FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 11. 5. 2024, svátek má Svatava Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Další případné články od A. J. Scandalla Jeden příspěvek | Celý strom
Re: Další případné články od A. J. Scandalla   19. 3. 2003 / 08:59
Latom   
Jen bych chtěl říct, že by bylo zbytečné přepisovat tady něco, co už bylo napsáno (IFR). O tom, jak se lítá, je dobře popsáno v předpise 8168 - Provozní postupy. Pak existuje kniha učebnice pilota a spousta jiných. Myslím, že pokud by chtěl A. J. Scandall něco psát o IFR lítání, tak bude muset hodně dlouho psát. Vznikne totiž podle mne spousta nových dotazů proč, jak atd. V podstatě by tady vznikla škola pro piloty.
Že napsal opravdu pěkný návod na FMC, za to mu moc díky, protože to se nedá jen naučit napoprvé, to se musí dlouho dělat prakticky. To nejsou moje slova, jsou od zkušených pilotů.
Ono totiž pak bude muset vysvětlovat spoustu termínů, viz jeden dotaz přede mnou a zapadl by hodně hluboko. Takže bych spíš byl pro, aby se s pouštěním do obecné teorie lítání šlo poněkud opatrněji. I já mám spoustu dotazů, ale 2k2-ce je jedno, jestli stoupu na plný výkon jen do 6000 ft, pak se plazím X majlí v této výšce a pak teprve mne pustí ATC do vyšší hladiny (kde jsou protihlukové postupy?). V reálu se lítá trošku jinak a psát, jak se to má, když to nejde, je škoda jeho práce. Ostatně to sám v hodnocení DF psal, ne vše tam funguje jako v reálu.
A jestli chce někdo lítat s velkými éry IFR, tak by to měl nejdříve umět s malými. Autopilota zapne do polohy ON i malé dítě, když mu to řeknete. Ale umět nalítnout maják, letět podle něj v daném kurzu s bočním větrem, lítat vyčkávací obrazec tam, kde mne ATC nechá vyčkávat, atd., to je lítání. Navíc lítat s letadlem a nevědět jak je možné, že se vznese a proč, pokládám za pošetilost (aerodynamika).
Takže pro A.J.Scandalla ještě jednou díky za FMC i jeho názory, jichž si vážím jako od všech pilotů, ale ať se nedostane díky své ochotě do pěkné bryndy.
 
Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ