FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
[Návod/Tip] Jak si doma postavit TrackIR... Jeden příspěvek | Celý strom
[Návod/Tip] Jak si doma postavit TrackIR...   30. 4. 2015 / 13:59
JirkaK
TrackIR na ty reflexní body svítí celkem čtyřmi diodami.

Problém reflexních ploch je menší spolehlivost, resp. vyšší náchylnost na zachytávání artefaktů než u IR diod.

Má, byť sice kratičká zkušenost s TrackIR4 je, že za jasného dne, pokud nezatáhnu žaluzky se s reflexníma bodama vůbec nechytám a senzor sejme kde co a s IR diodami je to někdy taky na štíru - ve chvíli kdy jeden z bodů vstoupí do "osvícené" části senzoru.

Ano mám TrackIR namířeno směrem k oknu, ale pokoj je orientovaný na severozápad, takže přes den tam přímé sluneční světlo nejde. Stačí tedy poměrně málo aby se to stalo nespolehlivé. TrackIR5 senzor je dle diskuzí na toto trošku lépe připravený, ale ani u něj se tomu dá vždy zabránit.

U "bastlené" kamery bych očekával větší náchylnost na běžné světlo, zvláště pak s použitím reflexních bodů.

Osobně jsem dal přednost hotovému a funkčnímu řešení v podobě TrackIR4 (TrackIR5 je technicky lepší, ale herně krom lepšího úhlu záběru nemá praktický přínos který by obhájil 40-50€ navíc), který lze nový v Evropě koupit už od 110€ + doprava, než obětovat peníze a čas do schánění vhodných součástek, materiálu a prostředků k vytvoření alternativy a to doporučuji každému, kdo nemusí otáčet každou kačku a váží si svého času více než peněz.



Před TrackIR jsem zkoušel mobil... pokud jsem použil aplikaci, kterou tady autor příspěvku zmiňuje, dělalo to psí kusy, nebyl jsem schopný srovnat pohyb s požadovaným efektem na obraz. S OpenTrack to ale běželo parádně na mém Huawei P6, na ženiném Tesco telefonu (Medion) ale akcelometr dával nějaké nesmyslné data, takže je to evidentně závislé na možnostech telefonu. Klíčové ale je že přijdete o vektory. Tedy bude funovat Yaw, Pitch a Roll, ale už ne osy X,Y a Z. S mobilem na hlavě pak ještě narážíme na problém vyzařování signálu (tel. část lze vypnout, Wifi naopak musí běžet). Ne každý pak má v počítači wifi kartu nebo wifi router (opentrack a počítač se simulátorem musí být na stejné síti).


Jinak souhlasím s autorem vlákna, pokud zkusíte TrackIR či nějakou alternativu, už asi nebudete chtít lítat jinak. Pravda, pro airlinery, kteří krátce po startu zmáčknou AP a koukají téměř celou přípravu a let na "budíky" a přistávají s přístrojovým naváděním to tak zajímavé není a naopak může vadit (a většinu času to bude v režimu PAUSE). Pro VFR nebo a takové to domácí lítáníčko je to nenahraditelná a návyková bomba.

 
VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ