FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Crashe FSXX,,, Jeden příspěvek | Celý strom
Crashe FSXX,,,   23. 8. 2020 / 07:44
Willhelm   
Opět teoretická paralela s XP11+XE+Ortho - téhle kombinaci nejvíce vyhovuje 64GB RAM a SSD disk.
Jako minimum je pak uváděno 32GB RAM ale pochopitelně s tím, že si to pomáhá virtuální pamětí.
Když jsme se v týdnu bavili s xWingem o FSXX hodnotili jsme jeho ortho na úrovni ZL16 v XP.
XP11 a FSXX dokáží být holt dost náročné na HW, ale na rozdíl od průseru FSX umí s HW prostředky hospodařit. Pamatujete že rok po vydání FSX šel HW dost nahoru a jak se teprve přišlo na to, že FSX nedokáže nový a výkonný HW stejně efektivně využít?

Jirko mě trochu zaráží 1GB swap napevno. Pamatuji poučku, že pokud se swap nastavoval natvrdo - jeho velikost měla být dvojnásobek velikosti RAM - v tvém případě by to tedy mělo být 64GB.

V minulosti jsem swap vždy nastavoval podle tohoto pravidla, ale s novým PC v roce 2017 a 32GB RAM už jsem to nechal na systému. Teď se chystám na upgrade svého PC - po třech letech by si zasloužil. 4TB SSD disk za aktuální 3TB plotnový (dedikovaný pro XP11) už je na cestě no a zvyžuji právě přechod z 32GB RAM na 64GB RAM.
Moje triline integra by to měla zvládnout - byla stavěná na možnost mít tam 64GB RAM pro výpočtář MAGMA. (Simulace tečení horkých kovů - rychlost simulace je přímo závislá na dostupné RAM a je rozdíl mít něco hotovo za 4h nebo za 2h.) Bohužel byznys šel jiným směrem, MAGMA se nekoná a tak momentálně jediný rozumný důvod pro 64GB je asi vituální lítání. U pamětí mám ale trochu strach, aby si ty nové rozuměly s těmi starými. Ideální by bylo 64GB koupit naráz.
 
Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ