FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 10. 5. 2024, svátek má Blažena Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Čudlíky a točítka (asi) díl první Jeden příspěvek | Celý strom
Čudlíky a točítka (asi) díl první   28. 1. 2008 / 09:54
MzM   
Někdo to chtěl vidět, tak tu to máte.
Je to první, ne zcela funkční verze, ne všechny moduly jsou zadrátované a ne všechny čudlíky jsou umístěné. Vymyslel jsem si, že to budou moduly, dají se přehazovat, umísťovat jinam a tak. Zkoušel jsem to všechno za sebe, ale při pokusu dosáhnout až dozadu to nebylo ono, tak jsem to dal trochu vedle sebe. Takže.

Vlevo celkový pohled vpravo srdce. Hrubý popis (zleva pořádcích).

Ten celek:
modul potenciometrů (šoupátek),
hrubý bez držátek, nicméně funkční. V budoucnosti chci udělat páčky, které jsou na ose a tak nějak se za ně tahá a tak, ale zatím nevím, jak to mechanicky rozumně provést.

modul CPU. Na obrázku dále vpravo, popis níž.

druhá řada,
modul starter (jsou tam 4 čudlíky na startování, feather vypínač, gear atd. Pak tam trčí dva kolíky od potenciometrů, které budou pravděpodobně na ovládání ventilů k nádržím nebo prostě obecné potenciometry.

dále vpravo modul světla atd.
Tady jsem si neodpustil velký master switch. Jinak spousta čudlů na baterie, generátory, světla, avionika atd... použitelné (samozřejmně) na cokoli.

další řada
modul trimů, tady krom dvou točítek zatím není nic. Vymyšlený už je poslední trim, kam vrazím 10-ti otáčkový potenciometr (zleva), pak tam asi dám čudlíky na GPS příp autopilot. ještě nevím.

poslední vpravo modul rádia a navigace. otočným přepínačem nastavíte co, točítkem to naladíte (to celé 2x) první točítko má ještě spínač (dá se s ním cvaknout dolů). Dole řada na xpndr, plus další čudlíky na NAV1/2, přehazování stadnby na aktivní a td...

Modul CPU

dvě atmegy (8 a 16) mezi nimi je to zmiňované centrovátko (2x 4053 a 1x 7414) dole konektory. Široký na sběrnici, na které jsou všechny čudlíky, vpravo, menší, osy.

Vymyšlené je to tak, že se roztahají tyhle sběrníce ke všem modulům a ty si z toho vezmou, co potřebují. čudlíky jsou na kablu, co se používal na IDE (40 drátů), osy jsou na 16 drátech.

======================
rozchozené mám:
modul CPU - zatím z něj koukají dva USB dráty, v budoucnu napojím na hubík, poleze z toho jeden drát plus dírka na oblíbený joy.

modul potenciometrů - to je prozatimní, ale asi vydrží poměrně dlouho.
modul světla - ten s tím maxi master switchem
modul rádia - točítka

-----------------------
Dotazy?
23047 B / 600 x 354 / nahled.jpg
 2x  
Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ