FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
SimBitWorld A Pilots Life Chapter 2 Jeden příspěvek | Celý strom
SimBitWorld A Pilots Life Chapter 2   22. 3. 2024 / 13:15
Willhelm   
Dost se mi líbí CVARS, jak systémem misí, tak možností logovat i volné lety od Mixérů přes GA a fofr trubky až po airlinery.

Stala se z toho taková svého druhu závislost. Při nedávném lítání podobojí, kdy jsem z XP12 odskakoval do MSFS k Fenixovi nebo Leonardovu MDčku mi začalo vadit, že si tam nemůžu nalogovat lety do CVARS systému.

No a jak teď na nemocenské mám trochu více času a nařízený relax režim, zkoušel jsem i nějaké nové věci. A dostal jsem se k Simbitworld A Pilots Life Chapter 2 - původně tedy přes hledání něčeho co by mi do ToLiss excelentní A319 přidalo zvuky posádky a pasažérů. Jenže tahle fíčura je jen placený addon pro Simbitworld. Tak jsem to prubnul. Zpočátku to vypadalo jako nějaký Rumunský scam, protože proces zakoupení a registrace je všechno jen ne uživatelsky srozumitelný a příjemný. I přesto že jsem postupoval dle instrukcí nemohl jsem se do samotné aplikace nalogovat. Až po 2h a triku co jsem našel na nějakém fóru jsem si zažádal o zapomenuté heslo, což spustilo proces, který mě v databázi uživatelů konečně zaregistroval a dovolil mi se nalogovat. Odtud už jen samá pozitiva a sociální jistoty.

Lze to používat v MSFS, P3D a XP11/12 - potřeba je v simu mít buď FSUIPC nebo XPUIPC aby si program mohl sáhnout na letové data.

Na začátku člověk dostane 5000 peněz a za cca 2500 si může koupit licenci na nějaké éro nebo skupinu ér. Moje volba padla na A32X family (A319, A320, A321) s ohledem na moje ToLiss éra v XP12 a Fenixe v MSFS. Jako zelenáč si člověk nemůže lítat kde chce, kariéru je třeba si vydřít v nějaké podřadné aerolince. Moje volba z tří nabízených možností padla na Air Malta. Pak vám dipečer naplánuje lety. Tady to trochu drhne, protože podle pravidel musíte týdně odletět alespoň 5,5h. Co se děje když měsíc lítat nechcete nebo nemůžete zatím nevím. Program má integrovaný přístup do Simbrief a to oboustranně. Můžete si z programu zavolat Simbrief, kde vám to předvyplní letiště dle plánovaného letu. Pokud už máte naplánováno, tak si jde jen nechat zobrazit aktuální OFP.

Zkoušel jsem XP12 ToLiss A319 v kombinaci SBWAPLCh2 (Jako ten název fakt marketingově moc nevychytali) a s SLC (Další marketingový fail, kdy skrytý joke autora označující pasažéry za sebenakládající se náklad nechápe cca 80% uživatelů), které nedávno dostalo velký upgrade.
SBWAPLCh2 absolutně bez problémů, dělá co má - na rozdíl od CVARS net scenery loguje čas letu jen od zapnutí beacon po vypnutí beacon, nezapočítává tedy oživování z C&D ani parkovací proceduru stroje.
Dva návazné lety také nejsou problém. Dopad na fps nulový.

SLC s SBWAPLCh2 funguje v celkem dobré symbióze. Nicméně SLC po jednom letu jde z disku. Místo aby do atmosféru dotvořilo, tak jí to ruinuje. Během 3h letu jsem si 83x vyslechl zvuk používaného záchoda a to nejen obvyklé rupnutí podtlakového splachování, ale i dobře slyšitelné zvuky močení jako by záchod byl přímo v pilotní kabině a neodděloval lej žádná stěna. Zvuky pasažérů jsou tvořeny nahrávkou z nějaké hlučné hospody a to prosím pěkně někde u nás. Protože čech tam naprosto zřetelně bude schopen rozeznat fragmenty jako: jedenapůl milionu vole, já myslím jako, nekecej, mám krámy, hej hej hej atd. Chvílemi má člověk pocit, že slyší i cinkání půllitrů. Ambience kabiny je naprosto mimo mísu. Logika letušky má taky své slabiny stejně jako úvodní boarding sekvence. Člověk co občas lítá jako kaštan v reále to prostě nebere, kdo nikdy neletěl tomu možná i uvěří. Takže uvažuji, jestli si něco nezkóduji sám jako jsem to udělal pár let zpět pro Felisův Yak-40.

Pro představu tady pár snímků jak to vypadá a funguje:
https://photos.app.goo.gl/5Xr3CWUJriD8UkWUA

Komu vyhovuje tohle VA lítání a provozuje MSFS i XPL může mít zajímavou nadstavbu obou simů.

Těším se až dolítám povinné úvodní lety, dostanu frčku a budu si moct zažádat o místo v Air Transylvania a rozvážet po nocích upíry do celého světa. ARAIG vole!
 
Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ