FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 4. 5. 2024, svátek má Květoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
B 737 500 ČSA shořel na popel :o) Jeden příspěvek | Celý strom
B 737 500 ČSA shořel na popel :o)   26. 8. 2003 / 19:47
Jirka Kallasch   
České aerolinie dnes z bezpečnostních důvodů přerušily start letadla Boeing 737-500 z milánského letiště Malpensa. V kabině se objevil kouř při manipulačním pojíždění na start, aerolinie proto preventivně evakuovaly cestující. Bezpečnost nikoho z 57 pasažérů a sedmi členů posádky na palubě nebyla ohrožena, sdělil mluvčí ČSA Daniel Plovajko.

Posádka letadla se rozhodla k okamžité evakuaci cestujících za pomoci nafukovacích skluzů. Posádky letadel ČSA jsou podle Plovajka velmi dobře a pečlivě školeny pro řešení podobných situací. "Tato konkrétní situace je pravidelně nacvičována na trenažéru letadla Boeing 737 ve Výcvikovém středisku posádek ČSA," vysvětlil.

Cestující čekají na náhradní spoj
Ve spolupráci s místními odpovědnými složkami firma nyní provádí kontrolu letadla a identifikaci zdroje kouře na palubě letadla. Podle zatím dostupných informací na palubě nehořelo. ČSA připravují vyslání týmu specialistů do Milána, kteří zajistí technický přelet letadla.

Cestující jsou v terminálu milánského letiště a ČSA jim zajišťuje náhradní spojení do Prahy nebo jiné cílové destinace nejbližší možnou linkou.
 
Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ