražené naleštěné modely s minimem funkcí a blbým chováním, jako u vláčků Osobně bych největší pravděpodobnost viděl v tom, že to bude použitelné jednak jako arkáda pro laiky, ale že to MS nechá otevřené i pro solidní rozšiřitelnost, aby pobral i pokročilejší letce a tím samozřejmě co nejvíce provizí z add-onů. Nevidím důvod, proč by to chtěl schválně uzavřít jen jako arkádu, tím žádné závratné prostředky neušetří, zato si hodně omezí potenciální uživatele.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 19:12
Tragédie v JRD
to je lrave velky problem.

ona ta komunita kolem simulovanyho litani neni nejak velka (a nikdy nebyla).

a onen “rozklad” do dalsich trech skupin ji nijak neprospel.

mysli trosku kriticky
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 19:31
Luděk Ch.
Ale jo, tak já samozřejmě mám názor ovlivněný tím, jak bych chtěl aby to bylo, vo tom žádná Možná budu úplně zklamaný, ale možná taky ne. Na jednu stranu by se chtělo říct, že MS není úplně blbej a zkušenosti s komunitou (co chtějí a co nechtějí) má víc než dost, ale zase na druhou stranu, MS taky udělal hromady přešlapů v jiných oblastech (nejvíc asi Lumie a mobilní windows), které by nikdo nečekal. Od FSX nejspíš odešla většina lidí proto, že se prostě přestal vyvíjet a zastarával. Jinak lidi co lítali převážně dopraváky a těch si byla asi značná část, možná i většina, neměli žádný zásadní důvod, odcházet k X-plane. Jenže tam přeci jen postupně bylo čím dál víc možností, na které nemohl už FSX reagovat. Ale kdyby se vrátil FSX s víceméně stejným jádrem a letovými vlastnostmi, jen zabalený do podstatně lepšího vizuálu, jak ukazuje nový MSFS, tak už jen to samo o sobě by aspoň ty co lítají trubkama, mohlo klidně natáhnout zase zpět. Nu což, přestanu věštit z křišťálové koule. Věřím, že relativně brzy se začnou objevovat relevantní informace od insiderů
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 20:45
JirkaK
Mít staré jádro je nesmysl, to je největší limit a to nejen pro P3D ale i X-Plane, koukněme na konkurenci, vypadá to slušně, lítá to slušně, výkon dostatečný i na průměrné herní mašině.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 19:25
JM   
To co popisujes by bylo sice pekny, ale vzhledem k tomu, ze za celou historii se to jeste zadnemu simu takhle skloubit nepodarilo, tak tam asi nekde bude nejakej hacek A opravdu neverim, ze by se to pod taktovkou MS v podobe noveho MSFS melo podarit
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 19:36
Luděk Ch.
Nepodařilo proto, že se o to v podstatě nikdo nepokusil Dodat do plnohodnotného SIMu režimy arkády, to je asi to nejjednodušší, co může být. Samozřejmě by to ale bylo naprosto blbě, kdyby to chtěl udělat naopak, jakože vyrobit arkádu a nějakými drobnými ústupky to otevírat pro sim komunitu (to byl v podstatě případ MS Flight a proto si myslím, že stejnou cestou už nepůjde). To fungovat nebude, doba kdy simmeři byli ochotni samotný FS v podstatě hackovat, aby do něj dostali chybějící funkce externě, ta už je pryč, s tím se nebude nikomu chtít sr*t
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 20:53
JirkaK
Nepodceňoval bych trh, podívejme se na jednu z nejúspěšnějších českých her - Euro a American Truck Simulator. Tohle je vesměs arkáda a funguje to, prodaly se toho miliony kopií, hraje se to. Stejně tak to farmaření a pochybuju že někdo při tom řeší jestli jízdní model toho kombajnu je realistycký nebo ne... Jsou lidi co nedají dopustit na AFS2, přitom je to vlastně také jen arkádové lítání.

Že lidi chtějí víc "arcade" přístup je jasný, koukněme třeba na FSEconomy, koukněme na ten čerstvě představený Skypark, který se nebude bát mít to jako měsíční platbu cca 10 USD. Věří tomu i ORBX kteří si autory vzali pod křídla.

 

Nový MS flight simulator   18. 6. 2019 / 12:38
Luděk Ch.
Tak u toho ETS2 dost záleží na tom, jak chceš aby to jezdilo. Dá se vyloženě arkádově, ale umí to naopak i nearkádově. Rozhodně z toho má člověk pocit jízdy s těžkým vozem a ovládání je hodně podrobné. V podstatě bych to řekl asi tak, že pokud by se FSX označil za arkádu, tak mi to u MSFS2020 ve spojení s mnohem lepším vizuálem bude bohatě stačit a věřím, že i většině ostatních Nemyslím si, že by tam MS hodlal vymyslet ještě horší letový model, než byl ve FSX. Takže je pak otázka, čím by z toho tu arkádu udělal.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 18:29
Luděk Ch.
Jenže někoho, koho letadla moc nezajímají, nebude bavit někde se hodiny plácat ve vzduchu a pořád havarovat Přesně tak totiž vypadal MS Flight. Vizuálně to na tehdejší poměry vůbec nevypadalo špatně, akorát to bylo moc uzavřené pro simpťáky a ti co si to chtěli vyzkoušet, to moc nezaujalo. A pokud je létání chytlo, tak stejně museli jít jinam (FSX nebo X-plane). Jinak bych řekl, že většina běžných hráčů se vyhýbá jak čert kříži všemu, co má v názvu "simulátor", protože za tím vždycky vidí hodiny nudného koukání do nikam, ať je to vlak, autobus nebo letadlo Jako samozřejmě, jak už jsem psal, MS nikdo nevidí do hlavy, ale pořád si myslím, že nebudou chtít zopakovat stejnou chybu, jako s MS Flight a že by mohli vidět pořád solidní komunitu simpťáků. Tak se necháme překvapit.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 10:27
Luděk Ch.
Ještě si tak říkám, dle MS to má být globální záležitost, jako byl MSFS, ne jen nějaká vybraná oblast, tak proč myslíš, že by vývoj SIMu na úrovni aspoň FSX s novou grafikou měl být finančně náročnější, než vývoj globální arkády s tou samou grafikou?
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 14:21
JM   
Tak vezmem ze udelat tu "grafiku" je pro oba simy stejne narocny. A ted udelat nejakej arkadovej pribeh a omacku kolem, orezany letadla vs. udelat perefektne fungujici default systemy, dynamiky pro x-druhu letadel, nebo klidne jen tech par default letadel, aby fungovaly realne. A ted jeste k tomu chces prehledny, jasny, vymakany SDK pro vyvojare, aby mohli pridavat obsah. Co myslis ze je narocnejsi?
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 18:32
Luděk Ch.
No jo, ale řekl bych, že právě to SDK pro vývojáře bude strategickou záležitostí, protože se dá dost předpokládat, že obsah pujde přidávat primárně přes store. A pokud si MS neřekne nějaké přemrštěné procento provize, má zaručenou další linii příjmů.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 19:14
Tragédie v JRD
procento provize je jasne dane podminkami storu/steamu apod.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 10:24
Luděk Ch.
Zatím je to 50/50, ať se ti to líbí nebo ne. Takže tvoje smajlíky a snaha to předem shodit není o nic méně trapná, než můj optimismus Ano, kdyby tady nebyl už předchozí pokus MS Flight, tak by se dalo očekávat, že z toho chce MS příchodem na Xbox udělat arkádu, ale vzhledem k tomu, že už má vyzkoušené, že letecká arkáda prostě ekonomicky nefunguje, tak je dost nepravděpodobné, že by do toho šel MS znovu.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 16:20
JirkaK
Lidi mají strach, že by mohlo přijít něco lepšího a veškeré dosavadní investice by letěly kanálem.


Letecká arkáda samozřejmě funguje a funguje lépe než hyperrelaistický sim pro hardcore piloty nebo komerční uživatele pro reálný výcvik. Nimcéně i ten X-Plane, P3D nebo FSX jde použít jako arkádu. Záleží také hodně na marketingu.

Dnes existují simulátory kdečeho, Například Farming Simulátor, tedy ježdění s kombajny, traktory a podobnou technikou najednou přichází na scénu esportu a vypadá to nadějně. Nebojí se že by o arkádové lítání zájem nebyl.

Jinak se dá přihlásit do MSFS Insider programu - https://fsi.microsoftstudios.com/insider-program-sign-up/
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 18:34
Luděk Ch.
Jj, ale to bych musel nejprve upgradovat PC Zatím ho mám vyladěný na FSX a s větším upgradem počítám právě případně až na nový MS FS.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 19:16
Tragédie v JRD
tvl... jake investice?
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 20:04
Luděk Ch.
Do add-onů? Já v tom mám třeba za ty roky docela dost prachů.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 20:56
JirkaK
Chápu že ty asi žádná addon nemáš, ale jsou lidi co utratili v průběhu let několik tisíc dolarů, ti samozřejmě mohou mít strach že jejich platforma ve které mají spoustu peněz se stává obsolete a bude tu něco výrazně lepšího do čeho zase bude muset nacpat peníze.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 19:15
Tragédie v JRD
je usmevne, ze po zhlednuti jednoho videa tady fantazirujes ...

neni to ale nic jineho, nez fantazie.

mozna se trefis, mozna ne.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 20:06
Luděk Ch.
Jj, to nijak nepopírám, jsou to samozřejmě fantzaziie Stejně jako tvrzení, že to zaručeně bude arkáda Ale věřím, že poměrně brzo se od insiderů začnou objevovat informace, jak přibližně to bude myšleno a jak moc uzavřené to bude.
 

Nový MS flight simulator   17. 6. 2019 / 21:02
JirkaK
Fantazíruje se hodně, samozřejmě to vzalo velký spád a jsou toho plné diskuze. Lidi se ptají svých oblíbených vývojářů zda to budou podporovat atd.


Aktuálně například ORBX nebo PMDG jasně řekli že nejsou zapojeni a uvidí se co bude. I když říkat mohou co se jim zlíbí, že..

Viděli jste registrační čísla letadel v tom traileru. AS-MGS...

Nic co by bylo reálným registračním číslem, ale... Co to znamená, mimo jiné zkratka: AeroSoft - Microsoft Game Studios

Aerosoft diskuzi na téma, zda budou pro nový MSFS vyvíjet okomentovali tím že není nic co by k tomu mohli komentovat říct a zamkli že zástupce Aerosoftu se k tomu vyjádří až bude mít odpověď k ukončení spekulací.

Takže v tuhle chvíli se zdá že oslovili, ze současných vývojářů Aerosoft
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 11:05
OndraT
"Treba proto, ze v dobe uvedeni je konzole (po strance vykonu) daleko pred soudobymi PC, a ty ji v nasledujicich letech teprve dohani" - nemáš pravdu, ani v nejmenším. V době vydání konzole bývá její výkon někde lehce nad průměrným herním PC. Proč myslíš, že hry na konzolích mají ořezané detaily, rozlišení i FPS a že stejná hra na konzoli vypadá znatelně hůř než na PC? Určitě ne kvůli tomu, že "jsou daleko před PC" . Ale výhodou je určitě cena a kompaktnost, to jo, tam konzole vedou.
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 11:50
xWing   
A uz sa da konzole konecne hrat klavesnicou a mysou ?
Nechapem, ako niekto moze hrat gamepadom FPS hry a nebodaj aj ten novy FS.
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 12:52
JirkaK
Ano dá, MS i SONY to umožňují. Záleží zda se pro to rozhodne vývojář hry, API pro to existuje, to je alespoň oficiální možnost, další možnosti jsou zařízení jako CronusMax a jeho alternativy, tam jde hrát s klávesnicí a myší cokoli.

Na XBOXu v březnu bylo 12 her které oficiálně hraní s myší a klávesnicí podporovaly, a 13 titulů bylo ve vývoji (nebo podpora pro existující hru). U Sony to bylo 7 titulů. Chybí tam ale Fortnite, který to má podporovat a matchmaking má být oddělený pro hráče s ovladačem a hráči s klávesnicí/myší.
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 10:23
OndraT
Jj a v nejnovější aktualizaci FW si můžou majitelé konzolí pouštět dokonce třeba i MP3
 

Nový MS flight simulator   10. 6. 2019 / 13:09
Willhelm   
No počkej bubeníku! Ještě budeš litovat, žes kupoval iPod až MS vydá svůj přehrávač souborů wma!!! Poslouchání hudby to posune na úplně jinou dimenzi. Ještě nikdy to nebylo tak snadné a zábavné. Nyní konečně výšky budou vysoké a basy budou tvrdit muziku.
 

Nový MS flight simulator   10. 6. 2019 / 16:26
Pips   
Na lítost je zatím dost času! Než MS vydá svůj přehrávač snů, jak popisuješ, tak už možná budu taky úplně hluchej a ty jejich vysoký basy a hluboký vejšky ocením jen při drcení ledvinového štěrku. No a do tý doby mám to, co mám a co mi dělá radost. Jestli mi jako rozumíš!

Historie zatím ukázala, že na poli produktů s leteckou tématikou MS, je zcela zbytečné se těšit. Snad jen, kdyby... , ale asi ne, ty jak stůl placatý dráhy...
 

Nový MS flight simulator   10. 6. 2019 / 12:03
xWing   
Mozno MS kupil FSW od Dovetail Games
 

Nový MS flight simulator   10. 6. 2019 / 13:26
Luděk Ch.
No ještě že jsem zatím nestihnul přejít na X-plane Jsem věděl, že má smysl počkat těch 11 let od vydání FSX
 

Nový MS flight simulator   10. 6. 2019 / 14:41
JirkaK
Tak pokud to bude plnohodnotný simulátor a nebude to spíše casual lítání. Předpokládám ale že to bude spíše to casual polítání, asi podobně jako dnes je třeba Aerofly FS2. Co do věrnosti simulace je to bída, ale vizuálně je super a výkon je výborný, proto si získal oblibu hlavně pro VR.
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 08:42
Luděk Ch.
Jj, uvidíme co z toho vypadne. Pokud to nebude uzavřeno pro addony letadel a bude pro ně k dispozici dostatečně detailní API, tak by to mohlo být fajn. Vizuál vypadá luxusně, ale je samozřejmě otázka, jaká část světa bude zpracována tak podrobně, jako ve videu
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 12:38
JirkaK
Tak předpokládám že takto budou zpracované jen vybrané landmarky, stejně jako to má AFS, další formou DLC. Zbytek světa v defaultu nějaký obecný autogen, kvalitativně stejný s těmi landmarky ve smyslu textur, nicméně ne věrná kopie reálného světa.
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 14:57
Luděk Ch.
Nostalgicky vzpomínám na nekonečné vyčkávání na každý nový článek s informacemi o připravované nové verzi FS, začínal jsem u FS98, pak FS2000, 2004 a nakonec vyčkávání na FSX dosahovalo vrcholu. Teď se po dlouhé době ty pocity vrací, ovšem s výhodou, že věk přinesl trpělivost, takže je mi fuk, že to bude třeba až za rok a půl Ale pokud to MS nepojme vyloženě arkádově s předpřipravenými scénáři a omezenou volností a bude podporováno přidávání kvalitních addonů, tak věřím že to bude stát za čekání Oprášení původní značky by mohlo nasvědčovat, že variabilita by mohla být zachována, i když očekávám moderní prvky, jako přidávání addonů výhradně přes store apod.
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 09:49
dvojan
https://www.zive.cz/clanky/microsoft-pripravuje-novy-flight-simulator-zaujme-spickovou-grafikou-i-satelitnimi-daty/sc-3-a-198830/default.aspx
Aspoň se máme na co těšit.
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 17:21
OK-EUU46   
To je husty... Kdyz vzpomenu jak jsem ziral na obrazky z FS III a rikal jsem si, ze ja si na tak suprovym simu nikdy nezaletam...

A kdyby mi tehdy nekdo ukazal obrazky z FS2020 a rekl ze k tomu budu budu jeste realny pilot, tak bych asi dostal horecku... Ten clanek o FSIII jsem jako dite cetl porad dokola..To bylo v rove cca 1990.

Takze to se udalo za 30 let.. A ted si porovnejte oba obrazky po 30 letech a reknete mi, jak bude vypadat sim za 30 let. V roce 2050? To mi bude 70, tak snad se toho jeste doziju..

56325 B / 750 x 465 / ScreenHunter_529 Jun. 11 17.18.jpg
18211 B / 750 x 414 / ScreenHunter_528 Jun. 11 17.17.jpg
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 17:48
Luděk Ch.
Je tam rozdíl pár pixelů, jinak skoro stejné
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 17:54
FSPilot   
Osobně neočekávám víc, než nabušenou arkádu pro kochačky ve VR, pár vymazlených lokalit, ale jinak MS Flight v modernějším kabátě. Tomu by i napovídalo to uvedení na XBOX.
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 20:55
Vita Zenisek
Já očekávám recenzi od JirkyK.
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 21:12
ltow
Ahoj, souhlas, MSFlight pokus číslo 2. Simulátor potřebuje pro dlouhodobý úspěch fungující ekosystém developerů a ti potřebují stálé uživatele. Ani jedno v tomhle případě nehrozí. Takže to vyjde, pár lidí si to koupí, proletí se a až se dokochaji zjistí, že je to jinak mrtvá platforma. Bez rozšíření, kvalitních letadel, virtuálních sítí.. Takže o P3D ani XPL bych se nebál. 😁
 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 21:33
Luděk Ch.
A kdo řekl, že to nepůjde a komunita developerů nevznikne? Pokud to MS úmyslně neuzavře a bude to mít aspoň trochu uvěřitelný letový model (aspoň o trochu vylepšený nad úroveň FSX), tak v kombinaci s vizuálem lepším než všechny ostatní platformy dohromady, si to nepochybně komunitu vytvoří. Na létání s dopraváky je pro většinu lidí dostatečný už letový model FSX. A že to úplně jako arkádu neplánuje, naznačuje návrat k názvu MS flight simulátor a ne jen třeba ten MS Flight 2 a že to nenechá jen na konzole. Takže já jsem spíš opatrně optimistický. Na MS FS většina z nás vyrostla
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 00:09
ltow
Komunita vznikne? A jako jak jako? Myslis jako že zčista jasna spadne z Marsu? buďme realisté a bavme se o tom, že mluvíme o stávajících vývojářích, kteří vyvíjejí pro jiné simy. Ti si ale velmi rozmyslí, skočit jen tak po hlavě do nějakého vývoje. Ono vyvinout seriózní projekt (nebo ho i jen zkonvertovat do jiného simu) je dlouhá a finančně náročná operace. A všichni si dvakrát rozmyslí, jestli do něčeho podobného půjdou, dokud simulátor neprokáže (a rovněž tak jeho tvůrce), že to s jeho životnosti vypadá déle než na jeden dva roky. Ale zároveň bez kvalitních adonu bude životnost podobné arkády tak právě tohle období. Ano je to chicken / egg problem.

Tohle pravidlo platí nejen na simulátory, ale i na jakýkoliv jiný softwarový ekosystém. Je třeba důvodem, proč mimo IOSu a Androidu nevíš o žádném jiném živém mobilním OS. Žádný z těch ostatních totiž bez vývojářů pro danou platformu nezískal podstatnou uživatelskou základnu a market share a vývojáři neměli motivaci pro něco tak nezajímavého začít něco vyvíjet.

Microsoft to sám moc dobře ví a bude podle mě bude hru cilit jako arkádu na co nejširší okruh hráčů. Tam má alespoň teoretickou šanci vydělat na hře jako na jiném AAA titulu, než spadne pod pult. MS nepujde do dlouhodobého projektu budování a podpory vzniku ekosystému pro hardcore simulartočíky. To je totiž hodně drahá sranda dlouhodobá s nejistým vysledkem.

Takže za mě je to oprášeny MS Flight, kterému prorokuju úplně stejnou životnost.
D.
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 06:38
xWing   
V podstate suhlasim.
Krasne je to videt na X-Plane.
Prvy krat som ho okrajovo zachytil vo verzii XPL7, ale to bola cista katastorfa.
Vtedy snad ani ziadne komercne addony neexistovali, aspon som teda nepatral, vsetko to bolo o individualnych nadsencoch, co robil addony pre zabavu a nie pre peniaze.
LR to ovsem nevzdaval a pri XPL9 sa to uz zacalo rozbiehat.
Takze aj tento novy MSFS pokial nebude uzavreta platforma, tak nepredpokladam, ze vyvojarske studia sa budu hned hrnut na vyvoja addonov.
Najprv si to skusia nejaky nadsenci a ked sa to ujme, zacne sa komercne vyvyjat.
Ale ako pisem, iba v pripade otovorenosti a nie styl MS Flight.
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 18:30
JirkaK
Může být uzavřená a MS si ty "vývojová" one man show studia může koupit nebo ty lidi zaměstnat.
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 10:27
Luděk Ch.
Samozřejmě do hlavy vývojářům toho nového MS FS nevidím, ale jsem si zcela jistý, že pokud to MS nechá otevřené pro add-ony a bude to mít použitelný letový model, tak bez ohledu na původní záměr MS ta komunita zákonitě vznikne. Neříkám, že začnou lidi houfně přecházet od X-plane, to asi ne, ale jelikož se rodí stále noví a noví lidé, mezi kterými je zase další generace potenciálních letců, nezatížených X-planem nebo Preparem, tak celkem jistě když budou vybírat svoji první platformu, tak už jen ten vizuál jich velkou část natáhne k MSFS. A díky tomu, že to pojede i na konzolích, tak potenciální množství uživatelů bude ještě vyšší. No a v okamžiku, kdy se prodá dostatek kopií, nepochybně si některá z firem tvořících add-ony řekne, proč bysme nemohli jako první přinést exkluzivně třeba nějaký detailně zpracovaný dopravák? Až bude taková firma jedna a add-ony se budou prodávat, nepochybně se přidají další a další. Takže celé je to jen o tom, jak moc to MS nechá otevřené pro add-ony a jaké případně stanoví podmínky pro vývojáře, protože se dá očekávat, že přidávání add-onů bude probíhat přes obchod MS. Takže celé to bude záviset na rozhodnutí MS, jak moc to nechá otevřené. Pokud dostatečně, aby si tam lidi mohli přidat letadla takové úrovně, jaké tam defaultně určitě nebudou, tak s takovým vizuálem je ten projekt odsouzen k tomu, aby uspěl a my se tady zase budeme moci v klidu hádat, zda je lepší MSFS nebo X-plane Naopak pokud se to MS rozhodne víceméně uzavřít a prodávat jako hotovou nerozšířitelnou hru, tak to bude jen jednorázový projekt, který komunitu nevytvoří. Ale jak jsem psal, z důvodu zvoleného názvu MS flight simulátor jsem mírně optimistický. Pokud by totiž MS chtěl jen vytvořit jednorázový projekt, jako kteroukoliv jinou hru, tak mohl použít jakýkoliv jiný název odkazující na létání, protože zkušené uživatele skutečných simulátorů samotný název nepřesvědčí a novým nezkušeným u arkády bude úplně jedno, jak se to bude jmenovat.
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 16:07
Tragédie v JRD
To je čirá dojmologie, že něco "zákonitě vznikne".

Problém je jedna věc - pokud to bude aplikace jak pro konzole, tka pro PC, tak to bude na hooodně procent řešeno stejně, jako dnes ... tuším, že tomu říkaj Play Anywhere.

Což znamená - marketplacová aplikace (to není problém), doplnky siritelna jen pres marketplace (to už je problém). a placené doplnky - znamená to, že dost procent odevzdáš microsoftu (to uz je hodne velky problem).

Na doplnky formou "stahnu zip z webu" muzes zapomenout.

takze, pokud si to shrneme - hodne freewarovych vyvjoru do odradi kompletne, a komercnich vyvojaru ... velkou cast.
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 16:57
Luděk Ch.
Tak není to o nic větší dojmologie, než tvoje Pokud se toho prodá dost a bude to rozumně rozšiřitelné, tak vývojáři nepochybně přijdou. Ostatně DLC pro spoustu her se prodává jak o život, i když to jsou kolikrát úplné kraviny
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 18:35
JirkaK
MS opouští distribuci her přes jejich store, míří na steam a nejen tam. Spekuluje se o dvou verzích, jedna pro casual letce PC/konzole a Pro verzi pro PC, Pro verze má nabídnout právě věrnější simulaci.

Oboje je fajn, začneš na casual verzi, zalíbí se ti, chceš od toho víc, koupíš pro verzi nebo zvolíš alternativu. Pro komunitu jednoznačný přínos, může to přinést spousty nové krve do hobby.


Komerční vývojáře? Proč by je to mělo odradit když si je MS zaplatí aby pro ně něco udělali? Je rozdíl malá firmička jako LR co to táhne za své a to ještě hlavně díky ideologii zakladatele, a něco jiného korporát, který v tom točí obraty v miliardách
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 18:29
JirkaK
Zapomínáš na to že MS není DTG a na vývoji hry se podílí stovky lidí po mnoho let, MS má sílu dotáhnout engine který postaví zcela od nuly.

LM, LR neplatí vývojářům za to že pro ně budou vyvíjet, DTG zas nemělo finance, MS má kapitál na to si ty vývojáře zaplatit. Oni si rozmýšlet nic nemusí, dostanou svoje peníze nehledě na obchodní úspěch a možná vezmou prémie když se prodá více kopií. Není to one man show ani 15 členný tým DTG co pracoval na FSW. Ve velkém studiu se 15 lidí bude celý den v zasedačce hádat o tom zda ta zelená kontrolka má dostatečně realistické podání zelené.
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 18:22
JirkaK
XBOX je herní značkou MS, XBOX neznamená jen konzole ale i PC, X-Plane Mobile existuje a taky nikdo nezpochybňuje že desktop verze je jiná.


Aktuálně ze zahraničních diskuzí co jsem naletmo vysondoval.

- MSFS verze pro konzole/casula lítání na PC

- MSFS Profesional verze pro PC pro serioznější lítání

- scenérie bude ortho + využití 3D objektů ve stylu dnešních 3D map s real world objekty + vymazlené vybrané lokality

- pravděpodobně přijdou další lépe proracované lokality formou DLC

- předpokládá se že MS bude spolupracovat s nasmouvanými vývojáři kteří dostanou SDK pro vývoj, ti budou publikovat "oficiální" rozšíření

- je možné že některé věci se budou zpracovávat ne na klientské mašině (PC nebo konzole), ale něco může být počítáno/předpřipraveno v cloudu

- o public SDK nebo neoficiálních rozšířeních se nemluví ale je dost pravděpodobné že nebudou, zvláště pokud se MSFS dostane do xCloudu, tak to ani technicky není možné, člověk nemá hru u sebe vůbec nainstalovanou.


 

Nový MS flight simulator   11. 6. 2019 / 22:51
kmarciniszyn
nějak nechápu ten mrak negativ co tady zaznívá...vždyť je to jednoznačně dobrá zpráva. Má to potenciál být novou platformou pro civilní simulátorové létání...a nebo z toho nebude nic, ale ani jedna z těch variant není žádný průser. buď to bude super, nebo fajn nebo ne a tím pádem se to neprosadí. Každopádně je pravda, že aktuálně je to s civilním sim létáním vcelku složité, ani jedna platforma není schopna využívat aktuální HW nebo není dostatečně optimalizované. Chce to něco nového, převratného...a co si budem vykládat, využití cloudu např. pro generování scenérek ze satelitních snímků nebo pro AI leteckou dopravu nebo třeba počasí...to jsou přesně ty směry, kterými by se to mohlo vydat. A další věc je, že flight sim takových parametrů musí dělat velká firma, aby na to měla sílu...a kdo jiné než MS.
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 13:46
Luděk Ch.
Já to chápu, někteří kolegové se bojí, že je to zase donutí změnit platformu, tak už raději předem předpokládají, že to bude arkáda Holt změna platformy je vždycky drahá a ta instalace všech add-onů Ale pokud to MS pojme jako simulátor ve stylu původních MSFS a navíc k tomu přidá takový vizuál a jednoduchou instalaci add-onů prostřednictvím obchodu, tak z toho může být solidní trhák Každopádně je vždycky dobře, když nemá jedna platforma monopol, nutí to zlepšovat i vývojáře ostatních platoforem. Třeba bude stačit jen to, že se budou bát možné nové konkurence
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 18:44
JirkaK
Tak na to je jednoduché řešení, koupím simulátor, addony a už neudělám žádný update, protože i update může lecjaký addon rozbít a člověk se nemusí dočkat úpravy.

Krásný příklad XP10 vs XP11, změnilo se dost aby lecos přestalo fungovat, nebo funguje špatně, lecjaký vývojář na to hodil bobek, a nikdo si nemůže stěžovat protože podporu XP11 neslíbil.

Někdo za updaty začal kasírovat, takže se nedá říct že zůstat u stejné platformy = dále neplatit. Produkt musí mít širokou uživatelskou bázi aby mělo ještě smysl ty updaty zdarma vůbec dělat.

 

Nový MS flight simulator   13. 6. 2019 / 15:01
Luděk Ch.
Já třeba jedu pořád na FSX, protože Prepar3D ani X-plane by mi nepřinesl navíc nic, co by mi stálo za nákup nových add-onů a komplet instalaci a bůhví jak dlouhé ladění do stavu, s jakým budu spokojen A to mám X-plane koupený a nějakou dobu jsem ho používal paralelně s FSX. Nakonec ale pro mé potřeby zůstal jen FSX a X-plane jen zabíral místo Takže já určitě nepotřebuju nějakou stoletou podporu, aby každý rok byla nová verze. Nanejvýš stačí odstraňovat úvodní buly.
 

Nový MS flight simulator   13. 6. 2019 / 21:58
Mike76
https://www.airlive.net/microsoft-flight-simulator-is-back-and-it-looks-absolutely-stunning/
 

Nový MS flight simulator   13. 6. 2019 / 22:13
Oskar
Souhlas.
 

Nový MS flight simulator   12. 6. 2019 / 23:32
Algy   
A prý už novém MS flight simulator bude W3A Sokol! Takže to pravděpodobně vyjde už po žních!
 

Nový MS flight simulator   13. 6. 2019 / 06:37
Willhelm   
To je tutovka! Byly by to už letošní žně, ale musí se počkat na tu novou FSku - do FS2004 nebo FSX to už nemá cenu a P3D/XP11 nejsou hodny takové žňové legendy.
45014 B / 600 x 546 / PZL_W_3_Sokol_zne1.jpg
41571 B / 600 x 538 / PZL_W_3_Sokol_zne2.jpg
27406 B / 600 x 474 / PZL_W_3_Sokol_zne3.jpg
 

Nový MS flight simulator   13. 6. 2019 / 10:14
Pips   
Tos neměl dávat, takový obrázky! Adventisté Velkých Žní a Sokola teď budou zase po bytech roznášet letáky!
 

Nový MS flight simulator   13. 6. 2019 / 11:25
Charles   
No ty kokos.....hotovej šábes a dožínky v jednom.
 

Nový MS flight simulator   14. 6. 2019 / 14:23
Balooo   
Tento příspěvek neexistuje a ty fotky v něm taky neodpovídají.
 

Nový MS flight simulator   21. 6. 2019 / 07:40
PB   
Some news from Microsoft about their new simulator!

‘On behalf of the entire Microsoft Flight Simulator team, we humbly and deeply express our gratitude for such an overwhelmingly positive response to our announce trailer! We recognize that without people like you, we don’t get to make experiences like this that span more than 35 years and maintain such a passionate following. Thank you for being patient enough to weather the turbulence caused by some of our previous missteps. Thank you for being willing to look to the possibilities of the future while asking us to be accountable for the past. We hear you, we value you, we want to make the next generation of Microsoft Flight Simulator for you, with you.

While this is not the moment to answer every question being asked, we do want to take the opportunity to answer a few important ones:

We are making Microsoft Flight Simulator. Emphasis on the word SIMULATOR.
Designed for PC, optimized for multiplatform support (e.g. Xbox).
Yes. We are supporting 3rd Party Content Development and Community Content creation. We are aware of the concerns in the current eco-system and are working to address them.
Yes. We genuinely want to work closely with the community in the development of this title.
Accessibility is important to us. Whatever your abilities are, if you want to fly, we are going to do whatever we can to make that happen. Yoke and pedals, mouse and keyboard, controller, etc. No pilot should be left behind.
Over the next few months, we will be communicating our plans for the rest of the year, including important updates to the Preview Build/Insider Programs, and important development beats. Maintaining a collaborative relationship with the community starts with transparency and clearly communicated expectations. Early August is our current timeline for kicking off the communication of the development roadmap. We will continue to add clarity to this timeline throughout the summer. If you’d like the latest updates, please make sure to sign up for the Insider Program.

This is just the first step in an adventure we are honored and excited to be taking with all of you. The reaction we received from our recent trailer was an incredible reminder that we are not alone in this passion we have for Microsoft Flight Simulator. Thank you for sharing your thoughts, honestly expressing your feedback and concerns, and for taking this next step with us.

From all of us here working on Microsoft Flight Simulator:

Thank you.

Sincerely,

Microsoft Flight Simulator Team
 

Nový MS flight simulator   21. 6. 2019 / 12:11
Luděk Ch.
Takové věci se zásadně sdílejí formou odkazu na původní zdroj, nikoliv CTRL+C a CTRL+V, protože takový text si může kdokoliv vycucat z prstu. Netvrdím že je to tento případ, ale kdybys měl odkaz na zdroj, tak by to bylo fajn.
 

Nový MS flight simulator   21. 6. 2019 / 12:32
Milan Lisner   
https://fsi.microsoftstudios.com
 

Nový MS flight simulator   21. 6. 2019 / 14:02
Luděk Ch.
Díky
 

Nový MS flight simulator   21. 6. 2019 / 15:02
Algy   
Hmm, silná PR rétorika hodná Microsoftu. Jsem zvědav, jaká bude realita.
 

Nový MS flight simulator   21. 6. 2019 / 15:07
happypetr   
Už máš nakojeno a přebaleno? Že ti dovolili sednout k počítači?
 

Nový MS flight simulator   21. 6. 2019 / 22:18
Algy   
Hele mladej, jsi nějakej drzej.
 

Nový MS flight simulator   22. 6. 2019 / 08:53
happypetr   
 

Nový MS flight simulator   22. 6. 2019 / 22:09
xman
FSI asi pouziva engine unigine2 https://youtu.be/yEFtbhrD7qg
 

Nový MS flight simulator   23. 6. 2019 / 14:55
JirkaK
Hry MS aspoň v poslední době používají Unreal Engine, ten navíc nese podporu ray tracingu, engine běží i na XBOXu.

Unigine na konzolích neběhá, pokud se nepletu.
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ