FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 24. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
X-Plane 11 problem ftp Jeden příspěvek | Celý strom
X-Plane 11 problem ftp   10. 10. 2019 / 14:19
OndraT
Strašně moc záleží na tvém HW, na stabilitě systému a na nastavení XP samotným. Pak do toho vstupujou nainstalované scenérie, pluginy, letadla. Existují éra, co ti klidně spolknou polovinu fps (fps v tomto případe frames per second alias snímků za vteřinu).

Jak píšou kluci, hoď sem, co máš za HW, hlavně přesný typ procesoru.

Pokud pak chceš pátrat sám, tak XP na tohle má vcelku jednoduchý nástroj, jak zjistit, co je pro simulátor brzda, zda procesor nebo grafika, dá se z toho pak velmi dobře vycázet při ladění nastavení simu (například v Settings pod Graphics když podržíš kurzor myši nad konkrétním nastavením/jezdcem, napíše se ti v tooltipu co to nastavení zhruba dělá a jestli je závislý (=zahltí) víc na CPU nebo GPU. Pokud jsi tohle ještě nezkoušel, dporučuju - v Settings pod Data Output/General Data Output si zaškrtni levý sloupec ("Show in cockpit") prvního řádku ("Frame rate"). Krom nějakých dalších čísel dostaneš jakýsi čísla CPU a GPU - to číslo znamená kolik vteřin trvalo CPU či GPU zpracovat celý frame. Tzn. aby ses dostal řekněme na 25fps, budou hodnoty kolem 0.04 (40ms na frame, tzn. do vteřiny se těch frejmů vejde 25 = 25fps).

Další věc je, že ty časy frame rate ti pomůžou i v situacích, kdy bys rád více fps a chceš vědět, jaký HW by pomohl, jestli spíš CPU nebo GPU.
 
VWAC
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ