FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 18. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FSUIPC 3.53 Jeden příspěvek | Celý strom
Re: FSUIPC 3.53 - ???   5. 1. 2006 / 10:54
Rychlokvaška
Myslím, že link na dřívější diskusi nepokrývá vše důležité, tak bych rád ještě přidal.

Jak to říct jednoduše - FSUIPC je naprostá nezbytnost pro seriózního pilota v MSFS.
Je to rozhraní, které zpřístupňuje drtivou většinu jinak interních a těžko dostupných nebo nedostupných interních záležitostí MSFS navenek, tak že je možno je číst a do nich zapisovat. Pomocí FSUIPC je možno ovládat zvenčí autopilota, měnit počasí, řídit letadlo, generovat poruchy, číst hodnoty přístrojů a čudlítek v kokpitu, parametry letu, chování AI, prostě téměř vše. Navíc pomocí WideFS je možné tyto hodnoty číst/zapisovat i na dálku po lokální síti nebo internetu. Pro většinu seriózních addonů typu různých utilit je to téměř nezbytnost.

Příkladem budiž například IvAp klient pro online létání na IVAO - stahuje počasí ze sítě a pomocí FSUIPC nastavuje parametry v FSce, do traffic tabulky pomocí FSUIPC vkládá informace o okolním provozu, takže je pak možno vidět okolní letadla např. na různých TCAS přístrojích, nebo radarech, apod.. Podobně postupují různé weather programy. Softíky na trénink umí např. sledovat parametry letu "žáka" a generovat mu do jeho simulátoru různé poruchy letounu nebo změny počasí.

Toto všechno ale zvládá i neregistrovaná verze FSUIPC, ovšem bez zásahu uživatele nebo jeho možnosti tento děj ovlivnit. Ta registrovaná přináší mnoho navíc - věcí, které neumí řešit FSka, nebo které se komplikují právě při onom externím ovládání.

* Umí odstranit samovolné vybíjení baterie (u velkých letadel velký problém, zvlášť u těch co nemají např. napojené EXT PWR a APU na nabíjení baterie)
* Umí odstranit problém se "zaseknutými klávesami" - různé dvojité kombinace kláves jako otevírání dveří, nebo když se některé otočné čudlíky zaseknou na skocích jen po 10ti, apod.
* Umí odpojit analogový trim např. z joysticku při zapnutém AP, takže neovlivňuje negativně jeho činnost
* Umí zjemňovat jinak dramatické změny větru, tlaku, viditelnosti a počasí obecně, které díky externímu zdroji různorodě kvalitních a atuálních informací můžou být i dosti značné (úplné otočení větru, náhlá mlha, propadnutí díky velkému rozdílu tlaku, apod.). Jde nastavit např. o jakou hodnotu se může daný parametr změnit za danou časovou jednotku, apod.
* Umí zmírnit nebo úplně zrušit přehnaný vliv větru při pojíždění
* Umí generovat turbulence v oblacích i ve výškách a námrazu, nebo ja naopak úplně zakázat
* Umí nastavit sníženou dohlednost při různých srážkách (jinak třebas prší a je úplně jasno a pár máčků s max. dohledností)
* Umí všechno logovat, takže se dají snadno najít problémy
* Umí úžasné věci s programováním kláves a joysticků, ale o tom se už v minulé diskusi pěkně rozepsal Jirka. Já jenom dodám, že i na různé zmiňované funkce FSUIPC jako takového se dají nastavit klávesy pro jejich zapínání/vypínání.

 
Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ