FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 19. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020 Jeden příspěvek | Celý strom
PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 01:21
JirkaK
Preparing for Microsoft Flight Simulator: It won’t come as a surprise to learn that we are pivoting our entire development process in order to include this exciting new platform. I’m not going to focus too much on this process for today’s announcement as we have a bunch of information to share on this topic at a future date- but suffice-to-say that most of what you will read below is a cascade effect of our strategic realignment to support this new platform. We do anticipate bringing the 737, 747, 777 and DC-6 product lines into Microsoft Flight Simulator and we will share more details on that in the near future.

End of Development for all 32bit platforms: We have previously announced that we will no longer develop products for FSX, FSX-Steam Edition or Prepar3D v3. We are expanding this stop order to include future product updates. Effective immediately there will be no planned updates to any of our 32bit offerings, and we are actively evaluating the End-of-Life process for all FSX, FSX-Steam Edition and Prepar3D v3 titles. Shortly we will announce an End-of-Life date for product sales of 32bit versions that is estimated to be within the next 6 months. We will continue to offer technical support for existing customers well after these products are removed from sale, however and anyone who has purchased them will still have full access to them within their PMDG purchase history at pmdg.com. Summary: If you own these products it won't impact you. We are simply going to end new sales in the near future.

End of Development for Xplane platforms: For some time we have been watching market metrics with the Xplane platform and evaluating our own development schedule in order to find a gap into which we can slide a dedicated Xplane development cycle. As part of our strategic objective to simplify our development agenda, we are pivoting to dedicate all of our development resources to our Prepar3D v4 product lines and to our upcoming Microsoft Flight Simulator product lines. Effective immediately, we are no longer evaluating an Xplane development cycle at any point in the current five year window, nor do we see any active XPlane development time being allocated at PMDG.


https://forum.pmdg.com/forum/main-forum/general-discussion-news-and-announcements/25608-07nov19-pmdg-product-trajectory-alignment-what-to-expect-in-the-coming-weeks-months-hours-etc
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 02:30
Fabo™   
A taky vyšlo NGXu, což je cosi jaksi pro P3D4 udělaná verze cohosi mezi NGX a NG3.

Co tam vlastně maj, v pajplajnu?
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 10:30
Willhelm   
No v trubkovedení v roce 2016 bylo oťukat XPL platformu décéšestkou. Jenže než dokončili konverzi do XPL L.P. 2017, tak desítka končila vývojový cyklus, uppps... "Tak slibem nezarmoutíš", řekl si Randazzo a slíbil update DC-6 do XP11, jenže ho po šesti měsících trochu vyděsilo vývojové tempo XPL platformy, se kterou jeho jeho osmičlenný "Virginia beachboys" tým nestačil držet tempo. "Porka miseria" zaklel Robert v jazyce prapředků a rozhodl se na XPL hodit bobek, vůbec o tom nikde neříkat a doufat, že se na to zapomene. Udělal si totiž analýzu - pár týdnů nechal svoje kluky sledovat provoz na IVAO, kde díky filtrování klientů ve webeye lze zatím stále snadno rozlišit na jaké platformě kdo letí. 28% XPL vs. 72% FS mu vrátilo klidné spaní. Pořád lítá větší balík lidí na FS platformě, takže XPL komunitou se není potřeba nějak moc zaobírat. Přechodem support fóra na vlastní server jsme si zajistili plnou podporu nad nespokojenými křiklouny. Robert se rozhodl ve volných chvílích udělat si marketingový rozbor konkurence na XPL z čehož mu v roce 2017 vyšlo:
737NG je v XPL jako default éro, ale s hodně omezenýma funkcema
737 a 738 s více funkcema než default 738 dělá EADT, ale to je pořád na půli cesty za PMDG.
777 757 767 mají pod palcem chlapci z FF což je asi o 2 zaměstnance a 5 externistů větší firma než jsme my a k bulíkům ještě vyvíjejí dvě áčka (sebevrazi).
747 má ve vývoji SSG (v roce 2017 težko předpovídat, že zrovna toto by nebyla konkurence)
787 dělá Magknight (v roce 2017 težko předpovídat, že toto by také nebyla konkurence
727 jako historický stoj dělá FlyJsim
"Sakra já tam fakt nevidím díru v které bychom mohli excelovat." No ale stejně to je minorita a lidi jsou konzervativní, rádi zůstanou na FSX a P3D, těch 64bit to je stejně jen "mnoho povyku pro nic".

Ale Robert je úspěšný byznysman a v roce 2018 přišel po dvou letech čas koupit nový supersport, jinak by mohl být vyloučen z klubu úspěšných a bohatých. Zajde do salonu a vybere si nové Ferrari, doma pak zavolá svou účetní paní Slámovou, aby zařídila financování. Ta přiběhne celá říčná a ukáže mu vývoj příjmů za posledních 12 měsíců. "A nemáte ten graf náhodou otočený vzhůru nohama paní Slámová" táže se Robert v první reakci na strmě klesající křivku. "No dovolte pane Randazzo, nestudovala jsem u Goldman-Sachse!" - ohradí se účetní a uraženě odchází s prásknutím dveří. Robert si řekne, že možná nastal čas podívat se kam mu ztrácejí zákazníci. Pustí webeye a zalapá po dechu 42% XPL a 58% FS platforma. Tak jukne čím to ti lidi vlastně lítají, virtuálnímu XPL nebi dominují A320 a B737 sekundují B767 s B777.
"Do prkený vohrady, proč tolik lidí lítá tu EADT nebo default 737, když můžou na FS lítat naše NGčko?" zamyslí se a jde se trochu zorientovat i na jiných fórech než na tom domácím kde jsou zmínky o konkurenci důsledně cenzurovány.
"Co to kur...sociální pracovnice je ZIBO mod??? Zadarmo? Dobrovolný příspěvek na Paypal? Co to je za bandu debilů? Oni snad nikdy neslyšeli jak funguje kapitalismus?" letí Robertovi hlavou, když narychlo instaluje XP11 a marně se snaží přijít na to kde a jak ten ZIBO mod stáhnout. Když se mu to povede zasedne s notnou dávkou skepse k XP11 nahraje 737-800X. Po půlhodině úvodního seznamování se bezvládně sveze do křesla a vydechne jen "Tak a fčil jsme v řiti!"

Když se Robert po cca týdnu oklepe z prvotního šoku, sedne do dva roky starého Lamba a vyrazí na spanilou jízdu přes celé státy za kámošem Jorgem který v Redmondu maká pro Satyu. "Jorgu, musíš mi doprdele pomoct, protože garážový neprofesionální vývoj XPL je na nás moc rychlý, FSX moc starý, a Lockheed s Martinem mají co dělat aby si v kongresu obhájili výrobní cenu 135 miliard USD za jednu F-35 a na P3D tak trochu hážou bobek, a zákazníci ty svině nevěrné mi migrují na X-Plane protože jako by nestačilo, že to líp lítá, ono to i líp vypadá a všechno tam stojí půlku toho co na FSce a návdavkem to má otevřená platforma s user friendly editorem a lidi si tam docela snadno dodělávají fajn vypadající 3D letiště z knihoven a používají OSM data pro reálně vypadající krajinu a infrastrukturu." vysypal Robert na Jorga hned poté co k němu vpadl do kanceláře. "Roberte posaď se a dýchej za hluboka, tak je to lepší. Hele rád bych ti pomohl, ale víš, že FS jsme kopli do prdele už za Billa a Satya mi vývoj neschválí, to by ti lidi dnes nezaplatili. Trvale ždímatelný software to je to co dnes frčí vole!" snažil se Jorg Roberta uklidnit a vysvětlit mu, že svět sa čenžnul od dob FS2004/FSX. "To je mi úplně u prdele jak to uděláš, vzpomeň si třeba jaks lákal holčičky před školou na lízátko. Já prostě chci novou FS platformu, která mi přivede neposlušné ovečky zpět, a nechci aktualizace čtyřikrát do roka to ti povídám! Hlavně to musí vypadat líp než teď vypadá XP11, vražte pár set tisíc babek do marketingu, pozvěte trochu toho lehce ovlivnitelného plebsu, dejte jim pár videí naslibujte hory doly, to bude stačit. Oni sami už vám pak budou dělat marketing a hypovat to až na hranice stratosféry." a pozval Jorga na oběd, kde si dali humra a vyhlášenou krevetovou polévku. U desertu ještě Jorga uklidnil: "Hele však ono to vydáš třeba zdarma jako Win10 a až se to dost lidí naučí používat, převedeš to do subscription modelu, těžká vata vole každej měsíc, žádný stres jestli za dva roky budou mít zákazníci důvod koupit novou verzi, nemusíš se moc snažit, přidáš nějakou cetku jako třeba VIP skin pro C182 a uvidíš jak budou chrochtat blahem". Robert se spokojeně vrátil domů, semínko zasel a teď už jen musí počkat. Cítil se jako Juan Trippe, když požádal Billa Allena o vývoj B747. Jenže tahle schůzka s Jorchem se nikdy nestane legendární.

A máme tady předvánoční období roku 2019 a Robert vydá jako správná serebrita tiskový výblitek ve kterém oficiálně a slavnostně prohlašuje, že PMDG na XPL z vysoka prdí (což už xplejnisti dva roky vědí, ale zatím to drželi jako veřejné tajemství), zcela překvapivě háže bobek i na FSX a P3D zákazníky a je přípraveno jít vstříct světlé budoucnosti FS2020. Následuje roadmapa:
- Týden po vydání FS2020 mohou zákazníci počítat s 737NG "FS20 Edition" aby mohli co nejrychleji opustit tu garážovou simulaci jejíž jméno na PMDG fórech nesmíte zmiňovat.
- Na vánoce roku 2022 pak mohou zákazníci počítat s uvolněním B747 "FS22 money suck edition" - zcela revoluční přístup k špičkové simulaci legendárního Jumba, vyžaduje online připojení na vaše bankovní konto, za každou hodinu co poběží virtuální motory vám bude odečteno 5 centů z vašeho účtu, zákazníci kteří měsíčně nalétají více jak 80 hodin dostanou následně 10% slevu na lety v příštím měsíci, a pro ty co nalétají přes 200h za měsíc je tady exkluzivní sleva 22% na lety v příštím měsíci a na online sítích se bude jejich letadlo ostatním simptákům ukazovat vždy jako VIP let "King of the Sky".
- Na vánoce roku 2024 se všichni věrní zákaznící PMDG mohou těšit na B777 "Ultimate Global Hyper Hustokrutoprisna" edice, která bude vydána jako freeware - ovšem jen pro ty co dobrovolně pošlou 20 dolarů měsíčně na konto "PMDG v nouzi" které firma založí v roce 2023.
- 2026 pak plánujeme úplně nové éro B737 MAX při příležitosti výročí jednoho roku od znovunavrácení reálných "Maxů" na oblohu.
 4x  

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 11:00
Rychlokvaška
Tak tohle je dokonalý Já myslím žes to vystihnul do nejmenšího detailu!
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 11:32
Willhelm   
No moje bývalá žena si po rozvodu před pěti lety vzala digitální křišťálovku a mě zbyla jen stará analogová trouba, a tu když mi táta dnes ráno rozhicoval, tak jsem tam viděl strašný věci...
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 13:33
OndraT
Kamaráde ty jsi fakt démon, hlava ti píše fantastický věci +++ "stará analogvá trouba"
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 11:33
Fabo™   
Vole, to skoro vypadá, jako by ti Roberto rozšlapal hračku

Nicméně slibotechna to je, o tom žádná. V tomhle kontextu mě pobavilo že zmiňoval v postu o nové NG taky BBJ. Ten měl přeci vyjít, i s ERkama, taky pro NGX, a ještě roky po vydání to slibovali. To samé s 777 a variantami 200ER a sans suffixe. Ostatně dlouho slibují i změny jako nový formát navdat s kompatibilitou s ARINC424 standardem, a to taky asi tak brzo nebude.
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 11:55
Willhelm   
Ale copak tě nemá, Roberto je přece můj úhlavní kamarád...
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 17:14
Fabo™   
Tak zas si vydelal dost na koupi DC-3, to uz mu musis i ty uznat jako slechetny cil

nicmene koukam ze to brnklo na strunu, ja tu socialni kur...titutku snad vecer taky stahnu a zkusim
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 17:26
Fabo™   
a tak me jeste napada, jak te to ted s FF A320 a IXEG 737?
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 17:38
OndraT
Od IXEGu je očekáván oznámený update z konce října. Krom drobností vylepšený/opravený FMS, více zde http://forums.x-pilot.com/forums/topic/16091-ixeg-733-development-status/?tab=comments#comment-144100

Někdo na IXEG nadává, ale když si vemu, že to vyšlo v r. 2016 a za chvilku bude f. 2020 a kluci se na to ještě nevyprdli, tak mě to hřeje u srdíčka . Nevím, jak jinde, ale ve světě XP mi přijde, že je celkem normální vydat třeba zrovna éro a za rok-dva dělat, jako že už o něm jakožto vývojář nevíš. Tak proto z toho mám takovou radost
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 17:43
Fabo™   
To ja bych byl treba rad, kdyby vydali ero, na ktore za dva roky uz neni potreba sahnout, protoze je stabilni a bez vetsich bugu

ale je fakt ze jsem zvykly na platformu, ktera se zas az tak moc nemeni, proti tomu u XPL je porad potreba hybat se dopredu s tim, jak se hybe platforma.
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 17:46
Fabo™   
...jinak teda koukam dobre, ze po tolika letech nebyli schopni zapracovat takove zakladni veci v FMC jako hold a PROG page?

ech. A to jsem se tehdy tak tesil.
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 18:07
Willhelm   
Hele je to nějaký měsíc co jsem na fóru, kde jsem nyní "persona non grata" viděl, že někdo zveřejnil patch který ty holdy řešil - autor sbíral díky za vyřešení bolístky se kterou si IXEG nevěděl rady roky. Tak pohledej v downloadech na orgu.
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 18:20
Willhelm   
Ač se ti to bude zdát neuvěřitelné, tak jsem A320 pořídil. Lítat se s tím dá i když myslím, že kvalit FF B767 to zatím nedosáhlo, nicméně jako zapřísáhlý odpůrce autobusového MCDU způsobu létání, jsem to po týdnu trénování dal a jak chápu proč to hlavně ty mladé tak láká - ve spojení se simbrief. Já ale teď lítám Cargo tour a střídám B767F se ZIBOvou B738F, někdy se mi podaří dva tři lety po sobě a nebaví mě hodinu datlovat árbuz - s 738 jsem většinou do půlhodiny zase v luftě - záleží kolik tankuju.
Ale do FF A320 jsem zkoušel i MATAVIA mod a pohoda. Za mě příjemné překvapení, teď byl oznámen nějaký větší update, stahoval jsem předevčírem pomocí toho java instalátoru cca 250MB dat, ale protože jsem nečetl changelog tak jsem naprosto amatérky nezpozoroval žádnou do očí bijící novinku. Ze stáje FF řekl bych po B767 a B757 třetí nejpovedenější letadlo.
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 13:34
OndraT
Moc moc dobré, i když neznám spoustu souvislostí (kdo je PMDG? ), tak jsem se opakovaně velmi pobavil .
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 13:57
Willhelm   
Tak "kdo je PMDG?" pro změnu zase dostalo ze židle mě jako fór minimálně měsíce. Ale pak přečtu Tvůj profil a vidím, že Tebe vlastně doba FS2004 minula díky dvacetileté pauze. Takže ve zkratce PMDG je na FS platformě asi něco jako FF na XPL. Mají v nabídce B737, B747, B777 a DC-6 které od dob FS2004 neustále látají za pomocí placených aktualizací i pro nástupnické simulátory FSX, P3Dv3 a P3Dv4. A paralel s FF by se našlo více, jestli mi teda rozumíš... Tím nechci říct, že by produkty PMDG nebo FF stály za prd, naopak. Na FSce byla 737 od PMG mé velmi oblíbené éro společně s ATR-72 od F1 do doby než jsem objevil Projekt Tupolev a Tu-154 B2, Tu-154M a Il-62M jsme to měl na piedestalu letadel s nejlépe simulovanými systémy.
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 14:04
OndraT
Však on to i fór byl . Pauza sice byla obrovská, ale nejsem zapšklý xlejnista, co otvírá odkazy jen kolem věcí do XPlane a screenshotům z čehokoliv jiného, než XP dává ze zásady míus a tak jsem se kdysi s oznámením, že PMDG teda jako gonečně "goes XP" vcelku těšil, že jednou třeba budem mít nejen to NGčko. Jak to dopadlo - kapesníky jsem už dávno prosmrkal, i jsem si zanadával a život jde dál. My máme v XP svoje vlastní sociální pracovnice (pak jsem taky vždycky chtěl hrozně věci od FlyTampa - něco už máme a pěkné a pak od OrbX - cože, OrbX je kdo jako? ).
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 13:54
zibo
pobavilo.

Vaše sociální pracovnice
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 14:27
milo   
palec hore!!!
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 14:58
Vita Zenisek
Tak tos mi rozjasnil den!
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 15:24
Vačice   
Dokonalé a s perfektní dávkou humoru Klobouk dolů
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 18:33
cenda737
Dokonalý.... Už dlouho mě něco tak nepobavilo ))
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   8. 11. 2019 / 20:25
Milan555
Takto by to napsal ( kdyby žil ) jedině Jiří Grossmann -)
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   9. 11. 2019 / 08:42
xWing   

Toto je genialne a hlavne vystizne.
Diky moc za kulturnu vlozku
Inak, rad by som vedel, kde sa da zistit cez webeye, kolko percent je pripojnych XPL, alebo aspon pocet. ?
Hladal som aj davnejsie tuto statistiku, ale nenasiel.
Jedine som videl zalozku Pilots, kde je info ku kazdemu pilotovy, ale nie celkovy pocet klientov.
Vdaka
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   9. 11. 2019 / 10:34
Willhelm   
Ano záložka Pilots a pak zkopírovat tabulku z prohlížeče do excelu, kde už se dá přes automatické filtrování s daty pracovat a dělat si takovou soukromou statistiku - na čem, čím atd. Dělám to od roku 2017 cca 2x až 3x do roka.
 

PMDG končí s 32bit a s X-Plane, chystá MSFS 2020   10. 11. 2019 / 14:35
mirda   
Mno asi takhle. Že se nevokážou v XPL mě nechává zcela klidným neb si bohatě vystačím s tím co tam je a co mám.
Wildo tak budeš mít MS2020 né...??? Dyť to určitě bude krásný a užasný a co by si chtěl s těma prachama dělat....??? Prachy se mají točit
 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ