FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 6. 5. 2024, svátek má Radoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Začátečník Jeden příspěvek | Celý strom
Začátečník   31. 3. 2003 / 13:20Tonda
Tonda: ahoj, jsem začátečník. Jak se žádá o povolení ke startu? Jak se komunikuje s věží před přistáním? Jak se poslouchají další letadla ve vzduchu? Jak se řídí letový provoz? Jak funguje, co umožňuje létání přes Net?
 

Re: Začátečník   31. 3. 2003 / 13:31
Latom   
Jak je to na netu, ti poví jiní, ale pokud chceš letět v FSce tak stačí si jen naladit rádio a samo ti začne nabízet žádosti a možnosti ladění. To stejné i na přistání. Jednoduše si nalaď radio a uvidíš. Vlastní kreativita tam nejde, že si něco vyžádáš sám.
Letový provoz řídí řídící a ne ty, tak máš o starost míň.
Další letadla uslyšíš na frekveci automaticky, pokud máš naladěné rádio.
Stačí?
 

Re: Re: Začátečník   31. 3. 2003 / 14:35
Dík, stojím na Ruzyni s Boingem, mám na COM1 fr 119 a na Com2 fr. 118,1 a nic není v rádiu slyšet.
 

Re: Re: Re: Začátečník   31. 3. 2003 / 14:41
-AG-
zmackni cudlik kterej je nalevo od jednicky, od jednicky ktera neni na numericke klavesnici.zobrazi se ti nabidka co muzes rikat do radia...
 

Re: Re: Re: Re: Začátečník   31. 3. 2003 / 15:16
Latom   
Přesně tak, je pod ESC nad TAB a používáš čísla nad písmeny.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Začátečník   31. 3. 2003 / 15:19
Dík, už jsem to zkusil. Je tam slyšet pokec, ale za moje letadlo tam něco mluví. Pokud bych já hovoříl do mikofonu, kde se to projeví, pokud má smysl, abych něco říkal?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Začátečník   31. 3. 2003 / 15:45
Milan Lisner   
Hmm, pokud by to samo reagovalo na to, co ty budes povidat do mikrofonu, to by byla tedy slusna AI
To si asi jeste nakej cas pockame.

Tvoje "mluveni" spociva prave v tom vybirani polozek z nabidky ty komunikace ( muzes si v nastaveni vybrat z nekolika prednastavenych hlasu )

Pokud bys chtel skutecne povidani, budes se muset zamerit na online letani.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Začátečník   31. 3. 2003 / 21:38?
A co game commander ? (FS 2000 AETI Pro Flight).
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Začátečník   31. 3. 2003 / 15:53Kamil
V ATC, který je součástí FS nemluvíš, ale odpovídáš pomocí předvolených odpovědí pomocí tlačítek 1-0. Pro začátečníka bych doporučoval prostudovat knihu ATC Habdbook, která je součástí FS. Pokud chceš opravdu živé ATC, můžeš se příhlásit na VATSIM nebo IVAO - ale jsou tam přísná pravidla a pro začátečníka to může být oříšek (nekdy je to ořech i pro pokročilé). Takže v tomto případě doporučuji aby sis našel nějakou skupinku nadšenců, kteří mají přístup na nějaký on-line Multiplayer Server a pravidla pro Live ATC tam nejsou až tak přísná. V sobotu 5. dubna budeme on-line na 207.127.218.20 někde okolo MMMX. Pro hlasovou komunikaci potřebuješ program, který se jmenuje Roger Wilco a nastavíš ho pro on-line 207.127.218.20:3783/FREQ, kde FREQ může být UNICOM 122.95 nebo 123.15 pro česky mluvící piloty.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Začátečník   31. 3. 2003 / 16:03Tonda
Díky, ještě by mne zajímalo, jak létat na síti, v Netu. Co takové létání umožňuje? Je to volně přístupné? Chtěl bych zkusit alespoň ten nejjednodušší způsob.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Začátečník   31. 3. 2003 / 16:40PavelS
Jsou dvě lítání po síti :
a) připojení Multiplayer (vestavěný v FSce). To je to, co píšou Ti přede mnou. Vybere se společná IP adresa, na ni se připojí více uživatelů-pilotů a ti se všichni navzájem vidí. Pro větší zábavu se přidává hlasová komunikace programem RogerWilco ( RW ), což je na FS zcela nezávislý prográmek, který umí to, že se vzájemně slyšíte ( funguje to jako radio, t.j. klávesou zaklíčuješ při vysílání a naopak pořád slyšíš všechny ostatní.) Pravidla nejsou žádná, resp. co si domluví účastníci mezi sebou.
b) Lítání na VATSIM/IVAO - to jsou celosvětově používané sítě přístupné přes mnoho IP adres , ale jen prostřednictvím speciálních prográmků, které se instalují k FSce. Na těchto sítích je potřeba se registrovat. Vše zdarma. Pro piloty se nevyžadují žádné další kroky ( jako testy, zkoušky, zkušební lety ). Vtip těhle sítí je v tom, že nejen vidíš okolní letadla, ale jsou přítomni řídící, což jsou lidi, kteří obvykle taky lítají s FSkou, ale navíc občas dělají i kontrolory prostřednictvím jiného softwaru ( simuluje radarovou obrazovku ). Pokud tedy letíš v oblasti, kde zrovna je připojený řídící, tak s ním komunikuješ jako v reálu ( hlasem přes RogerWilco, nebo jen textem ) a pokud letí víc lidí současně, pak vzniká provoz, který už mnohdy silně připomíná realitu.
Je pravda, že obvykle se vyžaduje znalost letecké anglické frazeologie, ale v Cechách se skoro vždycky domluvíš i česky.

PavelS
PavelS
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Začátečník   31. 3. 2003 / 17:49
-AG-
Presne tak, pro variantu a) koukej na fsonline.ic.cz, a pro ostatni co dlouho nemeli variantu a), tak vzkazuju, ze uz se blizi realizace jakehosi noveho airspace, takze vyckejte
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Začátečník   31. 3. 2003 / 18:23Petr
Vyckavame a tesime se. Takovzch zacatecniku jako je Tonda je nas urcite vic. Tak jen do toho.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Začátečník   31. 3. 2003 / 20:03Petr OK-OPL
jo,jo taky se připojuji k létání po síti....už se na ten prográmek těším.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Začátečník   2. 4. 2003 / 08:55Tonda
Teprve teď jsem se dostal k Netu a vidím odpovědi. Děkuji za ně, při nebližší příležitosti to vyzkouším. Ještě takový neprofesionální dotaz. Na té uvedené IP adrese lze v síti létat stále nebo jen, jak se uvádí, v uvedenou sobotu?
 

FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ