FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
XPL SSG B747 v2 Jeden příspěvek | Celý strom
XPL SSG B747 v2   1. 11. 2019 / 13:38
Willhelm   
V lednu 2018 jsem z nějakého dodnes nepochopitelného důvodu zakoupil pro long haul tour B747-800 v1 od SSG snad v očekávání alespoň poloviční kvality FF B767. FF B767 měla v té době nějaké problémy po aktualizaci XP a vypadalo to že čekání na opravný patch bude dlouhé. Bohužel default XP11 FMC, spousta grafických glitchů v kokpitu, chybějící funkce systémů mě po dvou etapách LH tour přestaly bavit. Tohle éro šlo do šuplíku v naději že snad jednoho dne SSG vyřeší alespoň nejvíce palčivé problémy. Před týdnem oznámili, že v2 je na spadnutí a včera se objevila na org store. K mému překvapení ale prý předělali celý 3D model letadla, doprogramovali custom FMC a tunu dalších vylepšení a tak už to nejde brát jako update, ale nové éro za které bude třeba zaplatit. Staří zákazníci budou mít pochopitelně slevu. Juknu včera na obchod a zrak se fixoval na údaj 26 USD, což jak jsem brzy zjistil byl údaj kolik "ušetřím", doplatek je totiž 39 USD k mým 55 USD - celkem tedy 94 USD pro staré zákazníky, vs. 65 USD pro nové. Nicméně zadržel jsem koně protože org fórum bylo včera doslova pod těžkým útokem zákazníků co těch 39 USD doplatili a jali se nové éro zkoušet. Komunitní buglist se do večera rychle rozrostl z úvodních sedmi položek na 29 bugů ve čtyřech kategoriích. Nicméně komunita se dost nasrala a začlo doslova kamenování vývojářů konfrontace ze lží v tiskovém prohlášení o nových věcech. Namátkou chyby v 3D kokpitu - prosvítání ploch, nebo nenamapované plochy na externím modelu byly na v1 a jejich přítomnost na v2 dává důvod k pochybnostem, že tvrzení o zgruntu novém 3D modelu se zakládá na pravdě. Dále lidem vadí nepřítomnost PBR, FMOD zvuků, nemožnost do FMC narvat airway mezi body a některé fixy které mají 4-5 znaků to prý taky nebere. Prostě éro neustojí porovnání pomalu s default B747. Dost lidí bere Zibovu B738 jako jakýsi etalon kvality a výtvor SSG za 65 potažmo 94 USD pro staré zákazníky nesahá tomuhle free projektu ani po kotníky. Už v odpoledních hodinách nastoupili snad všichni administrátoři a support fórum SSG začali velmi silně cenzurovat a negativně naladěné fórum prokládat příspěvky typu "Nevím co byste chtěli, já jsme maximálně spokojen, je to super éro!" což však neušlo komunitě a nasralo ji to ještě více. Začaly se objevovat příměry na těžkou cenzuru na x-aviation pmdg a orbx fórech kde je každá byť konstruktivní kritika promazávána aby nebyli odrazeni ke koupi připravení zákazníci, kterým se pak zdá, že se na supportu vlastně nic závažného neřeší a rozhodli se tedy koupit bezproblémový produkt.

Shodou okolností jsem se nadávno také stal obětí cenzury, kdy SeanMcLeod smazal mou reakci na development fóru An-26 kde jsem nově registrovanému členu který měl svě první čtyři příspěvky ve stylu: "Kdy už to bude?", na což jsem mu odpověděl:
Vzhledem k tomu, že jsi zde nový a dle stylu psaní i poměrně mladý muž, dovol mi dát ti zdarma dvě užitečné rady které ti mohou podstatně zlepšit kvalitu tvého budoucího života:
1. Ženy nemají rády dotaz: "Ty máš dnes krámy?"
2. Vývojáři nemají rádi dotaz: "Kdy už to bude?"

Za cca 4h jsem měl v mailu oznámení o porušení zásad fóra, konkrétně sekce používání neslušných výrazů. Sean McLeod mě poučil, že na fóru se vyskytují i ženy (zatím jsem sice zaregistroval jen v každém topicu přítomnou Emmu z Bentley) a že je považováno v dobré solečnosti za velmi neslušné až urážlivé před ženami jen zmiňovat, že něco jako perioda vůbec existuje. Takže jsem v podmínce a při opakovaném porušení pravidel budemůj účet zabanován, nebudu mít přítup do fóra ani k downloadu souborů na x-plane.org
Nevím jak vám ostatním, ale mě to přijde, že se to s tou politickou korektností a nutností korigovat jak se dnes módně říká toxickou komunitu, docela dost přehání.
 

XPL SSG B747 v2   1. 11. 2019 / 13:53
xWing   
A to by som rad vedel, ako je SSG pripravene na XPL 11.40, ktore je na spadnutie.
Ja tento B747 nemam a ani nechcem, lebo mi staci FF B767.
Ale rad by som uz koncene videl novy B777.

 

XPL SSG B747 v2   1. 11. 2019 / 14:05
OndraT
Sim komunita je na některých fórech přecitlivělá i na "ahoj, jak se máte". Je to peklo; postupem života jsem se pohyboval v různých zájmových komunitách, ale to, co se kolikrát řeší v sim komunitě, to mi hlava nebere. Týká se jak některých vývojářů (nedejbože, abys projevil technický vhled! Jsi jen uživatel, tak drž hubu, plať a lítej!), tak obecně jakýchkoliv diskuzí.

Takže tě chápu a podporuju, bohužel jeden nemůže nic, než nad tím mávnout rukou a jít dál, pryč ("pryč, daleko, nebo skončíš jako já!" ).
 

XPL SSG B747 v2   1. 11. 2019 / 14:15
Willhelm   
Cože snad jsi už nestihl vyfasovat banána na org fóru? Jestli přede mnou, tak to sis dovolil teda fakt hodně.
 

XPL SSG B747 v2   1. 11. 2019 / 14:32
OndraT
No banán úplně ještě ne, ale už už jsem uskakoval před slupkou!

Jednou, někdy, kde, na .org fóru jsem bezelstně a bez touhy po konfliktu či jen popuzování v reakci zmínil cosi jako "bla bla bla, však si na tom přečti na Thresholdu".

Do hodiny mi přistálo v poště na .org varování od Nicolase, že jako bacha, ale tady se o Thresholdu nesmí mluvit, natož linkovat rovnou na Threshold! Bu bu bu, ty pyčo!
...
Psycho, imho. Někdy mám chuť mu napsat "Čau Nico, tak co, jak to dáváš? Varovat denně všechny ty lidi na fóru, že Threshold je tady zakázanej?", ale pak si vždycky řeknu, že každej jsme - do určitý míry - frustránek a nevyrovnanej kokot a jde jen o to, kde se ventilujem a že on za to zkrátka nemůže a hned mi bylo líp.

Na druhou stranu si říkám, jestli by nebylo lepší, aby se, pro mě osobně, admini .org vyjevili jako totální kokoti, podobně jako na XA fóru a pak bych vlastně mohl jen svobodně vybírat při nákupech mezi kokotem jedna a kokotem dva .
 

XPL SSG B747 v2   1. 11. 2019 / 14:47
Vita Zenisek
Co je spatnyho na Tresholdu?
Jinak na orgu ve forech k ruznym produktum mam vetsinou pozitivni zkusenosti, s vyjimkou soudruha ze Sojuzu, ktery udelal An-2, ktera neumel (a mozna dosud neumi) rozumne pojizdet po trave.
 

XPL SSG B747 v2   1. 11. 2019 / 15:00
Willhelm   
An-2 byla už cca před rokem uvolněna jako freeware a momentálně si jí zkouší pro XP11 dobastlit komunita, podobně jako se o to zatím marně snaží u Jak-40 a AN-24.

Taky mě překvapila ta ostrá reakce na threshold-x. Já sice ty jejich Ctrl+C a Ctrl+V články kopírované z org fóra nemusím, ale na druhou stranu mají otevřený svůj obchod a novou konkurenci je třeba před zákazníky tajit hned v zárodku, rozhodně lépe vynaložená energie než si ve vlastním obchodě udělat pořádek. Namátkou, aby když kliknu na FlyTampa sceneries tam v kategorii nebylo jen Corfu, ale všechny do XP11 vydané scenerky a že už jich za těch pár měsíců přibylo. Dále by třeba bylo fajn any se Bell-412 nekatalogizoval pod Dreafoil heliny a naopak objevil se pod US helikoptérama, aby byly produkty kde skončila podpora u XP10 zřetelněji odděleny od XP11 produktů a našlo by se toho ještě hafo...
 

XPL SSG B747 v2   1. 11. 2019 / 15:04
xWing   

To je dost naivna predstava, aby to takto podrobne kategorizoval.
Mne to pride ako zamer, ze to tak neni, hlavne naval prachy a ked si si neprecital pokec, resp. poziadavky, Tvoja chyba.
 

XPL SSG B747 v2   1. 11. 2019 / 15:12
OndraT
Víťo na to se neptej mě, ale Nicolase
 

XPL SSG B747 v2   2. 11. 2019 / 09:34
Willhelm   
Tak jo, já to dokázal! Právě jsem dostal banána na orgu. Dovolil jsem si napsat do tohodle hnědohlávkovského až řiťoalpinistického tématu: https://forums.x-plane.org/index.php?/forums/topic/193978-ssg-747-8-thank-you-thread-pls-list-what-you-like-about-v2-here/

asi toto: Velice oceňuji fér cenovou politiku 65 USD pro nové zákazníky vs. 94 USD pro majitele v1, a vzhledem ke konstruktivním technickým připomínkám uživatelů v1, kteří se s námi i přes cenzuru která tady začala být aplikována - což mi připomíná fórum jiného serveru, jenž zde nemohu jmenovat díky pochybným pravidlům fóra znemožňujícím byť jen zmínku o potenciální konkurenci x-plane.org - podělili o své frustrace z tohoto produktu. Takže na B748 v2 se mi nejvíce zamlouvá to, že mě nikdo nemůže donutit si jej zakoupit, ušetřím tak 39 USD které mohu poslat na paypal účet vývojářů jako Zibo, ksgy apod. a ušetřit si stejné rozčarování jaké jsem zažil po koupi v1.

Příspěvek jsem schválně napsal tak, aby byl k tématu a vyhnul jsem se opisem jmenování x-aviation. Překvapilo mě že jsem začal po dvou minutách naprosto raketově sbírat pod příspěvkem lajky. Jen mě mrzí, že jsem si netípl screen, protože do třiceti minut mě Voidhawk9 pernamentně zabanoval s naprosto logickým zdůvodněním:

There is no forum censorship (which is obvious - there is a flood of negative 747 reviews, they are not removed!). Posts that are removed are ones that break the rules, or like yours, attempt to spread potentially damaging false rumours about forum being censored.

Takže sice uznává, že svým příspěvkem v ničem pravidla neporušuji, ale mé ničím nepodložené tvrzení o cenzuře na orgu je potřeba vyvrátit praktickým způsobem a to ne cenzurováním, ale rovnou smazáním mého příspěvku, se kterým se začalo ztotožňovat nepříjemně mnoho uživatelů a rovnou mi zabránit v publikaci jakéhokoliv dalšího obsahu na x-plane.org - a bohužel mi znepřístupnit i možnost supportu k produktům jenž jsem si zakoupil na org store a jejichž vývojáři poskytují podporu přes org fórum. Inu co čekat od invizitora jehož hlavním koníčkem je bible, a jenž se živí tvorbou a prodejem letových modelů pro půlku vývojářů a je ne/přímo závislý na prodejích org storu. Podle jednoho příspěvku nemají komerční vývojáři na org fóru administrativní práva a nemohou si svá support fóra promazávat jak se jim zlíbí (Např. jako PMDG dokud byli na avsimu). No jak je vidět není potřeba, protože to za ně udělají admini kteří jsou jejich dodavatelé (a tedy ne přímo vývojáři). Takže pro mě od dnešního dne x-aviation a x-planeorg = stejná banda kokotů. Končím s nákupy na org store - do toho se naštěstí dostanu a koneckonců mám i zálohy instalaček na disku (holt má aktivita sice není žádaná, ale moje peníze kupodivu nesmrdí) pro nákupy budu od teď používat JustFlight a Aerosoft.
 

XPL SSG B747 v2   2. 11. 2019 / 09:38
Willhelm   
Jo poprosím Ondru, Vačici a další pérákisty co mají účty na orgu aby nenásledovali mého příkladu a nesnažili se to tam nějak řešit, protože očividně by skončili jako já, CptCanada a další uživatelé, kteří tak nějak nedrželi hubu a optimistický pohled k světlým a světlejším zítřkům.
 

XPL SSG B747 v2   2. 11. 2019 / 11:29
Vačice   
No jo, korektnost vládne světu a ten se úspěšně v prd*l obrací. Jelikož si prvně před koupí většinou požádám někde o zkušenosti (viz L-29) a projdu taky youtube + weby, tak se mi naštěstí zatím takové blafy jako SSG 747 vyhýbají
 

XPL SSG B747 v2   2. 11. 2019 / 12:04
Willhelm   
No ano a protože já tohle nedělal a už jsem na orgu několikrát nakoupil něco z čeho jsem pak byl buď zklamaný nebo hodně zklamaný (FF B777, x-Enviro (i když tady moje ADSL linka fakt nesplňuje minimální požadavky na potřebnou přenosovou rychlost během simulace - ale ty mi přišly tak přemrštěné, že jsem si říkal že to není možné aby to furt tahalo tolik dat) DF S300C, B747 v1, JD A330, DF Bell 206, obě DC-3, tři éra od Carenada a částečně Quest Kodiak od Thrandy). Po oznámení v2 ve mě zahořela jiskřička naděje, že to éro bude opraveno a moje 55 USD investie nebude zbytečná, ale když v den vydání jsem došel na to že na orgu ke stažení novou verzi k downloadu nemám a ono jde o update placený a to nemalou částkou, zbystřil jsem protože jsem si řekl, že podruhé už se tak snadno napálit nenechám a začal jsem intenzivně sledovat dění na support fóru, youtube videa atd.

Mimochodem napsal jsem Nikolasovi na store, že pokud nechce ztratit zákazníka, byl bych rád za omluvu od Voidhawk9, obnovení mého přístupu do support fóra k produktům za 1600 USD jenž jsem u něj zakoupil za poslední dva roky a obnovení mého příspěvku který byl zcela v souladu s pravidly fóra. Pokud chtějí dokázat, že k cenzuře nedochází, měli by přestat mazat příspěvky k věci v první řadě. Jako člověk co prožil bezmála dvě dekády v komunismu mi nemusí nikdo říkat co cenzura je a není.

Nedávám tomu moc šance, ale aspoň mohu říct, že jsem udělal maximum aniž bych před někým hrbil hřbet.
 

XPL SSG B747 v2   2. 11. 2019 / 13:02
Vačice   
Tak já si zatím vystačím s Tu-154, Toliss A319, FlyJSim-B732, 727, xOrganizer, XTrident-B412, ASXP, Carenado PC-12 a teď teda MLADG-L29. Scenerky mi přijdou zbytečné kvůli tomu, že default v XPL na to moje polítání pořád jinam bohatě stačí Zatím si s výše zmíněnými addony vystačím a jsem s nimi spokojen Joa ještě samozřejmě RXP GTN 650, 750 a GNS 430
 

XPL SSG B747 v2   2. 11. 2019 / 17:28
dene
Tak to je sila teda, snáď ten účet obnovia, ak majú trochu súdnosti a slušnosti. Btw, spomínaš že si bol nespokojný s oboma DC 3, čo si tam kúpil - tá od Skylabs je až taká špatná? Pozeral som recenzie, ktoré nie sú najhoršie a tiež na fórach sa ľudia nevyjadrujú nejak extrémne odmietavo. Len že, plánujem tú DC 3 kúpiť, aby som porovnal s verziou od Aeroworxu, ktorá sa mne osobne zdá byť "pocitovo" famózna.
 

XPL SSG B747 v2   2. 11. 2019 / 17:59
biblbrox   
Tak na tento dotaz bych si dovolil reagovat i já

Nebudu samozřejmě mluvit za Willhelma, ale řeknu mou zkušenost.

Letadla od Vskylabs jsou všeobecně jednoduše provedená éra, která využívají jen to, co XPL nabízí pro tvorbu letadel. Takže nečekej žádný složitý systémy, které musí developer naprogramovat.

Kouzlo výtvorů od Vskylabs je v něčem jiném a to je zaprvé neustálá podpora a aktualizace produktů.
No a zadruhé a co je pro mě hlavní- moc pěkně lítající modely (co jsem měl možnost zkusit).
Tím jsem se dostal k Dakotě.
Tak, jak lítá, si představuju chování skutečné Dakoty. Pro mě je opravdu potěšení, se s ní občas proletět.

Jo a ještě jedna věc- Vskylabs má už 90% svých produktů vytvořených pro let s experimental flight modelem.
To se ale netýká C-47, takže pokud si ji pořídíš, nezapomeň si experimental flight model vypnout.
Jinak na sestupu na malé rychlosti poletíš k zemi jako šutr
 

XPL SSG B747 v2   2. 11. 2019 / 18:15
dene
Dík, znie to zaujímavo ...však sú tie Dakoty krásne lietadlá? Ten pocit, keď spustím motor, zahrmí to a lietadlo sa celé otrasie... úplne skvelé. Alebo keď mi vyjde priblíženie a pristátie je ako do perín tiež ma teší klasická navigácia a keďže nepoužívam autopilot, ani zabudovanú gps, tak je stále čo robiť a je to výzva. No proste radosť
 

XPL SSG B747 v2   2. 11. 2019 / 18:22
Willhelm   
Co napsal Jirka bych asi neměl problém podepsat. Vývoj Aeroworxí verze se před rokem a půl zastavil, vývojář se myslím cca 8 měsíců na org fóru neukázal. (Možná ho zabanovali, to dnes nikdo nemůže vědět...) Vsky labs to opravdu ladí a pocit z letu není vůbec zlý.
Jinak pro Aeroworxí i Vskylabs doporučuji FMOD modifikaci. Jak ty motory proprdávají když se v malé výšce stáhnou na volnoběh - to mi běhal mráz po zádech jak mi to tu na dřevěných bednách znělo.
 

XPL SSG B747 v2   3. 11. 2019 / 07:56
biblbrox   
Jo, tak to máme podobně

Sice jsem si nedávno pořídil i Delfína a nebo MiG-29, ale to jsou popravdě stroje, které mně stejně nikdy nic moc říkat nebudou a pořádně s nimi lítat nebudu.
Na zkoušku a občasný let dobrý, ale srdcovky jsou úplně někde jinde.
Prostě když to dělá hvííízd a ne brumbrumbrum, tak to není éro úplně pro mě
 

XPL SSG B747 v2   2. 11. 2019 / 18:17
Willhelm   
A těma Dakotama se to má asi tak, chtěl jsem vydělat nějaké peníze v FSEconomy a Heizova DC-3 mi byla doporučena jako super stroj. Jako jo, dalo se prachy jsem zarobil, ale z toho éra bylo v XP11 už dost cítit že je staré a po nějakém tom klíčovém update (tuším 11.10) z toho zbylo polofunkční torzo. Heinz je podle všeho mrtvý ale org store jeho letadla prodává dál i když už mají jen komunitní support. Z čistého zisku krev neteče, že. Pak Vskylabs vydali update pro svou C-47 a tak jsem ji zkusil - odlítal jsem s ní půl české Vintage tour, nebylo to vůbec špatné - vadily mi tam ty dvě GNS430 a takový sterilní pocit - prostě stará historická mašina ale interiér jako z fabriky. A čtrnáct dní po koupi jsem našel C-47 od Aeroworx a to éro i když je z poloviny nedodělané, mě prostě mírou detailů, chováním chytlo tak, že mi najednou návrat do Vskylabsí mašiny přišel jako by sem seděl v éru z lega. Takže v podstatě pokud bych nepoznal Aeroworxí mašinu, tak bych byl dodnes více méně spokojen. Je škoda, že u placen ých addonů nefungují demoverze - třeba časově omezené na 4x 15 minut. Ale člověk by věděl do čeho jde. Ta SSG B748 např. používá png textury které si bloknou 2,3GB grafické paměti jen pro sebe. Nějaký borec co má jen 4GB grafiku a šílený propad fps to přeuložil do dds a rázem to mělo jen 300MB nárok, ale vývojáři mu odpověděli, že používají pro lepší uživatelský zážitek a difuzi světla trik s tranparentností textur a to se do dds nedá přenést, takže smolka - touto připomínkou se nadále nebudeme zabývat, chceš lítat velké éro, musíš mít velkou grafiku pro velké chlapy!
 

Ahoj, jak se mate?   1. 11. 2019 / 15:03
Atarian   
Cus!

Ja mam jednoho znamyho, co dela Project managera v Microsoftu a ten rikal ze HR vydalo prohlaseni, ze v ramci nejake Workplace Harassment Prevention policy se nesmi na pracovisti pouzivat urcita slova. A problem nastal, kdyz HR zjistilo, ze programatori pouzivaji ve vypoctech desetinou tecku (v USA se pouziva tecka misto nasi carky). Anglicky se tomu sice rika decimal POINT ale v psanem textu je tecka PERIOD (take anglicke slovo pro mensturaci) a vymastenci na HR tohle proste nerozlisujou.
Takze velkej problem, proc pouzivaj period pri programovani, a co programatorky zeny (MS ma zase nejakou Equal Rights for Minorities and Women policy, takze musi zamestnavat minimalne 50% zen, vcetne pozic programatoru) ty se muzou citit ponizene, ze je jim skoro v kazdem vypoctu pripominano jejich stigma.
Udelal se Green Belt projekt jak to vyresit, a nakonec IT vsem defaultne nastavil format cisel na evropsky (tzn. s desetinou carkou). Chvili trvalo nez si na to vsichni zvykli (ne jenom ITaci ale i management kterej s tim mel nejvetsi problemy).
No a pak se prislo na to, ze tenhle format ma zase PERIOD u oddelovani tisicu (tzv. digit grouping symbol). Tak to zas museli prenastavit, aby se u veskerejch cisel neoddelovaly tisice nicim, coz zase dela velky problemy managementu, protoze se jim blbe ctou ty cisla na grafech v Powerpointech.
Pry kvuli tomu bude zpozdeno i vydani novyho MS Flight Simulatoru.

Ale pozor! TOhle jsou vsechno interni informace MS a on ma podepsany NDA, tak to nikde nerikejte, aby o tu praci neprisel.

Dik!
 

Ahoj, jak se mate?   1. 11. 2019 / 15:10
OndraT
Jako já už si několik moho let říkám, že se lidstvo řítí v otvor hnědotmavý až zcela temný a nevonící, ale že jsme tomu až tak blízo, to by mě nenapadlo.

No nic, je čas zakopat kontejner do země a zařídit si tam bydlo n apřežití, tohle smrdí fakt apokalypsou. Sice ne těla, ale ducha a právě proto možná o to hůř.
 

Ahoj, jak se mate?   1. 11. 2019 / 15:43
Willhelm   
My měli minulý týden veleth v Bruselu, sjeli jsme se tam všichni externí pracovníci z celé Evropy.
Byla nám tam představena nová kolegyně z prodeje - mladá holka cca 23let, čerstvě ze školy, první zaměstnání. Vypadala i docela normálně, ale mě v poslední době často první zdání klamou. Večer po veletrhu se šlo na večeři a po večeři se společnost nějak rozdělila na ty unavené a ty co by se ještě chtěli chvilku bavit. Ta akčnější grupa vyrazila za zábavou do druhé restaurace - většinou fakt staří matadoři. Sedělo se tam v takovém diskotékovém boxíku, holka zapadla do středu a měla na jedné straně kolegu co pro firmu maká externě ve Švajcu 20 let na druhé straně měla padesátiletého finského externistu co pro firmu dělá přes 25 let. Oba znám osobně deset let co pro firmu dělám já. Slušní, ženatí, švýcar si pokud je společnost čistě pánská rád zajde na stiptýz, ale ve vší počestnosti. Fin je ten typ co zase svádí celý večer konverzaci zpět k práci. V tom boxíku, když se člověk chtěl pohodlně uvelebit bylo fajn roztáhnout ruce na horní hranu opěráku toho boxu, tak jak ten atlet co se všude v kostelech protahuje na kříži. Zábava probíhala normálně a nijak to nevypadalo, že by došlo k mimořádné události. Druhý den v odpoledních hodinách dorazil oběma výše zmíněným kolegům e-mail s hlavičkovaným pdf dopisem od našeho nejvyššího nadřízeného, že na ně zaměstnankyně firmy podala stížnost kvůli sexuálnímu obtěžování, ke kterému údajně došlo tím, že dotyčnou objali kolem ramen. Nikdo neřešil vinu nebo nevinu, nevyslechl svědky. Prostě vini a basta. Meeto fear metoo! Hrubé porušení etického kodexu firmy, od této chvíle až do konce světa a vesmíru "persona non grata" na všech firemních kulturních a společenských akcích, kde se bude vyskytovat ženský personál firmy (takže na všech). Jako nevím jestli takhle tu genderovou vyváženost vybudujeme. Ale pšt... po veletrhu jsme museli všichni podepsat NDAčko, že o tom nikde nebudeme mluvit. Tak dělejte že ste nic nečetli a svět se v prdel neobrací.
 

Ahoj, jak se mate?   2. 11. 2019 / 07:39
Pips   
Ještě, že už dlouhý léta na žádný firemní akce a tým dildingy nejezdím. Týmového ducha posílím hlavně tím, že si od kolegů odpočinu
 

XPL SSG B747 v2   1. 11. 2019 / 16:38
JirkaK
No tvůj příspěvek je poměrně snadno označitelný i jako TOXIC.

1: nejsi moderátor-administrátor, takže ti nepřísluší řešit třeba i hloupé dotazy.
2: někde to skutečně mohou brát jako urážku či nevhodné.
3. tvůj příspěvek nijak nezodpověděl dotaz na který si reagoval = byl naprosto zbytečný.

Napsat někdo u mě na FB skupině něco takového, tak dostane varování, že tohle nikomu nepomáhá.

Holt někdy si diskutující svůj prohřešek nedokáží uvědomit.
 

XPL SSG B747 v2   2. 11. 2019 / 14:52
mirda   
Snad to celý s SSG vyřeší neviditelná ruka trhu
Každopádně jsem rád, že taky nejdřív koukám jak a kde se k tomu či onomu vyjádří Ti více nedočkavý a koukám, že se zas vyplatilo.
Každopádně u V1 jsem si poradit nenechal, ale do dalších dnů jsem se pěvně rozhodl, že od SSG už nic dalšího (nestane-li se něco převratného) nekoupím. Mno a tento stav úspěšně tvá dál.
To chlapci od SSG hoodně posrali. Doufám, že se další vývojáři tomuhle stylu vyhnou.
 

Gonzo
VWAC
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ