FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Crashe FSXX,,, Jeden příspěvek | Celý strom
Crashe FSXX,,,   23. 8. 2020 / 12:46
JirkaK
Swap jsem měl vypnutý úplně mnoho let, ale XP mě donutil, tak tohle byl kompromis mít swap a nenechat ho kynout. Při 32GB RAM toho není moc co swapovat. On ani ten XP nemá co swapovat, tu paměť si alokuje ale nevyužívá, podobně to FSXX, nepadá to při obsazené paměti ale na té potvzené/komitované.

Včera to padlo asi po třech dnes bez restartu chromu, to co bylo na obrázku jako komitovaná RAM bylo při startu FSXX, sezení na letišti. Vypl jsem chrome a zapl i se všema záložkama a rázem byla komitovaná paměť 25GB, takže přes 4GB paměti byl leak chromu, vypl jsem i OBS. V průběhu následného letu vystoupalo využití paměti na 28GB, takže když přičtu ty 4GB z chromu a 2GB za OBS tak jsem na hladině kdy to umřelo velice snadno.

Teď jsem nechal ten swap řídit systém, hnedka udělaly 5GB file, tak uvidíme, budu mít větší rezervu a v případě potřeby by to měly navýšit. Hlavně vím že mám před lítáním restartovat Chrome

Jinak na dvojnásobek RAM jsem swap nikdy nenastavoval a tu poučku neznám, spíše polovinu. Ale čím víc paměti dnes máme tím menší potřeba pro swap, nebýt XP a FSXX swap bude vypnutý tak jak byl už cca od roku 2004/2005 kdy jsem měl poprvé v počítači 4GB RAM.

Kdybych neměl pomalé 3000MHz paměti, tak bych neváhal a šel koupit dalších 16GB RAM. takhle bych musel měnit, což nechci a 3000MHz paměti se mi taky kupovat už nechce, ale asi to tak dopadne.
 
FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ