FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 9. 6. 2024, svátek má Stanislava Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
PC sestava pro FSX Jeden příspěvek | Celý strom
PC sestava pro FSX   26. 3. 2016 / 14:56
Matyx   
Moje historická zkušenost je následující:

- Vlastní sestava mě vždy vyšla o dost dráž, než stejně výkonná, již hotová od prodejce. Důvod je nasnadě - hotové sestavy od prodejců jsou často postavené za využití komponent z doprodeje, skladových přebytků atd. U těch levnějších jsou často ošizené některé komponenty - na výčtu sestavy bývá přesná specifikace jen těch hlavních, značkových komponent (CPU, GPU, potažmo deska) ale velmi často chybí přesná specifikace zdroje, výrobce a přesného typu paměti (často uvedena jen generace a clock), mechaniky, přesného typu disku (často jen výrobce, typ a velikost) atd. atd.

- Na druhou stranu výhodou hotové sestavy od KVALITNÍHO prodejce bývá její odladěnost. Při stavbě vlastní sestavy se může stát (a už jsem to zažil), že si člověk postaví PC ze super komponent, ale v té kombinaci si někde něco nepovídá jak by mělo. U mě třeba typický příklad - při zátěži GPU něco v PC dost hlasitě bzučelo. Myslel jsem, že je to GPU. Když jsem ji vrazil do jiného PC, tak to nedělalo. Tak jsem přišel na to, že to je zdroj. Nějak jsem s tím smířil, a když jsem po pár letech vyměnil grafiku, tak to přestalo dělat. Byla to prostě kombinace té konkrétní grafiky a toho konkrétního zdroje (obojí kvalita - EVGA GTX285 a Zalman ZM850-HP 850W).

- Závěrem bych řekl asi to, že i u hotové sestavy se dá za určitých podmínek dostat níž, než u jednotlivých komponent a vlastní stavby, záleží na konkrétní sestavě. A volba je podle mě celkem jasná - jsi-li "IT zručný", postav si vlastní (a počítej s tím, že strávíš den stavbou včetně správného vedení kabeláže a rozmístění komponent tak, aby dobře fungoval airflow a tím pádem chlazení, a pár dní laděním BIOS vs. OS vs. nastavení komponent, abys z ní vymačkal optimum), jsi-li spíš uživatel, ber hotovou sestavu. A v případě hotové sestavy vol takového prodejce, kde budeš mít referenci na to, že to nejen postaví, ale i odladí a zahoří. Rozhodně bych se vyhnul případům, kdy nelze dostat celý a přesný výpis všech položek v sestavě obsažených.

- A ještě příklad. Nevím pro FSX, už ho dlouho nelétám, takže nevím, jak na čem dnes šlape, ale kdybych vybíral za stejné peníze sestavu pro xplane, tak půjdu do něčeho takového: http://www.czc.cz/lenovo-ideacentre-y700-cerna_2/184262/produkt ... ale xplane oproti fsx není krvavě náročný na surový výkon cpu, naopak dokáže pěkně potrápit grafárnu a sežere hodně grafické i operační paměti (třeba 3GB VRAM je minimum, pokud chceš použít nějaké HD addony letadel na nejvyšší rozlišení textur (extreme texture resolution)). Nicméně na tom linku je krásně vidět, co jsem psal výše: nevíš výrobce paměti, nevíš výrobce disku, nevíš jaký je tam zdroj, mechanika atd. Takže bych si tohle dohledal (třeba to mají na stránkách Lenovo), nebo to poptal od podpory CZC jako podmínku koupě a porovnal, jestli tam někde nemají schovanou marži navíc - což principielně nevadí, za tu práci na sestavení si musí nechat nějak zaplatit, ale nesmí to být na úkor sestavy ošizené na nějaké komponentě, to pak může být zdroj problémů nebo to dělat bottleneck, který celou sestavu výkonnostně či stabilitou degraduje.
 
Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ